Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla Apatora

09.09.13, 07:29
Gratki za awans i mam nadzieję, ze dołożycie niszczycielom ligi z Zielonki. Oby się udało.
Obserwuj wątek
    • prawdziwydruid Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 07:37
      sędziwie w dwumeczu się nie popisali, słabo to wyglądało. To co zrobił Szombierski nie kwalifikowało się na czerwoną kartkę, a nawet gdyby to sędzia powinien mieć świadomość o jaką stawkę jest mecz. W Toruniu mimo, że dwa upadki Lwów spowodowane były przez zawodników Unibaxa sędziowie wykluczali włókniarzy... teraz pytanie czy Unibax to świętoszki?? Otóż nie, to klub niestety z bandyckimi zawodnikami... kto połamał Sajfutdinowa?? Kto wczoraj z pełnym impetem wjechał w Holtę??? Sami tak niefortunnie upadli??? Sędziowie bardzo pobłażali zawodnikom Unibaxa. To dlatego wasz klub jest najbardziej znienawidzonym w ekstralidze, to dlatego wygwizdują was na każdym stadionie... Niestety układy, układziki, łapóweczki... szkoda żużla...
      • naubyd Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 07:46
        Nie zgadzam się ze wszystkim co napisałeś poza zła decyzją z 2 biegu. Tam ewidentnie powinien byc wykluczony torunianin. Emil chyba raczej powinien zamknąć gaz. Tak myślę. Zaryzykował i tak się skończyło. Szumina? A pies go wie. W sumie tez uważam, ze decyzja była nieadekwatna do sytuacji.

Apator jednak jedzie w finale i należy mieć tylko nadzieję, ze utrze nosa Zielonce. Ich działacze doprowadzą w ciągu kilku lat do zniszczenia sportu w lidze. Pozostanie tylko jeżdżący cyrk pana D i kto będzie chciał będzie mógł wykupić licencję i jeździć a to już będzie koniec sportu. W nowym sezonie kupią wszystkich.

Przez rok będę jeździł do Torunia na żużel, jeśli nie będzie akurat meczu u nas. Nic nie poradzę. Potem pewnie też, bo babok z Rzeszowa zastawi się a postawi :).
        • saudarkar Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 09:37
          przecież to jasne że Szombierski przewrócił się specjalnie - najpierw tłumaczył że się mu coś zacięło, potem sędziemu mówił że go w plecach bolało, a następnie że łańcuch pękł :D

przez jego głupote Czestochowa przegrała :)

dobrze że mała wtopa waszego tomka nie zaważyła na naszej klęsce w 15 biegu - prawie zawalu serca dostalem w końcówce :D
      • ika8611 Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 11:26
        nie wiem jaki ma cel twoja kampania przeciwko Unibaxowi. pleplałes juz w tej samej tonacji na "sportowychfaktach" . nie masz innych problemow jak ujadanie na temat facetów na motocyklach jezdzacych w kółko?. jednak skoro poruszyłeś ten temat to jest powiedzenie" kto kto kopie dolki ten sam w nie wpada" :
        1. tak samo wczesniej Miedziaka potraktowal go Łaguta. dlaczego tego nie komentowałes?
        Miedziak jednak wolał dojechac ostatni niz wycedzić w bandę i sie połamać.
        2. trener Czestochowy Grzegorz Dzikowski, który w przerwie między biegami zachęcał swoich zawodników do dojeżdżania do bandy. "Dojeżdżajcie do bandy, nie dajcie im się rozpędzać!" - te słowa pseudotrenera wyłapała ekipa telewizyjna nSport, co ukazane zostało w pomeczowym magazynie ligowym na antenie tejże stacji.
        3. jak masz wiesci na temat łapówek to zgłoś gdzie trzeba. Pewnie Holta tez został kupiony za defekt w ostatnim biegu. A może to nie sędzia został kupiony tylko Szombierski na zrobienie parodii z pierwszego biegu?
        4. Dziwie sie ze za "show" z karetkami Liga nie nałożyła kary dla Czestochowy.
        I to niby jest żużel??
        Teoria spiskowa jak widać kwitnie a jak zawsze wygrywa lepszy.
        • prawdziwydruid Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 15:15
          czy Unibax był lepszy od Włókniarza??? Chyba kpisz :) Po rundzie zasadniczej Unibax był niżej, w dwumeczu tego nie pokazali i wygrali tylko dlatego, że Holta miał defekt. Więc z tą "lepszością" to nie przesadzaj, nie wypracowali tego tylko dzięki jeździe. W finale znaleźli się tylko dzięki szczęściu ( a jak to mówią "głupi ma szczęście) i pomocy sędziów.
        • naubyd Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 18:16
          Ika, dziewczyno ja mogę zrozumieć Twoje spojrzenie na na decyzję sędziów. trochę się różni od mojego w kwestii 2 biegu biegu w Toruniu, ale nie ma sprawy. Przegięłaś jednak z tymi karetkami. Zwał na trybunach, a oni co? Mieli wołać karetkę z miasta, a żużel miał jechać dalej? No zastanów się dziewczyno co piszesz.
          • skator Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 18:57
            naubyd napisał:

> Ika, dziewczyno ...

To chyba nie jest dziewczyna, przynajmniej mentalnie :)
            • syrenka1000 Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 19:02
              skator napisał:

> naubyd napisał:
              >
              > > Ika, dziewczyno ...
              >
              > To chyba nie jest dziewczyna, przynajmniej mentalnie :)

To jest jego umiłowany belfegor
              • naubyd Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 19:05
                :)) chyba nie. Nie wyobrażam go sobie piszącego tye zdań w jednym poście pozbawionym insynuacji pisiorskich :))
            • naubyd Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 19:04
              haha byc może ale jak ktoś ma nik IKA to albo jest dziewczyną albo chciałby być dziewczyną. ;)
              • syrenka1000 Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 19:49
                naubyd napisał:

> haha byc może ale jak ktoś ma nik IKA to albo jest dziewczyną albo chciałby być
                > dziewczyną. ;)

Może to byc skrót od Ireneusz Kamiński ur listopad 1986 ksywa belfegor.
                • naubyd Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 20:04
                  co nie zmienia fakty, że nie chciałby być dziewczyną :). IKA to IKA i tyle.
              • ika8611 Re: Gratulacje dla Apatora 10.09.13, 12:05
                "każdy sądzi wg siebie" widze ze marzysz o operacji.w twojej wielkiej bydzi jak zostanie metropolią pewnie otworzą taki przeszepów oddział bedziesz jego pierwszym pacjentem he he. tylko małego sobie przeszep od owczarka niemieckiego albo konia bo jak każdy mieszkaniec "Bydzi" cierpisz na kompleks mniejszosci próbując powiększać ja na siłę tworząc metropolię z Łabiszynem.
      • szlachcic Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 20:15
        prawdziwydruid napisał:

> sędziwie w dwumeczu się nie popisali, słabo to wyglądało. To co zrobił Szombier
        > ski nie kwalifikowało się na czerwoną kartkę, a nawet gdyby to sędzia powinien
        > mieć świadomość o jaką stawkę jest mecz.

takie teksty wlasnie sa dla mnie paliwem ze zagladam na forum
        to powiedz nam teraz od jakiego meczu kwalifikuje sie to na czerwona kartke a od jakiego nie
    • skator też mi Apator 09.09.13, 17:53
      Niezmiennie dziwi mnie sentyment kibiców do firmy, która nie chce dać na ich ukochany klub złamanego grosza :)
      • naubyd Re: też mi Apator 09.09.13, 18:14
        dziwi bo pewnie jesteś w miarę młody. Czasy Apatora były czasami w których żużel był sportem a żużlowcy w większości pochodzili z tego miasta. Nie było Dowhanów i Karkosików. To był sport, a nie cyrk na kółkach. Niedługo w lidze zostaną 3 drużyny z budżetem. a reszta będzie jeździć przy pustych trybunach na poziomie amatorskim. Oczywiście do czasu kiedy nie wyjdą jakieś AmberGokdy na jaw.

Lubię tę nazwę. Jak była Stal byłem bardzo mały i chodziłem na meczyki z tatą,
        • skator Re: też mi Apator 09.09.13, 18:31
          naubyd napisał:

> dziwi bo pewnie jesteś w miarę młody.

Kalendarzowo niezupełnie ale dziękuję za komplement. Mentalnie jestem na tyle młody żeby nie przywiązywać się do nazw zapoznanych za swojej biologicznej młodości. Prezes Apatora uważa ten sport za igrzyska dla nierozgarniętej tłuszczy. Coś w tym zresztą jest na rzeczy, skoro duża część kibiców tego sportu nie potrafi docenić, dzięki której firmie mają w Toruniu dostarczone emocje na najwyższym światowym poziomie.
          • naubyd Re: też mi Apator 09.09.13, 19:01
            Kibice doceniają. W sporcie jednak poza kasą dla kibica liczy się także coś innego. Barwy klubowe i tradycyjna nazwa. Tradycje klubu to to co buduje jego wagę. Nie to czy teraz będzie mistrzem bo wpompowano niewiarygodnie wielkie pieniądze w Zielonkę i Apatora. Teraz będzie a jutro noże nie być. W Zielonce przegrana PO w wyborach i koniec wielkości. Niewykluczona afera w Unibaxie i tez koniec. A widzisz kolego, tradycja zostanie i czy w 1 e 1 czy 2 lidze będzie to zawsze Apator tak jak u nas Polonia. Biednie ale z honorem w barwach klubowych i zgodnie z nazwą.

Nie będe się sprzeczał. Może to pokolenie tak ma że kasa się tylko liczy. Dla mnie liczy się tez to czego w sporcie już mało - rywalizacja i tradycje klubów.
      • ika8611 Re: też mi Apator 10.09.13, 12:12
        sentyment to "naubyd" ma do bydgoskiej Łuczniczki - jedynej kobiety jaką miał w swoim marnym bydgoskim żywocie. Motoarenę jak i ten wyburzony na Broniewskiego widział jedynie w TV.
    • jacek-jacenty Re: Gratulacje dla Apatora 09.09.13, 18:19
      naubyd napisał:

> Gratki za awans i mam nadzieję, ze dołożycie niszczycielom ligi z Zielonki. Oby
      > się udało.

Dzięki, dzięki :)
      Takiego meczu jak wczorajszy, to jeszcze chyba nie widziałem, a oglądam ten sport już parę lat. Może to jakiś dziejowy "rewanż" za 1996 rok? :)
      Wisienką na torcie, gdy cały stadion cieszył się z finału w 15 biegu był defekt Holty....
      Niesamowity mecz.

Apator też, Apator też przyjacielem Falubazu jest i myślę, że zapomnimy o jakiś tam szalikach.

Liczę, że 5-ta gwiazdka przybędzie w tym roku na plastron!
    • naubyd TO wątek o Apatorze Wpisujemy gratki 09.09.13, 20:05
      Dosyć pitolenia nie na temat ;)
      • ika8611 Re: TO wątek o Apatorze Wpisujemy gratki 10.09.13, 12:07
        proponuje abys zajął sie woją polonią w swojej wielkiej bydzi. tematy żuzla w I lidze łatwiej ogarnąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka