Dodaj do ulubionych

Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycji

28.01.13, 21:22
"Wyluzujcie z tymi Jordankami. Też jestem absolwentem ekonomii i wiem, że właśnie w kryzysach buduje się takie obiekty. Nie stawia się natomiast fabryk, bo one powodują nadprodukcję!"

co za bzdety !!!!!!! rozumiem że igrzysk i .............. chleba już nie bo to już fabryki - poda pan uczelnię którą skończył pan - ciekawość moja tylko teraz
Obserwuj wątek
    • nepwk Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycji 28.01.13, 21:29
      najpierw należy skończyć 2 wielkie rozgrzebane budowy, most i sala na Bema, obie wyglądają na mocno opóźnione, do tego mniejsze ale też ważne jak niedokończona Chełmińska, zamiast budować sale koncertować za 300 baniek lepiej pomyśleć o budowie wiaduktu nad koleją w ciągu Wschodniej żeby ruch z mostu skierować w kierunku Polnej.
      • buckshot Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 28.01.13, 21:38
        nepwk napisał:

> najpierw należy skończyć 2 wielkie rozgrzebane budowy, most i sala na Bema, obi
        > e wyglądają na mocno opóźnione, do tego mniejsze ale też ważne jak niedokończon
        > a Chełmińska, zamiast budować sale koncertować za 300 baniek

jakie 300 baniek?

Tyle to podobno kosztowało Centrum Nauki Kopernik w Warszawie nie byle bunkier.
        Centrum do tego jest o wiele większe i jest odwiedzane przez tysiące ludzi dziennie za niezłą kasę.

A u nas będą tylko straty, utrzymywanie tego bunkrato to podobno ponad 10 mln na rok ?
        • nepwk Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 29.01.13, 14:26
          300 baniek nawet ponad to koszt sali koncertowej na terenie Jordanek.

W magistracie trwają prace nad analizą, które mają wykazać, czy inwestycja jest jeszcze realna. Pisaliśmy w „Nowościach”, że podczas spotkanie z radnymi wspierającymi prezydenta w Radzie Miasta, Michał Zaleski przyznał, że całkowity koszt inwestycji na Jordankach może sięgnąć 313 mln zł (razem z 40 mln zł podatku VAT).
          www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=2258&NrSection=500&NrArticle=237108
      • joachimzwielkim Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 29.01.13, 17:05
        nepwk napisał:
        > lepiej pomyśleć o
        > budowie wiaduktu nad koleją w ciągu Wschodniej żeby ruch z mostu skierować w ki
        > erunku Polnej.

A kto i po co na tą Polną ma jeździć z lewego brzegu???
    • szlachcic Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 28.01.13, 21:32
      Jak mozna podwazac przemyslane decyzje naszego mysliciela i dobrodzieja gospodarza Zaleskiego
      Towarzyszu gospodarzu, nie dajcie sie wichrzycielom i moralnym karlom
      Jestesmy z wami towarzyszu gospodarzu!!!

• gospody5 Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 28.01.13, 21:51
      Ten fragment z fabrykami powodującymi nadprodukcję to majstersztyk. Dawno się tak nie uśmiałem ;-) Musimy pomyśleć nad zamknięciem reszty fabryk w kraju w trakcie trwania kryzysu bo jeszcze nam się "zielona wyspa" zatopi. Pozdrawiam
    • hobbes1980 Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 28.01.13, 21:59
      No faktycznie, "absolwent" błysnął... :)
      • buckshot Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 28.01.13, 22:09
        Wyluzujcie z tymi Jordankami. Też jestem absolwentem ekonomii i wiem, że właśnie w kryzysach buduje się takie obiekty. Nie stawia się natomiast fabryk, bo one powodują nadprodukcję! Jeżeli natomiast nas na coś rzeczywiście nie stać, to nie stać. .............................

Toruniak

------------
        hehe dobry jest ten absolwent. Fabryki powodują
        nadprodukcję hehe. Postaw sobie jeszcze absolwencie amfiteatr i zorganizuj tam jakiś teatrzyk, walki w kisielu albo walki gladiatorów. Postaw ale za swoje a ja tam może zawitam..
        Chłopak chyba sobie zwałe zrobił.
    • wiechl RPG po toruńsku 28.01.13, 22:30

kto drzewiej grywał w Quake 2, albo w Duke'a Nukema II, ten doceni:
      :-P
      www.youtube.com/watch?v=8KWzwAO7wSI

Może zabrzmi dziwnie, ale od środka ten 'odjazd' nawet mi się podoba. Tyle, że 'nie widzę' tych przestrzeni w funkcji, do której ponoć są dedykowane. Ani bryły w miejscu, w którym miałaby stać. Ani też kosztu z księżyca, ofkors.

• pantaka Re: RPG po toruńsku 28.01.13, 22:53
        Yaba Daba DUUUUUUUUU
      • hassleader Re: RPG po toruńsku 29.01.13, 01:37
        wiechl napisał:

>
        > kto drzewiej grywał w Quake 2, albo w Duke'a Nukema II, ten doceni:
        > :-P
        > www.youtube.com/watch?v=8KWzwAO7wSI
        >
        WOW, a da sie tę mapę zaadoptować do Call of Duty 4, bo akurat ostatnio w to grywam? Była by świetna!
    • meliburda Budujcie te Jordanki, koniecznie! 28.01.13, 22:53
      Tak, nalezy budowac ten pomnik megalomanii, bo niby po co Torun ma byc normalnym miastem? Juz teraz przeciez sa w calym miescie zaciemnione ulice z powodu oszczednosci, juz niedlugo zacznie sie cala fala podwyzek uslug miejskich spolek - smieci, prad, gaz, woda, itd, wiec niech sie kto zyw stad wynosi, bo juz niedlugo sie tu zyc nie da!
      Dzis Torun ma ok 190 tys mieszakncow, ale jesli tak dalej bedzie to stanie sie drugim Grudziadzem. Nawet ten gotyk nie pomoze, bo i turystow wymiotlo.
    • 1andre2 Re: Czytelnicy o sensowności toruńskich inwestycj 29.01.13, 12:50
      A kto utrzyma te koszmarki? Nie mów Pan że jesteś ekonomistą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka