Gość: jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:13 Bardzo dobrze! W sródmiesciu bedzie duzy i zwarty kompleks sportowy TORTOR, boisko, stadio hala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cd. No i mamy kolejną inwestycję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:14 No i mamy kolejną inwestycję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maldini75 Re: Jest grunt pod halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:23 Jest światełko w tunelu, że w końcu coś ruszy się w sprawie budowy tej hali. Pytanie tylko czy rozwiązany zostanie również problem dojazdu do całego kompleksu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org chce tylko przypomniec, ze... 17.11.05, 13:39 w projekcie budzetu na 2006r. na budowe obiektow sportowych ma byc przeznaczone 8,6 mln zl :... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: chce tylko przypomniec, ze... 17.11.05, 13:51 > na budowe obiektow sportowych ma byc przeznaczone 8,6 mln zl :... Starczy na dokończenie basenu i pewnie przygotowanie terenu pod halę, a może nawet jej projekt. Nie wiem, czy przypadkiem z tych pieniędzy jeszcze będzie Apator modernizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE 17.11.05, 13:53 MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: 158.75.13.* 17.11.05, 14:00 Ludzie przy Balonowej i Bema sla ostre protesty i maja racje. Taki obiekt przaktycznie w centrum.Ludzie rozdepcza i zasikaja lasek przy Balonowej. To jest chore p. Kwiatkowski. Dlaczego Gazeta nie pisze nic o protestach mieszkancow. W normalnym kraju takie obiekty buduje sie na peryferiach.Co jest grane. Skandal.A co z dyrektywa Unii Europejskiej, ze nie mozna budowac bez zgody spolecznosci lokalnej. Widze, ze trzeba bedzie odwolac sie do Strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE 17.11.05, 14:11 To, ze ma byc hala, ktorej w Toruniu brakuje to super. Pytanie tylko kiedy i za ile? Ale pomysl lokalizacji beznadziejny. Dlaczego miasto upiera sie pakowac inwestycje w miejsca, ktore doskonale nadaja sie na budownictwo mieszkaniowe, tereny parkowe itp, a cala masa nieuzytkow np. w okolicach Elany stoi pusta? Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE 17.11.05, 16:21 Skoro zabral sie za to ekspert Kwiatkowski, mozemy byc spokojni, ze szybko nie ruszy. O ile dobrze pamietam, facet szefowal swego czasu wojewodzkiej dyrekcji drog i autostrad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tykk Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:24 To najlepszy urzednik w miescie! Nie masz A1? Nie masz S-10? Nie masz pieniedzy na dwupasmowki Olsztynska, Lubicka, Bydgoska? Nie wiesz, nie gadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianin Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: 220.224.51.* 17.11.05, 16:54 Hmmm. Wedlug mnie trzeba byc slepym, zebyb nie zauwazyc zmian jakie zachodza w ostatnim czasie w Toruniu. Zarowno to zasluga Prezydenta Zaleskiego jak i pana Kwiatkowskiego. Wystarczy spojrzec na to co zostalo zrealizowane w ostatnich kilku latach: - rozbudowa ulicy Bydgoskiej - budowa szkoly na Koniuchach - nareszcie powstaje projekt nowego mostu - remonty ulic - Szosa Lubicka; Lubicka; Broniewskiego; Zolkiewskiego; Wschodnia; Poznanska; Slaskiego; Legionow; Zwirki Wigury .... - budowa nowych ulic: Ligi Polskiej; Wielki Row, Trasa Srednicowa na Podgorzu - w koncu rozpoczeta ISPA Do tego wkrotce ruszy - Szosa Lubicka w kierunku Lubicza - Olsztynska - Szosa Bydgoska. Czego chciec wiecej? Z poczatku bylem zawiedziony, ze nic sie nie dzialo. Ale na wszystko trzeba czasu by ruszyc. I ruszylo. Fakt, zdarzaja sie wpadki urzednikom, co mnie irytuje. Ale wszedzie sie to zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Uncle Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.minus.uni.torun.pl 17.11.05, 17:08 Nie znam p. Kwiatkowskiego, ale każdy burmistrz i wójt chciałby mieć takiewgo gościa. Panie Benku, prosze się nie przejmować typowo polskim malkontectwem. Rób pan co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE 17.11.05, 17:30 a mi sie lokalizacja hali podoba i popieram ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.petrus.com.pl 17.11.05, 18:00 sdb napisał: > a mi sie lokalizacja hali podoba i popieram ja Lokalizacja jest super. Po wybudowaniu hali powstanie tam swego rodzaju "miasteczko sportowe". Również popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.wlan.pl 17.11.05, 19:21 mnie też lokalizacja podoba się i popieram , po rządach panów Boćków ,Strzęśniewskich i Grochowskich uważam , że nie powinniśmy narzekać na obecne władze , tak trzymać panie prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:07 "Ciakawy" punkt widzenia;) Gdyby taki obiekt stanął przy ul Turystycznej to może byłoby dobrze??? Tam by nie zadeptali? Właśnie przez takie i podobne głosy, nie mamy w Toruniu takiego obiektu od lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:11 Popieram ZDECYDOWANIE ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
matikowi Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE 19.11.05, 00:02 lokalizacja nie jest najlepsza, bo jest wiele lepszych miejsc na budowę takiej hali tereny po polchemie,tereny wojskowe przy kaszowniku, dokad mozna dojechac zewszad bo blisko jest mzk,pkp i pks a na Balonowej akurat jest fajny lasek, gdzie mieszkancy tamtego osiedla moga sobie pospacerowac a jak to wytna to zostanie tylko lasek na kraszewskiego, ktory do najbezpieczniejszych nie nalezy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: MIASTO SIE STARA O FUNDUSZE UNIJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:34 Miejsce jest bardzo dobre, jak ma powstac most na Wschodniej to tylko ja protestuje!! A niby gdzie mialaby powstac taka hala w czerniewicach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jest grunt pod halę IP: *.petrus.com.pl 19.11.05, 12:49 Widziałem projekty.Imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Jest grunt pod halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 15:29 Miejsce fatalne.Ludzie taka hala w centrum.Ekolodzy odezwijcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jest grunt pod halę IP: *.petrus.com.pl 19.11.05, 15:44 Miejsce bardzo dobre.Łatwo tu trafić z każdej dzielnicy.Wyobrażasz sobie, jak ludzie (często zamiejscowi) szukają hali gdzieś na obrzeżach, kilkanaście km od centrum? Nie znając miasta, łatwo zabłądzić.Bezsens.W przypadku imprez masowych MZK nie zapewni odpowiednich warunków dojazdu.Co innego do centrum gdzie zbiega się większosć linii komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Jest grunt pod halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:03 Czlowieku taka hala w centrum to zniszczony lasek bielanski-ostoja spokoju n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostoja Re: Jest grunt pod halę IP: *.petrus.com.pl 19.11.05, 18:32 ość portalu: abba napisał(a): > Czlowieku taka hala w centrum to zniszczony lasek bielanski-ostoja spokoju n Jak chcesz ostoje spokoju to jedź na wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyżak Re: tej hali w tym miejscu nie bedzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:46 bo nie da się jej zbudować bez dofinansowania z UE. a tych pieniedzy nie bedzie, o ile nie zgodzi się na tę inwestycję społeczność lokalna. a ta się nie zgadza ( mieszkańcy Bema , Balonowej i okolic ) - lokalizacja została oprotestowana. przypominam, że pierwsze 2 planowane lokalizacje tej hali w Toruniu zostały uwalone - właśnie ze względu na protesty mieszkańców.. i w sumie mają rację. koleś , który wypisuje, że do tej hali byłby dogodny dojazd chyba w zyciu nie przejeżdżał ul. Bema - tutaj korki przed światłami są codziennością nawet kiedy nie ma imprez , a co dopiero, kiedy by były..zresztą nie ma o czym dyskutować - ta lokalizacja nie ma szans .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczaninN Re: tej hali w tym miejscu nie bedzie.. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.05, 06:50 jak sie to czyta to flaki sie przewracaja 1. uniwersitas powtalo na terenie cudem wykrojonym z obszaru UMK i na ich prosbe zrezygnowano z budowy hali na terenie UMK przy jozefa 2. mlodzi prac umk przy balonowej WIEDZIELI budujac swoje domy/bloki ze w loklaizacji bema ma powtac osrodek sportowy z hala, boiskami etc. (swoja droga ciekawe ile dzis w obydwu spoldzielniach mieszka osob ktore maja cokolwiek wspolnego z UMK?? Podsumowujac taka metoda to w toruniu nic nie powstanie bo NIGDY nie jest tak ze wszyscy sa zadowleni. A hala powinna byc tam gdzie sie ja planuje, a nie zmieniac co 5 minut lokalizacje. ma byc i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Jest grunt pod halę IP: *.torun.mm.pl 21.11.05, 14:01 Łatwo trafić? Jakim autobusem dojedziesz do hali, (bo główny wjazd będzie od Bema)z tego co wiem to możliwości są niewielkie, chyba że tramwaj wróci na Chełmińską (oczywiście to niemożliwe, nie po to go zlikwidowali ponad dwadzieścia lat temu). Pozostaje dojście od Balonowej, tyle że jest to mała, brukowana uliczka bez przejazdu. W sam raz na dojazd do reprezentacyjnego obiektu kongresowego!!!(zawsze można ją poszerzyć, po wycięciu alei kasztanowców - nie będzie trzeba grabić liści). Komunikacja do bani!!! A teren rzeczywiście nadaje się bardziej pod budownictwo mieszkaniowe niż pod takie imprezowe obiekty. Władzom miejskim gratuluję pomysłu! Działki pod domy dla ludzi zlokalizujcie gdzieś na peryferiach, nie będą się wam pętać mieszkańcy pod urzędem a i MZK zarobi więcej na biletach! No i lasku Bielańskiego nie będzie trzeba pielęgnować bo go "rozjeździmy". Jeszcze raz gratuluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jest grunt pod halę IP: *.petrus.com.pl 21.11.05, 18:28 Gość portalu: michu napisał(a): > Łatwo trafić? Jakim autobusem dojedziesz do hali, Każdym, który jedzie do centrum.No bo chyba przejść kilkaset metrów to dla ciebie nie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jest grunt pod halę IP: *.tvk.torun.pl 19.11.05, 19:12 uwazam ze aquapark na dawnym Wodniku jest wazniejsza inwestycja a za 40 mln moznaby go postawic. Aquapark to inwestycja albo teraz albo nigdy. I nikt mi nie powie ze Aquapark w Nieszawce dosc blisko centrum ale jednak nie centrum. Bo Aquapark mial miec wielkie zadanie. Zatrzymac turyste dluzej niz 1-2 dni Hala tez jest potrzebna ale z hala moznaby sie troche wstrzymac (bez konsekwencji) Dzis w Nowosciach pokazali 2 projekty. Ten projekt wyzej naprawde architektonicznie ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: Jest grunt pod halę 21.11.05, 00:25 Hala - na pewno tak. Bo takie miasto jak Torun musi miec miejsce gdzie z 5 tys. ludzi w normalnych warunkach moze uczestniczyc w koncercie czy kibicowac jakiejs dyscyplinie. Ale Bema? Miejsce, ktore sie blokuje z powodu zawodow w o polowie mniejszym Tor-torze? Hala to wykaszanie setek drzew - nie lepiej wyburzyc magazyny wojskowe i postawic tam dzielnice willowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Jest grunt pod halę IP: *.petrus.com.pl 27.11.05, 16:30 Bardzo dobrze.Po utracie Central Parku, potrzebne jest miejsce na koncerty, imprezy itp. Odpowiedz Link Zgłoś