roman1410 04.06.08, 12:28 Budowlańcy dokopali się do szczątek. Utrzymywane jest to w tajemnicy, żeby nikt nie przerwał robót, ale przecieki docierają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Cmentarz żydowski w miejscu budowy Galaxy IP: *.cable.smsnet.pl 04.06.08, 13:09 Oj panie...w tym miejscu za Niemca były kamienice, a nie cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy z pewnego zrodla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 14:54 cos dzwonilo a nie wiecie w ktorym kosciele. nie zadni zydzi tylko odkryto slady dzialanosci obcych Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: z pewnego zrodla 04.06.08, 14:59 "żydowski cmentarz" kojarzy mi się z mordownią UB, analogicznie do "polskich obozów koncentracyjnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁEK Re: Cmentarz żydowski w miejscu budowy Galaxy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:52 Mieszkam blisko, nic specjalnego nie zauważyłem. Tylko teren szczelnie odgrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
h.g.g Galaxy?? 05.06.08, 10:54 Galaxy stoi od kilku lat, tobie chodzi chyba o "Kaskade"? Poza tym - nawet jesli cos odkryli to i tak nic nie ujawnia - ta inwestycja nie moze przyniesc strat. Odpowiedz Link Zgłoś
windofchange Re: Galaxy?? 06.06.08, 00:26 Żydzi mieli tylko jeden jedyny swój cmentarz w Szczecinie na ul. Ojca Beyzyma/Gorkiego - obecnie po rozwaleniu w 1970 r. tego kirkutu stoi tam macewa, obecnie chowają Żydów na CC III Brama po lewej stronie 50-100m po lewej stronie To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Galaxy?? 06.06.08, 01:40 Chyba macewy... www.kirkuty.xip.pl/szczecin.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Cmentarz żydowski w miejscu budowy Galaxy IP: *.chello.pl 06.06.08, 10:00 roman1410 napisał: > Budowlańcy dokopali się do szczątek. Utrzymywane jest to w > tajemnicy, żeby nikt nie przerwał robót, ale przecieki docierają. Gościu, pewnie jesteś na kacu, że tak blefujesz. Jakie szczątki, jakie przecieki, o czym? Kto komu co powiedział? Nie podałeś żadnych źródeł, więc fantazjujesz. Nie myśl, że wszyscy forumowicze to taka naiwna smarkateria jak ty. Jeśli ja np. napiszę, że są przecieki, że pod Kaskadą znaleziono grodzisko prasłowiańskie z posągiem Świętowita, to ktoś uwierzy? Pewnie za długo mamusia ci czytała bajeczki z cyklu "Wyssane z palca". Uważaj, bo ostatnio się dowiedziałem, że budowlańcy kopiąc pod piwnicami "Galaxy" znaleźli oryginalny posąg Sediny, który miał włożony w ucho rulonik w którym opisano, że w Szczecinie znajduje się Bursztynowa Komnata i jak jej szukać. Przeczytał to tylko jeden robotnik, który znał niemiecki, ale wygadał się swojej żonie, która powiedziała to swojej siostrze, ale ich rozmowę podsłuchała jej córka, która powiedziała to swojemu chłopakowi, który powiedział to mnie i stąd ja to wiem i będę szukał Tajemnicy Bursztynowej Komnaty. Hi, hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Cmentarz żydowski w miejscu budowy Galaxy IP: *.bazapartner.pl 06.06.08, 12:02 a Arki Przymierza nie znalezli przypadkiem w parku KAsprowicza obok Rusałki? bo o czyms takim mowiła jedna pani na ryneczku Kilińskiego wczoraj okolo 16,34 Odpowiedz Link Zgłoś