Dodaj do ulubionych

Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki?

12.10.11, 19:20
Właśnie z powodu kolejek do kas "na sali" nie lubię tam chodzić. To zdecydowanie najgorszy sklep - ile razy tam jestem, zawsze kolejki są nie dość, że długie, to jeszcze powoli się przesuwają. Na szczęście to nie jedyny sklep w Toruniu z takim towarem - więc nie jestem pewny, o co chodzi skarżącemu.
Obserwuj wątek
    • ef_em Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 12.10.11, 19:35
      W sobotę około 16-17 były czynne 3 (trzy) kasy. Zastanawialiśmy sie czy nie zostawić kosza z zakupami i nie wyjść ze sklepu.
    • malepiffko przeciez realowi juz nie zalezy 12.10.11, 19:38
      zwijaja sie z polski. od pol roku w sklepach zrobil sie taki syf i jest tak drogo, ze zwyczajnie nie oplaca kupowac sie tam nic. poza tym ciagle wahania cen, artykul we wtorek moze osiagnac 130 % ceny poniedzialkowej, by w srode kosztowac 70 % tego co w poniedzialek i roznice cen polka-kasa tak mnie wkurzyly, ze juz nie robie tam zakupow. taniej jest nawet w piotrze i pawle.
    • wujek.andrzejek Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 12.10.11, 20:10
      Potwierdzam - nie znoszę tego sklepu właśnie przez koszmarne kolejki przy kasach. Mogą jedynie zazdrościć organizacji kolejkowej Carrefourowi. Zauważyłem jedną rzecz- kasjerki w Realu są wciąż nowe, w Ca..rze wciąż te same kobity. I to może jest tajemnica porażki Reala.
      • jot9 Re: Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolej 12.10.11, 20:43
        > I to może jest tajemnica porażki Reala.

Hi hi - może jest odwrotnie :) Może kierownictwo Reala myśli, że dopóki ludzie pchają się do kas (kasy) to jest cały czas sukces (no, że tyle ludzi)!
        Tym sprytnym sposobem (zamykaniem kas) sukces utrzymują permanentny! :)
    • big_mateo Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 12.10.11, 21:01
      A ja się zapytam - dlaczego jest otwarte od 4 do połowy kas, gdy kolejka w każdej z nich sięga czasem do połowy drogi od nich do środkowego przejścia wzdłuż sklepu? Kilkukrotnie miałem kilka produktów, ale po kilkudziesięciu minutach stania rezygnowałem. Niefajno. Winno się sytuacje monitorować na bieżąco.
      Niemniej to chyba jedyny problem, jaki ma w moich oczach Real. Obsługa uprzejma, reklamacje również staranne i poprawne.
    • llanister Re: Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolej 12.10.11, 21:05
      Real przy Żołkiewskiego to akurat faktycznie dwie czy trzy kasy - z tego co zwykle widzę. Rzadko kiedy jest tam otwartych więcej. Ludzi sporo, więc kolejki robią się czasami baaaardzo długie. To co mówią Realowcy brzmi trochę dziwnie dla kogoś kto chociaż czasami robił tam zakupy. A w ogóle to po co np 10 kas jeśli i tak korzysta się z maks 4?
      • louve86 Re: Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolej 12.10.11, 22:58
        Przed gwiazdką są otwarte wszystkie...
    • jerzy_gw Fakty 12.10.11, 22:34
      Fakty są takie, że w Realu są często kolejki i mało otwartych kas. Zapewne przez oszczędności.

Oszczędzanie obserwujemy wszędzie, kupujemy za tę samą cenę niby te same produkty ale o mniejszej wadze, mniej wartościowym składzie itp.

Zamiast się denerwować należy zmienić sklep. W końcu to nie sklep państwowy i nie ma co się użalać, moim zdaniem czytelnik przesadził z tą "akcją". Aczkolwiek jest to sposób na zrobienie trochę hałasu wokół Reala i może wpłynie to pozytywnie na jakość obsługi.
    • manczesta Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 12.10.11, 23:16
      Nie mam czasu stać w kolejce ale mam czas biegać do gazety. Świat zwariował!
    • rodman110 Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 13.10.11, 00:21
      Kiedyś miałem okazję oglądać program bodajże na tvn w którym kasjerki opowiadały o pracy w takich hipermarketach jak np real, i padło pytanie o to czemu jest tak mało czynnych kas. I odpowiedz była bardzo prosta - chodzi o kasę ale nie tą zaoszczędzoną na zatrudnieniu mniejszej ilości kasjerek ale na tym że stojąc w długiej kolejce często coś tam jeszcze dorzucamy do koszyka. Szczególnie chodzi o produkty przy kasach a więc jakieś gumy, batony, apapy, baterie itp itd Często też można zaobserwować że ludzie stojąc już w kolejce do kasy nagle sobie o czymś przypominają i lecą przez pół sklepu po jakiś tam towar. Reasumując te kolejki wynikają z celowych zabiegów a nie z braku organizacji. Im dłużej stoisz w kolejce tym większa szansa że coś tam jeszcze kupisz - ot cała zagadka.
    • nilaszok Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 13.10.11, 08:18
      Z reala zrezygnowałem już dawno. Dlaczego?
      - długie kolejki
      - wahania cen + oszukiwanie (inna cena na półce, inna przy kasie)
      - generalnie drogo
    • nilaszok Re: Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolej 13.10.11, 08:42
      jot9 napisał:

>.... Na szczęście to nie jedyny sklep w Toruniu z
      > takim towarem - więc nie jestem pewny, o co chodzi skarżącemu...

jak nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o punkty PayBack :)
      • jot9 punkty PayBack 13.10.11, 18:32
        nilaszok napisał:

> jak nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o punkty PayBack :)

No tak. Ha!
        Najpierw się uśmiałem, potem pomyślałem sobie, że to najlepsze wyjaśnienie zagadki "dlaczego komuś zależy na staniu w Realu" a potem pokiwałem sobie głową, bo wiem z własnego doświadczenia, że dużo błahsze powody są nieraz okazją do robienia awantury...

Pewnie za te punkty, co to zbiera, mógł dostać lizaka a po pół roku zbierania to nawet może dostałby kubek.
    • bn6544640 Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolejki? 13.10.11, 13:43
      Zbojkotujmy wszyscy zakupy w Realu.
      Wyjdzie to dla nas wszystkich na korzyść !!!
      Zmusimy w ten sposób do obniżenia cen i usprawnienia systemu obsługi.
      Powstrzymamy też tym sposobem wykorzystywanie personelu w tej placówce.
      • nilaszok Re: Czy w Realu na Żółkiewskiego są wielkie kolej 13.10.11, 14:23
        Jeśli ktoś widzi co się dzieje w tym sklepie to po prostu tam nie chodzi i tyle.
        Dobrze, że poruszony został tutaj wątek Reala, gdyż wiele razy zostałem tam OSZUKANY cenowo. W informacji pani nawet się nie przejęła, że oddaje produkt, bo był droższy w kasie niż na półce (dotyczy to każdego Reala w jakim byłem - nie tylko tego w Copernicus'ie). tak więc podarowałem sobie już zakupy w REALU.
        Dla przykładu kiedyś w Piotrze i Pawle zgłosiłem też podobną sprawę - to widać było, że się personel przejął. Wezwali sami kierownika po czym szybko przeprosili i zwrócili różnicę. Przekonany jestem, że rzeczywiście była to pomyłka a nie OSZUSTWO jak to bywa w Realu.
        Aha - jeszcze jedno. Sklep Paluszek nie jest lepszy!!! Oszukują tak samo, więc uważajcie na ceny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka