szlachcic 18.06.02, 13:24 Chciałbym poznać gusta FORUMOWICZÓW DOTYCZĄCE alkoholu. Jakie pijecie drinki, co z czym? Może macie jakieś ciekawe przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: snoop Re: Najlepszy drink IP: *.wmpnet.pl 18.06.02, 13:32 Wsiekly Pies najbardziej znany i najlatwiejszy w przyrzadzeniu sok malinowy sos tabasco no i wodka wlewamy do kieliszka w kolejnosci sok malinowy wodke i sos tabasco albo tabasco i wodke nie pamietam dokladnie za innymi drinkami nie przepadam wole czysta bez zadnych dodatkow Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Najlepszy drink 18.06.02, 22:08 Kurczaka bardzo starannie umytego ukladamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy gozdziki i cynamon, skrapiamy cytryna. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina bialego,szklanka wina czerwonego, dodajac 100 gramow ginu, 100 gramow koniaku, 200 gramow Smirnoffa i 50 gramow rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawac obrobce cieplnej. Kurczaka mozliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do dupy,natomiast.......SOS ! Sos! Paluszki lizac Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Najlepszy drink 20.06.02, 10:07 Kiedyś w szkole średniej po uszy zabujany byłem w Krwawej Mery. Szło się z dobrze znanymi ze szkoły pyskami do dobrze znanej knajpy i rozkoszowało się jej cudownym smakiem. Teraz drinków nie piję wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
reeeyo Re: Najlepszy drink 20.06.02, 10:28 szlachcic napisał(a): > Chciałbym poznać gusta FORUMOWICZÓW DOTYCZĄCE alkoholu. Jakie pijecie drinki, > co z czym? Może macie jakieś ciekawe przepisy? Czy piwo to też alkohol, bo lubię... - Warka Strong i Żywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek_J Re: Najlepszy drink IP: 212.160.129.* 20.06.02, 11:00 nazwa: bez nazwy składniki: żytnia,lód oligoceński, wysokiej jakości sok z kiszonych ogórków. sposób podania: - sok wstawiamy do lodówki na jutro - wódkę rozlewamy (+lód) - każdy wie co dalej - jutro - każdy wie... Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Najlepszy drink IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:46 Nie lubie drinkow :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Najlepszy drink IP: 217.97.134.* 20.06.02, 12:58 to drink or not to drink... there's no question!!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Re: Najlepszy drink IP: TORINT* / 212.244.62.* 20.06.02, 16:03 Jack Daniel's + lód Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: Najlepszy drink 28.06.02, 14:57 HOT SHOT ważne naczynie: wysoki wąski kieliszek na krótkiej nóżce, odpowiednia wysokość całego kieliszkaca 11 - 12 cm. Doskołany do tego drinka jest orginalny kieliszek od Jegermaister. (pojemność 40 ml) 20-25 ml likeru Galliano - wlany na dno kieliszka 15-20 ml gorącej kawy z ekspresu - wlana w drugiej kolejności po ściance, zeby nie wymieszać bita smietana (tzw szpraj) - na wierzch (w ilości ciut powyzej krawędzi kieliszka) WAZNE SPOSÓB UŻYCIA: Chwytać kieliszek w dwa palce : kciuk i srodkoy palec w sposób następujący: środkowy palec od spodu stópki kieliszka, kiuk górna krawędź kieliszka i przechyl jednym chlupnięciem, od razu po przyżądzeniu drinka, musi być gorący. czekam na komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: Najlepszy drink 28.06.02, 15:01 PONOĆ MA SWOJĄ NAZWĘ JA NIE NAZYWAM, JA SPOZYWAM Absolut Currant Red Bull Lód Proporcje dowolne ja lubię 150 ml wódy na jedna puszeczkę Red Bull'a rozlane na dwa drinki. UWAGA Drink nieekonomiczny nie można się tym upić Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: Najlepszy drink 28.06.02, 15:02 BEHEROVKA 7UP LÓD proporcje według gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perth Re: Najlepszy drink IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 15:37 Metaxa + likier brzoskwiniowy (Arche) pół na pół PYCHOTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Najlepszy drink i nie tylko IP: 217.98.241.* 01.07.02, 18:54 Może to niezbyt oryginalne, ale ostatnio mój ulubiony drink to żubrówka z sokiem jabłkowym, poza tym od wieków pijam gin z tonikiem. A na zimowe wieczory najlepsze grzane wino w dobrym towarzystwie. Bardzo dobrego grzańca piłam w Wawce, ale strrrasznie go podano: wielki kubeł + spodek + patriotyczna biało- czerwona słomka (choć w sumie lepsze to niż szklanka). pozdrrr katka Odpowiedz Link Zgłoś
bessiesmith gin z tonikiem - klasyka 02.07.02, 09:25 Katka - jestem z Tobą - ginu z tonikiem mogę być pewna, bo nie mam po nim kaca. A poza tym nie lubię drinków. Czysty łiskacz z lodem, dobry koniak, zmrożona wódka. Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: Najlepszy drink jeszcze 04.07.02, 15:58 A CUBA LIBRE Rum coca cola sok z limonki(moze byc zastapiona cytryna) proporcje wedlug gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiak Re: Najlepszy drink jeszcze IP: *.rasserver.net 06.07.02, 21:24 polecam Tequilla Sunrise lod,tequilla,sok pomaranczowy i lyzeczka grenadine.Typowo babski drink,wyglada pieknie i smakuje wybornie:) Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: Najlepszy drink 28.08.02, 11:16 Nie drink ino tequilla ale jakze dziwnie podana: Kieliszek na stopce w nim Tequilla, na kieliszku połozony plasterek pomaranczy, na pomaranczy kostka cukru zamoczona w alkoholu i podpalona. Spozywa sie to tak: Sklada sie plasterek pomaranczy tak aby plomien zostal ugaszony a kostka cukru zostala w plasterku, wypija sie zawartosc kieliszka i przegryza pomarancza z cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
^-alex-^ Re: Najlepszy drink 28.08.02, 12:18 Martini - wstrząśnięte, nie mieszane Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: Najlepszy drink 28.08.02, 15:55 kamikadze. Ale zasadniczo nie pijam drinków. Wolę wytrawne wino. Na pierwszym miejscu stawiam chilijskie. Na drugim francuskie. Nie znoszę wina australiskiego i kalifornijskiego. Włoskie-od biedy. Hiszpańskie-przy wyjątkowych okazjach. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Re: Najlepszy drink IP: TORINT* / 212.244.62.* 29.08.02, 09:20 sarenka_forum napisała: > Wolę wytrawne wino. > Na pierwszym miejscu stawiam chilijskie. > Na drugim francuskie. > > Nie znoszę wina australiskiego i kalifornijskiego. > Włoskie-od biedy. > Hiszpańskie-przy wyjątkowych okazjach. A reńskie i mozelskie? Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: Najlepszy drink 29.08.02, 13:57 Gość portalu: Telek napisał(a): > sarenka_forum napisała: > > > Wolę wytrawne wino. > > Na pierwszym miejscu stawiam chilijskie. > > Na drugim francuskie. > > > > Nie znoszę wina australiskiego i kalifornijskiego. > > Włoskie-od biedy. > > Hiszpańskie-przy wyjątkowych okazjach. > > A reńskie i mozelskie? Ano nie piłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Re: Najlepszy drink IP: TORINT* / 212.244.62.* 30.08.02, 11:15 sarenka_forum napisała: > Gość portalu: Telek napisał(a): > > > sarenka_forum napisała: > > > > > Wolę wytrawne wino. > > > Na pierwszym miejscu stawiam chilijskie. > > > Na drugim francuskie. > > > > > > Nie znoszę wina australiskiego i kalifornijskiego. > > > Włoskie-od biedy. > > > Hiszpańskie-przy wyjątkowych okazjach. > > > > A reńskie i mozelskie? > > Ano nie piłam. Żałuj więc i odrób jako zadanie domowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: Najlepszy drink 30.08.02, 11:52 Gość portalu: Telek napisał(a): > sarenka_forum napisała: > > > Gość portalu: Telek napisał(a): > > > > > sarenka_forum napisała: > > > > > > > Wolę wytrawne wino. > > > > Na pierwszym miejscu stawiam chilijskie. > > > > Na drugim francuskie. > > > > > > > > Nie znoszę wina australiskiego i kalifornijskiego. > > > > Włoskie-od biedy. > > > > Hiszpańskie-przy wyjątkowych okazjach. > > > > > > A reńskie i mozelskie? > > > > Ano nie piłam. > > Żałuj więc i odrób jako zadanie domowe ;-) OK, mój braciszek właśnie wrócił z wakacji, wyślę go do sklepu :) Odpowiedz Link Zgłoś