Dodaj do ulubionych

Drożej za dostęp do sieci

IP: *.petrus.com.pl 01.03.05, 14:08
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=21122545
Obserwuj wątek
    • Gość: Unita Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 14:37
      Jeśli chodzi o PETRUSA to należałoby się zmówić i wypowiedzieć umowy tej spółce
      z poza naszego miasta,najwyższy czas im podziękować? Niech wracają skąd
      przybyli tj.do Chojnic!!!!Chyba mamy swoje rodzime TVK i inne, które są tańsze
      i powinniśmy je popierać.Już po poprzedniej podwyżce trzeba było zrobić
      porządek z PETRUSEM!!!
      • Gość: abonent 57 zł - to właściwa kwota abonamentu IP: *.petrus.com.pl 02.03.05, 17:16
        Abonament w Petrusie przed zmianą stawki VAT z 7% na zw. wynosił 50zł brutto.
        Po wprowadzeniu zwolnienia (nie mylić ze stawką 0% VAT) podniesiono go do 60zł.
        Motywowano to brakiem możliwości odliczania VATu zapłaconego (ten argument jest
        już nieaktualny).
        Skoro abonament +7%VAT wynosił 50zł (46,72+3,28) to proste wyliczenie wskazuje,
        że obecnie (po podniesieniu VAT do 22%) powinniśmy płacić 57 zł (46,72+10,28).
    • Gość: user Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.internet.point / 144.87.143.* 01.03.05, 15:44
      mysle ze operatorzy dostarczajacy internet do naszych domow powinni wreszcie
      uwzglednic to ze mamy chyba jedna z najdrozszych sieci w Europie
      wielkie brawo dla TVK Torun....przynajmniej oni staraja sie ulatwic zycie
      klientowi
      a co do konkurencyjnosci np telepsow i ich uslug internetowych i telefonicznych
      to proponuje dac dostep do polskiego rynku zachodnim operatorom albo poprawic
      jakosc i mozliwosc polaczen przez internetowe komunikatory...wtedy zobaczymy
      jak beda wygladac wyniki finansowe telepsow
    • Gość: maciej Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.163.28.23.62.rev.coltfrance.com 01.03.05, 20:50
      Witam,
      Wprowadzilem sie na osiedle Koniuchy. Telefon mam w Netii. Bardzo chcialbym
      wiedziec gdzie, oprocz Netii i Petrusa moge zalozyc internet?
      Bylbym rownie wdzieczny za opinie o tych dwoch powyzszych operatorach. Slyszalem
      ze ludzie narzekaja na Petrusa...

Dziekuje z gory
      Maciej
      • Gość: paco Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.petrus.com.pl 01.03.05, 21:19
        hej

w domu mam petrusa (pakiet 256) - jest ok. w pracy mam neozdrade, ale
        podzielona routerem, wiec tez jest ok. co do netii - znajomy korzysta i nie
        narzeka (tez router i podzial na kilka maszyn).
        petrusowi zdarza sie czasem jakas wpadka, ale glownie dlatego, ze jest problem
        z lacznoscia miedzy siecia akademicka i tepsy (czesc klientow petrusa laczy sie
        przez siec akademicka).
      • Gość: drogi internet a co ma powiedzieć odbiorca multimediów???? IP: *.torun.mm.pl 02.03.05, 11:38
    • Gość: ppeter Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.petrus.com.pl 02.03.05, 09:36
      No ale to chyba wyjdzie prawie na zero - bo można kwotę podwyżki odliczyć od podatku
    • Gość: ZBYCH Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 02.03.05, 11:23
      I TAK MA BYĆ JAK KUPOWAŁEM MIESZKANIE Z II RĘKI TO BRAŁEM POD UWAGĘ WŁAŚNIE OPŁATY CZYNSZOWE I MEDIALNE JAK WIDAĆ NIE POMYLIŁEM SIE BRAWO MSM
    • Gość: za drogo multimedia najdroższa oferta!!kablówki IP: *.torun.mm.pl 02.03.05, 11:35
      cena internetu nie ulega zmianie!!!!!zysk tej holenderskiej spólki jest
      coraz większy ,próbuje wejść na giełde ,naszym kosztem.rentowność30%
      momopolista na torunskim rynku,oprócz spółdzielni
    • Gość: abonent TV MM Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.petrus.com.pl 11.03.05, 10:18
      W piśmie do abonentów, Multimedia Polska Sp. z o.o., datowanym 16 lutego 2005r.
      pan Andrzej Strehlau Członek Zarządu ds. Operacyjnych napisał:
      "Szanowni Państwo, ...
      ...W związku z tym, niestety zmuszeni byliśmy, podnieść rachunki, które
      znajdziecie Państwo w załączeniu niniejszego listu o 22%."...
      Jak to się ma do komentowanej wypowiedzi przedstawiciela z 1 marca 2005 r o
      podziale obciążenia podatkiem VAT po 11% między firmę i abonenta.
      Czyżby tylko chodziło o medialny wizerunek "dobrej firmy" bo i tak nikt tego
      nie sprawdzi i nie skoryguje????
    • Gość: tele2 Re: Drożej za dostęp do sieci IP: *.petrus.com.pl 12.03.05, 16:51
      A jak to jest w Tele 2 ?
      Opłaca się?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka