exman 25.12.08, 09:11 Mam prośbę, niech uszanuje czas Świąt Bożego Narodzenia i przeniesie się na odpowiednie mu miejsce w podforum "Kto nami rządzi". Chyba nie będziecie mieli z tym problemu, prawda ? Pozdrawiam świątecznie. War is over. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :)) Re: Polityczny żur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.08, 09:25 Po co tu wchodzisz exman w święta? Przecież miałeś być na spacerze czy gdzieś tam? Odstaw komputer na parę dni, dobrze to zrobi tobie i nam wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Polityczny żur 25.12.08, 09:32 Wchodzę, żeby poczytać czym żyje moje miasto w te piękne dni, nie powiesz mi że podnieca się polityką przecież. A tak b.t.w. kim są ci wszyscy, o których piszesz ? Szara sieć ? Do zobaczenia na spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Polityczny żur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.08, 09:38 exman napisał: > Wchodzę, żeby poczytać czym żyje moje miasto w te piękne dni, nie powiesz mi że > podnieca się polityką przecież. To miasto nie żyje tylko wegetuje :( > A tak b.t.w. kim są ci wszyscy, o których > piszesz ? Szara sieć ? Ci "wszyscy" to ludzie czytający to forum i właśnie twoje polityczne koszałki-opałki. 90% twoich wpisów dotyczy kartofli i tym podobnej tematyki :) Wyluzuj! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Polityczny żur 25.12.08, 09:45 Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem, nie muszę nic luzować, mam czucie w palcach i nie klikam za partyjne pieniądze. Wesołych Świąt, załóż sobie nicka, będziesz bardziej wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dola trolla nawet w święta śmieć exman zasrywa forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 10:03 won do lekarza taborecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Polityczny żur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.08, 12:23 exman napisał: > Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem, nie muszę nic luzować, mam czucie w > palcach i nie klikam za partyjne pieniądze. Wesołych Świąt, załóż sobie nicka, > będziesz bardziej wiarygodny. odpowiedziałbym ci ale jestem na spacerze baj baj cieniasku :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Na Świeta ŻUR postny... 25.12.08, 15:45 Żur (żurek, zakwaszona zupa mączna) - zupa przyrządzana na bazie zakwasu z mąki mająca charakterystyczny kwaśny smak. Istnieją niejasności czy żurek jest tożsamy z barszczem białym, gdyż np. wedle jednej z tradycji nazwy żurek i barszcz biały stosuje sie wymiennie. Lecz w innych zaś tradycjach żurek jest zupą przyrządzaną na bazie mąki żytniej, zaś barszcz biały na bazie mąki pszennej. Z kolei inne zwyczaje nakazują żurkiem nazywać zakwaszaną zupę postną podawaną z jajkiem lub ziemniakami zaś barszcz biały miałby być zupą zakwaszaną przyrządzaną na bazie wywaru z boczku i kiełbasy. Kwestia ta do dziś nie jest wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś