Dodaj do ulubionych

Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line?

19.12.08, 23:22
No cóż. Słuszna krytyka "logotypu" ustami Pana Profesora. Może dziennikarz wyjaśniłby, jakim cudem wybierano ten logotyp? Czy był konkurs? Kto do niego przystąpił? Czy zapłacono i ile za ten logotyp?
Niezależnie od tego, czy jest to plagiat, autoplagiat, czy tylko zwyczajna nieudolność stawiająca pod znakiem zapytania kompetencje Pana doktora, to zwyczajnie logo jest MIERNE.
Mierne, bo archaiczne i zacofane o przynajmniej 10 lat graficznie, mierne bo bez indywidualnego wkładu. Mierne, bo nieznająca go osoba w życiu nie odczyta znaczenia. Bez podpisu logotyp jest śmieciem. Z podpisem nie ma sensu stosować tego "urozmaicenia", które pozoruje logotyp. Największy idiota wie, że znak ma sam być informacją. Znak, który cokolwiek znaczy tylko z podpisem jest śmieciem. I takim śmieciem jest praca Pana doktora z Politechniki.
Ile za tą śmieciową robotę wziął?
Obserwuj wątek
    • Gość: stefanwaldek Re: Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.teleton.pl 20.12.08, 00:21
      brrr... sie powtórze, ale mam skojarzenie z przewracającymi się blokami z
      wielkiej płyty, pewnie jeszcze systemu szczecińskiego. zapomnieć o tym projekcie
      i dać zlecenie komuś kto się zna.
      • Gość: ES Re: Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.chello.pl 20.12.08, 09:53
        A może po prostu ogłosić konkurs, skoro wynajęty fachowiec sobie
        nie poradził?
        • beatrix13 realne 20.12.08, 14:15
          takie logo jaki zut
          taki wybór jaki nepotyzm
          nie dziwi nic
      • Gość: nigredo Re: Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 07:50
        Przasny kretynie, pomyliło ci sie logo logotypem. To nie to samo.
        Ciekawe czy byś wiedział, co to jest Sony na podstawie samego logo, i
        jakie bys odczytal znaczenie.
        • dyzurny-malkontent chamskie wyzwiska... 23.12.08, 20:44
          Dziubuś, cudzysłów w mojej wypowiedzi był celowy. Na nazwę logo "toto" nie zasługuje. Niektórzy logotyp robią ciekawszy i bardziej zaawansowany.
          Chamstwo wskazuje, żeś blisko z urażonym autorem tego "arcydzieła alboś po prostu burakiem.
          • Gość: nigredo Re: chamskie wyzwiska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 22:21
            Kazdy przygłup przylapany na głupocie opowiada, ze zartował. Skoro juz
            zes raz "oszukał" wszystkich na własna szkodę, to nie wychodz z roli i
            tak ci nie wyjdzie. Musialbys rzeczywiscie byś kimś innym.
            • dyzurny-malkontent cham i dyslektyk 24.12.08, 09:10
              Nie dość, że czytać nie umiesz toś jeszcze cham. To typowe dla okazjonalnych nicków piszących tu w obronie swojej niekompetencji...
    • Gość: v2 Oj Zucie ty nasz Zucie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.08, 14:33
      Gdyby chodziło o logo Zakładu Usług Technicznych (ZUT - w TPSA)to
      bym na to nie zwrócił uwagi. A tu nie dość, że nazwa okropna to i
      logo.....
    • Gość: visualka Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: 67.159.45.* 23.12.08, 03:05
      Ależ nie czarujmy się - logo wygląda na tyle ile kosztowało, a kosztowało
      zapewne tyle co nic, bo pracownikowi na etacie nie płaci się dodatkowych kwot
      za pracę w ramach zatrudnienia. Polskie uczelnie mają jakiś szczególny dar do
      niedowartościowywania swojej statusu poprzez wycenę jednego z podstawowych
      elementów wizualnego wizerunku.
      • dyzurny-malkontent ile kasy poszło na ten obciach? 23.12.08, 20:46
        Ciekaw jestem, czy rzeczywiście zrobił to nieodpłatnie. Podobno był konkurs, podobobno rodzinny... takie rzeczy pisali na forum Kuriera czy Głosu. Pewnie kłamali, choć ja nie widziałem nigdy doktora habilitowanego, który będąc w Senacie i mogąc zarobić uchylałby się od dodatkowych pieniędzy...
    • Gość: mariner Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 07:33
      Logo Unity Line jest ludzaco podobne do znaku firmowego nart Dynamic
      ktore produkowano zanim o UL ktokolwiek pomyslal.I co teraz ?
    • Gość: nigredo Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 07:36
      Słuchajcie biedne przygłupy - wasz gust jest typowo szczeciński czyli
      przaśny, dlatego myli wam sie logo z opowiadaniem. To nie tylko inny
      gatunek literacki, to inny rodzaj twórczości. Znak graficzny ma byc
      zwięzły i prosty, dlatego w dazeniu do prostoty wiele z nich sie
      upodabnia. Nawiasem mówiąc znak unity-line tez uwazacie za kiepski?
      Oprzytomnijcie, kmiotki.
      • exman Re: Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? 23.12.08, 08:07
        nigredo, prezentujesz chamski styl. O twoich poglądach nie piszę,
        nie ma nawet czego komentować. Śruta.
        • Gość: nigredo Re: Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 11:10
          Wiem. Inaczej takiej głupoty jak wasz nie mozna traktowac. Chamstwo
          wasze polega na tym, ze impertynencka pewnośc osądu pozostaje w
          odwrotnej proporcji do absolutnej ignorancji.
          To nie jest nawet chamstwo zachowania, to jest głębokie
          znikczemnienie umysłu; nazwac cie chamem, to nie wyzwac, tylko po
          prostu opisac stan duchowego chamstwa jaki reprezentujesz. Wylewacie
          to swoj brudny sluz na to forum, karzełki. Jestescie zerami. A tam
          zerami... to byłby komplement. Jesteście wartościami ujemnymi.
          • beatrix13 czy nigredo to autor logo? 23.12.08, 20:33
            Gość portalu: nigredo napisał(a):

> Wiem. Inaczej takiej głupoty jak wasz nie mozna traktowac.
            Chamstwo
            > wasze polega na tym, ze impertynencka pewnośc osądu pozostaje w
            > odwrotnej proporcji do absolutnej ignorancji.
            > To nie jest nawet chamstwo zachowania, to jest głębokie
            > znikczemnienie umysłu; nazwac cie chamem, to nie wyzwac, tylko po
            > prostu opisac stan duchowego chamstwa jaki reprezentujesz.
            Wylewacie
            > to swoj brudny sluz na to forum, karzełki. Jestescie zerami. A tam
            > zerami... to byłby komplement. Jesteście wartościami ujemnymi.
      • Gość: nali Re: Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.chello.pl 05.01.09, 18:27
        kmiotkiem to ty sam /a mozesz byc.... a co do tych literek to srorrki ale do
        uczelni ktora stoi na wysokim szczeblu nie pasuje prostota a nadodatek
        polaczenie tych kolorow to juz jakis i....ta projektował...
    • Gość: dosc Logo ZUT zbyt podobne do Unity Line? IP: *.chello.pl 05.01.09, 18:20
      osobiście uważam ze nowe logo jest bardzo proste i nie odnosi sie do historii
      tych dwóch uczelni... politechnika szczyciła sie logiem z glowa gryfa i kołem
      zębatym i powinno tak zostać tylko zespolić dwa loga w jedno a nie kombinować
      cos nowego i nie bardzo estetycznego... czemu nie bylo konkursu dla architektury
      ??? dzisiejsza młodzież ma wiele ciekawych pomysłów ale ich sie nie docenia
      ...czemu nie potrafimy pomagać własnym uczniom??? obecne logo jest proste i w
      ogóle nie utożsamia sie z żadną z tych dwóch uczelni
      • dyzurny-malkontent konkursu nie było, bo kasa... 05.01.09, 18:26
        Pewnie konkursu nie było dla młodzieży, bo przecież młodzieży nie warto kasy dawać... lepiej samym swoim dać.
    • Gość: gość Już wiem dlaczego nie Szczecińska IP: *.cable.smsnet.pl 05.01.09, 18:26
      Już wiem dlaczego nie nazwali tej uczelni Szczecińskim Uniwersytetem Technologicznym

w skrócie SUT brzmi nieco niepoważnie,

albo SUTech
      • Gość: nali Re: Już wiem dlaczego nie Szczecińska IP: *.chello.pl 05.01.09, 18:30
        zgadzam sie!!!!!!! juz wszystko inne lepsze niz to co teRAZ jest....
        • Gość: Dizajner Re: Już wiem dlaczego nie Szczecińska IP: *.chello.pl 06.01.09, 22:03
          Ten autor logo już kilkakrotnie kopiował inne logosy.

• Gość: ciekawy Re: Już wiem dlaczego nie Szczecińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 22:23
            np?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka