Dodaj do ulubionych

Stop dla Związkowych Wymuszeń

05.05.09, 19:30
Polak ma ciężki wybór:

zostać lekarzem, pielęgniarką, górnikiem, hutnikiem, rolnikiem, mundurowym lub
innym pracownikiem uprzywilejowanym

albo zostać innym pracownikiem dyskryminowanym, który nigdzie nie jest
zrzeszony i siedzieć cicho

bez względu jednak na to, którą opcję wybierze i tak musi solidarnie płacić na
patrz lista powyżej (przepraszam, jeśli pominęłam jakąś grupę związkowców - a
na pewno jakąś pominęłam)

płacić i zastanawiać się dlaczego jako jedna ze stron w tym całym sporze nie
mamy nic do gadania

JA SIĘ NA TO NIE ZGADZAM
Obserwuj wątek
    • anamar Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń 06.05.09, 15:40
      związkowcy-zawodowi demonstranci to straszliwa zakała zakładów pracy.wypasione
      nieroby, z hasłami w które nie wierzą już nawet najbardziej naiwni siedzą na
      karku społeczeństwu i pod grożbą petard,palonych opon i kijów bejbolowych
      wymuszają kolejne harcze,przy okazji kasując dodatkowo od swoich politycznych
      zleceniodawców...
      • Gość: karolowa1 Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń IP: *.kalisz.mm.pl 08.05.09, 23:41

Nie dajmy się omamiać związkowcom, niech nareszcie wyjdą z naszych kieszeni.
    • Gość: konst_anty Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 23:17
      Kilka tysięcy ludzi z dnia na dzień wyrzucono na bruk a ty chcesz
      żeby siedzieli cicho i klaskali tym którzy na tym zarobili.
      Któregoś dnia ciebie wyrzucą z roboty i powiedzą ci że to dla
      twojego dobra , masz siedzieć cicho i cicho zdychać z głodu.
      Jak nakarmisz wtedy swoje dzieci ?

• piotr33k2 Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń 08.05.09, 00:04
        najbardziej bulwersujace jest np. to ze ten niby stoczniowiec ze
        ślaska(he he) co okupował biuro nitrasa wymachiwał kwitkiem od
        wypłaty który opiewal na sume ponad cztery tys brutto , he he. a te
        śniadki i inni czołowi zadymiarze zarabiają 10 tys miesiecznie , he
        he.
      • Gość: ZED a czy IP: *.ipspace.xilinx.com 08.05.09, 02:50
        a czy dostane wtedy 50tys odprawy? bo jesli tak to moge sie nad tym chetnie
        zastanowic. :)
        • Gość: karolowa1 Re: a czy IP: *.kalisz.mm.pl 10.05.09, 17:46

stop.ownforum.org/viewforum.php?f=2
          • Gość: karolowa1 Re: a czy IP: *.kalisz.mm.pl 15.05.09, 07:41
            Powoli społeczeństwo, a przynajmniej niektórzy zaczynają odpowiednio na strajki
            reagować. W Fiacie Panowie teraz chcieliby strajkować, żeby nie mieć za dużo
            pracy. Takim to dobrze zawsze coś wymyślą, żeby sobie poprawić...

Mam nadzieję, że się opamiętają, zanim doprowadzą swój zakład na skraj bankructwa.
            • sobiepan1 Re: zlikwidować - zniszczyć - spałować - zamknąć 15.05.09, 08:23

Wszystkich działaczy związkowych. Podobnie uczynić z IPN. Wtedy dopiero
              działacze jedynie słusznej partii będą mogli pokazać prawdziwą
              twarz(ryj),których próbki nienawiści do wszystkich,którzy nie z PO, próbują mnie
              tuta zademonstrować jej forumowi płatni kundle.

karolowa1 napisał(a):

> Powoli społeczeństwo, a przynajmniej niektórzy zaczynają odpowiednio na strajki
              > reagować.

Gdzie ty to widzisz? Pie-rdolnij sie w makówe, zanim coś takiego napiszesz.

Sobiepan
              ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem...
              • plazzek Re: zlikwidować - zniszczyć - spałować - zamknąć 15.05.09, 08:31
                Spokojnie, Sobiepan, przecież widać, że Karolowa wykonuje tutaj
                zlecenie, może dostaje nawet kasę. Każdy chce żyć :)
                • Gość: karolowa1 Re: zlikwidować - zniszczyć - spałować - zamknąć IP: *.kalisz.mm.pl 19.05.09, 20:59
                  Tak, rzeczywiście wykonuję tutaj pewne zlecenie...robotę której mało kto się
                  chce podjąć. Nazywam sprawy po imieniu i się tego nie obawiam. Panowie
                  związkowcy, którzy robią wielki hałas dostają za to pieniądze, ale o tym nikt
                  tutaj nie mówi, bo i po co. A ja na tym nie zarabiam, ale mam nadzieję, że
                  dzięki temu, że coś zrobię parę groszy zostanie w mojej kieszeni na moje dzieci,
                  a nie pójdzie na stoczniowców...

Najgłośniej dzwoni pusty bęben...
                  • Gość: Plazzek Re: zlikwidować - zniszczyć - spałować - zamknąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 22:32
                    >mam nadzieję, że dzięki temu ... parę groszy zostanie w mojej
                    >kieszeni na moje dzieci

Powiadają, że nadzieja matką głupich. Ponieważ nie jesteś głupia, z
                    pewnością nam wytłumaczysz, jak te parę groszy ma zostać w Twojej
                    kieszeni? Państwo, raz zabrawszy, już nie odda. Podatków ONI
                    przecież nie zmniejszą. Więc jak?
                    • Gość: karolowa1 Re: zlikwidować - zniszczyć - spałować - zamknąć IP: *.kalisz.mm.pl 20.05.09, 20:58
                      Wielkiej filozofii to tutaj raczej nie ma. Sprawa jest prosta: mnie Państwo
                      wydaje na przywileje innych (nienależne zresztą), więcej zostaje w kieszeni
                      podatnika. Nie ma tutaj żadnych czarów. A Państwo, które musi dokładać ciągle do
                      dziurawego wiadra musi mieć ciągle do tego amunicję, prawda? I tak zamiast
                      tworzyć kolejne pro przedsiębiorcze i prorodzinne ulgi i dogodności, zajmuje się
                      łataniem. Jednemu daje, dwóm musi zabrać, prosta zasada...
              • Gość: karolowa1 Re: zlikwidować - zniszczyć - spałować - zamknąć IP: *.kalisz.mm.pl 19.05.09, 20:55
                Ludzi, którzy nie widzą spraw oczywistych (he he oczywistych oczywistości) mają
                rzeczywiście lżej. Nie są świadomi jak ich się ....na lewe saneczki... SobiePan
                tak widocznie ma, woli nie wiedzieć...
      • Gość: karolowa1 Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń IP: *.kalisz.mm.pl 20.05.09, 20:47
        wolnorynkowi.socjum.pl/forum
      • Gość: karolowa1 Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń IP: *.kalisz.mm.pl 20.05.09, 20:48
        Jako były pracownik, który ze względu na trudną sytuację w firmie (problemy z
        wypłatami itp) zwolnił się i założył własną działalność gospodarczą. Uważam, że
        w trudnych warunkach człowiek powinien najpierw zastanowić się co sam może dla
        siebie zrobić, a dopiero potem rozglądać się za tym co inni mogą dla niego zrobić.

Czy nie mam, żadnego prawa do wyrażania negatywnych opinii na temat osób, które
        rączkę wyciągają ciągle?

Nie uważam, że człowiek ma w trudnych chwilach pozostać samemu sobie. Pomoc jest
        potrzebna jak najbardziej. Ale wyciąganie pieniędzy z umówmy się naszego
        wspólnego kotła (kto nie płaci podatków niech siedzi cicho, nie ma prawa głosu,
        a mówię o wiecznych nierobach)pomimo tego, że po tym całym szumie dostanie nową
        pracę, albo jeszcze lepiej pójdzie na emeryturę (to jest kolejny nasz wspólny
        kocioł)i nic złego go nie spotka, jest niemoralne.

Ludzie zrozumcie, że jak idziecie na przykład na zasiłek dla bezrobotnych i
        pracujecie na czarno, żeby wyciągnąć więcej, to okradacie każdego uczciwie
        pracującego Polaka. Zrozumcie, że jak tak dalej pójdzie to nasze dzieci dostaną
        od nas w spadku piękny dług, my też go dostaliśmy, ale nie mamy już na to
        wpływu. Teraz należy się zastanowić, czy my też chcemy zostawić i dziurawe
        wiadro w spadku...

Mam nadzieję, że nie obrazi się nikt kto korzystał z opieki społecznej w
        trudnych chwilach, ale potem podniósł się i o własnych siłach poszedł dalej.
    • Gość: karolowa1 Re: Stop dla Związkowych Wymuszeń IP: *.kalisz.mm.pl 19.05.09, 20:50
      wolnorynkowi.socjum.pl/
      • Gość: kiełbaska Stop dla Związkowych i PeOwskich też! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 21:57
        I szlus! Dosyć tego nieumysłowego terroru. I kżystek STOP! I stop
        wszystkim stopą, ręce precz od nóg.
        • piotr33k2 Re: Stop dla Związkowych i PeOwskich też! 19.05.09, 23:19
          ten przygłup guzik z gebą pelna piany od nienawisci nawet chyba nie
          wie że to pis za swoich żenujacych rzadów sprywatyzował jego
          stocznie tym cieciom z ukrainskiego donbasu ,wiec niech teraz pali
          opony i rzuca kamieniami w pałac swego mentora kurdupla który
          notabene znowu zawetowal dwie ustawy pinoc dla dobra narodu, he he.
          • Gość: karolowa1 Re: Stop dla Związkowych i PeOwskich też! IP: *.kalisz.mm.pl 20.05.09, 09:38
            Kiedy to się skończy?
            Chyba są gdzieś tam tacy, którzy mają jakiś plan na naszą gospodarkę....

wolnorynkowi.socjum.pl/
            • Gość: Plazzek Re: Stop dla Związkowych i PeOwskich też! IP: 195.72.91.* 20.05.09, 16:08
              >Chyba są gdzieś tam tacy, którzy mają jakiś plan na naszą
              >gospodarkę....

Gdzie "tam"? Tam u góry to mają tylko jeden plan: zabrać bogatym,
              nie dać biednym, odłożyć dla siebie, hehe.

Czy akurat zaczynać od związkowców? Faktem jest, że to wrzód na
              dupie przesiębiorców "dzięki" durnowatemu prawu. Ale takich wrzodów
              jest więcej.

Czy walczysz jako przedsiębiorca czy zwykły obywatel?
    • andreas.007 STOP przywilejom.... 20.05.09, 09:46
      Pamietacie, bo mnie ten watek przypomnial
      kampanie na posla pana Nitrasa - STOP przywilejom...
      • Gość: Mieszkaniec Re: STOP przywilejom.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:20
        A gdzie jest ten "burak" jurek, czyzby zaczął się pakować ,żeby
        oddać mieszkanie?
        • Gość: as A tymczasem przybywa związkom pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 16:29
          Ze zwiazkami jest jak z podatkami.Jezeli się pogarszaja warunki pracy czytaj
          zagraża wysokie bezrobocie zwiazkom przybywa członków . Jezeli podwyższyć
          podatki to urosnie szara strefa.To są zwykłe reguły rynkowe. Hasłami to za
          komuny się nawoływało.
          • Gość: karolowa1 Re: A tymczasem przybywa związkom pracowników IP: *.kalisz.mm.pl 20.05.09, 20:13
            Jako były pracownik, który ze względu na trudną sytuację w firmie (problemy z
            wypłatami itp) zwolnił się i założył własną działalność gospodarczą. Uważam, że
            w trudnych warunkach człowiek powinien najpierw zastanowić się co sam może dla
            siebie zrobić, a dopiero potem rozglądać się za tym co inni mogą dla niego zrobić.

Czy nie mam, żadnego prawa do wyrażania negatywnych opinii na temat osób, które
            rączkę wyciągają ciągle?

Nie uważam, że człowiek ma w trudnych chwilach pozostać samemu sobie. Pomoc jest
            potrzebna jak najbardziej. Ale wyciąganie pieniędzy z umówmy się naszego
            wspólnego kotła (kto nie płaci podatków niech siedzi cicho, nie ma prawa głosu,
            a mówię o wiecznych nierobach)pomimo tego, że po tym całym szumie dostanie nową
            pracę, albo jeszcze lepiej pójdzie na emeryturę (tak jest kolejny nasz wspólny
            kocioł)i nic złego go nie spotka, jest niemoralne.

Ludzie zrozumcie, że jak idziecie na przykład na zasiłek dla bezrobotnych i
            pracujecie na czarno, żeby wyciągnąć więcej, to okradacie każdego uczciwie
            pracującego Polaka. Zrozumcie, że jak tak dalej pójdzie to nasze dzieci dostaną
            od nas w spadku piękny dług, my też go dostaliśmy, ale nie mamy już na to
            wpływu. Teraz należy się zastanowić, czy my też chcemy zostawić i dziurawe
            wiadro w spadku...

Mam nadzieję, że nie obrazi się nikt kto korzystał z opieki społecznej w
            trudnych chwilach, ale potem podniósł się i o własnych siłach poszedł dalej.
            • Gość: karolowa1 Re: A tymczasem przybywa związkom pracowników IP: *.kalisz.mm.pl 20.05.09, 20:28
              www.wolnorynkowi.socjum.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka