Dodaj do ulubionych

Na obcym żołdzie

05.06.08, 11:31
Dyplomatołek Bartoszewski jest co rusz nagradzany przez różnorakie
gremia i organizacje naszych zachodnich przyjaciół. Np. ostatnio:

"
Władysław Bartoszewski otrzymał najwyższą nagrodę niemieckich Sinti
i Romów. Powiadomiła o tym wydarzeniu dzisiaj centralna rada narodów
Sinti i Romów z Niemiec w Heidelbergu.

Rozstrzygnęło o tym najwyższe gremium tych narodów na dzisiejszym
posiedzeniu w Berlinie. Nagroda w wysokości 15000 Euro zostanie
przekazana w czasie oficjalnej uroczystości w Berlinie w dniu 18
grudnia. Polski polityk i historyk został w ten sposób odznaczony za
zaangażowanie i uznanie równości praw tych narodów, jako ofiar
Holokaustu.
"

patrz też:
www.berlinonline.de/berliner-
zeitung/berlin/detail_dpa_17956730.php

No trudno się dziwić, że jak płacą, to i wymagają. Czasem kogoś się
wyzwie od bydła, czasem się poskacze jak małpa na sznurku...

Są plany, że i SLD przejdzie na garnuszek niemieckiej SPD. A jak
będą płacić, to i będą wymagać.
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Na obcym żołdzie 05.06.08, 11:38
      Ciekawe, czy go zwolnia z podatku?

www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=4473
    • zbigniews1934 Re: Na obcym żołdzie-MOZE GO sobie wezma? 05.06.08, 12:04
      osobiscie im polecam aby w nagrode zabrali go nam ,ale na zawsze.
      • Gość: wera Re: Na obcym żołdzie-MOZE GO sobie wezma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 06:46
        a reszta POmyj ?
        • Gość: Jackowski Re: Na obcym żołdzie-MOZE GO sobie wezma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 07:07
          Dlaczego tak bardzo gardzicie Panem Bartoszewskim: ojciec Rydzyk Wam
          polecil?
          • Gość: Mor. Re: Na obcym żołdzie-MOZE GO sobie wezma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 07:13
            całym życiem zasłużył na pogarde, ps."profesor"
    • exman Re: Na obcym żołdzie 08.06.08, 07:34
      plazzek, nie obrażaj ludzi o których nie masz bladego pojęcia, pamiętaj że
      kiedyś te twoje żygowiny wlecą w twoje własne usta.
      • Gość: zniesmaczony Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 07:42
        jak bys miał blade pojęcie to byś nie pisał bzdur
        dowiedz sie co wyprawiał przez całe życie ten zdrajca "profesor"
        chyba ze jestes kali....................
        • exman Re: Na obcym żołdzie 08.06.08, 08:04
          Zniesmaczony, lepszego nicka nawet ja bym ci nie wymyślił. Kudy ci do profesora,
          szczurku...
          • Gość: ex-europejczyk Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 08:17
            nie dorosłeś jeszcze do kulturalnej dyskusji
            musisz ponieść tego konsekwencje,moze powrócisz do cywilizacji
            europejskiej
      • plazzek Re: Na obcym żołdzie 08.06.08, 21:15
        No, blade pojęcie to mam :-) Używając Twojej przenośni, to tylko
        zwracam panaprofesorowe rzygowiny w jego własne usta, po naszemu zaś
        mówiąc, "kto się przezywa, sam się tak nazywa".
        • Gość: gość Plazzek na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 23:00
          Pewnie watykanskim albo radiomaryjnym :))) ciekawe, ile mu płaci ten
          sknera radio-dyrektor???
          • Gość: Plazzek Re: Plazzek na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 00:17
            Nic, my dla idei robimy, nie to co wy, Pazerni Osobnicy :)
            • Gość: gość Re: Plazzek na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 00:32
              Gość portalu: Plazzek napisał(a):

> Nic, my dla idei robimy, nie to co wy, Pazerni Osobnicy :)

:))))))))))))))
              ale ja nie jestem PO-jebem :)))))))))))) pis-dzielcem tesz nie ....

Osobiście uważam wszystkie partie i tfojego dyrektora za przestępców
              i pasożytów, których najlepiej byłoby susunąć z Polski....

Nie znoszę żadnych partii politycznych, ale zaczyna mnie interesować
              mr. napieral ze swoimi deklaracjami.. pilnie bede go sledzil
              teraz :)))) ale w razie czego skreślę z listy osób ciekawych i
              wrzucę do wora z dyrektorem radyjnym :)))
              • Gość: Plazzek Re: Plazzek na obcym żołdzie IP: 195.72.91.* 09.06.08, 15:27
                No nie, jak dla ciebie ojciec dyrektor jest mój, to Ty dla mnie
                jesteś PO-yebem, sorry :))).

Ja uważam polityków za znacznie groźniejszych od ojca R. A dlaczego?
                A dlatego, że społeczeństwo się laicyzuje w zastraszającym tempie,
                więc za 10-15 lat ojciec R. będzie na marginesie - a politycy,
                niestety, zostaną, i to w większości ci sami idioci co teraz. Tow.
                Nabieralski nic tu nie zmieni, lasciate ogni speranza!
                • Gość: gość Re: Plazzek na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:48

> No nie, jak dla ciebie ojciec dyrektor jest mój, to Ty dla mnie
                  > jesteś PO-yebem, sorry :))).
                  >
                  > Ja uważam polityków za znacznie groźniejszych od ojca R. A
                  dlaczego?
                  > A dlatego, że społeczeństwo się laicyzuje w zastraszającym tempie,
                  > więc za 10-15 lat ojciec R. będzie na marginesie - a politycy,
                  > niestety, zostaną, i to w większości ci sami idioci co teraz. Tow.
                  > Nabieralski nic tu nie zmieni, lasciate ogni speranza!

Okey mogem być i poyebem mi tam na opinii nie zależy za bardzo,
                  ale...

Rydzyk twierdzisz jest mniej groźny od politykuf??? Mozna przyjąć
                  takie założenie, jednak jest logiczna sprzecznośc w tym co piszesz.
                  Owszem społeczeństwo się laicyzuje, to prawda. Należy dodać, czy tez
                  czuję się w obowiązku dodać, że ten proces rozwija się dzięki samemu
                  KK i jego funkcjonariuszom.

Jednak skoro ta laicyzacja jest tak głeboka, a tej tezie nie
                  przeczę, to Rydzyk powinien już dawno iść z torbami i do kozy ponad
                  wszelką wątpliwość. W żadnym kraju nikt z policji i prokuratury by
                  mu nie przepuścił chocby zbiórki na stocznie gdanska. Gdybyś to ty
                  czy ja zrobił taką zbiórkę, po czym jeszcze do tego forsa by
                  wyparowała to pod 12 do 25 lat paki jak w banku. Klecha natomiast
                  kupuje co chwilę nowe bryki ...

Kto za nim stoi? Kto odwiedza jego tv i radio? Kto nie dopuszcza
                  organów ścigania do niego? kto umarza śledztwa w sprawie pomówień
                  etc. Dlaczego jego wypowiedzi wyjkatkowo ochydne i antysemickie nie
                  są ścigane z urzędu??? Dzięki politykom. I to politycy sa jego
                  klientami... To do niego walą drzwiami i oknami przed wyborami i to
                  jak skutecznie! Giertychowi - RM załatwiło wejscie pierwszy raz do
                  Sejmu i tym jego młodocianym przygłupom z faszyzującymi
                  odchyleniami.. PiS dostał mocne poparcie dyrektora i wygral
                  wcześniej wybory, a w ostatnich wypadł całkiem dobrze - niestety,
                  Lechu i Jarek sa na pierwszej liscie klientow dyrektora.
                  Politycy są na liscie klientow, a nie on u politykuf. Nawet PO się
                  go boi, o SLD Olejnika nie wspominając.

W tej chwili jest o nim cicho, ale klecha nie mial w Polsce wplywow
                  od razu od samego poczatku i jego szczescie w polityce bylo zmienne,
                  ale dysponuje bardzo zdyscyplinowanym elektoratem, ktory jest gotow
                  zaglosowac na tych co im kaze RM i tak jest za kazdym razem...

Wiec nie lekcewazylbym RM i dyrektora... o samych plytykach nie chce
                  mi siem nawet pisac, to tak jabym sobie g...nem mazał po
                  klawiaturze...

Dyrektor bedzie na marginesie jak go politycy zmarginalizują
                  prawnymi środkami, inaczej to on potrafi marginalizować politykuf.
                  Wycofał poparcie dla Giertycha i co? I koń który mówi przemawia jako
                  papuga teraz :)))

Zgadzam sie ze Napieral moze nic nie zmienic ale moze bedzie
                  pierwszym kontrowersyjnym politykiem z jakims wyraznym planem
                  politycznym. Moze to zacheci i ośmieli innych, i w koncu te pipole
                  polityczne i partyjne, czyli wiekszośc dzisiejszych idiotów jak to
                  zgrabnie ująłeś, nie bedzie miała czego szukac w polityce, bo bedzie
                  za duzo interesujacych i bardziej normalnych ludzi na tej scenie z
                  czasem, czego sobie i Polsce życzę :)))
                  • Gość: Plazzek Re: Plazzek na obcym żołdzie IP: 195.72.91.* 10.06.08, 09:51
                    W pewnym sensie potwierdzasz to, co pisałem o Rydzyku. Dziś Rydzyk
                    ma dość silny elektorat (nie na tyle jednak, aby wygrywać nim
                    wybory!), za lat 15 połowa tego elektoratu będzie spoczywała na
                    cmentarzu. Bez ludzi i dla polityków nie będzie tyle wart, no i
                    skończy się ochrona, jaką zapewniają mu politycy z tzw. prawa i z
                    tzw. lewa. Aczkolwiek osobiście uważam, że postać ojca R. jest mocno
                    demonizowana w niektórych kręgach i służy do odwracania uwagi od
                    innych spraw. No i nie mogę nie nadmienić, że ma wyraziste poglądy,
                    więc spełnia jedno z Twoich kryteriów dobrego polityka.

Przy okazji - problemem Polski jest wymiar tzw. sprawiedliwości,
                    który nie potrafi zapewnić odpowiedniego przebiegu procesu, a
                    przykładów na to sam na pewno znasz dosyć. To, że Rydzyka się nie
                    rusza teraz, może wynikać z politycznej (może raczej polityczno-
                    mafijnej) podległości wielu sędziów. Ewentualny proces Rydzyka z
                    kolei może być podsterowywany przez jego osobistych wrogów.

Z Napieralskim i innymi młodymi politykami kłopot jest taki, że
                    muszą funkcjonować w quasi-mafijnym środowisku politycznym, które
                    działa na zasadzie "kto nie jest z nami, tego wypie..my". Co
                    gorsza, nie jest to tylko sprawa wewnątrz jednej partii - bo na polu
                    międzypartyjnym z kolei obowiązuje zasada "my nie ruszamy waszych, a
                    wy nie ruszacie naszych".

Więc najpierw musi taki młody polityk poradzić sobie ze swoimi, a
                    potem z obcymi. To pierwsze w zasadzie wymaga zbudowania własnej
                    mafii i wallenrodycznej strategii - czyli sojuszu z pipolami, to
                    drugie się powiedzie jedynie przy przyjaznej postawie mediów. A
                    przecież znacznie łatwiej jest politykowi konformistycznemu...
                    • Gość: gość Hurra! Plazzek nie jest na obcym żołdzie :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:29

> W pewnym sensie potwierdzasz to, co pisałem o Rydzyku. Dziś Rydzyk
                      > ma dość silny elektorat (nie na tyle jednak, aby wygrywać nim
                      > wybory!), za lat 15 połowa tego elektoratu będzie spoczywała na
                      > cmentarzu. Bez ludzi i dla polityków nie będzie tyle wart, no i
                      > skończy się ochrona, jaką zapewniają mu politycy z tzw. prawa i z
                      > tzw. lewa. Aczkolwiek osobiście uważam, że postać ojca R. jest
                      mocno
                      > demonizowana w niektórych kręgach i służy do odwracania uwagi od
                      > innych spraw. No i nie mogę nie nadmienić, że ma wyraziste
                      poglądy,
                      > więc spełnia jedno z Twoich kryteriów dobrego polityka.

:))))
                      Dobrze to ująłeś, tylko że Rydzyk nie jest oficjalnie politykiem. Na
                      polityka jest zawsze jakiś bat, a to komisja a to odebranie
                      immunitetu etc. wszystko w ramach konstytucji i istniejących ustaw.
                      Rydzyk wydaje się być ponad konstytucją i ponad prawem, więc jego
                      wyrazistość tylko pokazuje słabość państwa i sprostytuowanie
                      politykuf. Nic więcej.

Szczerze mówiąc wolałbym by KK czy Rydzyk i jemu podobni byli
                      konstytucyjnie politykami. Wówczas możnaby od nich coś wymgagać, a
                      tak zasłaniają się wyższymi sprawami i Stwórcą - co jest wyjątkowym
                      mataczeniem rzeczywistosci i faktów...

A rzeczywiscie jesli elektorat Rydzyka wybierze w ciągu 15-20 lat
                      spotaknie ze Stwórcą, to tu na ziemi moze ubyc moherowych żołnierzy
                      z armii Rydzyka.

> Przy okazji - problemem Polski jest wymiar tzw. sprawiedliwości,
                      > który nie potrafi zapewnić odpowiedniego przebiegu procesu, a
                      > przykładów na to sam na pewno znasz dosyć. To, że Rydzyka się nie
                      > rusza teraz, może wynikać z politycznej (może raczej polityczno-
                      > mafijnej) podległości wielu sędziów. Ewentualny proces Rydzyka z
                      > kolei może być podsterowywany przez jego osobistych wrogów.

No tak, ale to byłoby fatalne. Oznaczałoby jedynie rodzaj zemsty, a
                      nie prawa i praworządnosci. To jest równie szkodliwe jak sam Rydzyk.

> Z Napieralskim i innymi młodymi politykami kłopot jest taki, że
                      > muszą funkcjonować w quasi-mafijnym środowisku politycznym, które
                      > działa na zasadzie "kto nie jest z nami, tego wypie..my". Co
                      > gorsza, nie jest to tylko sprawa wewnątrz jednej partii - bo na
                      polu
                      > międzypartyjnym z kolei obowiązuje zasada "my nie ruszamy waszych,
                      a
                      > wy nie ruszacie naszych".

Wiem wiem - doświadczyłem to nawet na własnej skórze. To wyjątkowo
                      podła sytuacja, ale jeśli się Npierał ośmieli jeb..nąc w ten układ -
                      to kto wie, kto wie... Może wreszcie nastapi jakaś zmiana. Póki co
                      obecna sytaucja, to jest dobry powód, by na wybory nie chodzić. Co
                      mam wybierac między jednym skurw...synem a drugim skur..wielem???

Szkoda czasu. Tak a propos ku własnemu niedowierzaniu przewidziałem
                      jeszcze przed wyborami w 2005 możliwość koalicji pis-dek z leprozą i
                      faszystami. Niestety miałem racje, tylko nie wiedziałem że Jaruś
                      jest kompletnym idiotą :))) i wypusci z ręki taką szansę na
                      rządzenie jaką dostał od losu... na szczeście dla nas wypuścił.
                      Mniej więcej jest takim samym politykiem jak piosenkarzem i
                      wykonawca hymnów państwowych :))))

> Więc najpierw musi taki młody polityk poradzić sobie ze swoimi, a
                      > potem z obcymi. To pierwsze w zasadzie wymaga zbudowania własnej
                      > mafii i wallenrodycznej strategii

To prawda, ale też można od razu za jednym zamachem załatwić dwie
                      rzeczy. Walka o dobry program partii tj. świeckie panstwo, wolności
                      obywatelskie, większą odpowiedzialnośc polityczną za rządy etc. może
                      spowodować, że walka wewnętrzna da jednocześnie wyraźny sygnał
                      wyborcom. Wówczas powstanie lewica poparta konkretnym lewicowym
                      elektoratem, bo SLD żadną lewicą nie jest, to są jedynie etatowcy .
                      O innych "szlachetnych" przymiotach tych pomiotów już pisać nie
                      będę.

Następny krok to byłoby stworzenie jakies normanej hadecji w Polsce,
                      żeby czerwonym za bardzo nie odbiło. Ale to już zmartwienie na
                      przyszłość. Niemniej uważam że zagospodarownie licznej biedoty
                      kościelenj jest tez bardzo ważne inaczej jak nie Rydzyk to inny
                      czarnuch z łapą w górze zagospodaruje ten ugór polityczny i zawsze
                      będą problemy.

Ale za najważniejsze zadanie w polityce polskiej uważam stworzenie
                      prawdziwych ruchów obywatelskich, bo bez tego no to d..pa blada i
                      zeżrą nas korupcje polityczne. Polityk jak się nie boi, to się od
                      razu kur..wi. Oni już tak mają. To jest podstawowy problem każdej
                      polityki, nie tylko polskiej. W Niemczech, Franncji etc. jest
                      podobnie....

O tym że sądy, służby, prokuratury i policja powinny być wolne od
                      polityki tez nie ma sensu pisać bo to truizm. Niemniej tutaj powinno
                      powstać dodatkowe prawo surowo karające za nadużycia ze strony
                      polytykuf etc. a sluzby tytłające się w polytyce powinny byc
                      stawiane pod scianą przed plutonem i żadne tam smyranie bobrem tylko
                      kulka w pałę, bo takie działania to jest zwykły sabotaż i działanie
                      przeciw państwu oraz zdrada stanu ... to sa jedne z najbardziej
                      niebezpiecznych chorób wenerycznych toczących państwo.
            • Gość: selawi Re: Plazzek na obcym żołdzie IP: *.xdsl.centertel.pl 18.06.08, 18:39
              o matko, myślałam, że takie bzdety są przynajmniej nieźle opłacane,
              ale jak dla idei.... to już mi cię ( was?) faktycznie szkoda. dawać
              dupy za darmola, masz chociaż z tego trochę przyjemności?
    • Gość: waza Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 08:31
      pan profesor Bartoszewski całą kasę przekaże na kampanię wyborczą
      PO.
      • Gość: mora Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 08:57
        skąd ta ksywa "profesor", podaj źródło Belwederskie
        • Gość: kiełbaska Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 09:05
          Według dyplomatołków, tylko tacy jak ja nie mają żadnych praw.
          Kto to powiedziła: Kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam! - czy
          to nie był jakiś członek PO?
    • anamar Re: Na obcym żołdzie 10.06.08, 16:23
      wiesz placku,jednak straszna świnia z ciebie...
      • Gość: Plazzek Re: Na obcym żołdzie IP: 195.72.91.* 11.06.08, 09:21
        Yhy... Kto z kim przestaje, takim się staje.
        • Gość: hit Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:09
          wiadomosci.onet.pl/2681,1766708,blaszki_w_listach_zakoncza_monopol_poczty,wydarzenie_lokalne.html
        • anamar Re: Na obcym żołdzie 11.06.08, 12:55

> Yhy... Kto z kim przestaje, takim się staje.

w takim razie powinieneś poszukać sobie ciekawszej rodziny i znajomych.
          • Gość: gość Re: Na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:29
            anamar napisała:

> Gość portalu: Plazzek napisał(a):
            >
            > > Yhy... Kto z kim przestaje, takim się staje.
            >
            >
            > w takim razie powinieneś poszukać sobie ciekawszej rodziny i
            znajomych.

No już poszukał i zmienił pod moim wpływem ... a ty ciągle to
            samo :))))
            Zamiast obrzucać wyzwiskami jak techniczny czy inne szkolne szczyle
            na tym forum napisz coś konkretnego i ciekawego. Jakąś polemikę z
            uzasadnieniem. Chętnie przeczytam. No chyba ześ ania szczyl jak ta
            młodzież forumowa i bezstersowa :))))
            • Gość: Plazzek Re: Na obcym żołdzie IP: 195.72.91.* 11.06.08, 14:57
              Gościu, gdzieżeś ty był, jak Cię nie było? Mało jest na forum takich
              ludzi, co tak konkretnie gadają...
              • Gość: gość Re: Na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 15:39

> Gościu, gdzieżeś ty był, jak Cię nie było? Mało jest na forum
                takich
                > ludzi, co tak konkretnie gadają...

Czasami leczę oczy po gapieniu się w ekran, do tego dużo pracy mam
                na kompie więc muszę się oszczędzac ... wiesz tanie państwo i te
                takie tam :)))))))))

A propos "taniego państwa", jak jeszcze raz usłysze od jakiegoś
                polityka kłamstwo pt."tanie państwo", to mu się wprowadzę do
                chałupy, a karzę mu mieszkać w moim tanim pokoiku :)))) :))))))
            • anamar Re: Na obcym żołdzie 11.06.08, 15:45
              Gość portalu: gość napisał(a):

> anamar napisała:
              >
              > > Gość portalu: Plazzek napisał(a):
              > >
              > > > Yhy... Kto z kim przestaje, takim się staje.
              > >
              > >
              > > w takim razie powinieneś poszukać sobie ciekawszej rodziny i
              > znajomych.
              >
              > No już poszukał i zmienił pod moim wpływem ... a ty ciągle to
              > samo :))))
              > Zamiast obrzucać wyzwiskami jak techniczny czy inne szkolne szczyle
              > na tym forum napisz coś konkretnego i ciekawego. Jakąś polemikę z
              > uzasadnieniem. Chętnie przeczytam. No chyba ześ ania szczyl jak ta
              > młodzież forumowa i bezstersowa :))))

ty mnie z koncertem życzeń nie pomyliłeś?
              • Gość: gość Re: Na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:23
                anamar napisała:

>
                > ty mnie z koncertem życzeń nie pomyliłeś?

No to spier...dalaj stąd :)))))) to jest na temat i merytorycznie :)

Bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
                • anamar Re: Na obcym żołdzie 12.06.08, 12:02
                  Gość portalu: gość napisał(a):
                  >
                  > No to spier...dalaj stąd :)))))) to jest na temat i merytorycznie :)

no, w każdym razie tak ci się wydaje.wydaje ci się też pewnie,że inteligentnie i
                  kulturalnie.

• Gość: gość Re: Na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 16:35
                    >
                    > no, w każdym razie tak ci się wydaje.wydaje ci się też pewnie,że
                    inteligentnie
                    > i
                    > kulturalnie.
                    >

nie to wzór z twoich postów :)))) czyli praktycznie :))))
          • Gość: Plazzek Re: Na obcym żołdzie IP: 195.72.91.* 11.06.08, 15:03
            Jak masz trudności z zajarzeniem, Anamarku, to chodzi o przestawanie
            z elukubracjami (co exman po swojemu określa 'rzygowiny')
            dyplomatołka Bartoszewskiego.
            • anamar Re: Na obcym żołdzie 11.06.08, 15:47

> Jak masz trudności z zajarzeniem, Anamarku, to chodzi o przestawanie
              > z elukubracjami (co exman po swojemu określa 'rzygowiny')

cóż,każdy ma takie środowisko na jakie zasługuje...

• Gość: TATA Re: Na obcym żołdzie Vlad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:24
                w stosunku do Vlada to zupełnie na poziomie
    • maxencjusz Placek zacznij osiągać sukcesy ... 12.06.08, 13:08

...w swoim życiu osobistym, a zobaczysz, że polityka wtedy nie będzie odgrywała
      w Twoim życiu, tak wielkiego znaczenia...
      • anamar prośba 12.06.08, 14:29
        maxencjusz napisał:

>
        > ...w swoim życiu osobistym, a zobaczysz, że polityka wtedy nie będzie odgrywała
        > w Twoim życiu, tak wielkiego znaczenia...

niech go w końcu awansują w tym VOLVO!!!
      • Gość: Plazzek Re: Placek zacznij osiągać sukcesy ... IP: 195.72.91.* 13.06.08, 13:09
        Człowiek spełniony, zadowolony z życia rodzinnego i zawodowego
        zaczyna patrzeć dalej niż czubek własnego nosa. I widzi, że jego
        państwo jest opanowane przez, w najlepszym razie, idiotów lub
        zwykłych rabusiów - tyle że z immunitetem. Widzi nachalną propagandę
        w mediach, które nawet nie ukrywają, że swoich czytelników,
        słuchaczy i oglądaczy traktują jak półgłówków, którymi można i
        trzeba manipulować.

Owszem, można siedzieć spokojnie na dupie i mieć to wszytko w dupie.
        Ja tak nie potrafię.
        • anamar żeby w VOLVO docenili skarb jaki mają... 13.06.08, 15:10

> Człowiek spełniony, zadowolony z życia rodzinnego i zawodowego
          > zaczyna patrzeć dalej niż czubek własnego nosa.

życzę ci placku,żebyś kiedyś stał się takim człowiekiem...
          • Gość: Plazzek Re: żeby w VOLVO docenili skarb jaki mają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:26
            Oj, Anamar, chyba mało wiesz o pracy w międzynarodowych
            korporacjach. Ludzie zgryźliwi jak ja mają tam raczej ciężki żywot,
            najlepiej mają cielęta i donosiciele. Jak w socjalizmie.

Za życzenia dziękuję, lepszych od Ciebie się nie mogłem się
            spodziewać!
            • anamar Re: żeby w VOLVO docenili skarb jaki mają... 17.06.08, 10:55

> najlepiej mają cielęta i donosiciele. Jak w socjalizmie.

aż tak surowo bym cię nie oceniała...

• Gość: Plazzek Re: żeby w VOLVO docenili skarb jaki mają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:39
                No i intuicja cię nie zawiodła, bo już tam nie pracuję, hehe.
                • anamar Re: żeby w VOLVO docenili skarb jaki mają... 18.06.08, 16:30

> No i intuicja cię nie zawiodła, bo już tam nie pracuję, hehe.

a mówiłam ci!nie przeginaj z internetem z komputera pracodawcy!nic
                  dziwnego-musieli się wkurzyć...
    • Gość: Plazzek Jeszcze minister Klich IP: 195.72.91.* 13.06.08, 13:01
      Jego Instytut Studiów Strategicznych finansowany jest aż przez trzy
      niemieckie fundacje: Naumanna, Eberta i Adenauera.

Ciekawe, co też każą mu w zamian robić Niemcy? Oczywiście na
      pieniądzach nie jest napisane, że pochodzą od rządu niemieckiego.
      Ale czy aby nieznany fundator nie działa na zasadzie "ja funduję, a
      ty płacisz"?
    • plazzek Re: Na obcym żołdzie 13.06.08, 15:16
      No i długo nie trzeba było czekać. Minister Klich domaga się
      powtórzenia referendum w Irlandii. Czy raczej powtarzania - tak
      długo, aż Irowie zrozumieją swój błąd i pokochają Wielkiego
      (niemieckiego) Brata
      • anamar Re: Na obcym żołdzie 13.06.08, 15:25
        placuś,twoim największym grzechem,obok rydzykowego oszołomienia jest spiskowe
        pojmowanie dziejów...z wyników referendum irlandzkiego niezadowolona (co
        oczywiste) jest cała grupa "euroentuzjastów", nie tylko w polsce.naprawdę
        wierzysz w to,że że jakaś fundacja opłaca polskiego ministra,by ten zaraz po
        zakończeniu referendum mówił o niezadowoleniu z jego wyników?nie przyszło ci do
        głowy,że ktoś może po prostu,nie będąc na niczyim "żołdzie" wypowiadać swoje
        poglądy?węszenie spisków i układów,wzajemne śledzenie się i
        podsłuchiwanie,totalna nieufność do wszystkich-doprowadziła do upadku rząd
        kaczorka.nie wyciągacie żadnych wniosków?
        • plazzek Re: Na obcym żołdzie 13.06.08, 15:36
          Wiesz, żadne teorie spiskowe nie są potrzebne do prozaicznego
          spostrzeżenia - kto płaci, ten wymaga.

Oczywiście nie muszą to być chamskie nakazy "Herr Klich, huete sagen
          Sie dass das Referendum wiederhold werden muss"... ale subtelne
          sygnały: działasz zgodnie z naszym interesem - dostajesz więcej, a
          jak fikasz - mniej. Ten człowiek nawet nie musi sobie zdawać sprawy,
          że jest sterowany.
          • Gość: gość Re: Na obcym żołdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:39
            > Oczywiście nie muszą to być chamskie nakazy "Herr Klich, huete
            sagen
            > Sie dass das Referendum wiederhold werden muss"... ale subtelne
            > sygnały: działasz zgodnie z naszym interesem - dostajesz więcej, a
            > jak fikasz - mniej. Ten człowiek nawet nie musi sobie zdawać
            sprawy,
            > że jest sterowany.

No dobrze sterują Niemcy wg Cibie a co znaszymi sternikami? U nas od
            razu szpiegów, służby, policję CBA CBŚ i bóg wi co uzywają plus
            areszt wydobywczy. To są dopiero fachowcy. Jak Niemiec daje i
            wymaga - subtelnie - to chyba się mniejsze zło dzieje??? Czy nie???

natomiast nasi nawet nie płacą ale od razu straszą :))))))))))
            • plazzek Re: Na obcym żołdzie 13.06.08, 15:49
              Nasi nie płacą, to naszym płacą...

OK, te całe służby to jest przyczyna zimnej wojny domowej, która
              trwa u nas od kilkunastu lat. Co kto się dorwie do władzy, to nie
              gospodarka mu w głowie, tylko czyści sobie służby. A potem używa ich
              do straszenia przeciwników. Niezależnie od tego służby walczą między
              sobą.

Tymczasem dobrze zorganizowane służby specjalne w normalnym państwie
              realizują interes narodowy czy chociaż państwowy. Niezależnie od
              aktualnej władzy jest to interes mniej więcej ten sam.

Niektórzy wręcz twierdzą, że to w Polsce służby sterują politykami -
              bo to one wydają certyfikaty dostępy do informacji niejawnych.
    • kotbehemot6 [...] 13.06.08, 15:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • plazzek Re: Na obcym żołdzie 13.06.08, 15:53
        Cóż, żałosna jest ta Twoja wypowiedź. Jak nie masz nic do
        powiedzenia co do meritum sprawy, to lepiej po prostu zamilcz.

Proste pytanie: Czy uważasz, że obce kraje NIE realizują swoich
        celów w Polsce różnymi środkami?

Tytuł wątku jest oczywiście celowo przerysowany, żeby przyciągnąć
        uwagę.
        • kotbehemot6 Re: Na obcym żołdzie 13.06.08, 15:58
          W twoim poście nie ma żadnego meritum ,więc trudno podjąc jakąkowliek dyskusję

O jakich celach chłopie piszesz;militarne, ideologiczne, ekonomiczne......Wiesz
          Polska pewnie tez handluje z innymi krajami i tak w niecny sposób zalewa inne
          kraje naszymi towarami, ingerując w ich gospodarkę.....
          • Gość: Plazzek Re: Na obcym żołdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:24
            No właśnie, to może ja Ciebie spytam o przynajmniej jeden cel, jaki
            realizują Niemcy? Bo jeśli nie potrafisz takiego podać, to
            znaczyłoby, że nie za bardzo się orientujesz w sprawach
            międzynarodowych, więc nie mamy o czym dyskutować.
      • kotbehemot6 pytanko 13.06.08, 16:03
        A to nie łamie regulaminu

No trudno się dziwić, że jak płacą, to i wymagają. Czasem kogoś się
        wyzwie od bydła, czasem się poskacze jak małpa na sznurku.

jak rozmumem złamaniem prawa jest "żałosne" io "kretynizm"-natomiast powyższe
        napisane przez płazzka jes krytyką do której płazzek ma śłięte prawo????????
        • Gość: Plazzek Re: pytanko IP: 195.72.91.* 13.06.08, 16:12
          Nie odebrałem Twojej wypowiedzi jako łamiącej regulamin, chociaż jej
          treścią było wyłącznie obrażenie mnie.

Moje słowa natomiast trudno odebrać jako łamiące regulamin, ponieważ:
          = Po pierwsze - jak dowodza europejskie sądy - politycy mogą być
          obrażani (zapoznaj się z finałem sprawy Kerna).
          = Po drugie - przedstawiam fakt (użycie słowa bydło), powszechnie
          znaną opinię (kto płaci, ten wymaga) oraz własny opis zachowania się
          Bartoszewskiego podczas konwencji PO.
          • kotbehemot6 Re: pytanko 13.06.08, 16:16
            Wybacz płazzku,ale ja tez pzredstwaiłam fakty-wykzałeś sie głupotą i to w
            żąlosnym wydaniu. Załosnym jest ktoś, kto nie ma żadnych autorytetów, siebie
            jedego za autorytet uznając.
            • Gość: Plazzek Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:21
              Żałosny jest, kto nie ma Twoich autorytetów?
              • Gość: Bolek Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 18:09
                "Człowiek spełniony, zadowolony z życia rodzinnego i zawodowego
                zaczyna patrzeć dalej niż czubek własnego nosa. I widzi, że jego
                państwo jest opanowane przez, w najlepszym razie, idiotów lub
                zwykłych rabusiów - tyle że z immunitetem. Widzi nachalną propagandę
                w mediach, które nawet nie ukrywają, że swoich czytelników,
                słuchaczy i oglądaczy traktują jak półgłówków, którymi można i
                trzeba manipulować.

Owszem, można siedzieć spokojnie na dupie i mieć to wszytko w dupie.
                Ja tak nie potrafię" - świetna naliza, dokładnie tak jest,
                • Gość: ada Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 04:57
                  to trwa od wieków
                  • Gość: serw Re: pytanko o GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 08:34
                    Zawiadamiam tu oficjalnie

Prowadze rekord wszystkich postow moich i nie tylko ktore sa
                    wyrzucane z
                    przyczyn nie znanych ani pod paragrafami ani pod netykieta ktora to
                    GW podsyla
                    od czasu do czasu wyrzucajac posty.
                    Zawiadamiam tu oficjalnie ze z chwila kiedy wroce do Polski na stale
                    rozpoczne
                    proces delegalizacji Gazety Wyborczej, antyspolecznej i antypolskiej
                    agentury
                    partii neokomunistycznych ktore Polske sklocaja oraz dzialaja na
                    szkode
                    spoleczenstwa polskiego.Partie takie nie maja prawa zerowac na
                    obywatelu polskim.
                    Informuje ze Gazeta Wyborcza nie ma prawa odmawiac wyrazania opini
                    na lamach
                    forum ktore skad inad zowie sie forum publicznym a nie prywatna
                    agenda
                    partykularnej nomenklartury z antypolska dzialalnoscia i falszowanie
                    histori
                    oraz wspieraniem dzialalnoscim osob ktore sa wrogie Polsce i
                    polskiemu
                    interesowi w Swiecie.
                    Jezeli wyrazam krytyke lub cytuje slowa ktore wyrazaja krytyke na
                    przyklad
                    Zydow czy Izraela i za to jestem banowany to chce doniesc ze tymi
                    sprawami sie
                    zajme na drodze sadowej.Zydzi nie sa zadnymi swietymi krowami,sa tak
                    samo jak
                    inni ktorzy sa krytykowani w sposob dozwalany na lamach forum
                    GW.Walka
                    polityczna GW ze mna oraz walka ideologiczna ktora sie przerodzila
                    "mszczeniem sie" graniczy z kliniczna choroba ludzi z GW,brakiem
                    podstaw do
                    reprezentowania demokratycznej platformy sluzacej ludziam do
                    wolnosci slowa i
                    wypowiedzi,nie ma prawa w granicach panstwowosci polskiej egzystowac.

A teraz mozecie sobie to kasowac.
                    • Gość: op Re: pytanko o WSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:07
                      www.dziennik.pl/wydarzenia/article192311/Specsluzby_PRL_pomagaly_w_morderstwie_ksiedza_Popieluszki.html
                    • Gość: gość Re: pytanko o GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 12:14
                      > Walka
                      > polityczna GW ze mna oraz walka ideologiczna ktora sie przerodzila
                      > "mszczeniem sie" graniczy z kliniczna choroba ludzi z GW,brakiem
                      > podstaw do
                      > reprezentowania demokratycznej platformy sluzacej ludziam do
                      > wolnosci slowa i
                      > wypowiedzi,nie ma prawa w granicach panstwowosci polskiej
                      egzystowac.
                      >
                      > A teraz mozecie sobie to kasowac.

Wydaje mie się że nie ma co kasować twojego posta. W sumie to sam
                      siebie skasowałeś. Nie jestem zwolnennikiem gazety wyborczej, ale
                      tfuj przypadek jest rzeczywiscie "kliniczna choroba". Ale da się
                      leczyć, i nie wracaj do Polski, będzie nam lżej o jedengo
                      postrze..nego, których tu nie brakuje ....
                      • Gość: radak Re: pytanko o GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:02
                        wyjedź gość, będzie o jeszcze jednego mniej, pa pa
                        • Gość: gość Re: pytanko o GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 18:06
                          Gość portalu: radak napisał(a):

> wyjedź gość, będzie o jeszcze jednego mniej, pa pa

Bez urazy ... gdybym mogl od razu bym stond wyjehau jak widzę kto
                          chce do kraju wrucic :))))
                          • Gość: TATA europejska Nocna zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:05
                            Lewy czerwcowy" po europejsku
                            Wokół Jose Barroso zasiadają m.in. Donald Tusk, Nikolas Sarkozy,
                            Angela Merkel, José Luis Rodríguez Zapatero.

Angela Merkel (Bolek-do wyboru :)): - Właściwie tak tuśmy doszli do
                            wspólnego wniosku, że można nawet w tej chwili wprowadzić w życie
                            traktat na tak zwane porozumienie dżentelmeńskie. W ciągu tygodnia
                            uformujemy koalicję, która poprzez media wykręci się z głupich
                            zapowiedzi, że demokracja, wola każdego narodu, jednomyślność i
                            takie tam bzdety.

Barosso: - Wy nie wiecie, jak daleko oni zaszli, dlatego trzeba ich
                            błyskawicznie. Natychmiast, dzisiaj.

Sarkozy: - Tylko że to jest trochę gangsterski chwyt.

Merkel: - Panowie, na kogo ma być moja nominacja? Czy przejdzie
                            Tusk? On ma doświadczenie w wykręcaniu się od wcześniejszych
                            obietnic.

Tusk: - Ja nie wejdę w to oficjalnie bo bym przegiął, ale mogę to
                            skonsultować.

Barroso: - Słuchajcie, bo jak nie przejdzie traktat, to jesteśmy w
                            bardzo trudnej sytuacji. Też możemy się porozumieć, że później
                            będziemy robić różne układanki jeszcze. Ale natychmiast trzeba
                            zablokować tych ludzi co pieprzą o niszczeniu demokracji i rodzeniu
                            się dyktatury.

Tusk: - Jak Wielka Brytania nie skrewi, to przejdzie. A jak nie
                            przejdzie...

Zapatero: - To wtedy przecież pani Kanclerz Angela coś wymyśli,
                            prawda?

Tusk: - Panowie, policzmy głosy - Niemcy, Francja, Polska,
                            Hiszpania…. mała koalicja dawnych demoludów….

Barroso: - Jeśli Czechy wstrzymają się od szczekania, to nam
                            wystarczy.

Tusk: - Według mojej wiedzy i wszystkich chyba tu obecnych Czechy
                            nie wstrzymają się, ale w sumie poprą wprowadzenie traktatu…tylko
                            ten cholerny Vaclaw Klaus

Sarkozy: - Za wprowadzeniem tak, ale czy będą głosowali za
                            wprowadzeniem wbrew opinii narodów?

Tusk: - Nikolas, twierdziłeś, że tak.

Merkel: - Dzisiaj wysondowałam wszystkie możliwości, dziś nie
                            przeciągniemy inaczej.

Barroso: - Podejmujemy męską decyzję: Traktat i koniec. Do dupy z tą
                            cała demokracją

Głosy: - Zgoda, zgoda, zgoda.

Merkel: - Pismo jest przygotowane. Dzisiaj, natychmiast. Ja jutro
                            nie mogę żyć kolejny dzień w stresie. Mam przecież spotkanie z
                            Gerhardem i Władimirem.
                            Mirek Kokoszkiewicz
                            • Gość: Plazzek Re: europejska Nocna zmiana IP: 195.72.91.* 17.06.08, 12:57
                              POmysłowe :-)

Przed referendum była gadka, że nie ma planu awaryjnego... A teraz
                              bez zmrużenia oka ciągną proces ratyfikacji, choć wydaje się w tej
                              sytuacji bezcelowy. Czyżby szykowała się przyjacielska pomoc dla
                              bratniej Irlandii?
                              • Gość: marat Re: europejska Nocna zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 16:01
                                Szykują się duże podwyżki cen gazu. Wszystko dlatego, że rosyjski
                                Gazprom postanowił podnieść stawki za surowiec dostarczany krajom
                                Unii Europejskiej, z 270 do 402 dolarów za tysiąc metrów
                                sześciennych. Poinformowali o tym szefowie Rady Nadzorczej Gazpromu
                                na konferencji w Moskwie.
                                • Gość: set Re: europejska Nocna zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:18
                                  dogadali sie z gazpromem, ale numer
                                  • Gość: gość Polska zapłaci za gazociąg :))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:14
                                    www.hotmoney.pl/artykul/2649/1/prasa-polska-rosja-grozi-nam-podwyzkami-cen-gazu-2.html
                                    "Rosja grozi nam podwyżkami cen gazu ("WSJ Polska")
                                    Dziś za tysiąc metrów sześciennych błękitnego paliwa płacimy 330-350
                                    dolarów. Cena mogłby podskoczyć do 600-800 dolarów - pisze "Wall
                                    Street Journal".
                                    Polska może liczyć na współpracę, ale powinna zapomnieć o budowie
                                    Jamał II i gazociągu Amber biegnącego przez kraje bałyckie i Polskę.

Choć wedle szacunków koszt ich budowy były nawet dwukrotnie niższy,
                                    niż położenie kontrowersyjnego Gazociągu Półocnego na dnie Bałtyku,
                                    jej zdaniem projekty te są bezzasadne w obliczu małego
                                    zapotrzebowania na gaz w Polsce......"

Brawo Rosjanie! Co za mądrzy rosyjscy politycy i jacy dalekowzroczni
                                    rosyjscy menedżerowie :)))
                                    oczywiście budowa gazociągu przez Bałtyk jest droga jak jasna d..a,
                                    no ale należy poszukać sponsora przy takich kosztach! Od tego są
                                    myślące głowy Rosjan :)))

I znaleźli. Polska zasponsoruje ten gazociąg! Zapłacą potrójną
                                    stawkę za gaz i już. Co to dla Polaków!!!.... ludzie tam bogate
                                    panie!!!! nie to co w biedniutkiej Rasjjiii....

To wszystko wiemy dzięki komu???? "The Wall Street Journal".... acha
                                    Amerykanie nam powiedzieli!!!!!! bo nasi oczywiscie nic nie wiedza
                                    jak zawsze, albo wiedzą i nie chcą nam powiedzieć, albo w ogóle nie
                                    chcą wiedzieć....

Teraz na poważnie. Który z polskich politykuf nam to zrobił? Bo
                                    Rosja sięgnie do naszych kieszeni. Nie do kieszeni polskiego rzadu,
                                    ani nie sięgnie do kieszeni polskich polytykuf.... Która partia
                                    q...wa ich jeba...na mać nam to sprezentowała???? Jaki polski
                                    polytyk idiota stwierdził, że Rosji można dać nauczkę, wszczynać
                                    awantury z potężnym sąsiedzkim krajem?! I można Rosji podskoczyć i
                                    pokazać Ruskim gdzie raki zimują! No który idiota na to wpadł?!!!!!
                                    Chętnie wyślę mu mój rachunek za gaz, niech sam płaci skończony
                                    kretyn....

I tak, z powodu nieodpowiedzialnej polityki wschodniej, opartej na
                                    retoryce powstania styczniowego i obronie katolicyzmu, polscy
                                    polytycy, jakieś po-....e pis-dzielce doprowadzili do tego, że
                                    Rosja z pieniędzy każdego Polaka będzie sobie do spółki z Niemcami
                                    budowała luxusowy gazociąg... pięknie panowie i panie, bardzo
                                    pięknie .... Po raz kolejny dowiedliśmy, że naszym krajem rządza
                                    kompletni idioci, a Rosjanie, z których chętnie się nabijamy kopią
                                    nas w d..pę jak chcą..

I do tego nie dośc, że mamy skopany tyłek, to Rosjanie naszymi
                                    pieniędzmi płacą swoje rachunki!!!!! Swoje-rosyjskie! Nie nasze-
                                    polskie!!! Za to powinien być Trybunał Stanu! To zdrada stanu i
                                    kolaboracja z obcym państwem! Sabotaż! Za to powinno się stosować
                                    najwyższą karę... Wyłącznie wobec polytykuf.....
                                    • Gość: gość Kto zapłaci za gazociąg - Polacy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 21:42
                                      > I do tego nie dośc, że mamy skopany tyłek, to Rosjanie naszymi
                                      > pieniędzmi płacą swoje rachunki!!!!! Swoje-rosyjskie! Nie nasze-
                                      > polskie!!!

Co zatkało Was czy co?!!!

Jedną z ciekawostek tego haraczu jaki zapłacimy Rosji jest to, że my
                                      w ogóle nie dostaniemy tego gazu z bałtyckiego gazociągu, tylko za
                                      niego zapłacimy, a jeśli już dostaniemy, to za dodatkowa opłata :)))
                                      pewnie dla Niemców za przesyłkę, bo Putin da im na nas zarobić, żeby
                                      mnie krew jeszcze bardziej zalewała na naszych głupich polytykuf ....
                                      • Gość: Plazzek Re: Kto zapłaci za gazociąg - Polacy!!! IP: 195.72.91.* 20.06.08, 12:02
                                        Się nie podniecaj tylko wymyśl alternatywę, żebyśmy w wyborach na
                                        ciebie zagłosowali.

Bo na razie jest tak
                                        - stawiamy się, to nam cenę gazu podwyższają, jak piszesz.
                                        - nie stawiamy się, to budują rurę, która nas omija, i płacimy
                                        dodatkowo Niemiaszkom za tranzyt.

Moim zdaniem lepiej się stawiać i budować rurociąg na południe.
                                        Albo - jeszcze lepiej - inwestować w styropian, wełnę mineralną,
                                        pompy ciepła i węgiel :)))
      • Gość: Plazzek No to do rzeczy! IP: 195.72.91.* 20.06.08, 16:02
        Nakrzyczało kocię, nakrzyczało, a jak przyszło do meritum, to nie
        ma...

Jakie są cele Niemiec? O wszystkich trudno żebyśmy wiedzieli, ale
        kilka można zobaczyć na własne oczy bądź bez trudu wydedukować.

Jeśli w realizacji tych celów mogą pomóc politycy innych krajów, to
        czy Niemcy będą ich wykorzystywać? Ktoś ma wątpliwości? Zobaczmy
        więc cele i rozszyfrujmy niemieckich sojuszników w Polsce.

Cel 1. Zdjęcie z Niemiec i Niemców odium odpowiedzialności za
        wywołanie drugiej wojny światowej.

Jak widać, cel ten został w zasadzie wykonany. Od pewnego czasu nie
        mówi się o niemieckich okupantach, lecz o nazistowskich. Ponieważ
        naziści nie mają na pierwszy rzut oka narodowości, przy współpracy z
        lobby żydowskim (polskie obozy koncentracyjne) można usiłować
        stworzyć wrażenie u ciemnego ludu, że naziści mówili po polsku. Do
        tego teamu dołączają ostatnio Rosjanie - że to w sumie Polska
        wywołała wojnę, bo mogli przecież poddać się bez walki jak Czesi.

Jak polscy najemnicy wspierają realizację tego niemieckiego celu?
        Nie mogą tego robić bezpośrednio, bo pamięć o niemieckich zbrodniach
        jest wciąż żywa - próba rozpowszechniania zgodnych z wersją
        niemiecką kłamstw o wydarzeniach bydgoskich z początku wojny
        spotkała się z powszechnym oburzeniem. Jednak samo grzeczne pisanie
        o nazistach jest już dużą przysługą. Może ważniejsza jest wspomniana
        współpraca z Żydami. Dzięki np. wytrwałej działalności Grossa i jego
        kompanów Polacy z ofiar stają się współoprawcami.

Cel 2. Utworzenie państwa europejskiego, czyli realizacja planu
        Hitlera środkami pokojowymi.

Cel ten jest już bliski osiągnięcia. Dzięki zakneblowaniu narodów
        można było przepchnąć proces reatyikacyjny przez 26 państw. Złamanie
        oporu Irlandii to zadanie na najbliższe miesiące.

Jak nasi najemnicy pomagają? Można było obserwować, jak wkurzony był
        Tusk, gdy PiS podniósł sprawę zabezpieczenia interesów Polski w
        niemieckiej Europie. Ja po irlandzkim wecie udaje, że się nic nie
        stało i wzywa do ratyfikacji traktatu. Nie tak dawno czołowy polski
        dziennik wzywał do jak najszybszej ratyfikacji, bo musimy Europie
        (tzn. Anieli) pokazać swój entuzjazm. Widzimy, jak kochają
        europejskie pieniądze politycy tzw. lewicy. Kaczyńscy z kolei
        chcieliby i mieć ciastko, i je zjeść. Na pewno nie chcieliby z
        iemczami zadzierać, ale zdają sobie sprawę, że ich elektorat jest
        antyunijny.

Cel 3. Bezpieczeństwo energetyczne, czyli rura bałtycka.

Cel ten jest w pół drogi. Wprawdzie umowa z Rosją podpisana, ale po
        pierwsze co niektórzy protestują, po drugie trzeba za budowę
        zapłacić. Cel jest niewątpliwie sprzeczny z interesami polskimi -
        tracimy opłaty tranzytowe i jesteśmy bardziej podatni na szantaż.
        Poprzedni rząd protestuje więc przeciw rurze i stara się o
        alternatywne dostawy.

Co robi lobby niemieckie w Polsce? Oto wkrótce przed wyborami
        niejaki Tusk oznajmia, że nie będzie blokował rury! Oto Bartoszewski
        miesza politykę PiS z błotem!

Dziękuję za uwagę.
        • Gość: Plazzek Cel niemiecki nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 20:35
          W poprzednim poście napisałem tylko o tych celach, których się
          trzeba - łatwiej czy trudniej - domyślać.

Pominąłem jednak najważniejszy ce niemiecki. Najważniejszy dlatego,
          że sformułowany w konstytucji: państwo niemieckie istnieje w
          granicach z roku 1937. Dlatego zadaniem każdego niemieckiego rządu
          musi być dążenie do przywrócenia zgodności rzeczywistości z
          konstytucyjną deklaracją.

Niektórzy Polacy pomagają w tym zbożnym dziele. Także na tym forum.
          • Gość: TERAZ Re: Cel niemiecki nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 09:44
            hhhm, doczytałem sie ze powołano Komitet Pomocy Ofiarom Bolka
            tylko ze to jest kilka milionów ludzi !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka