Dodaj do ulubionych

Kamery Magemar - prośba

03.08.07, 09:48
Jak pewnie część z Was już wie na stronach firmy Magemar
www.magemar.com.pl/
są 3 kamery online (2 na elewatorze Ewa i jedna na Wolnym Obszarze Celnym).
Można nimi zdalnie sterować.
Wkrótce zaczną wpływać żaglowce do Szczecina, więc tych, którzy chcą ich
używać bardzo proszę o ustawianie w kierunku statków żeby ci co nie mogą
zobaczyć "na żywo" momentu wejścia do portu mogli to śledzić w ten sposób.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: Kamery Magemar - prośba IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.08.07, 19:57
      Też się dołączam jako admin strony. Generalnie mam prośbę to są urządzenia
      posiadające własne wbudowane serwery, Każda komenda jest przez nie realizowana
      wg kolejności wysłania. Ja wiem że wszyscy jesteśmy przyzwyczjeni do myszki
      koputerowej, ruszamy a kursor lata po ekranie, klikamy i otwiera się okno.
      Nasze kamery są bardzo szybkie ale nie tak jak myszka komputera. Pełen obrót
      kamery to 20 sekund. Jak ktoś klika kilka razy pod rząd to kaera zrealizuje
      jego polecenia z pewnym opóźneiniem. Niestety są maniacy którzy nagminnie
      klikają i wtedy kamera leci do końca swojego obrotu. Kąt obrotu kamer to 355
      stopni. Oznacza to że nie kręcą się w kółko - tak jak nasza głowa. Jak kamera
      poleci na swoje skrajne lewo to próba jej obrotu dalej w lewo spotyka się z jej
      brakiem reakcji. Kolejna sprawa obracamy najlepiej kamerą spokojnie - komenda -
      reakcja i znowu to samo. Obracamy na min zoomie a nie robimy maxa i widząc
      szare ziarenka ściany betonu na elewatorze lub wodę. Wtedy na max zoomie kamera
      się też obraca zle my tego nei zobaczymy - uwirzcie mi że oglądanie ziarenek w
      betonie po sztuce nie jest fascynujące. Pamietajcie że kiedy wy się bawicie
      jeszcze 19 osób czeka w kolejce i patrzy. Reszta też może patrzyć ale w kolejce
      do sterowania może czekać tylko 19 osób + bawiący się w danej chwili. Jeśli
      macie słabe łacze to odradzam zabawę w strowanie bo to porażka. Dzisiaj na
      stronie mieliśmy chwilami ponad 100 osób - nie ma bata wszyscy nie są w stanie
      nimi kierować. Ponadto jak ktoś wciska przycisk sterowania kamerą Contorol to
      nawet jak go przerazi kolejka i się wyłączy to niestety kamera ustawia go w
      kolejce i jego IP w pewnym momencie ma swoje 120 sekund. I tak dzisiaj były
      sytuacje że ktoś wjechał z ścianę na zoomie i nikt po pierwsze nie wiedział jak
      wrócić do min zoomu i potem przez np 1200 sekund kamera stała skierowana na
      scianę do momentu jak jakiś bardziej doświadczony user wyprowadził kamerę z
      tego martwgo działania. Dlatego przed chwilą zmniejszyłem okresy zabawy ze 120
      na 60 sekund. To powinno zwiększyć dostęp do kamer. Pozdrawiam Admin
      www.magemar.com.pl
    • Gość: Rafał Re: Kamery Magemar - prośba IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.08.07, 22:30
      Ja wiem że czytanie instrukcji to kretyństwo - ale ekipa poczytajcie instukcję
      nad ikonami kamer. Ja jej nie zrobiłęm by ludzi intelektualnie poniżać tylko po
      to by wam Wszystkim ułatwić zabawę kamerami. Wszystkiego trzeba się w życiu
      nauczyć mi też syn wyszedł dopiero za drugim razem. A ... wiem że strona jest
      zakorkowana - dzisiaj było na niej już 7900 wizyt i w jednym momencie było 129
      osób na stronie. Nie macie pojęcia jak serce rośnie że aż tylu ludzi nas
      odwiedziło. A .. widziałem wpis w księdze gości żeby nie ściągać kamer z
      Elewatora po regatach - spoko - one tam są od 2 miesięcy - sam zakłądałem. One
      są już tam na stałe - dla Was. Pozdrwiam i jeszcze raz bardzo Wam dziekuję za
      przemiłe wpisy w księdze gości. Czasami człowiek widzi że siedzenie w nocy
      czasami jest przez innych doceniane. O ... jak nie wiele do szczęścia nam
      potrzeba, prawda?
    • Gość: Zbędny śmiech na sali jeżeli chodzi o te kamery n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:42
      • swantevit Re: śmiech na sali jeżeli chodzi o te kamery n/t 03.08.07, 22:45
        raczej na dachu..
        • Gość: ZBędny Re: śmiech na sali jeżeli chodzi o te kamery n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 22:47
          Ja próbowałem skorzystać z tych kamer będąc na sali :-)
          • Gość: Rafał Re: śmiech na sali jeżeli chodzi o te kamery n/t IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.08.07, 22:59
            Rozumiem - ciągłe biadolenie i niezadowolenie to cecha niestety większości
            Szczecinian. Lepiej narzekać i krytykować niż samemu coś od siebie dać miastu.
            But nobody is perfect. Ale to takie nasze polskie - jak coś komuś wyjdzie
            lepiej to trzeba go krytykować i wdeptać w ziemię. Nie martw się korzystanie z
            naszych kamer nie jest obowiązkowe!!!
            • Gość: hrabina Re: Fajne te kamery IP: *.szczecin.mm.pl 03.08.07, 23:10
              Ja jestem zadowolona z tego, że są. Oglądałam wpłynięcie Daru Młodzieży.
              Nie każdy może być na miejscu wydarzeń więc chociaż w ten sposób sobie popatrzy.
            • Gość: asesor Re: rafał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 00:02
              Rafał. Zgadzam się z Twoją ripostą ale przyznaj, że czasami lepiej czegoś nie
              robić bo robiąc gó.w.niane i nieudolne przedsięwzięcia mozna zaszkodzić miastu.
    • Gość: Rafał Re: Kamery Magemar - prośba IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.08.07, 15:38
      No dobra - teraz kamery chodza na stałych presetach - można nimi dalej sterować
      ale jak ktoś nimi nie rusza to po 20 sekundach kamera lata sama po 16
      ustawionych pozycjach. Celowo zrobiłem ruch i zoom na jak najwolniejszej
      prędkości by było widać wszystko pomiędzy ustawionymi punktami. Teraz może
      oglądac obraz 200 osób na raz.
      • Gość: Asesor Re: Kamery Magemar - prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 15:46
        No i trzeba było tak od razu :)) Rzeczywiście jest OK
        • Gość: Rafał Re: Kamery Magemar - prośba IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.08.07, 15:52
          Przeprasza ale nigdy nie testowaliśmy sprzetu przy 150 urzytkownikach. Dopiero
          teraz wyszło szydło z worka. Obsługi urzadzeń IP trzeba się też nauczyć - a dla
          większości internautów ten typ kamer internetowych to nowość.
          • Gość: Rafał Re: Kamery Magemar - prośba IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.08.07, 21:51
            W odróżnieniu od innych kamer nasze będą działać i po regatach.
            Działały na 3 miesiące przed regatami i ich zamontowanie nie miało
            nic wspólnego z Tall Ships Racies 2007. Jutro przeprogamuję presety
            kamer tak by nie pokazywały pustych nabrzeży po żaglowcach a
            najciekawsze punkty Szczecina i portu. Oczywiście sterowanie będzie
            dalej możliwe. Teraz po regatach myślę że kamery będą mniej oblegane.
            Dla tych co lubią tematykę morską polecamy skany archiwalnych
            numerów miesięcznika Morze p skany poczawszy od lat 20-tych są
            dostępne na naszym www w galeri lub w menu pt.: Archiwalne morze. W
            przyszłym tygodniu zmieniamy serwer www - nowa maszyna już czeka w
            serwerowni. Jeszcze w tym tygodniu nasza strona powinna działać dużo
            szybciej. Acha - jutro wklejamy zdjecia z TSR. Serdecynie wszzstkich
            zapraszamy!!!
            • Gość: ja DZiękuję za kamery - to naprawdę sietna sprawa! IP: *.chello.pl 08.08.07, 01:46
              korzystałam z nich ja i moi znajomi - rozsiani po świecie :)
              • Gość: Mika Re: DZiękuję za kamery - to naprawdę sietna spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 13:47
                Również dziękuję za kamery. Dzisiaj sprawdziłam, są tyle że obraz z
                nich jakiś smutny...
                • Gość: Rafał Re: DZiękuję za kamery - to naprawdę sietna spra IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.08.07, 23:48
                  Dziękuję za miłe słowa. Dziękuję za liczne odwiedziny naszych kamer w czasie
                  zlotu. Nie były one instalowane na sam zlot. Jedna działa już od prawie 3 lat a
                  dwie kolejne na Elewatorze Ewa od ponad 3 miesięcy. W czasie TSR musieliśmy
                  wsadzić klimę do szafy serwerów bo się wszystko gotowało. Nigdy w życiu nie
                  mieliśmy prawie 200 użytkowników dziennie - to nas dużo nauczyło. Będziemy
                  trochę poprawiać jeszcze całą instalację. W tej chwili uruchamiamy nowy serwer
                  www. Wiemy że musimy podnieś przepustowość naszych łącz internetowych. 4 Mb to
                  za mało przy dużym ruchu/ Myślę że będzie coraz szybciej i lepiej. Teraz
                  wklejamy zdjęcia ze zlotu. Polecam wszystkim tym co kochają morze do lektury
                  archiwalnych numerów słynnego niegdyś miesięcznika "Morze" które skanuję i
                  wklejam praktycznie bez przerwy. Zgromadziliśmy już bardzo dużo zarówno całych
                  roczników jak i pojedynczych numerów. W przyszłości wszystkie numery będą
                  dostępne w wersji pdf. Dodatkowo wkrótce dojdzie do naszej strony kilkanaście
                  tysięcy zdjęć od kilku zaznajomionych ludzi morza - tych praktykujących. Jakby
                  ktoś z Was miał jakieś ciekawe zbiory to piszcie do mnie - z przyjemnością
                  zrobimy Wam Waszą autorską galerię - nie trzymajcie zdjęć w szafach - inni też
                  chcą je zobaczyć. Jeszcze raz bardzo dziękujemy za przepiękne wpisy w księdze
                  gości i za Wasze liczne odwiedziny. Fajnie jest wiedzieć, że komuś ta nasza w
                  sumie hobbystyczna praca jest potrzebna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka