swantevit 05.10.07, 23:29 bardzo prosto! wrzucic kilkadziesiat milionow w infrastrukture, zaczac budowac domy dla klasy sredniej a zuli mina zrzednie. Nota bene zaczeto to stosowac w Warszawie na Pradze, z dobrym rezultatem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Smiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 20:33 nie potrafią dostrzec takich dzielnic zdegradowanych jak skolwin, stołczyn, gocław, i piep...... Panowie z PO-ważej ekipy z PO-rezydentem na czele, może czas zakasać rękawy i coś zrobić, a nie uprawiać marketing dla mas i karmić ich "papkami" informacyjnymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Siedzą i trzymają krzesło.Czasami mówią na siedząc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 20:55 Jak zmienić mentalność zdegradowanych umysłów, dla których pociąg to określenie imperatywu, np do kiełbaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SromotnikBezwstydn Kiedy księża zostaną radnymi,podzielą budżet ??? IP: 83.168.124.* 07.10.07, 20:59 swantevit napisał: > bardzo prosto! > wrzucic kilkadziesiat milionow w infrastrukture, zaczac budowac domy dla klasy > sredniej a zuli mina zrzednie. > Nota bene zaczeto to stosowac w Warszawie na Pradze, z dobrym rezultatem. ................................ Radzę zastosować się do rady bi-skupa Krasickiego i postawić"Klasztorów dziesięć"...zostawić natomiast :"...bram cztery ułomki i gdzieniegdzie domki..."!!! ........................... Józef Tischner pisał cytuję: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi". Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Jak skutecznie ożywić zdegradowane dzielnice mias 07.10.07, 21:21 Temat rzeka... Jednego nie rozumiem - dlaczego pan Pechorzewski z SCR, ktory renowacje budynkow przeprowadza w ten sposob, ze wysiedla wszystkich najemcow i przesiedla wlascicieli do innych mieszkan i lokali, zeby otrzymac pusty budynek (ktory notabene potem niszczeje miesiacami) uskarza sie gorzko na uciazliwosc przeprowadzania renowacji razem ze wspolnotami mieszkaniowymi? Ile w tym rejonie jest wspolnot, jesli od dawna sprzedaz mieszkan byla tam wstrzymana? A pociag z funduszami na rewitalizacje... Moze okazac sie, ze jednak jedzie innym torem... Unia nie finansuje renowacji budynkow mieszkalnych, tylko przestrzeni publicznych i budynkow niemieszkalnych (np. centra kulturalne albo inkubatory przedsiebiorczosci, ktore bylyby tez motorem napedzajacym rozwoj takiej dzielnicy). Ale o pomyslach tego typu w kontekscie kwartalow norweskich raczej sie nie slyszy.. Wiec nie wiem, czy pan prezes nie bedzie niemile zdziwiony za jakis czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Jak skutecznie ożywić zdegradowane dzielnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 21:25 Jaki prezes, jaki renowator, to stołek z tyłkiem jak większość tych kiełbasianych stanowisk w Mieście. Kiełbaska to wie najlepiej. Kięłbaska z makiem jest pycha - robisz tak, kupujesz kiełbaskę i bułkę z makiem - super w każdej kompozycji. I to jest lepsze od renowacji na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś