Dodaj do ulubionych

Dziennikarstwo po bydgosku - część 6

19.10.05, 12:50
Pozwalam sobie kontynuowac wątek "ja", mam nadzieję, że się nie obrazisz.

Dwie gazety podały wczoraj 2 rankingi szpitali.

Rzeczpospolita opublikowała Rankingu Szpitali Publicznych (18.10.2005) 1
miejsce zajęło b-skie Centrum Onkologii.
W zestawieniu najlepszych szpitali w woj. kujawsko-pomorskim znalazły się 3
szpitale z B-czy (Onkologia, Warminskiego, Biziela) i 3 z Torunia (Dzieciecy,
Wojewódzki, Miejski).
Jako najlepszy w regionie spośród niepublicznych znalazł sie jeden toruński -
MATOPAT (11 miescje w kraju) i żaden z Bydgoszczy.

Równolegle Wprost (nr 42, 23.10.2005) publikuje Ranking Szpitali
Niepublicznych.
Jedynym wyróznionym szpitalem w regionie jest toruński MATOPAT,
sklasyfikowany na 7-8 miejscu w kraju (ex-equo z EuroMediCare Wrocław).
W zestawieniu ośrodków ginekologicznych MATOPAT zajmuje 2 miejsce w kraju, w
ortopedii - 6 miejsce, w chirurgii - 9 miejsce w kraju.
Żaden inny szpital z regionu, w tym żaden z B-czy nie znalazł się w rankingu
Wprost.

A co podaje "pseudoregionalna TVB" wczoraj w Zbliżeniach????!!!
Czy podaje że w zestawieniach publicznych dominuje bydgoska Onkologia, a w
prywatnych - toruński MATOPAT?
OTÓŻ NIE.

"Obiektywni" dziennikarze "obiektywnej" , która wypuściła już jedyną
regionalną hienę roku, podaje wyłącznie ranking Rzeczpospolitej i to
wyłącznie w części ukazującej zwycięską Onkologię bydgoską.
Jest materiał filmowy, wywiady, wypowiedzi pracowników - w sumie kilkanaście
minut.

O identycznej ilości najlepszych szpitali w regionie wg Rzeczpospolitej (3 z
T-nia i 3 z B-czy) - cisza.
O pozycji MATOPATU wg Rzepy - cisza.
O rankingu Szpitali Niepublicznych Wprost, gdzie wygrywa toruński MATOPAT i
nie klasyfikuje się nawet jednego szpitala bydgoskiego - cisza.

Czy gdyby jakiś dziennikarz przygotował materiał, w którym pokazałby
wyłącznie zwycięstwo MATOPATU, a ani słowem nie powiedział o pozycji
bydgoskiej Onkologii, byłby obiektywny, drodzy koledzy bydgoszczanie?
Jak byście go nazwali?
Te epitety właśnie należą się dziennikarzom PSEUDO-regionalnej TVB........
Obserwuj wątek
    • Gość: 56 przykładow 56 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy TVB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:05
      56 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy znad Brdy, róznego autorstwa

Dziennikarstwo po bydgosku - cz. 1
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=26168942
      Dziennikarstwo po bydgosku - cz. 2
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=26295916
      Dziennikarstwo po bydgosku - cz. 3
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=26387374
      Dziennikarstwo po bydgosku - cz. 4
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=27592438
      Dziennikarstwo po bydgosku cz. 5
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=27927048
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=30651873
      CO TRACIMY NIE MAJĄC TV REGIONALNEJ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=23936632
      30 konkretnych przykładów zniekształceń i "pomyłek" pseudoregionalnej TVB na
      niekorzyść Torunia.

20 dalszych konkretnych przykładów, z datami i szczegółami, odnosnie braku
      obiektywizmu publicznej TV3:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278627
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278383
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278526&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278305
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278333
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16279949
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278558
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16279381
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16279274
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16279178
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16279081
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278904
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278782
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278538
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278485
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278464
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278428
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278399
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16278352
      TORUŃ POTRZEBUJE SILNYCH MEDIÓW !!!
      • Gość: arek Re: 56 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy TVB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:07
        babbik napisał:
        > Czy gdyby jakiś dziennikarz przygotował materiał, w którym pokazałby
        > wyłącznie zwycięstwo MATOPATU, a ani słowem nie powiedział o pozycji
        > bydgoskiej Onkologii, byłby obiektywny, drodzy koledzy bydgoszczanie?
        > Jak byście go nazwali?
        > Te epitety właśnie należą się dziennikarzom PSEUDO-regionalnej TVB.

Tyle ze Bydgoszczanie nie rzuca zadnego epitetu na "swoją Telewizję Miejską" -
        jak nzywaja TV Regionalną.
    • Gość: daria A czego sie spodziewałeś - że powiedzą o Toruniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:49
      A czego sie spodziewałeś - że powiedzą o Toruniu?
    • dwumiasto Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 13:57
      Ale ty masz problemy babik. CK i matopat trudno porownywac - nie ta skala :))
      • Gość: fer Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:03
        Babik a mam pytanie z jakiego miasta pochodzi dziennikarz który został hieną
        roku ? Czy mógłbyś to przybliżyć ?
        • dwumiasto Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 14:12

> Babik a mam pytanie z jakiego miasta pochodzi dziennikarz który został hieną
          > roku ? Czy mógłbyś to przybliżyć ?

Nie wiem kto ale gdyby babik byl dziennikarzem to Torun znowu bylby gora :)
      • Gość: ja Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.10.05, 16:44
        > Ale ty masz problemy babik. CK i matopat trudno porownywac - nie ta skala :))

A kto ci nakazuje powownywanie.
        Bardzo dobrze ze Onkologiczny jest dobrym szpitalem. Fakt jest faktem jezeli
        nie podano wysokiej pozycji Matopatu to to jest nie powiem skandal ale
        dziennikarska nierzetelnosc.
        Jak zwykla bydgoszczanie maja usprawiedliwienie, choc przyznam szczerze jest
        kilku na tym forum bydgoszczan co o tej regionalnej TV i ich dziennikarzach
        mowia uczciwie.
        Zapewne dwumiasto na to pytanie i zarzut tez odpowiesz.
        dlaczego obiektywna regionalna TV pokazuje relacje z koszykowki a z hokeja nie?
        Nie mow mi tylko ze sa 4 kluby koszykarskie, bo ja ci odpowiem ze logiczne
        wydawaloby sie wowczas 4 krotnie wiecej czasu dla kosza.
        A ja nie pamietam hokeja w TV a kosz jest czesto
        W tym sezonie
        13 kolejek hokeja - 0 relacji
        1 kolejka kosza - 1 relacja
        Dziennikarstwo po bydgosku czy o czyms nie wiem?
        I dlatego wlasnie musialo powstac studio w Toruniu, ktore mam nadzieje spelni
        swoja role - jak im pozwolicie oczywiscie
        • a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 17:04

> nie podano wysokiej pozycji Matopatu to to jest nie powiem skandal ale
          > dziennikarska nierzetelnosc.

Nie podano jej także we Wiadomościach, Faktach, Panoramie czy Teleexpressie. Czy
          oni też są nierzetelni? Czy pozycja poza pierwszą setką wszystkich szpitali to
          pozycja wysoka?

> Jak zwykla bydgoszczanie maja usprawiedliwienie,

Może po prostu nie widzą spisku tam, gdzie go nie ma. :-)

> dlaczego obiektywna regionalna TV pokazuje relacje z koszykowki
          > a z hokeja nie?

Bo nie ma praw do hokeja. Czemu nie ma? Bo TVP nie kupiła. Czemu nie kupiła? Bo
          zainteresowanie hokejem w Polsce jest takie, że uznali, iż nie warto kupować.
          Możesz jednak pisać maile do TVP, żeby kupili...

Z tego samego powodu, cała relacja z meczu hokeja w toruńskiej gazecie potrafi
          wyglądać tak: "O porażce torunian zadecydowała druga tercja tego spotkania. W
          ciągu 90 sekund gospodarze zdobyli dwie bramki i pogoń podopiecznych
          Morawieckiego w ostatniej części meczu okazała się nieskuteczna."

> 13 kolejek hokeja - 0 relacji
          > 1 kolejka kosza - 1 relacja

Podziwiam ludzi, którzy tak dokładnie oglądają TVB, żeby się upewniać, iż im się
          nie podoba. Ile przy okazji oglądałeś relacji z meczów Zawiszy, Chemika i
          Polonii, siatkówki kobiet (2 bydgoskie zespoły) i mężczyzn, które przyciągają
          dużo większą widownię?

Weźmy takie Nowości (internetowe) z tego tygodnia - koszykówka - dwie relacje,
          żużel - dwa artykuły, piłka nożna - kilka, hokej - zero. Nawet zdania nie ma,
          jak w Wyborczej.

> Dziennikarstwo po bydgosku czy o czyms nie wiem?

Tak, to bydgoszczanie zniechęcają ludzi do oglądania hokeja.

> I dlatego wlasnie musialo powstac studio w Toruniu,

Myślisz, że teraz hokej będzie?
          • a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 17:12

> Myślisz, że teraz hokej będzie?

Będzie... A kto załatwił hokej dla telewizji? Ci znienawidzeni bydgoszczanie...

"- Firma Scorpion w Bydgoszczy z panem Markiem Sokołowskim na czele, po trzech
            latach wydeptywania ścieżek, doszła wreszcie do momentu, w którym wystarczy już
            praktycznie tylko wejść na ekran - wyjaśnia Ryszard Marmurowicz. - Ustalenia są
            nastepujące: raz w tygodniu z Bydgoszczy na dziewięć ośrodków regionalnych
            emitowany będzie magazyn hokejowy, który trwać będzie 25 minut. Będą w nim
            fragmenty najciekawszych spotkań minionego weekendu, wywiady, ciekawostki."

Teraz też pewnie coś ci nie bedzie odpowiadać.
            • Gość: ja Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.10.05, 19:20
              > Będzie... A kto załatwił hokej dla telewizji? Ci znienawidzeni
              bydgoszczanie...
              > "- Firma Scorpion w Bydgoszczy z panem Markiem Sokołowskim na czele, po trzech
              > latach wydeptywania ścieżek, doszła wreszcie do momentu, w którym wystarczy
              >już praktycznie tylko wejść na ekran - wyjaśnia Ryszard Marmurowicz. -
              >Ustalenia są
              > nastepujące: raz w tygodniu z Bydgoszczy na dziewięć ośrodków regionalnych
              > emitowany będzie magazyn hokejowy, który trwać będzie 25 minut. Będą w nim
              > fragmenty najciekawszych spotkań minionego weekendu, wywiady, ciekawostki."
              > Teraz też pewnie coś ci nie bedzie odpowiadać.

Piszesz nie na temat. Umowa z ta firma nie jest podpisana wiec nie ma przeszkod
              aby TV publiczna pokazywala hokej. Tematem watku jest czemu hokeja nie pokazuje?
              nie zmieniaj tematu. Poza tym jak doskonale wiesz ta firma bedzie pokazywac
              hokej za 7 tys zl za kolejke. Wstydz sie wstydz, kolejny cios ponizej pasa
              • a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 19:28
                > Umowa z ta firma nie jest podpisana wiec nie ma przeszkod aby TV publiczna
                > pokazywala hokej.

Nie rozumiesz. Bydgoski oddział TV3 po latach starań, przy współpracy z bydgoską firmą, będą
                realizować program i relacje z meczów hokeja. Jako jedyny oddział TV3 się tym zainteresowali.

• Gość: ja Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.10.05, 19:14
            > Nie podano jej także we Wiadomościach, Faktach, Panoramie czy Teleexpressie

Mylisz ogolnopolskie dzienniki z wiadomosciami z kraju z lokalnym dziennikiem i
            naszym malym swiatkiem. w zasadzie nie mylisz, tylko nieudolniechcesz
            usprawiedliwic, a jak sie naie ma argumentow to wymysla sie argumenty ala idiot
            Moze ktos sie zlapie

> Bo nie ma praw do hokeja
            A kto ma prawa? Jaka stacja powsadzalaby uczciwych i obiektywnych dziennikarzy
            do wiezien? Hehehe. Jak wyzej

>Ile przy okazji oglądałeś relacji z meczów Zawiszy, Chemika i
            > Polonii, siatkówki kobiet (2 bydgoskie zespoły) i mężczyzn, które przyciągają
            > dużo większą widownię?

Nie rozpedzaj sie tak. nie w 1 pytaniu to wszystko.
            Zawisza? nie ma transmisji bo to szosta czy siodma liga
            chemik? nie wiele lepiej
            siatkowka kobiet? Inne TV maja prawa
            I jak ma sie do tego hokej? Ano ekstraklasa i nikt nie ma praw. Wiec nie ma
            wytlumaczenia na brak relacji

> Weźmy takie Nowości (internetowe) z tego tygodnia - koszykówka - dwie relacje,
            > żużel - dwa artykuły, piłka nożna - kilka, hokej - zero. Nawet zdania nie ma,
            > jak w Wyborczej

poliyka nowosci internetowych jest taka ze maja to gdzies i doskonale o tym
            wiesz, bo jest tam skandalicznie i kompromitujaca malo swiezych wiadomosci.
            zaniedbuja internet aby ludzie kupowali gazete.

> Tak, to bydgoszczanie zniechęcają ludzi do oglądania hokeja.

alez skad. bydgoszczanie NIE POKAZUJAC hokeja ZACHECAJA I PROMUJA ten sport
            Zaczynam myslec po bydgosku

> Myślisz, że teraz hokej będzie?
            Mysle ze na tasmie bedzie ale oczywiscie wy go nie pokazecie bo .....
            doskonale wiesz dlaczego wiec nie bede pisal

• a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 19:26
              > Moze ktos sie zlapie

Ty za to starasz się obrazić. To, że niepubliczny szpital został oceniony w drugiej setce szpitali w
              Polsce nie jest niczym ciekawym. Nawet, jeśli jest w pierwszej ćwiartce niepublicznych szpitali w Polsce.

> A kto ma prawa?

Tele 5?

> I jak ma sie do tego hokej? Ano ekstraklasa i nikt nie ma praw.

Tele 5 ma prawa. Na następny sezon dogadał się z ligą ośrodek bydgoski i będzie na całą Polskę robił
              program o lidze hokeja.

> Wiec nie ma wytlumaczenia na brak relacji

Były przynajmniej dwie relacje w Tele 5. TV3 nie przeprowadziło ani jednej (nie tylko ośrodek
              bydgoski), ale dzięki Bydgoszczy to się zmienia.

> poliyka nowosci internetowych jest taka ze maja to gdzies i doskonale o tym
              > wiesz, bo jest tam skandalicznie i kompromitujaca malo swiezych wiadomosci.
              > zaniedbuja internet aby ludzie kupowali gazete.

Co nie zmienia faktu, że o koszykówce, żużlu czy piłce nożnej piszą w tym wydaniu internetowym.

> alez skad. bydgoszczanie NIE POKAZUJAC hokeja ZACHECAJA I PROMUJA ten sport

Warszawiacy też nie pokazują, lokalne telewizje toruńskie też nie pokazują, TV Trwam też nie
              pokazuje, toruńskie kablówki też nie pokazują, krakowskie TV3 też nie pokazało hokeja ani razu... ale
              ty pretensje masz do jedynej stacji, która coś robi, by hokej pokazywać.

• Gość: ja Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.10.05, 20:04
                Tele5 jezeli ma prawa to od kilku dni. Hokej jest olewany przez ten osrodek
                od ????????????? zawsze?
                Ja oczekuje od osrodka bydgoskiego pokazywanie hokeja poniewaz jest tu
                ekstraklasa, ze we wrogim miescie to ich nie usprawiedliwia. Trudno oczekiwac
                od osrodka szczecinskiego skoro tam nie ma zespolu ZADNEGO - tak jak w
                Bdgoszczy.
                TVKT pokazuje kazdy mecz nastepnego dnia
                TV Trwam jest telewizja dla innego widza choc programy o sporcie byly (o hokeju
                chyba tez) TV Trwam nie jest TV publiczna.
                Grasz nie fair
                • a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 20:14
                  > Tele5 jezeli ma prawa to od kilku dni.

Chyba nie. Z tego, co wiem, pokazali przynajmniej dwa mecze w tym roku.

> Hokej jest olewany przez ten osrodek od ????????????? zawsze?

Tak samo, jak przez wszystkie inne ośrodki. Teraz się zmieniło i ośrodek bydgoski jako jedyny
                  postanowił zająć się hokejem.

> Ja oczekuje od osrodka bydgoskiego pokazywanie hokeja poniewaz jest tu
                  > ekstraklasa,

No właśnie mają zacząć. W innych miastach, w których jest ekstraklasa, olewają, ale bydgoszczanie lata
                  całe załatwiali (co nie świadczy dobrze o ich skuteczności) i w końcu podobno załatwili.

> Trudno oczekiwac od osrodka szczecinskiego skoro tam nie ma zespolu ZADNEGO

A od krakowskiego?

> Grasz nie fair

To ty masz słaby zarzut. Wszystkie ośrodki olewają hokej. Bydgoski zaczyna coś robić jako jedyny. Po
                  trzech latach załatwiania wraz z bydgoską firmą, w końcu się dogadali z ligą i z dyrekcją TV3 i ma być
                  program tworzony w tym ośrodku. Zarzucasz to oddziałowi, który najbardziej stara się hokej pokazać.

Do tego dorabiasz ideologię o nienawiści bydgoszczan do mieszkańców Torunia. To, że TVB jest słaba
                  nie wynika z nienawiści do sąsiadów.
                  • Gość: ja Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.10.05, 22:33
                    w zaszlym tygodniu sytuacja byla taka.
                    tv regionalna dala probke magazynu hokejowego i czeka na decyzje.
                    kluby pozytywnie to przyjely. ma to kosztowac 7 tys za mecz
                    tele5 tez mysli o czyms stalym, ze puscili jakis mecz nie znaczy ze maja umowe
                    Teraz chca sie zajac hokejem bo 7 tys za mecz
                    Ja uwazam ze ten osrodek TV jest slabiutki a informacje czy programy tam
                    realizowane nie sa obiektywne. dla mnie nie ma wiekszego znaczenia sprawa
                    hokeja, bo to jest tylko czastka calosci, jednakze sprawa hokeja to dowod na to
                    ze obiektywizmu i rzetelnosci tam nie ma.
                    Ja dorabiam ideologie? Ogladam reg TV, czytam regionalne gazety, czytam
                    wypowiedzi na forum i ponowie moj zarzut do Ciebie
                    jestes adwokatem spraw bydgoskich 100%
                    w sprawach torunskich wrecz przeciwnie
                    Zgadzasz sie z tym czy nie?
                    • a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 19.10.05, 22:46

> Zgadzasz sie z tym czy nie?

Nie. Chociaż na forum toruńskim zazwyczaj odpowiadam na idiotyczne ataki na Bydgoszcz i jej
                      mieszkańców. Na bydgoskim to różnie bywa. Drażnią mnie też toruńscy podbijacze i zaklinacze
                      rzeczywistości, więc czasem zareaguję, gdy piszą bzdury, ale nie zawsze jestem adwokatem, bo zwykle
                      to sensu nie ma przekonywanie ludzi, że GUS zna dane GUS i takie tam (kiedyś myślałem, że to nie jest
                      zła wola z ich strony).

PS. Ja nie oglądam TV regionalnej, chociaż kiedyś sobie obejrzę.
                    • a_weirdo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 20.10.05, 09:56

> Zgadzasz sie z tym czy nie?

Nie.
                • Gość: lew Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.chello.pl 19.10.05, 21:22
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> Tele5 jezeli ma prawa to od kilku dni. Hokej jest olewany przez ten osrodek
                  > od ????????????? zawsze?
                  > Ja oczekuje od osrodka bydgoskiego pokazywanie hokeja poniewaz jest tu
                  > ekstraklasa, ze we wrogim miescie to ich nie usprawiedliwia.

Po pierwsze; Toruń nie jest dla nas wrogim miastem!!! Wyluzuj trochę...
                  Po drugie; a_weirdo ma rację! Zainteresuj się tym, sprawdź co trzeba, a potem
                  dopiero zarzucaj mu kłamstwa... (Jeśli takowych się doszukasz)
                  Po trzecie; My w Bydgoszczy też chcemy oglądać mecze hokeja i może cię to zdziwi
                  ale kibicujemy Toruniowi.
                  Naprawdę, wyluzuj...
    • Gość: Nemo Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:23
      Panie babbik, widzę że pańskie pojęcie dziennikarstwa, rzetelności i obiektywizmu wykracza poza...... nawet nie wiem jak to określić.
      Najważniejszą zasadą konstrukcji materiału dziennikarskiego jest jego PRZEJRZYSTOŚĆ.
      Materiał musi być zrozumiały wprost (nie mylić z gazetą) bez domysłów.
      Gdyby nie ten warunek, już pewnie Rzeczpospolita zrobiłaby ranking szpitali publicznych, niepublicznych, prywatnych i jeszcze przychodni.
      Takie rozdrabnianie się prowadzi tylko do tego, że materiał staje się mało czytelny. Autorka materiału w TVB skonstruowała materiał poprawnie, skupiła sie tylko na jednym elemencie, przejrzyście, czytelnie. Nie złamała żadnej z zasad rzetelności dziennikarskiej, bo nie zafałszowała w jakikolwiek sposób swojego materiału. Nie miała obowiązku i powodu by w tym samym materiale podawać inne rankingi z jakiejkolwiek innej gazety.

"Obiektywni" dziennikarze "obiektywnej" , która wypuściła już jedyną
      > regionalną hienę roku,

Trocę pan przesadza, "hiena roku" pochodzi z Torunia i swój tytuł uzyskał pracując już w TVP w Warszawie jako "wolny strzelec"

podaje wyłącznie ranking Rzeczpospolitej i to
      > wyłącznie w części ukazującej zwycięską Onkologię bydgoską.

Przejrzystość materiału wymagała skupienia się tylko na jednym

> Jest materiał filmowy, wywiady, wypowiedzi pracowników - w sumie kilkanaście
      > minut.

Pewnie pan używa innego czasu, materiał trwał ok. 2 minuty

Ja osobiście, jak czegoś nie trawię i jest dla mnie "pseudo...." to nie oglądam, przełączam na inny kanał. Panu też to radzę, będzie pan ciut zdrowszy.
      • Gość: arek Czemu podano ranking Rzeczpospolitej a nie Wprost? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:19
        TVB powinna mowic i o zwyciezcy panstwowym i prywatnym.
        Czemu omowino ranking Rzeczpospolitej, korzystny dla B-czy, anie omowiono
        rankingu Wprost, korzystnego dla Torunia?
    • Gość: JaCeK ! Re: BABBIK WYLUZUJ,CZY JESTES CHORY Z NIENAWISCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:11
      Czy babik wie co to znaczy zwyciezca ?
      Nie jakies tam 7-8 miejsce a 1. na caly kraj- i co ? nie chwalic sie tym w
      telewizji Bydgoszcz, jesli szpital w Bydgoszczy ? . Teoretycznie TVP 3 Bydgoszcz
      moglaby jak wskazuje sama ta nazwa osrodka traktowac reszte wojewodztwa jako
      dodatek- jesli chodzi o liczbe informacji- tymczasem informacji z Torunia jest
      prawie tyle co z Bydgoszczy (i dobrze).
      O co wiec babiku chodzi ?
      Rozumiem ze jedyne wydania Zblizen ktorych nie skomentujesz na swoj
      zakomplesiony sosob to te w ktorych nie pojawi sie zadna informacja o Bydgoszczy
      ( a widzialem o 21.45 juz takie pare razy )
      • Gość: tykk TV Regionalna powinna informowac o calym regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:16
        Babbik niestety ma racje.

Po pierwsze to nie TV Bydgoszcz i nie miasto Bydgoszcz ja utrzymuje, lecz
        Telewizja POLSKA, utrzymywana przez wszystkich obywateli,w tym tak samo przez
        kazdego torunianina. To że siedziba jest w B-czy nie oznacza, ze mozna byc
        nieobiektywnym na rzecz tego miasta.

Po drugie to TV Regionalna, wiec powinna odnotowac to co w regionie.
        Jesli wsród publicznych szpitali zwycięża bydgoski - OK, trzeba o tym mówic.
        Ale jesli wsrod prywatnych zwycieża torunski - czemu o tym nie mowic?
        • Gość: Nemo Re: TV Regionalna powinna informowac o calym regi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:22
          Drobna poprawka, nie "zwycięża" tylko "Jedynym wyróznionym szpitalem w regionie jest toruński MATOPAT, sklasyfikowany na 7-8 miejscu w kraju (ex-equo z EuroMediCare Wrocław)" cytat za babbikiem.
    • Gość: arek TVB powinna mowic i o zwyciezcy panstwowym i prywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:19
      TVB powinna mowic i o zwyciezcy panstwowym i prywatnym.
      Czemu omowino ranking Rzeczpospolitej, korzystny dla B-czy, anie omowiono
      rankingu Wprost, korzystnego dla Torunia?
      • Gość: ?? Re: TVB powinna mowic i o zwyciezcy panstwowym i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:32
        Może mówienie o prywatnym jest uznawane za reklamę?, a jak wiadomo reklama jest płatna.
        • Gość: arek usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:52
          Matopat tak samo nalezy do NFZ jak RCO - nie doszukuj sie na siłe
          usprawiedliwienia dla nierzetelnosci dziennikarzy
          • Gość: ?? Re: usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:57
            No nie wiem czy należy do NFZ, myślałem że właścicielem Matopaty są TZMO S.A.

Szpital Specjalistyczny MATOPAT - Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej - rozpoczął działalność w czerwcu 2001 roku i jest jednostką organizacyjną wchodzącą w skład Toruńskich Zakładów Materiałów Opatrunkowych S.A.

• Gość: arek Re: usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:02
              Ty mogłeś nie wiedziec o kontrakcie MATOPATU z NFZ, ale dzienikarze tak
              obiektywnej TVB - powinni.
              Kontrakt istnieje od 3 lat.
              • Gość: ?? Re: usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:10
                Wspomniałem o reklamie a tu nie chodzi o to czy firma ma podpisany kontrakt z NFZ, tylko czy jest prywatna czy państwowa?
                • Gość: arek Re: usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:15
                  Kazda instytucja ma swojego wlasciciela. A TV jest od tego by informowac o
                  sukcesach wszelkich podmiotow.
                  Jak prywatna IKEA wchodz do B-czy tez maja nie mowic? A mowią....
                  • Gość: ?? Re: usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:23
                    Po pierwsze nie pamiętam materiału w Zbliżeniach o Ikei,
                    Po drugie to jest dylemat, kiedy informacja jest lub nie reklamą?
                    • Gość: tykk Re: usprawiedliwienie dla nierzetelnosci dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:27
                      Ja ci powiem dokladnie - jak ma powstac IKEA w B-czy, albo otwieraja GEANTA w B-
                      czy, albo Media markt w B-czy, jak są dni otwarte WSG w B-czy - to nie jest
                      reklama.

Jak najlepszy szpital wyrózniaja MATOPAT z Torunia, jak powstaje Media Markt w
                      Toruniu, jak najlepsza uczelnia prywatna jest Wyzsza Szkola Bankowa z Torunia -
                      to jest reklama.

W rozumieniu TVB :-)
    • Gość: arek Czego się spodziewasz po PSEUDO Regionalnej TV? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:40
      Czego się spodziewasz po PSEUDO Regionalnej TV?
      • Gość: flik Re: Czego się spodziewasz po PSEUDO Regionalnej T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:24
        A mam pytanie czy studio w toruniu też będzie pseudoregionalne czy tylko
        toruńskie ?
        • Gość: arek Re: Czego się spodziewasz po PSEUDO Regionalnej T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:38
          Ocenisz jak TVB łaskawie uruchomi wszsytkie sprawy, co robi już rok.
        • Gość: w22 Re: Czego się spodziewasz po PSEUDO Regionalnej T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:41
          czy jakieś studio będzie w końcu pokazywać tenis stołowy? Jeśli ktoś nie wie - mamy w regionie zespół od lat grający w czołówce krajowej - Grudziądz. Naprawdę transmisje z tenisa stołowego mogą być znakomite co widzę np. w Eurosporcie. Dlaczego tylko koszykówka i piłka nożna?
    • mavellis Może za rok powiedzą tylko o rankingu Wprost? 22.10.05, 13:11
      Może za rok powiedzą tylko o rankingu Wprost?
      Korzystny dla Torunia?
      • Gość: JaCeK ! Re: Może za rok powiedzą tylko o rankingu Wprost? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:15
        Torunianie mają powód do dumy. Te ciągłe pretensje wywolane niekonczącymi się
        kompleksami ( my Byddgoszczanie tez je zresztą mamy) do TVP 3 daly rezultaty.
        Dzis w zblizeniach zanim mowili o jego głebokich zwązkach z Bydgoszczą,
        wspomnieli Toruń, mówiąc o "znajomych z Torunia i Bydgoszczy". Sam Rafal ani
        razu nie wspominał o Toruniu.
        Ucząc się od niektórych mniej rozgarniętych sąsiadów zza miedzy mogłbym mówić o
        tendencyjnosci protorunskiej TVP 3.

Jest tu więc swoiste podkradanie sukcesu Nakła-( wydalo wybitnego artystę) i
        Bydgoszczy (wykształciła go, wygral tu konkurs im. Rubinsteina )- poprzez
        zrównanie 'na siłę' tych bardzo waznych dla Rafala miast z nie majcym wiekszego
        zwiazku z nim samym Toruniem.

to oczywiscie w żartach- my w Bydgoszczy też umiemy pisac spiskowe teorie w
        stylu babbika.
        • Gość: arek Re: Może za rok powiedzą tylko o rankingu Wprost? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:30
          Tyle ze to oczym pisze babbik, to prawda, niestety.
          • Gość: małgos Re: Babbik ma rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 11:06
            "Niezalezni" "dziennikarze" w tym z gw ,jak moga deformuję obraz Torunia w
            mediach.
            Czas na podział województwa bo z chamstwem dalej zyc sie nie da.
    • Gość: Wojtekh Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 08:21
      kompletnie nie wiesz co to znaczy media publiczne. Nie można (zakazane
      odpowiednimi przepisami i prawem) reklamowanie za darmo jakichkolwiek firm w
      tym szpitali. To byłaby zwykła krypciocha. Zdrowy rozsądek z przepisami TVP nie
      ma nic wspólnego. Wierz mi nawet gdyby to robił Toruń niemógłby zrobić inaczej
      chyba że byłby to ostatni materiał autora. Taka jest prawda. Mnie tez to pieni
      bo nie można np. pokazać nazwy albo nawet wspomnić jaka firma wygrał konk.
      Dobroczyńca roku choć to akcja bardzo potrzebna i prestiżowa. TAKIE SA PRZEPISY
      I PROSZĘ NIE USUWAJ TEGO POSTU BO W ŚWIETLE TEGO CO PISAŁEŚ JEST BARDZO ISTOTNY
      • Gość: ja Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.tvk.torun.pl 30.10.05, 19:56
        >Nie można (zakazane odpowiednimi przepisami i prawem) reklamowanie za darmo
        >jakichkolwiek firm w tym szpitali

To nie jest reklama a podanie informacji, mylisz pojecia
        • Gość: Wojtekh Re: Dziennikarstwo po bydgosku - część 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:35
          niestety tu się mnylisz bardzo. Zobacz nawet prognoza pogody ma zaklejone SONY
          na monitorze. Niestety takie są prawa rynku,. Gdyby podano takie info to inne
          szpitale mogłyby (zgodnie z ustawą i przepisami wykonawczymi) wytocyć proces i
          kryptoreklame i nieuczciwa konkurencję. To jest zabawa dla dorosłych a nie dla
          wymyślaczy sensacji kolego i tego tez proszę nie usuwać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka