Gość: Tlumacz IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 04:26 road rage = wsciekli kierowcy ? A kto w roli glownej? Niech zgadne. Linda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wściekły Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.kronopol.com.pl 05.11.03, 08:08 Pierwszą ulotkę powinien dostać Andrzej G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 213.155.167.* 05.11.03, 08:23 od kiedy gwałtowne ruszanie jest wykroczeniem nie spotkałem tego w kodeksie drogowym i k.wykroczeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bshpl Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 212.244.4.* 05.11.03, 08:37 Jest zaliczane do brawurowej jazdy. Gwałtowne w tym przypadku raczej jest interpretowane jako takie że całe skrzyżowanie słyszy że ruszasz. Jeżeli wywółujesz uślizg opon napędowych w każdej chwili może znieśc cię na bok - chociażby w wyniku złapania gumy w jednej z opon. W takiej sytuacji wykonasz pełny obrót nie orientując się nawet co wokół Ciebie się dzieje. A terraz pomyśl co by się stało jakby po obu twoich stronach były inne samochody??? Przyznam się że sam jeżdze dosyć agresywnie, ale staram się nie przeginać no i pobłażać kierowcom jeżdzącym spokojniej ode mnie - bo to oni często mają rację - mimo iż mi się spieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holger F. Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 09:47 Może niech lepiej policja zajmie się "syndromem jeżdżenia lewym pasem". Krew mnie zalewa gdy jadę np. ul.Gdańską i na środkowym pasie jedzie TIR z prędkością 50km/h a na lewym maluch 51km/h, a prawy pas oczywiście pusty. W tym momencie rzeczywiście zaczynam być "wściekłym kierowcą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przecinack Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 81.210.44.* 05.11.03, 10:06 a ja sie ciesze z tej akcji policji,i z tego, ze to wlasniektosu nas wpadl na ten pomysl... jesli dzieki temu mniej bedzie buractwa na drodze, to jestem za jak najbardziej :) a gdyby jeszcze zrobic wewnetrzne szkolenie z tego syndromu dla policyjnych kierowcow, to juz bede szczesliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 81.15.189.* 05.11.03, 11:13 O właśnie. Policyjni kierowcy niech się leczą z tego syndromu, niech zapinają pasy, nie przekraczają prędkości, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecki Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.unitel.com.pl 05.11.03, 10:30 Często prawy pas jest tak rozjeżdżony przez TIR-y, że można po nim jechać co najwyżej traktorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 10:10 Gość portalu: bshpl napisał(a): > Jest zaliczane do brawurowej jazdy. Gwałtowne w tym przypadku > raczej jest interpretowane jako takie że całe skrzyżowanie > słyszy że ruszasz. Jeżeli wywółujesz uślizg opon napędowych w > każdej chwili może znieśc cię na bok - chociażby w wyniku > złapania gumy w jednej z opon. W takiej sytuacji wykonasz pełny > obrót nie orientując się nawet co wokół Ciebie się dzieje. A > terraz pomyśl co by się stało jakby po obu twoich stronach były > inne samochody??? > > Przyznam się że sam jeżdze dosyć agresywnie, ale staram się nie > przeginać no i pobłażać kierowcom jeżdzącym spokojniej ode mnie - > bo to oni często mają rację - mimo iż mi się spieszy a co Ty chlopie masz za fure ze jak ruszasz z piskiem opon to Cie moze obrocic na suchej nawierzchni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.03, 10:18 Z textu wyczytawszy, "uslizg opon napendowych" z pewnoscia musi to byc - MALUCH - 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Zoliborz Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.crowley.pl 05.11.03, 10:25 > a co Ty chlopie masz za fure ze jak ruszasz z piskiem opon to > Cie moze obrocic na suchej nawierzchni ;-) Każdy samuchód to tylko kupa blachy i tworzyw sztucznych i kazdy moze wpasc w poslizg lub ulec awarii. To czy jesteśmy bezpieczni dla otoczenia i nas samymych, zależy tylko i wyłacznie od naszego rozsądku. A do tego jeszce trzeba dodac kulture i pochodzenie uzytkownika drogi, jak mu słoma z butów wystaje to mu nic nie pomoze, nawet dobry samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 195.47.201.* 05.11.03, 12:03 Wystarczy byle ciarka z 2 litrowym motorkiem i napędem na tył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 17:20 Niech se te oświadczenie wsadzą nic nie podpisze i jeszcze skarge wysmaruje że mie do czegoś nagabują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Nagabywanie i molestowanie... IP: *.zol.univ.szczecin.pl 06.11.03, 21:29 Gość portalu: Remik napisał(a): > Niech se te oświadczenie wsadzą nic nie podpisze i jeszcze > skarge wysmaruje że mie do czegoś nagabują Nikt cie koles "do niczego nie nagabuje". Po prostu nie badż prymitywnym chamem na drodze i tyle. A jak mi zaproponujesz uslugi typu: nasikac ci na przednią szybę, czy napluć? wezwę odpowiednie ...hmmm...organa. -Jak się robi sok z burakow? -Wrzucic granat do BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: A co z facetami w kapelusikach? IP: 195.47.201.* 05.11.03, 12:04 Dlaczego tylko "faceci". A kobiełek w kapcylindrach to za kółkiem nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spkojnykierowca Re: A co z facetami w kapelusikach? IP: *.zigzag.pl 05.11.03, 13:51 hmm.. nie wiem w sumie.. a co ty proponujesz?? moze przywiazac do latarni.. niech inni widza, ze nie ma poblazania dla kapelusikow... a moze po prostu pozabijac ich.. w sumie po co oni te kapelusiki.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Polish drivers ARE the worst in the world! IP: *.nv.iinet.net.au 05.11.03, 10:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzuwa Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.iscnet.pl 05.11.03, 10:22 Kolejna akcja - tylko jak wszystkie poprzednie szbko się skończy i wszystko zostaje po staremu.Takie akcje powinny trwać cały rok, a tak za kilka dni policja opowie nam o sukcesie ,że sprawdzono tyle i tyle samochdów,udzielono ileś tam pouczeń itd.Policja ma interweniować zawsze gdy są łamane przepisy,a nie oceniać czy to jest powarzne wykroczenie czy nie-tak samo karać zakonnice ,staruszka czy dresiarza gdy np. przechodzi na czerwonym świetle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zając Syndrom żółwia IP: 213.155.167.* 05.11.03, 10:38 może niech zaczną walczyć z syndromem żółwia, lewego pasa, żółtego i czerwonego światła, niewłaściwego parkowania itp. itd. z tym nie mogą sobie dać rady a tutaj wymyślają coraz to nowe zadania widocznie za biurkami nie mają co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa 05.11.03, 10:39 a kiedy policja zacznie walczyc z syndromem "kapelusznika" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.iscnet.pl 05.11.03, 10:47 Mało mnie obchodzi kto czym jeżdzi i wczym jeżdzi- w kapeluszu,dresie czy chabicie jeżeli jedzie jak człowiek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 10:50 Ida zmiany ... Moze policja zacznie karac kierowcow nie tylko za predkosc. Mma nadzieje, ze dozyje kiedys czasow, ze panowie w autach z videoradarem nie beda scigac za przekroczenie predkosci o 13 km/h. Znacznie wiekszym zagrozeniem sa kierowcy, dla ktorych kierunkowskaz jest calkowicie zbednym elementem auta lub dla ktorych normalna rzecza jest jazda w nocy na halogenach przeciwmgielnych ("tak jest bezpieczniej, bo lepiej droge widac" - cytat z wypowiedzi "doswiadczonego" kierpwcy). Duzo sie mowi o wypadkach z udzialem pieszych i rowerzystow - wiec dlaczego policja przejezdza obojetnie obok tych nieprzepisowo poruszajacych sie po jezdni?!? Ale faktycznie najlatwiej jest sie ustawic z suszarka na jakims bezsensownym ograniczeniu predkosci do 40 km/h i nabijac sobie statystyki! Panowie, zacznijcie dbac o bezpieczenstwo na drogach, a nie stwarzajcie pozorow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: jednosci:* / 192.168.0.* 05.11.03, 14:02 Gość portalu: seba napisał(a): > Ale faktycznie najlatwiej jest > sie ustawic z suszarka na jakims bezsensownym ograniczeniu > predkosci do 40 km/h i nabijac sobie statystyki! Kilka dni temu na ul. Taczaka też ktos stwierdził, że bezsensem jest ograniczenie do 60km/h. Co się stało, chyba każdy wie.... TOmek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 18:14 Ale babsko jechało tam ponad stówkę. Czyli jakiekolwiek by to ograniczenie nie było, i tak by nie pomogło. Mimo tego wypadku uważam że na Taczaka (poza okolicą skrzyżowania z Derdowskiego) i 26 Kwietnia (poza okolicą Netto i Arala) mogłoby spokojnie być ograniczenie do 70. A co do głównego tematu wątku - uważam akcję za chybioną, a pomysł z oświadczeniami za kompletną bzdurę. Ale przynajmniej temat się zrobił głośny, więc skutek medialny został osiągnięty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: jednosci:* / 192.168.0.* 05.11.03, 22:36 Gość portalu: mac napisał(a): > Ale babsko jechało tam ponad stówkę. Czyli jakiekolwiek by to ograniczenie > nie > było, i tak by nie pomogło. Mimo tego wypadku uważam że na Taczaka (poza > okolicą skrzyżowania z Derdowskiego) i 26 Kwietnia (poza okolicą Netto i > Arala) > > mogłoby spokojnie być ograniczenie do 70. Z autopsji wiem, że wygląda to tak: ograniczenie do 60km/h, kierowcy jadą najczęściej 80 i więcej ograniczenie do 80km/h, kierowcy jadą najczęściej 100 i więcej ograniczenie do 100km/h, kierowcy jadą najczęściej 120 i więcej Jeśli miałaby tam być "respektowana w sposób polski" siedemdziesiątka, ograniczenie powinno wynosić 50 lub nawet 40. Głupie to, ale takie są fakty. POzdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 16:08 Autopsja na Taczaka pokazuje, że na ograniczeniu do 60 kierowcy jadą 120. To jest błędne koło, ale działa trochę inaczej, niż piszesz. Bo nie wierzysz chyba, że jeśli postawimy na Taczaka ograniczenie do 30, to będą jeździć 50. Podam taki przykład - Zwierzyniecka w stronę Szosy Stargardzkiej: na skrzyżowaniu jest ograniczenie do 50. Sam zwalniam tam do 80, ale tylko dlatego, że czasem stoi tam policja. Po prostu to ograniczenie niczemu nie służy. Prędkość 80 jest tam dla mnie absolutnie bezpieczna - szeroka droga, niezakłócona widoczność, łagodny zakręt. Samymi ograniczeniami prędkości nic się nie rozwiąże. Ten przypadek na Taczaka to już dowód skrajnego debilizmu kierowcy - na zdjęciu w Głosie widziałem, że baba trafiła pieszego na lewym pasie. On wracał z działek, więc szedł z prawej. Czyli musiał przejść cały prawy pas. Więc MUSIAŁA go widzieć. No chyba że jest ślepa... Po prostu ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.lomac.net / 10.0.0.* 05.11.03, 11:23 rzeczywiscie MadMax, nawet drogi mamy podobne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lakiluk Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 11:34 Chciałem przestrzec wszystkich forumowiczów, przed jakąkolwiek formą agresji na drodze. Uważam, że mam prawo tak mówić, ponieważ już dwukrotnie brałem udział w bójce na drodze. Naprawdę bardzo łatwo jest ze spokojnego kierowcy stać się agresywnym i niebezpiecznym człowiekiem. Wszystko zawsze bierze początek w tym że chcemy pouczać innych. Nie ma w tym nic złego tylko pamiętajmy trzeba sobie wyznaczyć granicę, której nie przekraczamy. Mój ostatni przypadek wyglądał tak: 1. Koleś zajeżdża mi drogę, na styk wjeżdżając na mój pas. 2. Ja zmieniam pas i na chama wjeżdżam tuż przed niego tak że on musi zmienić pas. 3. On goni mnie i na kolejnym skrzyżowaniu blokuje mi samochós i wysiada z kluczem do kół. 4. Ja (idiotycznie) wysiadam, zamiast zadzwonić na policję, ale tu już racjonalne myślenie nie działa. 5. Dochodzi do bójki i ktoś nas rozdziela. Podkreślam nigdy wcześniej tego dnia nie sądziłbym, że zachowam się tak agresywnie. Ale agresja wywołuje agresję, więc pamiętajcie: odpuszczajcie, bo to nie ma sensu, w najlepszym przypadku tracicie czas, a możecie stracić życie!!! I jeszcze jedno nigdy nie wysiadajcie z samochodu jeśli ktoś Was zaatakuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piku Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.vline.pl 05.11.03, 11:38 wszyscy mają rację ale tylko jeden człowiekiem gość "zuwa" ja też myślałem że to należy do ich całorocznych obowiązków a oni mówią że biorą się do pracy.Może niech najpierw sami się nauczą przepisów ruchu drogowego wezmą lekcję kultury od psychiatry i dopiero niech wyjdą na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.11.03, 11:42 Najpierw wciekłe krowy ,teraz kierowcy.Może jedli za dużo miesa wołowego z importu.A Lepper zawsze mówi- tylko polskie rolnictwo produkuje zdrową żywność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d w Anglii placi sie grzywne za obrazliwe gesty IP: *.uvt.nl 05.11.03, 11:42 d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgr Walczyć trzeba z chamstwem IP: 212.14.38.* 05.11.03, 11:45 Większość agresywnie jeżdżących kierowców to nie Mad Maksy tylko chamy. Ciężko będzie ich zmienić - tak zostali wychowani. Wszędzie się pchają nie patrząc na innych - to taka cecha prymitywów. Najgorsze, że wkurzają normalnych ludzi. Jak widzę wyprzedzanie na trzeciego to rzeczywiście trafia mnie szlag. Czasami jak się wkurzę na trasie nad morze to trąbię na tych, którzy wymuszają na mnie zjechanie na pobocze. CHyba też staję się Mad Maksem. Pozdrawiam normalnych kierowców! A chamy - do furmanek. Na nich co najwyżej ich miejsce. Bez względu na to czy jeżdżą amluchami czy BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Walczyć trzeba z chamstwem IP: *.hep.ph.ic.ac.uk 05.11.03, 15:50 Ciekawe skad sie bierze ta cecha narodowa. Moze po prostu to pozostalosc z komunizmu i kolejkowania po wszystko (o, ten sie wepchal, zabral mi miejsce w kolejce, a to przeciez mnie sie spieszy, balwan jeden). Widac z tej dyskusji, ze wiele osob nie rozumie nawet tego, ze ruszanie z piskiem opon moze doprowadzic do powaznego wypadku. Oprocz innych samochodow, sa jeszcze piesi, rowerzysci i motocyklisci. A ci nie maja blaszanego pancerza z poduszkami powietrznymi. Ktos wspomnial Wielka Brytanie. Mysle, ze kazdemu by sie przydalo kilka godzin treningu w Londynie, zamiast nauki parkowania na kursie w Polsce. I moglby zobaczyc jak ludzie jezdza w naprawde trudnych warunkach i do czego sluza lusterka wsteczne. Droga publiczna to nie tor wyscigowy. 'Nowi' kierowcy po uzbieraniu 6-ciu punktow (wcale nie tak duzo) degradowani sa z powrotem do statusu ucznia. Koniec jazdy samochodem w pojedynke! Ostatnio bylem w Krakowie 2 tygodnie, nie przejechalem wiecej niz 100km po miescie. 3 razy zostalem ominiety/wyprzedzony przed przejsciem dla pieszych (zatrzymalem sie, aby umozliwic im przejscie). Moze chamstwo i brawura jest wynikiem przekonania, ze samochod podnosi status spoleczny ? Tu przoduja pojazdy firmowe (w Krakowie latwe do zauwazenia - na warszawskich numerach). pozdrowienia z Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanuta1 Re: Walczyć trzeba z chamstwem 06.11.03, 21:41 Gość portalu: jgr napisał(a): > Większość agresywnie jeżdżących kierowców to nie Mad Maksy tylko > chamy. Ciężko będzie ich zmienić - tak zostali wychowani. > Wszędzie się pchają nie patrząc na innych - to taka cecha > prymitywów. Najgorsze, że wkurzają normalnych ludzi. Jak widzę > wyprzedzanie na trzeciego to rzeczywiście trafia mnie szlag. Zgadzam sie. Mam niekiedy watpliwą satysfakcje, gdy ( jak ostatnio na trasie Chociwel - Szczecin) jakies agresywne chamidlo "bralo" wszystko co przed nim. Na skrzyzowaniu, zakrecie, podwojnym pasie. Pruł, jakby uciekal przed śmiercią. Przy zjeżdzie na Szczecin karambol. Facet też tam byl. Pewnie PIERWSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
3city Świetny pomysł ! 05.11.03, 12:00 W Gdańsku przy wyjeździe z Oliwy w kierunku Gdyni jest długi pas dla lewoskrętu za światłami. I tam wszystkie buraki i Mad-Maxy wyprzedzają jadących prosto, i sami oczywiście potem przecinają ciągłą linię i też jadą prostą. Jestem pewien, że gbyby tam zatrzymać prawka wszystkim co tak robią - liczba wypadków i niebezpiecznych sytuacji spadłaby w Gdańsku o 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zomek Kto wymyślił tę nazwę?? IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 12:13 Jestem ciekaw kto wymyślił tę nazwę?! Chyba Komendant Policji poradził się synka: - Jasiu, wymyśl mi tu jakąś fajną nazwę, co to się będzie kojarzyć z samochodami i rozróbą na drodze? - "Mad Max", Tatusiu! Ostatnio taki film na wideo oglądałem, co to się gonili i krew się lała... O ile dobrze pamiętam, to "Mad Max" był POLICJANTEM (przynajmniej w pierwszej części) i to on walczył z przemocą na drogach... Kłopoty z pamięcią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki od kiedy gwałtowne ruszanie to przestepstwo???? IP: 212.14.11.* 05.11.03, 12:22 zawsze tak ruszam bolubie. predkosci nie lamie, na czerownym nie jade wiec o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calipso Polak w samochodzie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 05.11.03, 12:28 Kiedys bylo powiedzenie , ze gdy wpusci sie chama do biura to on atrament wypije . Chamstwo teraz wpuszczone zostalo na drogi i dlatego sa rozne problemy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Polak w samochodzie IP: 212.14.11.* 05.11.03, 12:30 sam jestes cham i zawalidroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic Re: Polak w samochodzie IP: 217.153.158.* 05.11.03, 12:36 Przyjacielu po twojej odzywce wnoszę, że kultury nie wyssałeś z mlekiem matki. Nie będę się domyślać twojego zachowania na drodze, ale na forum również obowiązuje szacunek dla interlokutora(jeśli wiesz co to znaczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatoo Re: Polak w samochodzie IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 13:38 Miki tak trzymaj dalej!!! Bo ten ...ulator to jeszcze musi sie nauczyc jezdzic a nie taczke popychac. Wszystkim takim "traktorzysta"tempomaty powinni pozakladac z ograniczeniem do 30 k/h--nie mieli by stresow:)))))))))) Wozaki do wozow i odwalcie sie od prawdziwych kierowcow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic Pytanie do tatoo IP: 217.153.158.* 05.11.03, 13:58 Od kiedy jesteś prawdziwym kierowcą, czy może jeszcze trenujesz na gokartach?:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Pytanie do tatoo IP: 212.69.73.* 05.11.03, 15:36 Kiedy kończysz zajęcia w piaskownicy? Zmień pampersa i dalej w drogę - prawdziwy kierowco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatoo Re: Pytanie do tatoo IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 17:51 A co wy ku..a wiecie o ......szumie powietrza przy 150 km w kabriolecie.!!!!! Na traktory traktorzysci!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itr Re: Pytanie do tatoo IP: *.szczecin.unet.pl 14.11.03, 14:10 Gość portalu: Tatoo napisał(a): > A co wy ku..a wiecie o ......szumie powietrza przy 150 km w kabriolecie.!!!!! > Na traktory traktorzysci!!!!!!! no tak 150km w cabrio to naprawde zawrotna przedkość malucha pocięłeś:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpr2 Re: Polak w samochodzie IP: 217.153.158.* 05.11.03, 14:05 Na czym teraz trenuja prawdziwi kierowcy Need For Speed, czy Colin Mc Rae? Normalnie nie masz drugiego życia i nie wracasz na droge po kraksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatoo Re: Polak w samochodzie IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 20:17 Mala myszka na "dobrym" gazie 215 KM i po tunie. Zycie jest zbyt krotkie zeby sie takimi pierdolami przejmowac!!!!!!!!! Trzeba z niego brac garsciami bo potem bedzie za pozno. Nie najesz sie na zapas. Skakalej na bungee? Jechalej dobra maszynka bez trzymanki ponad pake? Surfowles na 5 mtr fali? Nurkowalej z rekinami? Jesli nie to nie opowiadaj bajek o jednym zyciu!!!! Trzeba miec faze i poczucie wyobrazni nawet w takich sytuacjach. Ludzie gina przy predkosci 30 km/g. A juz nie rozumie dlaczego umieraja w lozkach? Bamosss na przeciw wyznania i adrenalina do gory Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e5 Nurkuj z rekinami! 06.11.03, 16:32 Gość portalu: Tatoo napisał(a): > Mala myszka na "dobrym" gazie 215 KM i po tunie. > Zycie jest zbyt krotkie zeby sie takimi pierdolami przejmowac!!!!!!!!! > Trzeba z niego brac garsciami bo potem bedzie za pozno. > Nie najesz sie na zapas. > Skakalej na bungee? > Jechalej dobra maszynka bez trzymanki ponad pake? > Surfowles na 5 mtr fali? > Nurkowalej z rekinami? > > Jesli nie to nie opowiadaj bajek o jednym zyciu!!!! > Trzeba miec faze i poczucie wyobrazni nawet w takich sytuacjach. > Ludzie gina przy predkosci 30 km/g. > A juz nie rozumie dlaczego umieraja w lozkach? > > Bamosss na przeciw wyznania i adrenalina do gory Tatoo, Jak masz ochotę jeździć bez trzymanki, to jeździj i 300 km/godz. Ale, do cholery kup sobie możliwość jazdy na torze wyścigowym! Jak zwisa Ci własne życie to nie rób sobie nirwany na publicznej drodze. Umów się z innymi, którzy to lubią i ryzykujcie sami. Na drodze publicznej masz stosować się do przepisów. Nie dlatego, by nie dać zarobić facetom z suszarkami, ale dlatego, byś nie zabił mnie i mojej rodziny. Znam ludzi z licencją rajdową i takich poszkoleniu BOR-u. ŻADEN z nich nie szaleje na drogach publicznych, dają sie wyprzedać kretynom bez wyobraźni. Nie muszą niczego udowadniać. Jeśli będziesz się wyżywał nie zagrażając niewinnym, to będą Cię nazywać tylko facetem z jajami a nie chamowatym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: od kiedy gwałtowne ruszanie to przestepstwo?? IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 13:32 I tak trzymac!!! Zobacz ta cala bande dupkow co mysla tylko o tym zeby on przejechal.Proponuje zjazd z Autostrady poznanskiej w lewo do Zdroji ,jak kilku takich palantow sie znajdzie co wrzucaja bieg dopiero jak zielone i jeszcze nie jada to mozna tam dostac bialej goraczki i nic innego jak pokazac takiemu "paluszek". To takie mile wiedziec ze jest sie kut....em:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Proponuję inną akcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:28 Policja zaczyna w końcu karać kierowców, którzy przejeżdzają przejściem dla pieszych mimo, że inny pojazd zatrzymał się przed pasami i przepuszcza pieszego. To jedno z najbardziej niebezpiecznych wykroczeń drogowych a przy tym masowych i rzadko karanych. Wielokrotnie w takiej sytuacji zachowywałem sie agresywnie , znaki etc etc wobec kierowców, którzy przejeżdzali prawie po palcach pieszym , których przepuszczałem na pasach. Mało tego nie żałuję tego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic Re: Proponuję inną akcję IP: 217.153.158.* 05.11.03, 12:41 Monitoring. To rozwiązałoby dużo problemów. Niech sobie chłopcy piratują. Miny im zrzedną, gdy dostaną mandacik lub wezwanie do sądu z dowodem w postaci zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatoo Re: Proponuję inną akcję IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 18:56 Pic -nie pekaj sie zaplaci i dalej "palimy gumy " z pod gmachu sadu. Niech sedzia poczuje zapach palonej gumy.!!!!!!!!!!!! Maluchem Pic nie da rady-masz pecha ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e5 Re: Proponuję inną akcję 06.11.03, 16:41 Gość portalu: Tatoo napisał(a): > Pic -nie pekaj sie zaplaci i dalej "palimy gumy " z pod gmachu sadu. > Niech sedzia poczuje zapach palonej gumy.!!!!!!!!!!!! > Maluchem Pic nie da rady-masz pecha ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Jak za drugim razem pójdziesz siedzieć, albo zlicytują Ci bryczkę na poczet grzywny, to już trzeci raz nie będziesz "palił gum". Skąd to przeświadczenie, że policja, sądy i reszta społeczeństwa to kretyni i będzie Ci się udawało bez końca grać im na nosie? A w "maluchu" może jechać lepszy kierowca od Ciebie. Uważaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKii Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 13:03 Jezdze po Szczecinie stuningowanym samochodem i bardzo mnie denerwuje, ze sama moja obecnosc prowokuje innych kierowcow do bycia Mad Max'ami. Jezdze zgodnie z przepisami (moze to dziwne), ale pozostali zajezdzaja mi droge, chca sie scigac. Ale kiedy chodzi o zatrzymanie przez policje to zgadnijcie kogo zatrzymuja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATIG Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.gwiazda.net.pl 05.11.03, 13:53 Czy Gazeta Wyborcza mogłaby się zająć problemem bezpieczeństwa na drogach na serio? Na serio tzn. kompleksowo, nie oszczędzając zachowania policji, która moim zdaniem zachowuje się w sposób wysoce niekompetentny oraz systematyczny. Bo to jest problem przez który corocznie ginąś tysiące osób na drogach. Jeśli Gazeta zdecyduje się na wypowiedzenie wojny wypadkom na drodze służe swoimi spostrzeniami: matig74@poczta.fm Pozdrawiam życząc miłego dnia i szerokiej drogi (szerokich dróg - ogólnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB KAJA zapomniała dopisać jednej zwrotki do swojego hitu IP: *.integral-tech.pl 05.11.03, 13:57 A mianowicie, że oskarża ten testosteron, o to wszystko z czym chce policja w Szczecinie powalczyć. Oby im się powiodło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patmate Re: Malowanie pasów na przejściach IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 14:18 Karteczki,podpisiki, a kto zweryfikuje pomysły pt. malowanie pasów dla pieszych biało - czerwonych przez całą szerokość jezdni. Jakby nie można było inaczej. Sam wczoraj widziałem pieszego ślizgającego sie na takim mokrym i pełnym liści przejściu. Przyhamowanie na takim G..nie to gwarantowany poślizg.To samo jazda motocyklem po takim pasie po deszczu to poważne wyzwanie (zwłaszcze Pl. Grunwaldzki).Gdy w Poznaniu na szkoleniu kierowców opowiadałem o takim malowaniu pasów to ludzie mi nie wierzyli ze można coś takiego wymyślić!.Pozdrowienia dla szczecińskich drogowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocianin Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.immt.gdynia.pl 05.11.03, 14:05 Co za bzdura. Rok temu jakiś buras wyjechał mi z bocznej ulicy i jeszcze groził bronią! Pojechałem na policję, ale ci mieli oczywiście na głowie ważniejsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietliwa Przeciez Mad Max byl pozytywnym bohaterem, nietrafiona IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.03, 14:37 nazwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avatar Syndrom Psa Ogrodnika i BSRZŚ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.03, 14:52 1) Niech policja zajmie sie syndromem psa ogrodnika, skoro takie akcje organizuje. Malo ktory z kierowcow sprawdza lusterka wsteczne, aby przepuscic kogos, kto siedzi mu na ogonie i chce pojechac szybciej. Skoro ktos sam nie chce / potrafi szybciej jechac, to powinien usuwac sie z drogi kazdemu, kto postepuje inaczej. 2) Jesli nie mozna usunac sie na sasiedni pas, to nie powinno jechac sie przy osi jezdni, lecz blizej pobocza, aby nie utrudniac widocznosci samochodowi, ktory nas ma zamiar wyprzedzic. 3) Syndrom BSRZŚ (Braku Synchronizacji Ruszania Ze Świateł) Jak tylko widzimy, że auto przed nami rusza, to dlaczego do k. nedzy niektorzy zostawiaja miedzy soba a drugim autem na swiatlach sygnalizacyjnych odstep trzech lub wiecej aut podczas ruszania??? Cisnienie mi skacze, jak patrze na ludzi, ktorzy stoja w korku przede mna i nie ruszaja natychmiast, jak osoba przed nimi ruszy z miejsca. To nie jest trudna sztuka, a dzieki temu wg moich szacunkow 40% wiecej aut mogloby przejechac na jednej zmianie swiatel. Moim zdaniem akcje policji niewiele dadza. Ja uznaje zasade : jedz tak, abys najefektywniej przemieszczal sie z jednego miejsca w drugie i przy tym w jak najmniejszym stopniu byl obciazaniem dla innych uzytkownikow ruchu (ktorzy jada szybciej niz ty i ktorych ty przyblokowujesz). Oczywiscie w korkach ciezko postepowac w mysl tej zasady, mozna jedynie ograniczyc sie do ruszania ze swiatel zaraz po tym, jak przed nami ktos ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mcbag Uwaga! Złoty Yaris WI 61136 05.11.03, 15:02 Uważajcie na tego 'kierowcę' - zmienia pas bez kierunkowskazuów, a za na małą lekcję chciał mnie pobić, powołując się na warszawskie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dres Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 212.69.73.* 05.11.03, 15:21 Psu na budę taka akcja. Zagorzały cham i tak nie przejdzie metamorfozy dzięki ulotce. W obecnych czasach samiec traktuje samochód jak swoje utracone terytorium, na którym panuje tylko on i to on dyktuje zasady (a raczej ich brak). Zasiadając za kierownicą spokojny księgowy staje sie kilerem, kimś ważnym. Olewajcie wariatów, jeśli zależy wam na życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Kierowcy autobusów miejskich... IP: *.elartnet.pl 05.11.03, 15:32 ...drżyjcie. Nadchodzi Wielki Terminator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezzi a jutro akcja terminator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:38 co tam jeszcze wymyslic mozna speed predator gwiezdne wojny no i moze matrix w przyszlym roku pozdrawiam opanowanych kierowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.library.emory.edu 05.11.03, 15:37 Niech lepiej rozdaju mandaty chamstwu, ktore sie panoszy na naszych ulicach! Choc pewnie wygodniej karac za.....parkowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 213.155.167.* 05.11.03, 15:50 za parkowanie też nie potrafią zobacz na Krzywoustego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatoo Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 19:04 Da Sasza nihm humy uczat sia jezdzit po ppolskich dragah i nie zajizdzaju drogu, Prijedud do nas tak nasze kalasznikowy budem pokazywac:))))))))) Mozet zrozumieju hamy:))))))))))) A Sasza szo tak wolno jedzisz,dawaj bieir etogo hama,u niego tolko 150 t:)))) No on nie ham,on nasz -maladziec!!!!Pozdrawlaju wsiech hamow -maladcow dawajte rebiata 160 i bolsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rys Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 16:07 Panowie i panie. Troche kultury na drodze. Jak jakis h....... zajedzie wam droge, to zadnego wygrazania piesciami, pukania die nerwowo w czolo......i tym podobnych rzeczy. Z poblazliwym usmiechem podnosimy spokojnie wskazujacy paluszek do gory...... Przeciez kazdy kierowca na swiecie wie co to znaczy. I kto nam moze zarzucic "road rage"? A wiadomosc zostala wyslana do przeciwnika jadacego tym gratem obok nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAD MAX Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: 213.155.167.* 05.11.03, 19:22 może założyć stronę w której kierowcy będą mogli wpisywać nr rejestracyjny i markę pojazdu który zajechał drogę lub kierowca okazał się chamem na drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatoo Re: Policja walczy z syndromem Mad Maxa IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 20:25 Czytales Orwella-oj chyba nie? Co wam sie mazy-przeciez to dopiero 10 lat jak mieliscie Wielkiego Brata - i co powtorka z rozrywki? Oj ludzie walnijcie sie w te swoje paly.wy juz jestescie skonczeni dla demokracji,to my bedziemy wami rzadzic za pare lat!!!!!!!!! Chlopaki nie placza buchchaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Tatoo - kozak z Norwegii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:59 Kolego, wypisujesz tu jakieś brednie o jeżdżeniu 160 - to ci się przyśniło czy w telewizji słyszałeś. Bo w Norwegii zdaje się, że jak kogoś złapią z prędkością 130, to jest o tym w głównym wydaniu wiadomości. Więc rzeczywiście możesz kozaczyć na forum, ale idę o zakład, że na drodze jesteś potulny jak baranek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatoo Re: Tatoo - kozak z Norwegii IP: *.fredolsen.no 05.11.03, 23:18 No widzisz i nie zgadles;;;;; Kto powiedzial ze w Norwegii? I nie 160 a 260 --noca 1/4 mili!!!! Czy ty wiesz co to jest byc wciskanym w fotel z 0.95 g.? A jak odpalisz butle to plomby ci z zebow wypadaja. Jedno co trafiles to znak zodiaku--ale to nie jest natura tego znaku (potulnosc) buchchaaaaaa. Poszukaj w necie to nas znadziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Tatoo - kozak z Norwegii 06.11.03, 13:38 Gość portalu: Tatoo napisał(a): > Czy ty wiesz co to jest byc wciskanym w fotel z 0.95 g.? uuuuaaaa - 0,95g - niezłe wciskanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Policja winna dbac o bezpieczenstwo a to troche in IP: *.osowo.pl 05.11.03, 22:23 a to troche inne W Anglii na autostradzie widzialem napis :Stress Kills. Do not block right lane (tak z pamieci bo jakis czas temu-dla cwokow info ze w Anglii jezdzi sie wolniejszym lewym pasem a szybszym jest prawy) Niemal przez cale Niemcy mozna przejechac bez wiekszoch zwolnien lewym pasem bo wolniejsi jada prawym /srodkowym lub schodza na nie. Najbardziej niebezpieczni sa bardzo mlodzi kierowcy i to nie swoimi samochodami- kiedys byl to syndrom Zuka/ Nyski bo dorywali sie do nich 18-19 letni i "nikogo sie nie bali" Rozszerzenie ilosci kierowcow rowniez pogarsza srednia jakosc bo sporo jest "niedzielnych kierowcow" tj takich bardzo okazjonalnych, powolnych, nie potrafiacych obserwowac drogi, blokujacych lewe pasy, zajezdzajacych (a nawet nie zdajacych sobie z tego sprawy) w tym czesto kobiet i osob starszych. To sa 3 glowne najbardziej niebezpieczne kategorie kierowcow, z tym ze ci pierwsi czesto uczestnicza w wypadkach,a ci 2-3 to powoduja wypadki innych (musza ich wyprzedzac z prawej strony bo nie reaguja na nic-slepi i glusi) Nie wspomniana jakosc drog i dostosowywanie predkosci do tego Ja sie nie wstydze ze pare lat jezdzilem z zielonym listkiem (" na zapas" ale kazdy wiedzial ze trzeba byc ostrozniejszym). Teraz mam wyjechane kilkaset tysiecy km w wielu krajach i lepsza bryke i wiem na co moge sobie pozwolic w danych warunkach (i czesto jest to duuuzo ponad oficjalne limity, a czasem jak pogoda jest zla moze i mniej) Jezdze sam i z rodzina i sam wiem/czuje jaka to jest predkosc bezpieczna w danych warunkach i nikogo nie chce narazac a tym bardziej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś