Dodaj do ulubionych

Radni zgodzili się na halę za miliony

01.10.10, 17:53
Inteligenci z UM Motoarene wycenili na 40 mln, wyszlo ponad 100
Hale wycenili jeszcze nie tak dawno na 120, teraz juz jest 155
Kur... mac, kto pracuje w tym UM?
Hecer, do kur... nedznej, ty nadajesz sie do UM jak nikt
ty tez wyceniles most tymczasowy na 5 baniek a ma kosztowac 70
Ty masz wielka szanse zarzadzac tym burdelem (przepraszam za takie porownaie wszystkie domy publiczne)
Obserwuj wątek
    • 1robert315 Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 18:02
      Nie lepiej tą kasę przeznaczyć na nowy most ? Myślę, że nikt nie powinien mieć wątpliwości Panie Zaleski prawda ?
    • arafat11 Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 18:34
      szlachcic, forumowy tchorzu czy masz juz ten link, gdzie zaleski twierdzi, ze bartosz d. to hecer? zrobiles z siebie i diote i uciekles z watku...moze przestan sie udzielac na forum skoro wciaz klamiesz albo widzisz cos czego nie ma? moze szpital na bydgoskim moze ci pomoc?
    • hecer Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 18:56
      > Hecer, do kur... nedznej, ty nadajesz sie do UM jak nikt
      > ty tez wyceniles most tymczasowy na 5 baniek a ma kosztowac 70

ja wyceniłem most tymczasowy koło Wodnika a oni most na Ligi Polskiej, gamoniu.

Eksperci MZD wyceniali też most składany na Waryńskiego - wyszło im 300 mln zł.

I mosty na Ligi Polskiej, Przy Skarpie i Przybyszewskiego - na 60 mln zł.

Most koło Wodnika - postawienie 12-15 mln zł, eksploatacja i demontaż ok 8-10mln zł.

Najlepiej pomylili się eksperci MZD szacując odszkodowania za działki pod most Wschodni:

antmez.home.pl/pdfs/most_2.pdf
      odszkodowania w 2005 roku: 6.5 mln zł

w 2009 roku: 94.6 mln zł

tylko 14.5 raza więcej w ciągu 4 lat.

...i prawie 100 mln zł za tereny zalewowe, działki ogrodnicze...

Widzisz źdźbło w moim oku a nie widzisz bo w swoich masz belki, szlachcic.
      • szlachcic Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 19:53
        hecer napisał:

> ja wyceniłem most tymczasowy koło Wodnika a oni most na Ligi Polskiej, gamoniu.
        ...
        > Most koło Wodnika - postawienie 12-15 mln zł, eksploatacja i demontaż
        >ok 8-10mln zł.

12-15mln jak piszesz plus demontaz jak piszesz 8-10mln to daje jak piszesz 20-25mln
        a drogi rozumiem sa niepotrzebne, no ale masz prawo tak myslec
        wiec
        mi sie cos nie zgadza
        5 milionow nie rowna sie 20-25 mln
        zgadzasz sie?
        dlaczego zanizesz inwestycje pn "most tymczasowy" do jednej z czesci z jakich sklada sie ta inwestycja? to twoja niekompetencja czy manipulacja?

> Widzisz źdźbło w moim oku a nie widzisz bo w swoich masz belki, szlachcic.

juz raz mi zarzuciles ze popieram Zaleskiego, teraz wmawiasz mi ze uwazam ze w MZD pracuja fachowcy?
        • hecer Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 20:31
          bo drogi już są, gamoniu.

most będzie od bulwaru do wału wiślanego. Wyjdzie przy skrzyżowaniu Nieszawskiej i pl.AK
          • szlachcic Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 02.10.10, 10:39
            hecer napisał:

> bo drogi już są, gamoniu.

jak uwazasz ze tam nie potrzeba nakladow finansowych na zrobienie drog to hecer tylko udowodniasz ze jestes niekompetentny abys sie wypowiadal
            a ty jeszcze sie madrzysz
    • karolp13 Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 19:21
      Ta hala miała być późną jesienią 2011 roku chyba, że ta "późna jesień " to rok 2014.
      • adamkus1 Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 19:26
        karolp13 napisał:

> Ta hala miała być późną jesienią 2011 roku chyba, że ta "późna jesień " to rok
        > 2014.

Zakładając, niestety mozliwą choć fatalną opcję, że Najwyzszy wygra listopadowe wybory to faktycznie nowa hala powstanie coś koło 2014... czyli tuż przed kolejnymi wyborami.
      • szlachcic Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 19:58
        karolp13 napisał:

> Ta hala miała być późną jesienią 2011 roku chyba, że ta "późna jesień " to rok
        > 2014.

lopate na budowie wbija moze latem 2011, a jak towarzysz gospodarz na jesien powie ze hala gotowa to znaczy ze bedzie gotowa
        Dlaczego uwazasz ze nieskonczona hala nie moze byc skonczona jak powie tak gospodarz?
        przeciez takie cos mialo juz miejsce z Motoarena
        • bederyk Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 01.10.10, 21:39
          Zatrudnią fachowców z Alstalu i zbudują w pół roku. Czy to prawda, że jest masa usterek na Motoarenie?
          • szlachcic Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 02.10.10, 10:42
            bederyk napisał:

> Zatrudnią fachowców z Alstalu i zbudują w pół roku. Czy to prawda, że jest masa
            > usterek na Motoarenie?

stadion wymagal juz remontu zanim zostal oddany :)
            • bederyk Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 02.10.10, 21:34
              Ostatnio ALSTAL zbiera cięgi w całej Polsce. Nie wiem czy sensowne będzie wybranie ich oferty.
              • szlachcic Re: Radni zgodzili się na halę za miliony 04.10.10, 14:33
                > Ostatnio ALSTAL zbiera cięgi w całej Polsce. Nie wiem czy sensowne będzie wybra
                > nie ich oferty

Alstal robi oferty nienajtansze i nawet jak jedynym kryterium jest cena wygrywa
                Serdeczne pozdrowienia dla inteligentnego pana Zawala ktory podwazyl wyliczenia firmy konkurencyjnej
                Ta sie odwowlala, zawal musial przyjac odwolanie, wiec wymyslil im jakies bzdety.
                Szef tej firmy powiedzial wprost. Nie bede juz walczyl bo to nie ma sensu jak za wszelka cene nas nie chcecie
                Pozdrowienia dla Zawala
    • jerzy_gw a badminton? 02.10.10, 01:01
      Oczywiście nikt nie pomyśli, by przewidzieć możliwość wykorzystania tworzonych boisk do badmintona.
      Toruń - miasto bez możliwości gry w badmintona - City of Sport.
    • jazzfux Radni zgodzili się na halę za miliony 02.10.10, 10:00
      Po pierwsze, jak moze most prowadzic przez waly? Przeciez jest zakaz poruszania sie po walach - tego nie rozumiem.
      Jesli juz wynajdujemy inne sporty, to poprosze o laweczki z szachownica i figurami do gry na bulwarze oraz w Parku Bydgoskim na polance za mostkiem. O, tak bedzie milo.
      Komu sie podoba pomysl z dadtkowym pasem ruchu na moscie?! :)
    • wiechl dwa pytania 04.10.10, 12:04
      tak mi się nasunęło, może ktoś pomoże:

Na co ostatnio nasi drodzy radni się NIE zgodzili?
      Bo mam wrażenie, że podpisują każdy papier, bez grama refleksji.
      Mam deja vu - z motoareną też zaczynało się od 30tu, zeby stanąc na 100mln zł. Teraz znowu. Lekką ręką, z pustej kasy.
      Gratuluję.

W jaki sposób MOSiR odliczy sobie kilkadziesiąt mln zł VAT, przy rocznym budżecie na poziomie ok. 50mln zł?
      Przypomnę, że podobna argumentacja padła już przy motoarenie. Nawet biorąc ustawowe pięć lat i tak nie dadzą rady. No chyba, ze o czymś nie wiem..

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka