Gość: Gal Anonim :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 22:11 :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juz po tobie Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.48.95.3.ip.atrax.pl 26.09.03, 22:41 Pani Ulatowsko , chciała pani rozgłosu . to go pani ma... Ale teraz cała szkoła jest przeciwko pani , i dobrze Ci tak. ty męczysz uczniów niemiłosiernie wiec oni ci w ten sposob beda teraz odpłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:59 Zamiast grozić weźcie się do nauki matoły!!! Skończą się prawa ucznia bo przeginacie pałę. Czujecie się bezkarni? Już niedługo. A jak się nie chcesz uczyć to wypieprzaj ze szkoły, zaćpaj się gdzieś w bramie na amen - będzie o jednego chwasta mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 23:11 a ja w tej budzie sie meczyłem z tą babą przez 4 lata...cała buda ją nienawidzi.chodzi oczywiście o ucziów.w tej chwili z LO najlepiej pamiętam ten polski,bynajmniej nie pozytywnie.po maturze większość by jej najchętniej porysowała auto.Ona ma po prostu fioła na punkcie swojego przedmiotu.wymaga od swoich uczniów jak od lepszych studentów polonistyki, a orłów to w tej szkole raczej za wiele nie ma,wierzcie.nie popieram tego typu gróźb,w końcu gościa złapią.jak już miał zamiar coś zrobić to przynajmniej mógł to zrobić z głową,a tak to mu sie dostanie.a jak i pani Kasi sie dostanie to nie bedzie wielka szkoda.ja tylko moge współczuć,bo nawet nie wiecie jaka ona potrafi być mściwa...aj tak...koleś załatwił jazde całemu rocznikowi.ona jak ma zły dzień to swojej ofiearze z uśmiechem na ustach ot tak dla relaksu stawia 7-8 pał.tak na dobry początek.to tyle ode mnnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: 62.233.253.* 27.09.03, 15:18 To przerażające, że mogą być tacy nauczyciele. To istny terror. Jak w takim stresie można uczyć. Nie popieram takich metod, co na to psycholodzy!gdzie pedagog szkolny?! Proponuję wam uczniowie zapiszcie się wszyscy do kółka teatralnego, ale np. w Pałacu Młodzieży udowodnijcie, że nie jest z wami tak żle, albo stwórzcie własny np. kabaret, pokazujcie w nim co się dzieje na lekcjach. Byłaby to świetna zabawa i nauka dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 15:48 Nie odnalazł się, bo nikt go nie szuka. Pani Ulatowska jest rzeczywiście mało skutecznym nauczycielem, jeżeli jej metoda nauczania języka polskiego powoduje takie cofanie się umiejetności nabytych przez uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjalnych . Takie błędy ortograficzne, gramatyczne i stylistyczne jakie spotkałem na tym forum w wypowiedziach uczniów, którzy jakoby przez cztery lata zdobywali wiedzę na lekacjach prowadzonych przez Nią; piszę to z tzw "przekąsem", gdyż zawsze jest tak, że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.p Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 20:16 Jestem uczennicą pani Ulatowskiej i uważam że owszem jest wymagajacym nauczycielem lecz gdy ktoś się postara zostanie doceniony wiem z własnego doswiadczenia.Nie trzeba być orłem aby zdać,wystarczy trochę chęci i chwili poświęconej w domu książce.Osobiscie nie narzekam na nauczycielkę.Dureń który tak napisał jest leniem ktory nie ma czasu odrobić lekcji tylko pisać anonimy do nauczycieli.Człowiku pomyśl zanim zrobisz podobną głupotę,nie podoba się nauka to jazda na podwórko zamiatać śmieci zobaczymy czy wtedy bedziesz miec poparcie kolegów.Zastanów sie nad swoją głupota a tak pozatym to szczerze wspołczuje gdy dojdą że to twoja sprawka.Naoglądałes się telewizji i chcesz szpanowac,współczuję twoim rodzicą jak się dowiedzą że to ich grzeczny synek jest takim kretynem a tatuś udzielał się w radzie...pozdrowienia i jak najmniej w szkołach takich kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.espol.com.pl 27.09.03, 17:37 Nie ma pożaru bez ognia. Nie wierzę, że gdyby nauczyciele nie prowokowali uczniów , którykolwiek z nich zachowywałby się w ten sposób. Srednio co 2-gi nauczyciel to psychopata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 27.09.03, 20:22 A czy Ty wiesz przynajmniej, co słowo "psychopata" oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: ewa IP: *.espol.com.pl 28.09.03, 16:26 być może i co 2 nauczyciel jest psychopatą ,zastanów się przez kogo? ale napewno !każdy! uczeń to ogromny psychopata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EP 05 Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: 62.233.222.* 27.09.03, 21:33 A mnie ciekawi tylko jedno skąd ten jej uczeń wiedział jaki ma numer na to gadu gadu. Jak ma to niech sie cieszy a nie w klasie chwali ze ma internet. Nasze społeczeństwo jest biedne i raczej takie chamskie przechwalanie się że ja mam a ty nie wszystkich wkurza. Pomyślcie sobie gdyby jaki kolwiek poseł powiedział w głównym wydaniu wiadomości że ma to i tam to i jeszcze by się bezczelnie przyznał że prawda ukrad ale to już dawno itd. Wszyscy by wsali i poszli do lodóki po jaja żeby nimi rzucac. Więc nie ma się co dziwić że jak sie chwali to ma to swoje złe strony bo nie każdy ma a pozatym jak się gnebi uczniów to tymbardziej można się czegoś takiego spodziewać. NAUCZYCIELE ruszcie te swoje durne pały i przestańcie myśleć ze jest tylko wasz przedmiot i to on jest naj naj naj ważniejszy na świecie bo zajeździcie tych uczniów. no chyba że o to wam chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjk Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.mtl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 22:16 wymagania są okreslone na 2-3-4-5-6! w kazdej szkole i z kazdego przedmiotu!!!! a jak ich nie ma to pojawiają się takie sytuacje!!!np. MENIS określa dla matury 30 procent pkt dla poziomu podstawowego!!!!!to wie kazda dyrekcja więc nauczyciel nie ma tu nic do powiedzenia!!skąd więc takie p r o b l e m y ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.smstv.pl / 192.168.1.* 27.09.03, 23:48 Zna ktos przepis na pierozki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjk Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.mtl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 00:36 cookery books are necessary Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Młodzież obserwuje teraz sprawność tego systemu 28.09.03, 05:50 "- Wyjaśniamy sprawę - uspokaja rzecznik komendanta miejskiego policji w Szczecinie podkomisarz Artur Marciniak. - Jak tylko będziemy mieli IP, od razu wystąpimy do telekomunikacji o zidentyfikowanie użytkownika." Sprawność Policji jest szokująca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec ucznia LO Re: Bierzcie sie gówniarze do nauki!!! IP: *.espol.com.pl 28.09.03, 13:20 Popieram sposób nauczania pani prof. U. Przynajmniej gówniarze z XVI LO nie maja czasu na stanie w bramach, palenie trawki, picia alkoholu, tylko musza przygotowywac sie na lekcje z naszego ojczystego języka. Takich nauczycieli potrzeba wiecej w naszych szkołach. To jest liceum a nie zawodówka. Jak gówniarz nie chce sie uczyć to niech weźmie sie za łopatę. Znam przypadki jak uczeń z maturą nie umie wypełnić prostego kwestionariusza o przyjęcie do pracy lub na studia. Taki sposób nauczania jaki stosuje pani U. praktykowany jest w najlepszych liceach w Polsce. Przykładem jest LO XIII, do którego uczęszcza moja córka (Panie Dyrektorze XIII LO - niech Pan zatrudni panią prof. U., ponieważ marnuje swój potencjał). Mam nadzieję, że po tej sprawie sposób nauczanie pani prof. U. nie zmieni się, należałoby tym gówniarzom z kl.1 podkręcić śrubę, nie będą im przychodziły do pustych łbów głupie pomysły. Mieszkam obok XVI LO i widze co oni na przerwach wyrabiaja. Szkoła to nie cyrk czy rewia mody!!! Jak nie chcą sie uczyc to zapraszam do siebie: mam firmę budowlaną i potrzebuję kilku gamoni do kopania rowów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OoO Re: Bierzcie sie gówniarze do nauki!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 15:38 jaka pani prof.zaledwie magister, a że w szkole obowiązuje muwienie do nauczycieli per profesor to jakiś archaizm lub próba podniesienia mniemania o sobie.a jak pan nie wie to były już próby wcdześniej odwołania pani U. przez uczniów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Bierzcie sie gówniarze do nauki!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 15:43 Gość portalu: OoO napisał(a): > jaka pani prof.zaledwie magister, a że w szkole obowiązuje > muwienie do nauczycieli per profesor to jakiś archaizm lub próba > podniesienia mniemania o sobie.a jak pan nie wie to były już > próby wcdześniej odwołania pani U. przez uczniów... Ucz się dziecko polskiego, gdyż w sprawach związanych z nauczycielką języka polskiego, bez narażania się na zarzuty niekompetencji, nie uchodzi popełnianie błędów ortograficznych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.espol.com.pl 28.09.03, 16:23 Jest takie powiedzenie: "Obyś cudze dzieci uczył" W 100% prawdziwe. A dzieci obecnie w szkole robią co chcą i co im się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Drug Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 20:43 Po tym co widzę jestem zaskoczony... Jak to nauczyciele mogą mówić, że polonistka niepotrzebnie nagłośniła sprawę? Ehhhh poczułem się zaskoczony na plecy. Ciekawe jakby to dosięgnęło któregoś z nich, jestem ciekaw co by wtedy zrobili. Teraz mają to, za przeproszeniem, w zadzie bo nie tyczy się to ich bezpośrednio. Zamiast wspierać nauczycielkę to jeszcze takie gadżety odwalają. Mam pomysł może niech szanowni nauczyciele wezmą farbę i pomogą uczniowi coś jeszcze na bloku napisać..... nie rozumiem takiego zachowania. Widzę, że nie ma kto zmobilizować młodzieży do pracy. Niech się cieszą, że dostawają 'bomby' za nieprzygotowanie a nie linijką po kosmatych łapach, chociaż może wtedy by to bardziej do nich dotarło. Pewnie, najlepiej zwalić wszystko na nauczyciela. A jak! To wogóle po co chodzić do szkoły? Najlepiej od razu szukać pracy z takimi kwalifikacjami i ukrytymi talentami. A nawiązując do tematu artykułu, pewnie, że nie odnalazł się winny skoro wszyscy widocznie podzielają jego zdanie i zgadzają się z jego prostacką postawą. Jak znam życie są to ludzie z jego rocznika którym takie zachowanie imponuje i się podoba tylko w końcu skończy się dobre..... jak już gościu wpadnie i poniesie odpowiednie konsekwencje (oj takiemu to by się przydało jakieś biczowanie drutem kolczastym, albo lewatywa z żelu do włosów i tuczonego szkła:)to ciekawe czy ktoś przy nim zostanie. ba. nikt się do niego nie przyzna bo jest cwaniakiem tylko jak wszyscy siedzą cicho ale jak już ktoś wpadnie to owy gość sam będzie trzymał zamkniętą japę i nie wypuści pary z ust bo strach go obleci..... nie będzie chciał sobie syfu robić... hehe śmieszą mnie tacy ludzie. Co wy chcecie przez to pokazać? Poza tym świadczy to o was samych. Po co wogóle chodzicie do tej szkoły? Zostańcie w domach, dłużej pośpicie a i lekcji nie będziecie musieli odrabiać (o ile wogóle teraz takie coś robicie). Kobieta ta chce wam wbić coś do głów półmózgi. Co jej zależy, że sie na kogoś uweźmie.... phi Za free chcecie dostawać piątki? Moim zdaniem tak powinno być. Jeżeli ktoś sobie maksymalnie w chuja leci to powinien zostawać tak długo w jednej klasie aż opanuje odpowiedni materiał chociaz w stopniu dopuszczającym. Nie wierzę, że to liceum jest inne niż inne licea w naszym kraju i, że poziom jest tu wyśrubowany. Jak nie chce wam się uczyć to wasz problem... a wyniki będą takie jakie są. To jest moje zdanie. Nie chcę tutaj pluć na nauczycieli którzy i tak dali dupy jak Janosik w ostatnim odcinku ale niech też się zastanowią. powinni wesprzeć i w miarę mozliwości pomóc polonistce, a jeżeli to faktycznie jest jej wina bo gnębi uczniów to powinni dać jej ostrą reprymendę, na pewno poskutkuje. Zmusi do refleksji w obawie o stratę stanowiska... Jednak wątpię żeby tak było.... A więc kończe moje wynurzenia i mam nadzieję, że co do niektórych przemówi to co napisałem. Niech każdy się postawi w sytuacji tej nauczycielki... dla mnie to parodia. mogłbym tu pisać i pisać ale jak ktoś ma kubeł pusty to i tak chociaz bym na 'flecie' stawał to i tak mu nie wytłumaczę... Greetz 4 all... PS. Przesłanie dla 'zastraszacza'. Słuchaj będzie czas kiedy ty będziesz w równie śmierdzącej sytuacji i będziesz szukał wsparcia i pomocy. Nie chcę niczyjego nieszczęścia ale chciałbym, żeby tobie się coś takiego przytrafiło. Może wtedy zrozumiesz. Acha, pochwaliłeś się o tym rodzicom? Pewnie nie bo nie masz jaj, typowy tchórz i obszczymurek. A nawet jak powiedziałeś.... pochwalili synka? hehe Kolego choćbyś się palił to bym cię nie osikał. Życzę Ci powodzenia i sukcesów w nauce.......:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjk Re: Nie odnalazł się winny zastraszenia nauczycie IP: *.mtl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 21:02 thanks - I am a teacher and very often have problems- if u want to teach something students or pupils do not like u-po co wiec sie meczyc - pytaja sie mnie moje dzieci? tez siE nieraz zastanawiam gdy mLody czLowiek proszony o coś mowi lekcewaZAco - nie chce mi siE!mam stawiać jedynki?po co?żeby pisali na ścianie lub ławce - cutuję - ta kurwa -nazwisko- wyjebana przez - nazwisko!!! jak przestrzegam praw ucznia to siE nie uczA!czy ma wiEc pozostaC minimalizm po obu stronach? Odpowiedz Link Zgłoś