Dodaj do ulubionych

twoja ulubiona trasa rowerowa

IP: *.pl / 192.168.3.* 16.08.03, 17:25
ja polecam trase do Loeknitz przez przejście Małego Ruchu Granicznego w
Bobolinie. Fajna trasa, samochodów mało. W obie strony ok 60 km. POLECAM.
opisz swoją trase
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • barnimus Re: twoja ulubiona trasa rowerowa 16.08.03, 18:42
      Moje typy

1)Szczecin - Buk/Blankensee - Bismarck - Linken - Bobolin - Szczecin
      2)Szczecin - Trzebież - prom - Kamminke - Ahlbeck - Świnoujście - można wrócić
      pociągiem
      3)Szczecin - Gryfino - Mescherin - Rosówek - Szczecin
      4)Szczecin - Nowe Warpno - prom - Altwarp - Blankensee - Buk - Szczcin
      5) Szczecin - Police - Trzebież - Nowe Warpno - Stolec - Dobra Szczecińska -
      Szczecin
      • Gość: rowerzysta Problem z wejściem na prom. IP: *.espol.com.pl 17.08.03, 13:05
        barnimus napisał:
        > 2)Szczecin - Trzebież - prom - Kamminke - Ahlbeck - Świnoujście - można
        wrócić pociągiem
        > 4)Szczecin - Nowe Warpno - prom - Altwarp - Blankensee - Buk - Szczcin

Nie miałeś problemów z wejściem na prom? Mnie z rowerem nie chcieli wpuścić.
        Oczywiście nie zamierzałem kupować żadnego alkoholu i pojawił się problem, czy
        prawdziwego turystę zaprosić na pokład.
        • barnimus Re: Problem z wejściem na prom. 17.08.03, 18:42
          Gość portalu: rowerzysta napisał(a):

> barnimus napisał:
          > > 2)Szczecin - Trzebież - prom - Kamminke - Ahlbeck - Świnoujście - można
          > wrócić pociągiem
          > > 4)Szczecin - Nowe Warpno - prom - Altwarp - Blankensee - Buk - Szczcin
          >
          > Nie miałeś problemów z wejściem na prom? Mnie z rowerem nie chcieli wpuścić.
          > Oczywiście nie zamierzałem kupować żadnego alkoholu i pojawił się problem,
          czy
          > prawdziwego turystę zaprosić na pokład.
          Nigdy nie miałem problemu z zabraniem roweru. Oczywiście wcześniej trzeba kupić
          bilet na rower. Jedyny problem - jeżeli można to takowym nazwać - przy zejściu
          z pokładu w Altwarp - byłem zawsze tym jednym z nielicznych więc niemiecka
          straż graniczna chyba z nudów ;) rewidowała mój plecak.

Mój kolejny typ

skądkolwiek - ul. Duńska (obowiązkowo trzeba zajechać na parking netto -
          chociażby żeby odpocząć po stromej jeździe pod górę i spojrzeć na panoramę
          miasta) - Warszewo - dąb Bugusław - Siedlice - Police - Stołczyn - Gocław -
          odbicie na Golęcino - znów stromy podjazd - obowiązkowo trzeba zwiedzić stację
          z kładką - dalej do ul. Pokoju - polecam zajechać na ul Gocławską - za zakrętem
          stromy zjazd i zarazem cudowna panorama jez. Dąbie.
    • Gość: Ula Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: 62.233.217.* 16.08.03, 23:16
      1.Szczecin-Bartoszewo-rezerwat Świdwie-Tanowo-Pilchowo-Szczecin
      2.Szczecin-Dobra-przejście małego ruchu Buk-Loknitz-Lubieszyn
      3.Szczecin-Podjuchy-Binowo-Glinna i z powrotem
      • Gość: masala dosa Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.teleton.pl 17.08.03, 08:57
        moje typy:
        1 szczecin-bartoszewo-rez. swidwie-stolec (tu kapiel)-buk-dobra-szczecin
        2 podjuchy-czajcza przelecz-binowo-kolowo-kleskowo-szczecin
        3 szczecin-bartoszewo-rez. swidwie-jez. piaski-jez. karpino-drogoradz-nw.
        jasienica-tanowo-szczecin
        4 szczecin-bobolin-doluje-szczecin (zachod slonca widziany z laczki kolo
        przejscia granicznego jest fantastyczny i niezwykle romantycznie nastraja
        przedstawicielki plci pieknej)-pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:)
        • Gość: rowerzysta Proszę.... IP: *.espol.com.pl 17.08.03, 13:08
          Gość portalu: masala dosa napisał(a):
          pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:)

Proszę o więcej tolerancji!
          • Gość: masala dosa Re: Proszę.... IP: *.teleton.pl 17.08.03, 21:43
            Gość portalu: rowerzysta napisał(a):

> Gość portalu: masala dosa napisał(a):
            > pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:)
            >
            > Proszę o więcej tolerancji!

przepraszam ale nie bardzo rozumiem-pozwolilem sobie na maly zarcik nawiazujac
            do slynnego (przynajmniej wsrod ludzi na pewnym poziomie) powiedzenia ze
            wszystkiemu winni sa zawsze Zydzi i cyklisci-czlowiek inteligentny nie mialby
            rowniez zadnych watpliwosci ze w powiedzeniu tym chodzi o wysmianie zwolennikow
            tzw spiskowej teorii dziejow (szczegolnie w antysemickim jej wariancie)-skad
            wiec ten apel do mnie o wieksza tolerancje? powinienem byl kogos jeszcze
            pozdrowic?ok-pozdrawiam ciebie:)
            • swarozyc Re: Proszę.... 18.08.03, 12:06
              Gość portalu: masala dosa napisał(a):

> Gość portalu: rowerzysta napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: masala dosa napisał(a):
              > > pozdrawiam cyklistow (i Zydow tez:)
              > >
              > > Proszę o więcej tolerancji!
              >
              > przepraszam ale nie bardzo rozumiem-pozwolilem sobie na maly zarcik
              nawiazujac
              > do slynnego (przynajmniej wsrod ludzi na pewnym poziomie) powiedzenia ze
              > wszystkiemu winni sa zawsze Zydzi i cyklisci-czlowiek inteligentny nie
              mialby
              > rowniez zadnych watpliwosci ze w powiedzeniu tym chodzi o wysmianie
              zwolennikow
              >
              > tzw spiskowej teorii dziejow (szczegolnie w antysemickim jej wariancie)-skad
              > wiec ten apel do mnie o wieksza tolerancje? powinienem byl kogos jeszcze
              > pozdrowic?ok-pozdrawiam ciebie:)
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Zapomniales o emigrantach i poganach...
    • Gość: mmm Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:06
      Z Gumieniec:
      1. 46 km - Gumieńce - Głębokie - Wołczkowo - Dobra - Grzepnica - Świdwie -
      Tanowo - Bartoszewo - Głębokie - Gumieńce
      2. 27 km - Gumieńce - Ostoja - Rajkowo - Warzemica - Będargowo - Bobolin - Małe
      Stobno - Będargowo - Warzemica - Rajkowo - Ostoja - Gumieńce.
      • Gość: drwal Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: 80.51.17.* 18.08.03, 11:49
        no tak juz kilka razy wymieniono moja ulubiona trase na swidwie
        warto zajechac do nieistniejacej wioski gunica:)
        i nad sama rzeczka gunica jest kilka przepieknych miejsc
        rzeczka czysta waska ale w miare gleboka
        i wielka polana z kazdej strony osloniea lasem i 0 ludzi cudownie
        wogole puszcza wkrzanska? super sa tam rejony
        kilka mostow nad gunica polecam
        • Gość: Leszek Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.oskarwegner.com.pl 18.08.03, 12:13
          [...]
          > warto zajechac do nieistniejacej wioski gunica:)
          [...]

Witaj, a gdzież to jest? Mógłbyś coś dokładniej skrobnąć, jak tam trafić? Czy
          sa jakieś widoczne na powierzchni fragmenty zabudowań? Jeżdżę po Wkrzańskiej,
          ale nie trafiłem na coś takiego.

Pozdrawiam
          Leszek
    • hans_kloss_szczecin Re: twoja ulubiona trasa rowerowa 18.08.03, 13:07
      Ja troszeczkę lubię sie pomęczyć :) i nie mam za dużo czasu , więc
      najczęściej "roweruję" popołudniami i wieczorami. A moje traski to północna
      cześć Szczecina - Wzgórza Warszewskie oraz Puszcza Wkrzańska. Dla
      zaawansowanych szczególnie polecam fajne podjazdy ulicami Kościelną,
      Inwalidzką czy np Strzałowaską :) Dlatego moja ulubina trasa to dolny Golęcin,
      potrem pod górkę Kościelną :), następnie polami i w dół do Skolwina , i znów
      pod górkę Inwalidzką :), następnie przez pola do Przesiącina, potem już
      czerwony szlak "Śladami Dzików" od Przesącina do Warszewa i już prawie jestem
      w domku. Plecam przy dobrym tępie traska na 2 godziny :)
    • Gość: Sz-n Re: twoja ulubiona trasa rowerowa IP: *.ipartner.com.pl 18.08.03, 14:05
      A moja ulubiona trasa rowerowa bedzie sciezka w okolo placu grunwaldzkiego
      zrobiona z kostki,trzesie jak cholera,wogole nie odroznia sie od reszty
      kolorem.Przy poczcie samochody parkuja na sciezce bo parking jest za
      maly.Pieniadze znowu poszly w bloto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka