Gość: mazeman IP: *.pl / 192.168.3.* 16.08.03, 17:25 ja polecam trase do Loeknitz przez przejście Małego Ruchu Granicznego w Bobolinie. Fajna trasa, samochodów mało. W obie strony ok 60 km. POLECAM. opisz swoją trase pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barnimus Re: twoja ulubiona trasa rowerowa 16.08.03, 18:42 Moje typy 1)Szczecin - Buk/Blankensee - Bismarck - Linken - Bobolin - Szczecin 2)Szczecin - Trzebież - prom - Kamminke - Ahlbeck - Świnoujście - można wrócić pociągiem 3)Szczecin - Gryfino - Mescherin - Rosówek - Szczecin 4)Szczecin - Nowe Warpno - prom - Altwarp - Blankensee - Buk - Szczcin 5) Szczecin - Police - Trzebież - Nowe Warpno - Stolec - Dobra Szczecińska - Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Problem z wejściem na prom. IP: *.espol.com.pl 17.08.03, 13:05 barnimus napisał: > 2)Szczecin - Trzebież - prom - Kamminke - Ahlbeck - Świnoujście - można wrócić pociągiem > 4)Szczecin - Nowe Warpno - prom - Altwarp - Blankensee - Buk - Szczcin Nie miałeś problemów z wejściem na prom? Mnie z rowerem nie chcieli wpuścić. Oczywiście nie zamierzałem kupować żadnego alkoholu i pojawił się problem, czy prawdziwego turystę zaprosić na pokład. Odpowiedz Link Zgłoś
barnimus Re: Problem z wejściem na prom. 17.08.03, 18:42 Gość portalu: rowerzysta napisał(a): > barnimus napisał: > > 2)Szczecin - Trzebież - prom - Kamminke - Ahlbeck - Świnoujście - można > wrócić pociągiem > > 4)Szczecin - Nowe Warpno - prom - Altwarp - Blankensee - Buk - Szczcin > > Nie miałeś problemów z wejściem na prom? Mnie z rowerem nie chcieli wpuścić. > Oczywiście nie zamierzałem kupować żadnego alkoholu i pojawił się problem, czy > prawdziwego turystę zaprosić na pokład. Nigdy nie miałem problemu z zabraniem roweru. Oczywiście wcześniej trzeba kupić bilet na rower. Jedyny problem - jeżeli można to takowym nazwać - przy zejściu z pokładu w Altwarp - byłem zawsze tym jednym z nielicznych więc niemiecka straż graniczna chyba z nudów ;) rewidowała mój plecak. Mój kolejny typ skądkolwiek - ul. Duńska (obowiązkowo trzeba zajechać na parking netto - chociażby żeby odpocząć po stromej jeździe pod górę i spojrzeć na panoramę miasta) - Warszewo - dąb Bugusław - Siedlice - Police - Stołczyn - Gocław - odbicie na Golęcino - znów stromy podjazd - obowiązkowo trzeba zwiedzić stację z kładką - dalej do ul. Pokoju - polecam zajechać na ul Gocławską - za zakrętem stromy zjazd i zarazem cudowna panorama jez. Dąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: 62.233.217.* 16.08.03, 23:16 1.Szczecin-Bartoszewo-rezerwat Świdwie-Tanowo-Pilchowo-Szczecin 2.Szczecin-Dobra-przejście małego ruchu Buk-Loknitz-Lubieszyn 3.Szczecin-Podjuchy-Binowo-Glinna i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.teleton.pl 17.08.03, 08:57 moje typy: 1 szczecin-bartoszewo-rez. swidwie-stolec (tu kapiel)-buk-dobra-szczecin 2 podjuchy-czajcza przelecz-binowo-kolowo-kleskowo-szczecin 3 szczecin-bartoszewo-rez. swidwie-jez. piaski-jez. karpino-drogoradz-nw. jasienica-tanowo-szczecin 4 szczecin-bobolin-doluje-szczecin (zachod slonca widziany z laczki kolo przejscia granicznego jest fantastyczny i niezwykle romantycznie nastraja przedstawicielki plci pieknej)-pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Proszę.... IP: *.espol.com.pl 17.08.03, 13:08 Gość portalu: masala dosa napisał(a): pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:) Proszę o więcej tolerancji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: Proszę.... IP: *.teleton.pl 17.08.03, 21:43 Gość portalu: rowerzysta napisał(a): > Gość portalu: masala dosa napisał(a): > pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:) > > Proszę o więcej tolerancji! przepraszam ale nie bardzo rozumiem-pozwolilem sobie na maly zarcik nawiazujac do slynnego (przynajmniej wsrod ludzi na pewnym poziomie) powiedzenia ze wszystkiemu winni sa zawsze Zydzi i cyklisci-czlowiek inteligentny nie mialby rowniez zadnych watpliwosci ze w powiedzeniu tym chodzi o wysmianie zwolennikow tzw spiskowej teorii dziejow (szczegolnie w antysemickim jej wariancie)-skad wiec ten apel do mnie o wieksza tolerancje? powinienem byl kogos jeszcze pozdrowic?ok-pozdrawiam ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Proszę.... 18.08.03, 12:06 Gość portalu: masala dosa napisał(a): > Gość portalu: rowerzysta napisał(a): > > > Gość portalu: masala dosa napisał(a): > > pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:) > > > > Proszę o więcej tolerancji! > > przepraszam ale nie bardzo rozumiem-pozwolilem sobie na maly zarcik nawiazujac > do slynnego (przynajmniej wsrod ludzi na pewnym poziomie) powiedzenia ze > wszystkiemu winni sa zawsze Zydzi i cyklisci-czlowiek inteligentny nie mialby > rowniez zadnych watpliwosci ze w powiedzeniu tym chodzi o wysmianie zwolennikow > > tzw spiskowej teorii dziejow (szczegolnie w antysemickim jej wariancie)-skad > wiec ten apel do mnie o wieksza tolerancje? powinienem byl kogos jeszcze > pozdrowic?ok-pozdrawiam ciebie:) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Zapomniales o emigrantach i poganach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:06 Z Gumieniec: 1. 46 km - Gumieńce - Głębokie - Wołczkowo - Dobra - Grzepnica - Świdwie - Tanowo - Bartoszewo - Głębokie - Gumieńce 2. 27 km - Gumieńce - Ostoja - Rajkowo - Warzemica - Będargowo - Bobolin - Małe Stobno - Będargowo - Warzemica - Rajkowo - Ostoja - Gumieńce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: 80.51.17.* 18.08.03, 11:49 no tak juz kilka razy wymieniono moja ulubiona trase na swidwie warto zajechac do nieistniejacej wioski gunica:) i nad sama rzeczka gunica jest kilka przepieknych miejsc rzeczka czysta waska ale w miare gleboka i wielka polana z kazdej strony osloniea lasem i 0 ludzi cudownie wogole puszcza wkrzanska? super sa tam rejony kilka mostow nad gunica polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.oskarwegner.com.pl 18.08.03, 12:13 [...] > warto zajechac do nieistniejacej wioski gunica:) [...] Witaj, a gdzież to jest? Mógłbyś coś dokładniej skrobnąć, jak tam trafić? Czy sa jakieś widoczne na powierzchni fragmenty zabudowań? Jeżdżę po Wkrzańskiej, ale nie trafiłem na coś takiego. Pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
hans_kloss_szczecin Re: twoja ulubiona trasa rowerowa 18.08.03, 13:07 Ja troszeczkę lubię sie pomęczyć :) i nie mam za dużo czasu , więc najczęściej "roweruję" popołudniami i wieczorami. A moje traski to północna cześć Szczecina - Wzgórza Warszewskie oraz Puszcza Wkrzańska. Dla zaawansowanych szczególnie polecam fajne podjazdy ulicami Kościelną, Inwalidzką czy np Strzałowaską :) Dlatego moja ulubina trasa to dolny Golęcin, potrem pod górkę Kościelną :), następnie polami i w dół do Skolwina , i znów pod górkę Inwalidzką :), następnie przez pola do Przesiącina, potem już czerwony szlak "Śladami Dzików" od Przesącina do Warszewa i już prawie jestem w domku. Plecam przy dobrym tępie traska na 2 godziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz-n Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.ipartner.com.pl 18.08.03, 14:05 A moja ulubiona trasa rowerowa bedzie sciezka w okolo placu grunwaldzkiego zrobiona z kostki,trzesie jak cholera,wogole nie odroznia sie od reszty kolorem.Przy poczcie samochody parkuja na sciezce bo parking jest za maly.Pieniadze znowu poszly w bloto Odpowiedz Link Zgłoś