rewers10 21.11.08, 21:29 "Ale on dodał: no bo, jeśli przeniosą wam redakcję do Poznania, to ja nie pozwolę na to, by ogłoszenia marszałka czy prezydenta, które teraz idą do szczecińskiej "Wyborczej", szły do Poznania." i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rewers10 Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 21.11.08, 21:52 "Poseł kategorycznie odrzucił tezę, że to on odpowiada za obsadę wszystkich kluczowych stanowisk w naszym województwie i jako przykład podał wiceprezydentów Szczecina oraz szefa klubu radnych PO. Sprecyzował: mógłbym podać listę 15 nazwisk, za których nominacje nie odpowiadam." wszystkie pozostałe obsadził osobiście ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 21.11.08, 21:59 Slawek Twoja lista to najmniej 16 - o mnie zapomnailes, jestes dla mnie kupa ^%$*%*^ i nie mailem i nie bede mial z taka @$#! jak Ty nic wspolnego, wiec smialo powieksz ta swoja liste o moja skromna osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 21.11.08, 22:14 zaczynają cierpieć na bezsenność mianowani przez Nitrasa Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 21.11.08, 22:21 wsrod tych 15 nienitraskowych na pewno nie ma Siergieja, ten to pies Nitrasa jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED HEHHEH IP: *.ipspace.xilinx.com 22.11.08, 11:03 albert ty chyba masz o sobie za duze mniemanie i to cie laczy z nitrasem. a punkt drugi jest taki, ze tracisz panowanie nad soba na forum i chyba nie powiniennes zajmowac sie moderacja z tych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... [...] IP: *.blutmagie.de 22.11.08, 11:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: HEHHEH 22.11.08, 12:49 > a punkt drugi jest taki, ze tracisz panowanie nad soba na forum i > chyba nie powiniennes zajmowac sie moderacja z tych powodow. moderować POwinni POprawni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: HEHHEH IP: *.GtokyoFL37.vectant.ne.jp 13.04.09, 10:21 ZED, ile razy mozna ci powtarzac zebys stond spyerdalal??? gluchy jaki czy co? ...albo zwykla szmata... Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 10:03 albert_c napisał: > Slawek Twoja lista to najmniej 16 - o mnie zapomnailes, jestes dla mnie kupa > ^%$*%*^ i nie mailem i nie bede mial z taka @$#! jak Ty nic wspolnego, wiec > smialo powieksz ta swoja liste o moja skromna osobe. Sławek! Jestem numerem siedemnaście:) I bardzo mi z tym przyjemnie. Zawsze było! Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 10:07 osiemnastka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:25 Cytuję, bo jest świetne "O tym, że wyniki sprzedaży GW lecą na łeb na szyję wszyscy wiedzą. Na rynku pojawiły się tytuły, które w sposób skuteczny odbierają czytelników. Styl gazety również odbiegł na tyle od początkowych założeń stawianych przez ojców i matki założycielki, że również skutecznie odstręczył ich od patronowania gazecie. Jedne z większych kłopotów od dawna ma oddział szczeciński i to ze względu na najsłabszy zespół redakcyjny, który od lat kompletowany jest z przypadkowych ludzi nie mających najmniejszego wykształcenia dziennikarskiego, który ani jednego dnia nie studiował dziennikarstwa, nie mówiąc o tym aby studia te były wzmocnione inną dziedziną, chociażby tą którą zajmuje się i której pisze dziennikarz. Tematyka morska nie istnieje, ekonomia i gospodarka nie istnieje, nikt nie pojęcia co to jest prawo, marketing bo to przecież jakieś terminy z kosmosu. „Analiza” rynku mediów doprowadził jednak do wniosków, że najlepsze wyniki sprzedaży osiągają brukowce, gdzie królują niedomówienia, pomówienia, plotka, manipulacja faktami, sensacja podsycająca i nakręcająca atmosferę i bazująca na najniższych ludzkich instynktach. Wyników sprzedaży nie może nasza gazeta osiągnąć dzięki artykułom analizującym problemy miasta, bo się nie posiada odpowiednio wykształconego zespołu z dobrym warsztatem dziennikarskim, nie mówiąc o etyce dziennikarza. A i taka gazeta dzisiaj nie bardzo się sprzeda, nie poprawi wyników. Nie będzie znęcać się nad PiSem, bo oni sami, na oczach tysięcy ludzi, ciągną z siebie szmatę. Nie będzie dokopywać SLD i innej pseudolewicy, bo są zbyt słabi i nikomu nie zagrażają, a i powiązania szcz GW z SLD są zbyt silne. Wszak komuna u nas pociąga za wszystkie sznurki służb różnej maści od niepamiętnych czasów. Na to niestety nie mają wpływu ekipy rządzące choćby chciały nie wiem jak bardzo to zmienić. Co do obu powyższych przypadków, to bicie słabego nie wygląda dobrze w oczach ludzi i nie przyniesie porządanego efektu. Pseudologiczna analiza rynku doprowadziła do iście szatańskiego pomysłu, godzącego niestety swoimi założeniami, w wizerunek gazety: NIC TAK NIE UZDROWI SYTUACJI GW JAK SŁAWA ODWAŻNYCH DZIENNIKARZY, WALCZĄCY Z KORUPCJĄ W PARTII RZĄDZĄCEJ. Stąd też wzięły się słowa wypowiadane w czasie narad, zagrzewające swoje stado dziennikarzy: dokopmy im, plotka kontrolowana, insynuacje, pomówienia są najlepszym orężem. Ludzie będą stać rano w kolejce aby kupić nowy numer gazety. No i na bok poszedł rozum, etyka dziennikarska. Redaktor naczelny tak się zapędził w tej „walce”, że w końcu nawet sam zaczął komentować wydarzenia, wypowiadając na łamach prasy czysto osobiste poglądy, poniżające i szmacące ludzi. Jego zachowania i słowa przybrały styl działaczA partyjnego walczącego o władzę, nieprzebierającego w środkach, słowach i metodach. Tyle tylko, że zapomniał, że co za dużo i świnia nie zje. Łatka brukowca (tak jak do innych tytułów dzienników szczecińskich), przylgnęła więc do szcz GW na dobre. LUDZIE TO NIE IDIOCI, JAK SIĘ NIEKTÓRYM WYDAWAŁO. Dlatego mówimy NIE stylowi dziennikarstwa jakie zaprezentował ostatnio na antenie telewizji Morozowski i Sekielski, zachowując się w sposób obrzydliwy w czasie rozmowy z ministrem sportu (i nie dlatego że minister jest z PO). Dlatego mówimy NIE stylowi w jaki dziennikarze potraktowali panią Kruk. Dlatego mówimy DOŚĆ stylowi GW prowadzonej przez pana Jachima. Dziennikarstwo nie polega na tym aby upadlać ludzi. Do tego aby uprawiać pewien styl dziennikarstwa niestety trzeba posiadać wysoko kwalifikowaną kadrę, znającą doskonale swój warsztat pracy, zachowywać się zgodnie z etyką dziennikarską oraz posiadać KLASĘ o czym niestety zapomniał w swej strategii redaktor naczelny. " Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz odwaga Jachima :P 21.11.08, 22:01 No wiec wszystko jasne - pan Jachim ma osobisty uraz do Nitrasa (który oczywiście - tak jak wszyscy politycy - świętym nie jest), i poziom jego dziennikarskiej agresji wyszedł poza profesjonalne dziennikarstwo - a jest prywatną wojenką polegającą na kopaniu kogoś kto się potknął. Jak Nitras stał twardo na nogach to red. Jachim siedział cicho. Taki to już widać typ, że tylko zdradziecko od tyłu potrafi uderzyć. Odwaga godna podziwu! W końcu nie każdy ma na tyle twardą moralność żeby kopać leżącego i nie mieć wyrzutów sumienia ;) Fuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: odwaga Jachima :P IP: *.chello.pl 21.11.08, 22:05 drogi maćku, ciekawie jest czasem poczytać całkiem odmienny pogląd. ale przytomny to ty nie jesteś. przy całej sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: odwaga Jachima :P 21.11.08, 22:05 czasem lezacego nalezy kopac i do tego jeszcze podtapiac... dal nam przyklad Nitras jak traktowac go mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgh Re: odwaga Jachima :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:09 oj dał, dał. Większej szumowiny trudno szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: odwaga Jachima :P 22.11.08, 00:00 No cóż - jestm chrześcijaninem i takim postępowaniem sie brzydzę... Wystarczy kopnąć raz żeby zrozumiał, a nawet się czasem zamachnąć tylko. A najbardziej po chrześcijańsku jest podać pomocną dłoń. A pan redaktor pewnie już w niedzielę będzie się tłukł po piersi ze słowami "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina" - niestety klepał będzie te kwestię bez cienia zrozumienia i nawet nie wpadnie mu do głowy jak grzeszy gnębiąc bliźniego (choćby najnędzniejszego). Potem będzie słuchał o konieczności wybaczania i miłosierdzia - też jakoś nie zostawi to odcisku na szarej masie mózgu. W poniedziałek nasmaruje znowu :) Ale w końcu instytucja w której się wali w klatę ogniś za drobniejsze winy, a nawet ich brak, czy z prywatnych pobudek torturowała i mordowała ludzi w okrutny sposób zapominając o prawdach które głosiła :) Widać udzieliło się i "wiernym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: odwaga Jachima :P IP: *.globalconnect.pl 22.11.08, 23:09 oj chyba cienias z ciebie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc hooyoza nitrasa IP: *.GtokyoFL37.vectant.ne.jp 13.04.09, 10:16 albert_c napisał: > czasem lezacego nalezy kopac i do tego jeszcze podtapiac... > > dal nam przyklad Nitras jak traktowac go mamy... Tego hooya nitrasa to powinno sie za nogi powiesic lbem zakutym w dol i podtapiac w bali pelnej wody... czasamni braku doplywu tlenu to zakutego lba polepsza funkcje mozgu.. mam nadzieje ze ten skonczony sqrwysyn i idota skonczy kiedys w wiezieniu, bo juz dosc nagrabil dostatecznie i sobie spokojnie zasluzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 97,6 ręczne sterowanie Nitrasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:29 > No wiec wszystko jasne - pan Jachim ma osobisty uraz do Nitrasa (który > oczywiście - tak jak wszyscy politycy - świętym nie jest), a gdzie tutaj uraz osobisty? Pan Jachim pokazał jasno że Nitras nawet zleceniami reklam do gazet w województwie i Szczecinie się zajmuje.Czyli ma bezpośredni wpływ na to czy reklamy z Urzędu Miasta i Urzędu Marszałkowskiego będą zamieszczane np w Kurierze, Głosie, GW czy inne. Rozumiem, że pan Nitras rządzi też rekalmami telewizyjnymi, stąd Urząd Marszałkowski wykupił za 300 tys "Projekt plaża" w TVN i teraz nie nalezy tego łączyć z częstymi występami tego posła właśnie w TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: ręczne sterowanie Nitrasa 22.11.08, 00:06 No uraz osobisty - bo Nitras na turnieju tenisowym zadrwił sobie z Pana naczelnego (swoją droga było to brzydkie). Teraz jest okazja żeby się odgryźć komuś komu jeszcze parę dni temu można było tylko z niesmakiem "buty pucować" Tak typowo polska zagrywka .. zresztą z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 obawiam sie, ze wiele osób 22.11.08, 00:19 obawiam sie sie, ze duzo wiecej osób moze miec uraz osobisty do pana Nitrasa... nawet niektórzy formułuja to uzywajac słow powszechnie uznawanych za obraźliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: obawiam sie, ze wiele osób 22.11.08, 00:51 A to z pewnością :) Nie zmienia to faktu, że to nieładnie tak się pastwić. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: obawiam sie, ze wiele osób 22.11.08, 09:18 andreas.007 napisał: > obawiam sie sie, ze duzo wiecej osób moze miec uraz osobisty > do pana Nitrasa... nawet niektórzy formułuja to uzywajac > słow powszechnie uznawanych za obraźliwe... > I kogo niby &%^($ mać masz na myśli?:) Po nazwiskach yebnij Andre! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: obawiam sie, ze wiele osób 22.11.08, 09:43 jak to nie słyszałeś o rozmowie radnych w Swinoujsciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Re: odwaga Jachima :P IP: *.szczecin.mm.pl 22.11.08, 17:43 Panie Popielarz sądziłem,że pan jest bardziej światłym człowiekiem. Atakuje pan redaktora Jachima w identyczny sposób o jaki go pan oskarża za traktowanie Nitrasa. Czy i pan, tak zupełnie przypadkiem, nie ma osobistego urazu do red. Jachima? A swoją drogą zadawanie tak idiotycznego pytania naczelnemu GW ze Szczecina o przeniesieniu redakcji do Poznania, świadczy o bardzo niskim poziomie intelektualnym tego posła. Zastanawiam się tylko, w jaki sposób "wdrapał" się on tak wysoko w swojej karierze politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 21.11.08, 22:36 Jak czytam takie niewydarzone felietony redaktora, który doprowadził do zapaści dziennikarstwo szczecińskiego oddziału GW to mam wrażenie, jakby opisywał rozmowę równego z równym. Panie Jachim, Pan powinieneś zrobić to co radzisz Nitrasowi, czyli się zwolnić. Pan prezentujesz równy fatalizm w "niedziałaniu" oddziału gazety, w tym jak nawet nie umiesz Pan zadbać o to, by nagłówki w swojej gazecie nie zabierały literówek. Ten nieporadny, nieskładny, naciągnięty ideologicznie tekst ma być pijarem na wypadek zamknięcia szczecińskiego oddziału? Albo tego, że więcej u Was nikt nie wydrukuje intratnych ogłoszeń? Cóż... jeśli to co Pan pisze jest prawdą, to raczej odebrałbym ją jako próbę nacisku. Sądząc po moralności Nitrasa - to byłaby najlepsza interpretacja. Sądząc po Pańskiej nieudolności w prowadzeniu gazety - to jest to jednocześnie pijarówka na swoją obronę. W sumie zaś jest to marny tekst, który przynosi kolejny raz wstyd sztuce dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siumek podpisany imieniem i nazwiskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:47 Tyle,że Jachim jest podpisany imieniem i nazwiskiem czyli z pełną odpowiedzialnością za własne słowa w przeciwieństwie do ciebie co łatwo szafujesz słowami, tyle że pustymi bo anonimowo.Ja anonimowo mogę napisać że ty to jesteś wyjątkowe bydle,pedofil i kazirodca. I oczywiście nie mam zamiaru się pod tym podpisać,zupełnie tak samo jak ty.Obaj jesteśmy smierdzącymi,podstępnymi ,parszywymi tchórzami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: podpisany imieniem i nazwiskiem 22.11.08, 14:25 Nie będę ujawniał swojego nazwiska, bo później musiałby wytaczać proces takim samym anonimom jak Ty, tyle że mającym tylko do napisania bluzgi i epitety. Swoją drogą to ciekawe, że co podsumuję miernotę artykułów dziennikarzy GW i branie pieniędzy za ośmieszanie GW przez Jachima to czytam pod swoim adresem wyzwiska albo są kasowane krytyczne posty. Nigdy nie zdarza się to, gdy piszę o kimś trzecim... Czyżby prawdziwa cnota nie dawała sobie rady z krytyką. A może mania wielkości nie pozwala dostrzec trzeciorzędnego warsztatu dziennikarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelolog mania wielkosci - o tak, zdecydowanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 09:05 "A może mania wielkości nie pozwala dostrzec trzeciorzędnego warsztatu dziennikarskiego?" drogi malkontencie, akurat TO zdanie pasuje do ciebie jak ulal. stwierdzam z pelna odpowiedzialnoscia, jako filolog kompletnie nie zwiazany ze srodowiskiem dziennikarskim. jednostka krytykujca wszystkich i za wszystko, a przy tem specjalista we wszelkich dziedzinach (medycyna od proktologii po stomatologie, meandry handlu bronia i zywym towarem, wszelkie branze budowlane itd) nie powinna byc specjalnie zszokowana, jesli doczeka sie nieprzyjaznej reakcji otoczenia. myslalem, ze takim jak ty chodzi glownie o to, zeby zostac zauwazonym, a rodzaj odzewu w spoleczenstwie ma drugorzedne znaczenie. a tymczasem widze, ze domagasz sie powszechnego aplauzu i zaakceptowania. no przykro mi, ale tak to ni kuta nie da rady. P.S. a co ujawnienie TWOJEGO nazwiska ma do wytaczania procesu podlym ludziom rzucajacym na ciebie kalumnie? czyzby pojawil sie jakis ustawowy obowiazek w tej kwestii? to oswiec nas czem predzej, bo jako biedne ciemne spoleczenstwo nic o tym nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Jachim! Nadajesz się na stróża... IP: 77.88.145.* 22.11.08, 09:25 Dziennikarz z ciebie, jak z koziej d.py trąba! Gratulacje, bo poziom trzymasz równy przez cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Purna Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 09:42 Nie głosowałam na posła Nitrasa, nie przepadam za PO, na szczęście jestem bezpartyjna, mieszkam w Świnoujściu i w związku z pana "fenomenalnym" felietonem sprzed kilku miesięcy powiem tak: Wolałabym z Nitresem zgubić, niż ze Żmurkiewiczem znaleźć. To taki mój mały kamień do pańskiego ogródka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Panie malkontencie, niech pan zniknie z tego forum IP: *.szczecin.mm.pl 22.11.08, 17:56 Dyzurny_ malkontent napisał: """Panie Jachim, Pan powinieneś zrobić to co radzisz Nitrasowi, czyli się zwolnić."" Nie proszę pana, to pan z takimi wypowiedziami powinien zniknąć z forum internetowego. Obraźliwa z założenia pana wypowiedź, w dodatku schowana pod przybranym nickiem "malkontent-dyżurny", dotyczy dziennikarstwa, o którym, śmiem sądzić (po tym i innych pana postach) nie ma pan zielonego pojęcia. Redaktor Jachim wypowiada swoje poglądy jasno, bez kamuflażu i ma do tego prawo. Pan może się z nim nie zgadzać, ale nie wolno panu red. Jachima obrażać jako dziennikarza. To jest dopiero obrzydliwe :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: Panie malkontencie, niech pan zniknie z tego 22.11.08, 22:31 To już opinię nt. Jachima i mojej osoby poznałem. Może teraz dla odmiany kilka peanów nt. wielkości warsztatu dziennikarskiego Pana Jachima? No i jeszcze niech mi Pan wytłumaczy, jak będąc redaktorem naczelnym oddziału GW można pozwalać na drukowanie tekstów z błędami w tytułach nie mówiąc o dziurach merytorycznych? A finezję w tekstach Pana Jachima można dojrzeć, jak się mikroskom elektronowy kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emir Re: Panie malkontencie, niech pan zniknie z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 22:53 a ty masz ochotę na posadę naczelnego i dlatego tak atakujesz? za cieniutki i głupiutki jesteś :) i w sumie nieszkodliwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Re: Panie malkontencie, niech pan zniknie z tego 23.11.08, 13:58 Po co na naczelnego? Przecież, żeby wyciągnąć ten szmatławiec do normalnego poziomu sprzedaży trzeba byłoby poświęcić z 10 lat ciężkiej pracy. To czym jest teraz gazetka reklamowa - lokalny dodatek GW - to nie nadaje się nawet do poprawiania. Metro ma wyższy poziom niż to, czym zarządza Jachim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? to chyba prokurator gdyby to była prawda IP: *.chello.pl 21.11.08, 22:39 "ja nie pozwolę na to, by ogłoszenia marszałka czy prezydenta, które teraz idą do szczecińskiej "Wyborczej", szły do Poznania" 1. tymi ogłoszeniami dyscyplinują prasę 2. robi to poseł? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: to chyba prokurator gdyby to była prawda 21.11.08, 23:48 A coś ty myślał "osiołku"? Jak nie posmarujesz "niezależnej" redakcji to bedą jeździć po tobie jak po łysej kobyle... choć byś był krystalicznie czysty to i tak obsmarują - zawsze można coś wymyślić, albo zrobić z igły widły. To taka forma wymuszania - obustronna żeby było jasne - pisuary powiedziały by, że "układ". Pan Jachim złamał pewne tabu. Teraz to nie wiem czy jakiekolwiek ogłoszenia bedą szły do Wyborczej - bo od razu bedzie podejrzenie, że to forma łapówki (w końcu sam rzucił taką tezę - skoro taki święty to powinien odrzucać tego typu ogłoszenia w imię niezależności) z dobrą prase, a i ryzyko, że przy najblizszym potknięciu redaktor naczelny i tak cie obsmaruje - nie zachęca. Odpowiedz Link Zgłoś
adaml6-live nitras 21.11.08, 23:38 nitras, magistrze politologii z Połczyna - Zdroju, spieprzaj ze szczecina do siebie na wieś. Nie rób już u nas gnoju. A przy okazji, sprzedaj działkę amfy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Teraz kazdy może kopnąć pana Nitrasa... 22.11.08, 00:53 No i to właśnie chodzi... każdy... więc co to za bohaterstwo? Jak byli tacy odważni to trzeba było gryźć i kopać wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
adaml6-live Kopałem i gryzłem już wcześniej, 22.11.08, 00:59 Walczę z POwskim gnojem od ponad roku. Bohaterem się nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Teraz kazdy może kopnąć pana Nitrasa... 22.11.08, 01:06 a kto tu mówi o bohaterstwie - chodzi zeby dokopac, pan Nitras tez nie zachowywał sie, jak bohater bajek dla dzieci! A kto z mieciem wojuje od miecia ginie... Wiem jednak, ze wampirowi trzeba w trumnie serce przebic drewnianym kołkiem! Nie wiem kto tu wampirem, a kto kołkiem... bo potrafia sie rolami zamieniac te istoty. ciemna-strona-dnia.blog.onet.pl/2,ID34991976,DA2005-08-19,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as W sms pisał że jest stwórcą niech nie jest taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 09:19 skromny.Schetyna powiedział wygracie wybory to jesteś przegracie to cie nie ma. Czyli żeby pozbyć się nitrasa trzeba odrzucić PO .wygrana PO oznacza wzmocnienie nitrasa. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: W sms pisał że jest stwórcą niech nie jest ta 22.11.08, 10:08 Nie kijem go to pałka... Nie PO go, to PiSem lub SLDem... zawsze dupa z tyłu! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: W sms pisał że jest stwórcą niech nie jest ta 23.11.08, 19:24 > Nie PO go, to PiSem lub SLDem... zawsze dupa z tyłu! Zgadzam się w 100% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex No i znów się wylało... IP: *.chello.pl 22.11.08, 08:15 Przy okazji koszenia Nitrasa pan redaktor ujawnił nam istotną rolę zleceń na ogłoszenia jakie WŁADZA może dać lub nie dać spolegliwym mediom. O tym się mówiło a teraz mamy oficjalne potwierdzenie. Warto by o tym zacząć rozmawiać w kontekście dyskusji o tzw. wolnych i niezależnych mediach. Warto też zaznaczyć, że ogłoszenia to tylko jeden ze sposobów dofinansowywania, im większa firma jest właścicielem gazety czy tv - tym większe możliwości manewrów z kasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca człowiek człowiekowi nitrasem IP: *.uznam.net.pl 22.11.08, 08:51 co za odrażająca kreatura z tego /p/osła, on powinien co najwyżej handlować używanymi autami. Odpowiedz Link Zgłoś
an37an Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 08:51 ”którzy dali się złapać policji na paleniu marihuany". Dobre!!! Frajerzy według autora artykułu. Promujmy takich pismaków i takie władze;)Nie ma w tym kraju odpowiedzialnych, mądrych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 09:03 którzy dali się złapać policji na paleniu marihuany". Frajerzy. A pastwienie się na osobie pana Nitrasa,to nieładnie. On tak wiele zrobił, aby żyło się lepiej. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Maciej Popielarz zalosny obronca IP: *.spectrumnet.bg 22.11.08, 09:00 Nitras i jego kompanii, pewnie sam do nich nalezysz i trzesiesz tylkiem o posade zenada i zalosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Purna Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 09:45 Redaktor Jachim był szkolony w różnych technikach. Niech się go pan zapyta o Kamień Mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerz Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.chello.pl 22.11.08, 10:24 Ciekawe że Nitras w maju br. powiedział, że jednym z powodów zwolnienia Obryckiego było zatrudnienie bez konsultacji z nim na stanowisko dyrektora osobe etycznie nieodpowiednią. okazało się na forum że to jakiś "raper" i prowokator. później okazało się że wykrył on w krótkim czasie w papierach platformy wiele spraw które trafiło do prokuratury, zostawił jakieś notatki i kserokopie. w takich sytuacjach faktycznie Nitras powinien dbać lepiej o kadry, skoro sumienie nieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 polityka, prywata i interes 22.11.08, 10:38 Prosze panstwa dopóki zarzadzajacy tym miastem, krajem beda kierowali sie wzgledami politycznymi podszytymi osobistymi animozjami i gdzies tam ukrytym interesem, to nigdy nie bedzie dobrze... Pan Naczelny Gazety przywala panu Liderowi Partyjnemu, bo ten zazartował, ze spowoduje, ze nie bedzie reklam urzedów w gazecie... kierujac sie oczywiscie takze wyłacznie swoim interesem! PRYWATA PRYWATA PRYWATA Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek Nitras rodzina we wiosce czeka. 22.11.08, 11:21 żółtodziób Nitras jest kompletnie niedojrzały emocjonalnie i już nawet z jego wypowiedzi wynika ,że w takiej sytuacji w której on się znalazł kompletnie nie wie co z tym zrobić, dlatego też udaje greka i pyta sam siebie o co tu chodzi w tej zabawie i dlaczego to się stało . Nitras daje tobie chłopcze jedyną dobrą radę -spływaj do swojej wioski i nie mieszaj już więcej w tym kotle. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Nitras rodzina we wiosce czeka. 22.11.08, 12:50 zawsze może zostać sołtysem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astor Re: Nitras rodzina we wiosce czeka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 15:39 w przeciwieństwie do naperalskiego i Arłukowicza:))))))))))))))))))))) to są dopiero dojrzałki, tylko że zgniłki :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
huttner Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 11:36 Większość mieszkańców Zachodniopomorskiego nie wie, kto to jest Nitras. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 12:53 huttner napisał: Większość mieszkańców Zachodniopomorskiego nie wie, kto to jest Nitras. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Większość mieszkańców Zachodniopomorskiego nie wie nic i wcale sie tego nie wstydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
jankoleba Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton 22.11.08, 18:57 Widać, że Pan Jachim pociągnął na dno szczecińska GW i teraz próbuje , tak na wszelki wypadek, winę zwalić na innych. Niby przebiegły dziennikarz, a dokopał sam sobie ostatnimi felietonami, jak małe dziecko. ZDEMASKOWAł SWOJE INTENCJE.TERAZ WSZYTSKO JASNE, TO PRYWATNA WOJNA I PRYWATNA ZEMSTA. Wstyd nam, nam zwykłym ludziom, że mediami, tematami którymi zajmują się dziennikarze, sterują prywatne niechęci, sympatie i antypatie. Choć nie raz pisano o tym na tym forum, to jednak człowiek nie dopuszczał do siebie takich myśli, bo w zwykły ludzki sposób chciał mieć przekonanie, że światem mediów rządzi prawda, uczciwość i rzetelność. Ostatnie felietony redaktora naczelnego stawiają w obrzydliwym świetle całe szczecińskie dziennikarstwo. Demaskują mechanizmy dziennikarskie. Całą GW stawia to w bardzo niezręcznej sytuacji. Czyli prawdą jest, że jak pan Obrycki kupił gazetę za kilkaset tysięcy (o czym pisano tu na forum wielokrotnie) , to miał dobrą prasę, a jak ktoś wlazł za skórę to grób mogiła, bo można napisać odpowiedni artykuł. Trzeba mieć zbyt duże mniemanie o sobie, aby myśleć że będąc tylko dziennikarzem, można wpływać na wewnętrzne wybory i sprawy partii. No chyba, że się chce zająć miejsce tego, którego się niszczy, a GW jest partyjnym organem PO. Wtedy możemy pisać o wojenkach, odmiennych poglądach członków partii. Te felietony wypowiadają prywatne sądy i prywatne poglądy, które dyskwalifikują pana jako dziennikarza. Dla mnie to brak PROFESJONALIZMU, klasy, słabe nerwy. Paskudna sprawa. Jeżeli chce pan udowodnić jaki pan jest mądry i błyskotliwy, to niech się pan weźmie za bary z prawdziwą pracą. Załóż pan firmę, zakasaj rękawa i uczciwie pracuj. W życiu liczy się, to co zostawiamy po sobie swoim dzieciom, to czego dorobiliśmy się pracując w pocie czoła. Dziennikarz, to nie zawód dla mężczyzny, chyba że dla tych bez jaj..., jak to się mówi wśród ludzi pracujących. Przestań pan uprawiać pseudo zawód i machać piórem, bo ośmiesza pan tym również swoich kolegów po fachu. ZDEMASKOWAł PAN W SPOSóB JEDNOZNACZNY ZASADY PRACY MEDIóW, A SZCZEGóLNIE SWOJEJ GAZETY - A TEGO TO CHYBA JUŻ PAŃSCY PAROCADAWCY PANU NIE WYBACZĄ. P.S. A jako były Poznaniak, to cieszę się taką nieoczekiwaną wiadamością, że w/g pana redakcja może być przeniesiona do Poznania. Super, gratulacje na pana ręce. Szczecin jest wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Jarmilińciu, jaki jakobyły?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 19:37 tyś jest POznaniak i takim POzostaniesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.chello.pl 23.11.08, 00:14 jankoleba napisał: > Szczecin jest wielki A Połczyn jest tak mały jak Sławek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxterier W morde i nożem IP: *.chello.pl 23.11.08, 08:29 Wczoraj Nitras w TVN umoralniał widzów i resztę ufoludków w studio na temat zbrodni popełnionej przez Krukową. Myśle , że to jest pomysł Schetyny do powolnego oczyszczania twarzy zachodniopomorskiego i przygotowania jednak SN do jakieś funkcji. Przypominają mi się jego kłamstwa i oszczerstwa podczas kampanii. Szkoda ,że Lubińska wykonała jakiś dziwny ruch w tej sprawie, to mogło podciąć pęciny tego charta na wybiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 09:38 Jestem zażenowany, że taki Nitras tak miesza w zachodniopomorskim. Nie splamił się w swoim życiu żadną prawdziwą pracą a tylko gierkami politycznymi i szemraniem kogo tu jeszcze zniszczyć. ma wyraźne przyzwolenie Warszawki PO. My wyborcy musimy zweryfikować takich jak on. Czekam, że wreszcie dojdą do władzy tacy jak Litwiński czy też Zaremba i przywrócą do pracy uczciwych i tych co chcą pracować dla tego województwa.Husejko i zarząd powinni odejść i to jak najszybciej, trzymam za panią Jacynę Witt kciuki, że do tego się przyczyni! A gazeta Wyborcza powinna byż obiektywna a nie pisać pod dyktando PO. Odpowiedz Link Zgłoś
nieidiot dlaczego GW się zeszmaciła 23.11.08, 11:08 O tym, że wyniki sprzedaży GW lecą na łeb na szyję wszyscy wiedzą. Na rynku pojawiły się tytuły, które w sposób skuteczny odbierają czytelników. Styl gazety również odbiegł na tyle od początkowych założeń stawianych przez ojców i matki założycielki, że również skutecznie odstręczył ich od patronowania gazecie. Jedne z większych kłopotów od dawna ma oddział szczeciński i to ze względu na najsłabszy zespół redakcyjny, który od lat kompletowany jest z przypadkowych ludzi nie mających najmniejszego wykształcenia dziennikarskiego, który ani jednego dnia nie studiował dziennikarstwa, nie mówiąc o tym aby studia te były wzmocnione inną dziedziną, chociażby tą którą zajmuje się i której pisze dziennikarz. Tematyka morska nie istnieje, ekonomia i gospodarka nie istnieje, nikt nie pojęcia co to jest prawo, marketing bo to przecież jakieś terminy z kosmosu. „Analiza” rynku mediów doprowadził jednak do wniosków, że najlepsze wyniki sprzedaży osiągają brukowce, gdzie królują niedomówienia, pomówienia, plotka, manipulacja faktami, sensacja podsycająca i nakręcająca atmosferę i bazująca na najniższych ludzkich instynktach. Wyników sprzedaży nie może nasza gazeta osiągnąć dzięki artykułom analizującym problemy miasta, bo się nie posiada odpowiednio wykształconego zespołu z dobrym warsztatem dziennikarskim, nie mówiąc o etyce dziennikarza. A i taka gazeta dzisiaj nie bardzo się sprzeda, nie poprawi wyników. Nie będzie znęcać się nad PiSem, bo oni sami, na oczach tysięcy ludzi, ciągną z siebie szmatę. Nie będzie dokopywać SLD i innej pseudolewicy, bo są zbyt słabi i nikomu nie zagrażają, a i powiązania szcz GW z SLD są zbyt silne. Wszak komuna u nas pociąga za wszystkie sznurki służb różnej maści od niepamiętnych czasów. Na to niestety nie mają wpływu ekipy rządzące choćby chciały nie wiem jak bardzo to zmienić. Co do obu powyższych przypadków, to bicie słabego nie wygląda dobrze w oczach ludzi i nie przyniesie porządanego efektu. Pseudologiczna analiza rynku doprowadziła do iście szatańskiego pomysłu, godzącego niestety swoimi założeniami, w wizerunek gazety: NIC TAK NIE UZDROWI SYTUACJI GW JAK SŁAWA ODWAŻNYCH DZIENNIKARZY, WALCZĄCY Z KORUPCJĄ W PARTII RZĄDZĄCEJ. Stąd też wzięły się słowa wypowiadane w czasie narad, zagrzewające swoje stado dziennikarzy: dokopmy im, plotka kontrolowana, insynuacje, pomówienia są najlepszym orężem. Ludzie będą stać rano w kolejce aby kupić nowy numer gazety. No i na bok poszedł rozum, etyka dziennikarska. Redaktor naczelny tak się zapędził w tej „walce”, że w końcu nawet sam zaczął komentować wydarzenia, wypowiadając na łamach prasy czysto osobiste poglądy, poniżające i szmacące ludzi. Jego zachowania i słowa przybrały styl działaczA partyjnego walczącego o władzę, nieprzebierającego w środkach, słowach i metodach. Tyle tylko, że zapomniał, że co za dużo i świnia nie zje. Łatka brukowca (tak jak do innych tytułów dzienników szczecińskich), przylgnęła więc do szcz GW na dobre. LUDZIE TO NIE IDIOCI, JAK SIĘ NIEKTÓRYM WYDAWAŁO. Dlatego mówimy NIE stylowi dziennikarstwa jakie zaprezentował ostatnio na antenie telewizji Morozowski i Sekielski, zachowując się w sposób obrzydliwy w czasie rozmowy z ministrem sportu (i nie dlatego że minister jest z PO). Dlatego mówimy NIE stylowi w jaki dziennikarze potraktowali panią Kruk. Dlatego mówimy DOŚĆ stylowi GW prowadzonej przez pana Jachima. Dziennikarstwo nie polega na tym aby upadlać ludzi. Do tego aby uprawiać pewien styl dziennikarstwa niestety trzeba posiadać wysoko kwalifikowaną kadrę, znającą doskonale swój warsztat pracy, zachowywać się zgodnie z etyką dziennikarską oraz posiadać KLASĘ o czym niestety zapomniał w swej strategii redaktor naczelny. I tu niestety ludziom nie chodzi też o to, że władzy nie można patrzeć na ręce, pisać, oceniać. To dwie zupełnie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uozo Re: dlaczego GW się zeszmaciła IP: *.chello.pl 23.11.08, 11:37 Chłopie, mówicie NIE jak jacyś pgr-owscy agitatorzy. Dziennikarze piszą zawsze najwięcej o ekipie rządzącej, zwłaszcza jeśli trafi się takie stado baranów. Weź sobie coś na relaks, bo żyłka w końcu pęknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent nie pisz o Jachimie 23.11.08, 14:01 Nie pisz o Jachimie... zaraz jakiś niezidentyfikowany nick poobraża Cię prymitywnie, zupełnie tak prymitywnie, jak prymitywne dziennikarsko są działania Jachima. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Skuteczny Nitras stał sie wrogiem 23.11.08, 11:43 winny jest tego że ćpają , jutro oskarżą go że jest winny tego że ludzie cudzołożą... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 złodzieje tez sa sluteczni... 23.11.08, 13:18 Złodzieje tez sa skuteczni... Tak sie mój drogi składa - tylko nie w naszym kraju, ze zazwyczaj dyrektor czy inny minister lub lider odpowiada za to co sie dzieje wsrod podległych mu ludzi, jakie podejmuja decyzje osoby, ktore rekomendował... a tak sie sklada, ze PO bierze smietanke rekomendujac osoby na wazne stanowiska, ale widze nie chce wziąć odpowiedzialności za ich prace, a wlasciwie nie za prace, ale za... gry i zabawy! Jak druzyna piłkarska przegrywa mecze, zawodnikom nie chce sie biegac po boisku, wiecej stoja i prezentuja sie, popijajac i popalajac sobie... to TRENERA wywala sie na zbity pysk! A przeciez trener jest skuteczny - dobrał zawodników! Oj mój drogi sparafrazuje jednego prezydenta: MYŚLEĆ, głupcze! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: złodzieje tez sa sluteczni... 23.11.08, 14:40 W tym kraju nikt za nic nie odpowiada, ale kazdy chce decydowac, podejmowac decyzje... to niestety wszyscy dobrze rozumiemy! PO poobsadzało stanowiska swoimi ludzmi, a teraz nie chce brac odpowiedzialnosci za ich działania, za ich zachowanie i decyzje... Powiedzmy sobie szczerze lider kazdej partii, szczególnie na szczeblu lokalnym - ma decydujacy głos w sprawach zarówno personalnych, jak i innych... Za swoja druzyne odpowiada tak samo jak terener druzyny piłkarskiej. On ich rekomendował, on bierze odpowiedzialnosc. Nie moze byc tak, ze tylko nie mozna mu wlepic mandatu za rozbicie auta, ze decyduje kto i co - musi ponieśc konsekwencje swoich decyzji! To nawet pan Krzystek powiedział, ze bierze odpowiedzialnosc za decyzje pani Masojć, a pan Nitras nie jest tak honorowy nawet jak pan Krzystek? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: złodzieje tez sa sluteczni... 24.11.08, 11:06 > > PO poobsadzało stanowiska swoimi ludzmi, > a teraz nie chce brac odpowiedzialnosci za ich działania, > za ich zachowanie i decyzje... to nie moja ręka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Fatalizm w życiu posła Nitrasa. Felieton IP: *.chello.pl 11.04.09, 11:20 POlityczny gangster niech spada do Brukseli!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=88354431&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś