Dodaj do ulubionych

UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią

17.10.12, 09:22
To przykre - ale Towimor ma rację. Z góry było powiedziane, że w październiku 2012 trzeba będzie się wynieść. A jak gościu pyta gdzie, to mu powiem: tam, gdzie mieszkałeś wcześniej. Poza tym to był przecież hotel, więc proszę przenieść się do innego hotelu, np. Mercure. Tylko oni nie będą się certolić.
Ale najłatwiej to się wprowadzić i potem mówić że nie wyprowadzę się bo nie mam gdzie.
Towimorowi chwała za to, że potencjalnym bezdomnym 25 lat zapewniał dach nad głową.
Obserwuj wątek
    • naubyd Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 17.10.12, 10:49
      dorośli się spierają a dzieciaczki cierpią. O te dzieci PiS nie zadba prawda? Ale o dwukomórkowe zarodki tak.
      • monsterenergy Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 17.10.12, 11:01
        Ty bydgoski tłuczku z polityką tu nie wyjeżdżaj.
        • naubyd Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 17.10.12, 11:14
          puk puk w główkę. Co mają przyrządy kuchenne i miejsce zamieszkania do tego tematu? Dzieci cierpią po urodzeniu, a o te już nikt nie chce dbać. Pisiorki tez nie mają na to pomysłu. A przepraszam mają. Katolicki model rodziny żona w domu przy garach, facet w fabryce i bieda aż ciśnie.
          • hassleader Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 22.10.12, 03:13
            monsterenergy - kolejny klon.
        • jot9 Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 17.10.12, 18:26
          monsterenergy napisał:

> Ty bydgoski tłuczku z polityką tu nie wyjeżdżaj.

Uraz do tłuczków przy bezwarunkowym pisuwielbieniu? Ojciec jakiś używał tłuczka czy siostra (z jakiego zakonu)? Popieram powyższy wpis naubyda w 100%. Wg niektórych katolików (często na wcześniejszych rentach lub dostatnich emeryturach) żywi mogą się na tym padole pomęczyć (Pan Bóg by chciał to by im pomógł - dostaną nagrodę w niebie) co innego obrona idei, która to obrona świadczy o szlachetności ich obrońcy.
          • arafat11 Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 01.11.12, 19:59
            ale co ma do tego pis( nie rzadzi od 7 lat) czy katolicy?
            czy platforma albo sld maja pomysl na takie problemy? ludzie ni emieszajmy partii do tego...a jezeli juz to laskawie pretensje kierujcie do tych co od 7 lat rzadza...
            • ramboost Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 18:17
              arafat11 napisał:

> ale co ma do tego pis( nie rzadzi od 7 lat) czy katolicy?

Arafat, telewizji nie oglądasz, czy jak? A kto ostatnio kręci afery z in vitro i próbami zaostrzenia już i tak najostrzejszej w Europie ustawy antyaborcyjnej?
              Gdyby zajęli się naprawdę ważnymi sprawami, a nie bzdetami, to bym już wiedział, na kogo głosować w najbliższych wyborach. Bo że to nie będzie PO, to już na 100%, choćby ryży jutro zaczął osobiście budować S5, bo ja im już nie wierzę. A tak na PiS i tych drugich, od pana Zero, też nie, bo nie chcę przez kolejne cztery lata wysłuchiwać w sejmie o zygotach, na Ruch P też nie, bo o małżeństwach gejów również nie mam ochoty wysłuchiwać, a SLD schowało się do mysiej dziury, bo sami nie wiedzą, co ze sobą zrobić.

> czy platforma albo sld maja pomysl na takie problemy?

Powiedzmy sobie szczerze, jedynymi problemami, z jakimi te partie walczą, są problemy z utrzymaniem się przy korycie.
              • arafat11 Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 03.11.12, 01:57
                Arafat, telewizji nie oglądasz, czy jak? A kto ostatnio kręci afery z in vitro
                > i próbami zaostrzenia już i tak najostrzejszej w Europie ustawy antyaborcyjnej?

bedac w opozycji wiesz co moga sobie zrobic...
                zreszta problemem opisanej rodziny chyba nie ejst aborcja ani in vitro...

ciekawostka dla Ciebie: w anglii, jets in vitro refundowane i latwa mozliowsc aborcji, a takich rodzin, co maja duzo dzieci i utrzymuje je panstwo jeszcze wiecej niz u nas,,,chyba nie tu tkwi problem...

Powiedzmy sobie szczerze, jedynymi problemami, z jakimi te partie walczą, są pr
                > oblemy z utrzymaniem się przy korycie

dokladnie....

w moim wpisie chodzilo o to, zeby nie obwinaic o wszystko PIS-u( chociaz ich nie lubie) i katolikow, bo to nie ich wina, ze w tych budynkahc jest taka a nie inna sytuacja...a wine za to ponosza odpowiednei wladze jak i sami mieszkancy...natomiast kwestia religijna nie ma tu znaczenia...
                • ramboost Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 04.11.12, 03:21
                  Zgadzam się z z tobą w 100% we wszystkim. Wyjaśniliśmy nieścisłości ;)
    • tor555 UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 19.10.12, 21:22
      No, UMK zapewne woli kasiorkę na byle co wydawać , niż na jakiś tam lokatorków ... :)
      Więc muszą komuś to wcisnąć, znaleźli sobie Towimor,
    • pokemonek1 UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 01.11.12, 18:16
      ja również się zgadzam z zarządem Towimoru zastanawiam się tylko dlaczego ci ludzie mają prawa do przydziału mieszkania socjalnego skoro to nie jest blok mieszkalny tylko hotel pracowniczy. Nie wiedzieli o wyprowadzce od wczoraj tylko od 25 lat więc mieli czas na to żeby się ogarnąć. A teraz myślą że gmina ma to musi dać a ja się pytam z jakiej racji? jest wiele ludzi bardziej potrzebujących niż oni.
    • bialy.murzyn UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 08:33
      Tak jest. Dobić robactwo! Skopać rodaka- biedaka pod most. Niech spieprza a nie w luksusy opływa na mój koszt! Mógł się urządzić przecież, mógł być bogaty a jest cholera biedny- to jego wina. Odciąć, zabrać, spalić, zburzyć a człowiek niech sobie radzi. Ściągnąć domiar, czynsz rynkowy, zawołać policję, zadłużyć. Dzieci do izby a matkę do pudła bo sobie nie radzi i na bank jest narkomanką i pijusem. A w schronisku biedne pieski i kotki- zawieźliście już karmę, zima idzie, czas się wzruszyć. A przy wigilii opłateczek z rodzinką... ogarnijcie się zanim popadniemy w totalne zdziczenie w tym kraju. To są ludzie którym trzeba pomóc. Obyście wy (i ja też) nigdy nie znaleźli się w takiej sytuacji pośród takich pomocnych rodaków jak wy. Refleksji życzę bo każdy mógł się znaleźć na ich miejscu.
      • arafat11 Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 10:53
        chlopien wez wyluzuj...panstwo nie jst od tego, zeby wszystkim dawac jesc, i mieszjkanei bo oni nie maja...czy ci ludize cos zrobili dla polepszenai swojego losu? ja tez moge stanac, powiedziec, ze nie mam pracy i niehc mi panstwo wszystko da...bo mi sie nalezy...

zejdzmy na ziemie...
        • bialy.murzyn Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 11:37
          arafat11 napisał:

> chlopien wez wyluzuj...panstwo nie jst od tego, zeby wszystkim dawac jesc, i mi
          > eszjkanei bo oni nie maja...czy ci ludize cos zrobili dla polepszenai swojego l
          > osu? ja tez moge stanac, powiedziec, ze nie mam pracy i niehc mi panstwo wszyst
          > ko da...bo mi sie nalezy...
          >
          > zejdzmy na ziemie...

Państwo jest od tworzenia "atmosfery". Takiego klimatu prawnego i ekonomicznego żeby była przedsiębiorczość i miejsca pracy. A z tym u nas jak wiesz jest do dupy. Mamy 13% bezrobotnych. 3 % bezrobotnych to bezrobocie "naturalne" czyli wynikając ze zmiany pracy czy z niechęci jej znalezienia. Wszystko co powyżej to już nieszczęście ludzi którzy chcą a nie mogą. I uwierz mi jest takich multum. Sam wiem jak to jest. Dlaczego z góry zakładasz że ci ludzie nic nie zrobili żeby polepszyć swój byt? Dlaczego zakładasz że to nieroby? Taki z ciebie hojrak to wynajmij mieszkanie za "polską standardową płacę" i żyj. Obyś się nigdy nie dowiedział jak to jest mieć nóż na gardle w kraju w którym Twoi rodacy mają cie za śmiecia. Oby Ci się nigdy noga nie powinęła a jak już to się nie daj Boże stanie to obyś dostał pomocną dłoń- choćby od "państwa". I oczywiście zgadzam się z Tobą że państwo nie jest od tego aby wszystkim zapewnić byt. Nikt tego nie wymaga, nie to miałem na myśli, nie wiem w ogóle skąd ten tok rozumowania. Państwo jest od tego aby wszyscy sobie mogli ten byt sami zapewnić. Są ludzie którym trzeba pomóc i nie zawsze są to nieroby i menele. Wierz mi. Miej trochę serca bo nie znasz dnia ani godziny kiedy sam go będziesz potrzebował.
          • naubyd Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 18:34
            jak państwo ma odróżnić tych dobrych od tych nierobów?

To trudne.

Władze wojewódzkie powinny wydawać kasę na ten klimat o którym piszesz a nie na mosty, srosty, hale srale i inne duperele. Niestety lokalne władze mają chyba najwięcej do zdziałania. Central;ne władze mają zapewnić dogodny transport i inne krajowe sprawy. Nasi samorządowcy wolą remontowac rudery na starówkach, budować mostu i muzea zamiast tworzyć warunki dla inwestorów i ludzi z inicjatywą
            • facetzpomorza Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 23:30
              naubyd napisał:
              > Władze wojewódzkie powinny wydawać kasę na ten klimat o którym piszesz a nie na
              > mosty, srosty, hale srale i inne duperele.

ręce opadają gdy się czyta takie głupoty; mam nadzieje ze myślisz o moście Kaczyńskiego i Łuczniczce.
          • arafat11 Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 03.11.12, 02:01
            zadzam sie z grubsza...
            dlaczego sadze, ze oni nic nie robili? bo mieszkaja w tym tymczasowym hotelu juz dlugi czas, czyli mieli prace( wspominaja o tym) ale nei zmienili mieszkanai...i co teraz? kto i dlaczego ma im fundowac nowe mieszkanie? ja za swoje musze bulic duze pieniadze...
            nie znam tej rodziny, ale odnosze wrazenie, ze coraz czesciej w gazetach pisza ludzie, ktorzy sa po prostu niezaradni i oczekuja, ze ktos to wszystko za nich zrobi...
      • naubyd Re: UMK i Towimor się kłócą, a ludzie cierpią 02.11.12, 18:31
        A Ty to piszesz do stawiaczy złotych kopuł, budowniczych SPA dla biskupów i innych z tej samej firmy czy tak ogólnie do współobywateli żeby wam dali ?
      • jot9 Bajka 03.11.12, 06:52
        bialy.murzyn napisał:

> Mógł się urządzić przecież, mógł być bogaty a jest cholera biedny-

youtu.be/DuCgpOgkZ0g
        • aksum78 Re: Bajka 05.11.12, 00:22
          a ja sie nie zgadzam, z teza ze panstwo to tylko....., a reszte to my sami. wmowiono Nam, ze panstwo ma sie ograniczyc swoje wscibianie nosa do minimum. wmowiono, ze polityka panstwa, zwlaszcza polityka spoleczna to wrzod i wymysl socjalizmu. efekt jest taki jaki widzimy. niewidzialna reka nie zalatwi wszystkiego, a w polskich warunkach ta "reka" brzmi to jak kiepski zart. panstwo powinno i musi stymulowac, pobudzac czesto wspierac. ja wszelakiej masci neoliberalom juz nie wierze. dziekuje Wam panowie.....
          Ludzi z hotelu zal a dla UMk to porazka wizerunkowa......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka