Dodaj do ulubionych

Tragedia w Bydgoszczy

29.10.02, 08:20
Panowie politycy i dziennikarze uznali Bydgoszcz za małe miasto!
A ja myślałem, że to wielka aglomeracja wymieniana jednym tchem z Nowym
Jorkiem, Londynem, Paryżem.
Proszę szanownych bydgoszczan o spokój i nie wywoływanie zamieszek.
Obserwuj wątek
    • Gość: undi Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 09:26
      też zwróciłem na to uwagę. spodziewam się wielu głosów żądnych ukamienowania
      Durczoka (przydałoby mu się to jednak z zupełnie innego powodu - doskonałej
      stronniczości). wcześniej gromy sypały się na Tomasza Lisa i TVN po tym jak
      miał czelność potraktować Bydgoszcz jako miasto mniejsze od Katowic.
    • Gość: Ted® Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 10:54
      co slychac u manii
      • Gość: ??? Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.sympatico.ca 29.10.02, 12:22

> co slychac u manii
        Jak tej od szlachcica, to sie poglebia.
      • szlachcic Re: Tragedia w Bydgoszczy 29.10.02, 14:19
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> co slychac u manii

Boli? Bydgoszcz widzisz jest inaczej postrzegana w Polsce niż Wy sobie myślicie.
        Powiedz mi dlaczego krakowianie z czystą szczerością o sobie mówią, że są
        prowincjonalni,a Wy macie właśnie manię wielkości?
        • Gość: Wiech Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: 217.97.134.* 29.10.02, 14:36

...a ty masz gosciu manię prześladowczą...
        • Gość: Ted® Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:43
          od kiedy to jestesmy na Wy
          ja nie mam manii wielkosci

bydgoszcz to miasto dosc nijakie, nie ma kopernika, wiezy eiffla ani innych
          charakterystycznych cech- to fakt
          i na dodatek ma zla prase, osme miasto pod wzgledem wielkosci jest postrzegane
          w kraju jako mala miescina- to fakt
          ale kiedy taki sam obraz miasta prezentuje dziennikarz to juz jest brak
          profesjonalizmu, niedaleko szukajac: wg wszystkich mediow teatr zaatakowany
          przez czeczencow lezy w centrum (w poblizu centrum) a wg wybiorczej na obrzezach
          www.itar-tass.com/graphics/images/special/Rec-web.jpg
          a nerwowa reakcja bydgoszczan na dyskryminacje miasta to z pewnoscia wynik
          kompleksow- to fakt, i dla ludzi z zewnatrz z pewnoscia jest niezrozumiala i
          smieszna
          mieszkajac w tak pieknym i znanym miescie pewnie nie obeszlo by cie nazwanie
          torunia mala prowincjonalna miescina bo ty nie masz kompleksow

ale powtarzanie w kolko tego samego dowcipu to tez schorzenie, kto wie co jest
          grozniejsze, moze jakis medyk to oceni

Ted® z malej slaskiej miesciny

• szlachcic Re: Tragedia w Bydgoszczy 30.10.02, 12:41
            Gość portalu: Ted® napisał(a):

> bydgoszcz to miasto dosc nijakie, nie ma kopernika, wiezy eiffla ani innych
            > charakterystycznych cech- to fakt
            > i na dodatek ma zla prase, osme miasto pod wzgledem wielkosci jest
            postrzegane
            > w kraju jako mala miescina- to fakt

W Polsce dużym miastem jest jedynie W-wa, jest kilka średnich (Łódź, Wrocław,
            Kraków). Dla mnie Toruń możesz zaliczyć do małych. Dlaczego mi nie zależy na
            wielkości. Uważam, że moje miasto jest atrakcyjniejsze od kilku większych (m.
            in. Bydgoszczy)

> a nerwowa reakcja bydgoszczan na dyskryminacje miasta to z pewnoscia wynik
            > kompleksow- to fakt, i dla ludzi z zewnatrz z pewnoscia jest niezrozumiala i
            > smieszna

Jaka dyskryminacja Bydgoszczy? A, że kompleksy bydgoszczanie mają to się zgodzę
            Jak w Toruniu powstał pierwszy MCDONALDS (duzo szybciej niz w Bydgoszczy)
            dziennikarz bydgoski pytał w artykule "Po co w 200tys mieście McDonalds?"
            Typowy bydgoszczanin, który kształtuje opinię innych bydgoszczan. Redaktor
            naczelny też pozwolił na zamieszczenie artykułu.
            I jak się z tego nie śmiać. Tacy dziennikarze to nie dość że kretyni to jeszcze
            zakompleksioni i zawistni. I gdzie ta wielkość?

> mieszkajac w tak pieknym i znanym miescie pewnie nie obeszlo by cie nazwanie
            > torunia mala prowincjonalna miescina bo ty nie masz kompleksow

Nie mam kompleksów to fakt. Niczego mi w Toruniu nie brakuje. Jestem zadowolony
            z miejsca zamieszkania. Uwazam, że Bydgoszcz ma wiele atutów ale nie możesz
            zakazać wyśmiewania się z wielu wad szanownych bydgoszczan. Tak samo jak
            wyśmiewam wady Bydgoszczy wyśmiewam też głupotę torunian.
            O Toruniu slyszę, że to duże miasto i małe. Mi to wszystko jedno.

> ale powtarzanie w kolko tego samego dowcipu to tez schorzenie, kto wie co
            > jest grozniejsze, moze jakis medyk to oceni

I tu się nie zdodzę. Głupotę, chamstwo i każde inne wady trzeba wskazywać
            zainteresowanym w nieskończoność.
            • Gość: Wiech Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: 217.97.134.* 30.10.02, 13:01
              szlachcic napisał:

> I tu się nie zdodzę. Głupotę, chamstwo i każde inne wady trzeba wskazywać
              > zainteresowanym w nieskończoność.

a gdzie ty tu widzisz zainteresowanych?!

plujesz facet i plujesz, udowadniajac jakies poronione tezy.
              Daj se luz, a jak nie mozesz samodzielnie, to sugeruję baranka.
              Jeśli nie pomoze, to idz na mecz z Polonią, usiądź miedzy najgorszymi kibolami
              z B. i tam powyrazaj swoje opinie - z pewnością wysłuchaja cię z duzym
              zaangazowaniem i udzielą wyczerpującej odpowiedzi...
            • Gość: Ted® Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 14:04
              szlachcic napisał:

>
              > I tu się nie zdodzę. Głupotę, chamstwo i każde inne wady trzeba wskazywać
              > zainteresowanym w nieskończoność.

co do glupoty i chamstwa, zgoda
              ale "każde inne wady"?, przesadziles
              idac tym tropem powinienes sie modlic aby nie znalazl sie nikt podobny do
              ciebie bo za manie przesladowcza bedzie cie gnebil az po grob;)

ps
              rozumiem, ze duze i srednie miasta do 415576 mieszkancow
              a ponizej male?
            • Gość: SDB Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 16:45
              szlachcic napisał:

> W Polsce dużym miastem jest jedynie W-wa, jest kilka średnich (Łódź, Wrocław,
              > Kraków).

Hmmm coz za wyrafinowane poglady...

> Dla mnie Toruń możesz zaliczyć do małych. Dlaczego mi nie zależy na
              > wielkości. Uważam, że moje miasto jest atrakcyjniejsze od kilku większych (m.
              > in. Bydgoszczy)...

... I z tego powodu musze przynajmniej raz w miesiacu sobie poszczekac na forum

> Jaka dyskryminacja Bydgoszczy? A, że kompleksy bydgoszczanie mają to się
              zgodzę
              > Jak w Toruniu powstał pierwszy MCDONALDS (duzo szybciej niz w Bydgoszczy)
              > dziennikarz bydgoski pytał w artykule "Po co w 200tys mieście McDonalds?"
              > Typowy bydgoszczanin, który kształtuje opinię innych bydgoszczan. Redaktor
              > naczelny też pozwolił na zamieszczenie artykułu.

I po co zwracac na to uwage? Jezeli trapia cie takie problemy to chyba nie masz
              innych.

> I jak się z tego nie śmiać.

Poki co nie smiejesz sie tylko jestes gburem, ktory caly czas zieje jadem.

> Tacy dziennikarze to nie dość że kretyni to jeszcze
              >
              > zakompleksioni i zawistni. I gdzie ta wielkość?

Szkoda, glupich nie sieja, sami sie rodza- sa tacy i w Toruniu i w Bydgoszczy i
              w W-wie a takze w Biłgoraju(bez obrazy). Jestes pieknym przykladem zawistnika i
              wstyd mi za to ze mieszkamy w tym samym miescie glupiomadry zarozumialcze.

PS. zwracajac sie "WY" masz na mysli wszystkich bydgoszczan? chyba nie myslisz
              ze docierasz chociazby nawet do 5% mieszkancow a jakze mozesz an podstawie
              jakiegos glupiego przykladu ich oceniac? "typowy bydgoszczanin"- czy to pojecie
              z socjologii a moze piszesz jakas nowa teorie podzialu na rasy? przeczysz sam
              sobie- z twoich opisow wynika ze sam powinienes mieszkac w B. WSTYD!!!!!
            • Gość: cOlo Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: 217.8.178.* 03.11.02, 02:07
              U was w To run(iu) to nawet tramwaje "spia" na ulicy gdzie popadnie bo zajezdni
              nie macie :) hehe
              • robert_wl Re: Tragedia w Bydgoszczy 03.11.02, 14:12
                szlachcic napisał:

> Panowie politycy i dziennikarze uznali Bydgoszcz za małe miasto!
                > A ja myślałem, że to wielka aglomeracja wymieniana jednym tchem z Nowym
                > Jorkiem, Londynem, Paryżem.
                > Proszę szanownych bydgoszczan o spokój i nie wywoływanie zamieszek.

Źle (jak zwykle) myślałeś, Szlachcic. Szkoda mi ciebie. Przez tą cholerną
                Bydgoszcz spać pewnie w nocy nie możesz. Pisząc, że w Polsce tylko Warszawa
                jest dużym miastem, powinieneś dodać "według mnie", bo jest to tylko twoja
                subiektywna opinia. Apropos Szlachcic: 87% mieszkańców Mexico City i 62%
                mieszkańców Nowego Jorku na pytanie o skojarzenia z Warszawą,
                odpowiedzieli "village", natomiast 52 mieszkańców Koziej Wólki (73%) uznało
                pobliską Piłę za metropolię.

Gość portalu: cOlo napisał(a):

> U was w To run(iu) to nawet tramwaje "spia" na ulicy gdzie popadnie bo
                > zajezdni nie macie :) hehe

... hehe, ale za to metro zapieprza jak szalone. Słabo znasz To run(?). A
                tramwaje nie śpią, tylko czuwają.
    • Gość: dr etker Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 22:38
      Przy Toruniu Bydgoszcz to prawdziwy moloch.
    • Gość: maciej Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: 213.77.40.* 04.11.02, 09:17
      szlachcic napisał:

> Panowie politycy i dziennikarze uznali Bydgoszcz za małe miasto!
      > A ja myślałem, że to wielka aglomeracja wymieniana jednym tchem z Nowym
      > Jorkiem, Londynem, Paryżem.
      > Proszę szanownych bydgoszczan o spokój i nie wywoływanie zamieszek.

A wiesz co to jest FOBIA?
      Fobia, chorobliwy i uporczywy lęk przed różnymi określonymi substancjami,
      sytuacjami, zjawiskami i przedmiotami. Doznawane uczucie lęku bywa połączone z
      takimi przykrymi objawami fizjologicznymi, jak np. silne bicie serca, suchość w
      ustach, poty.

Fobia jest oznaką nerwicy. Podział fobii przeprowadzany jest wg rodzaju
      czynnika prowokującego.

W większości przypadków jest to bezpodstawny lęk wzbudzony przez określony
      czynnik, np. wskutek jakiegoś przeżycia psychicznego lub doznania urazu, albo
      nabawienia się choroby, w której to sytuacji dany czynnik uczestniczył lub
      oddziaływał. Są też lęki uzasadnione, które utrwalają się w naszej świadomości
      od dzieciństwa i po prostu już pozostają. Związane są przeważnie z: ciemnością,
      bólem, wysokością lub szybkim ruchem drobnych zwierząt, np. myszy itp.

Znanych jest obecnie ponad 200 fobii, jednymi z nich są m.in. fobie związane z
      danymi narodami lub ich przedstawicielami, co wiąże się z historią lub cechami
      tych narodów, np. lęk przed Niemcem, do Niemców – germanofobia, lęk do Rosji,
      Rosjan – russofobia, do Francji, Francuzów – frankofobia, galafofobia, do
      Anglii, Anglików – anglofobia itp.

TY KOLEGO MASZ BYDGOSTOFOBIĘ!!!!!
    • Gość: B.B. Re: Tragedia w Bydgoszczy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 11:43
      To jest "Niesiołowszczyzna"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka