Dodaj do ulubionych

Polski Express na święta likwiduje ulgi

17.12.06, 16:06
"Każdy cham jeździ sam"
Od 1 listopada jesteśmy torpedowani reklamami świątecznymi w każdym super markecie. Czekam tylko na nowego przewoźnika (prywatny, lub zagraniczny), kóry da monopolistom po dupie. Wsesołych Święt. Krwiopijcy.
Obserwuj wątek
    • brukselkabelg Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 16:12
      Inni też podnoszą ceny biletów w okolicy świąt.Np firma NORD z Gdyni,która jest
      przewożnikiem zagranicznym.
      U nas jeszcze niestety cały czas mamy do czynienia z handlarzami,a nie z
      handlowcami.
      • swistak336 Wkurza mnie brak strony www Ekspresu-nie jeżdzę! 17.12.06, 17:11
        Zrezygnowałem z jazdy Polskim Ekspressem, bo nie jestem pewien, czy działa. Miesiąc temu chciałem jechać z Pabianic do Katowic (bilet normalny), niesety, strona PE nie działła, więc zdecydowałem się na pociąg, nie mając pewności, że PE jedzie. Tak samo było z powrotem. Ekspress powinien jak najszybciej przywrócić działanie strony internetowej, bo jej brak sugeruje, że przewoźnik jest niewiarygodny.

ps. Wkurza mnie likwidacja pociągu "Soły" z Łodzi Fabrycznej do Bielska - jedynego bezpośredniego połączenia na Śląsk i w góry.
        • mach_2 Re: Wkurza mnie brak strony www Ekspresu-nie jeżd 27.12.06, 22:20

> ps. Wkurza mnie likwidacja pociągu "Soły" z Łodzi Fabrycznej do Bielska -
          jedyn
          > ego bezpośredniego połączenia na Śląsk i w góry.

O ile wiem, jest dobre połączenie z przesiadką w Częstochowie.
          Jeśli chodzi o powrót, około 17 wyjeżdża pociąg przysp. Bielsko-Biała Gł. -
          Częstochowa Os., gdzie można się przesiąść na poc. posp. Kraków-Płaszów - Łódź
          Fabryczna.
    • funia81 Re: Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 16:31
      To Polski Express jest monopolista? Nie wiedzialam...
    • juliaw Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 16:36
      pamietam ze juz w zeszlym roku tak bylo i to nie tylko przed bozym narodzeniem ale przed kazdymi swietami i przed kazdym dlugim weekendem. skandal i chamstwo!!!
      • jola_z_dywit_2006 Re: Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 18:28

Puk, puk, komuna skonczyla sie 17 lat temu !
        Popyt + Podaz = Cena
        Pierwasza lekcja prof. Balcerowicza.

Nikt cie nie zmusza do korzystania, masz wolna wole.

juliaw napisała:
        > pamietam ze juz w zeszlym roku tak bylo i to nie tylko przed bozym narodzeniem
        > ale przed kazdymi swietami i przed kazdym dlugim weekendem. skandal i chamstwo!
        > !!
        • wet3 Re: jola-z_dywit2006 17.12.06, 18:42
          jola_z_dywit_2006 napisała:

>
          >
          > Puk, puk, komuna skonczyla sie 17 lat temu !
          > Popyt + Podaz = Cena
          > Pierwasza lekcja prof. Balcerowicza.
          >
          > Nikt cie nie zmusza do korzystania, masz wolna wole.
          >
          > juliaw napisała:
          > > pamietam ze juz w zeszlym roku tak bylo i to nie tylko przed bozym narodz
          > eniem
          > > ale przed kazdymi swietami i przed kazdym dlugim weekendem. skandal i cha
          > mstwo!
          > > !!

Puk, puk! Puknij sie w glowe porzadnym mlotkiem, Jolciu!
          • jola_z_dywit_2006 Re: jola-z_dywit2006 17.12.06, 19:18

Skutki pukani widac po tobie, nie rob tego wiecej.

Ty oczywiscie jak bedzisz mogl wiecej zarobic to zrezygnujesz, prawda ?

wet3 napisał:
            > Puk, puk! Puknij sie w glowe porzadnym mlotkiem, Jolciu!
            • wet3 Re: jola-z_dywit2006 19.12.06, 17:13
              jola_z_dywit_2006 napisała:

>
              > Skutki pukani widac po tobie, nie rob tego wiecej.
              >
              > Ty oczywiscie jak bedzisz mogl wiecej zarobic to zrezygnujesz, prawda ?
              >
              > wet3 napisał:
              > > Puk, puk! Puknij sie w glowe porzadnym mlotkiem, Jolciu!

Nie zgadzam sie z Toba. Skutek bedzie taki, ze Ekspres straci wielu klientow.
              Przekonamy sie o tym predzej czy pozniej! To co Ekspres robi nazywa sie po
              polsku swinstwem. To jest najglupsze podejscie w prowadzeniu byznesu. Madry
              przewoznik daje w czasie swiatecznym ulgi, wychodzi na tym bardzo dobrze i
              zyskuje nowych klientow. Do zwiekszenia klienteli potrzebny jest MIOD plus
              dobra obsluga. Ocet wywoluje przeciwna reakcje.
              • ainipoajom Re: jola-z_dywit2006 20.12.06, 08:19
                ale komu Ty te oczywiste rzeczy tlumaczysz ? tej kretynce ?
                • wet3 Re: ainipoajom 21.12.06, 04:15
                  ainipoajom napisał:

> ale komu Ty te oczywiste rzeczy tlumaczysz ? tej kretynce ?

Perswazja nigdy nie zaszkodzi. Czasami nawet otwiera umysly.
    • rispetto Re: Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 16:36
      Przecież wszystkie linie lotnicze czynią tak samo od lat pomimo knkurencji,
      więc po co ten krzyk?
      • frant3 Re: Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 16:46
        Jak to po co?! Żeby było głośno ;-)

--
        www.frant.tivi.pl
    • kpt_kloss Co za bzdurny artykul ! To sa ceny rynkowe ! 17.12.06, 17:29
      Prawie wszyscy przewoznicy na swiecie zwiekszaja ceny biletow na wszelkiego
      rodzaju okresy swiateczne ze wzgledu na wzmozony ruch w interesie. Kazda linia
      lotnicza to robi. Wiadomo wiekszy popyt, wieksza cena.

Zgodnie z prawami ekonomii wieksze ceny w naturalny sposob reguluja popyt na
      przejazdy. Czyli po prostu popyt obnizaja. W ten sposob PE, oprocz dbania o
      swoje dochody, takze unika przeladowania swoich autobusow w okresach wzmozonych
      przewozow. Pamietamy czasy komunistyczne kiedy bilety PKS i PKP byly bajecznie
      tanie. Wtedy takze podrozowalismy w bardzo zatloczonych, nieomalze czasami
      bydlecych warunkach. Powrot cen rynkowych po upadku komunizmu pieknie oproznil
      polskie autobusy i pociagi.

Nigdzie na swiecie nie slyszalem o zadnych obnizkach w przedsiebiorstwach
      przewozowych w okresach swiatecznych. Ten artykul to jakies nieporozumienie.
    • berg007 Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 17:45
      Na Święta podnoszą ceny wszyscy którzy maja coś do sprzedania. To normalne,
      nikt za przedsiębiorcę nie spłaci jego zobowiązań. Gazeta Wyborcza obniżyła
      cenę za egzemplarz swojego codziennego wydania dopiero po pojawieniu się na
      rynku Dziennika.Wcześniej do takiego kroku się nie kwapiła. Po napisaniu
      takiej notki na temat Polskiego Expressu ( lub jekiejkolwiek innej firmy)
      logiczną byłaby deklaracja dołożenia pewnej kwoty każdemu skrzywdzonemu
      konsumentowi z budżetu jaki powstał dzieki zawyżaniu cen GW. Bzdura?. Pewnie.
      Tak jak intencja notatki p.Chrzanowskiego i Giedrysa. Pachnie dawno minioną
      epoką. Pozdrawiam.
    • jakssa Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 18:27
      Polski Express więcej na tym straci, gdyż wiele osób zrezygnuje z ich usług. Ja
      miałam jechać do domu PE, ale w takim wypadku dziękuję, nie stać mnie.
    • babier Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 18:47
      Przeciez to nic nowego.
      Od lat korzystam z linii powietrznych.W swieta ,wolne od pracy
      dni,wakacje ,bilety sa o wiele drozsze.
      Podobnie postepuje miedzynarodowy brytyjski przewoznik National Express.
      Takie sa prawa rynku...............
    • micro5 Biznes jest biznes a nie rozdawnictwo jak w komuni 17.12.06, 19:03
      Biznes jest biznes a nie rozdawnictwo jak w komunie chcieliście kapitalizmu to
      go macie i nie narzekajcie
    • pis_to_pic Tendencyjne dziennikarstwo 17.12.06, 19:22
      Panie Łukaszu, Panie Wojciechu,
      Biznes polega na zarabianiu pieniędzy.
      Państwa artykuł jest, co najmniej kontrowersyjny, oczywiście miło jest, kiedy
      jest coś taniej.. Ale jeżeli nie jest, to czy jest to powód do piętnowania?
      Bo jeśli tedy droga to zapraszam do pisania artykułów na tematy:
      - brak ulgi w piątki w pociągach IC
      - pseudo promocje, czyli jak to jest ze dostajemy coś za darmo lub gratis a
      producent i tak zarabia.
      - dlaczego promocji nie można łączyć?

Gazeta szczyci się mianem gazety opinio-twórczej, pisząc takie tendencyjne
      artykuły budują Państwo inny wizerunek, taniej szmaty reklamowej...
      • mucha123443 Re: Tendencyjne dziennikarstwo 17.12.06, 20:16
        Ta durna gazeta udaje,ze nie wie o co chodzi. Promocje to my mozemy robić w styczniu, a na święta niech klienci płacą. Trzeba jeszcze zrobić porządek z PKS i PKP i będzie git.
    • toberson Polski Express to angielskie swinie!!! 17.12.06, 19:37
      Zeruja na biednych i rencistach!!!!
      • foruman kup sobie autobus i woźza darmo! ;-) 17.12.06, 23:57
    • mucha123443 Polski Express na święta likwiduje ulgi 17.12.06, 20:04
      No, sprywatyzujmy jeszcze tylko PKP i bedzie jak w neoliberalnym śnie. No może, czasem pojawi sie duch zeszłorocznych świąt Bozego Narodzenia.
    • alitaki co mnie irytuje w Pol.Exp. 17.12.06, 23:59
      Jutro miałem właśnie kupić studencki bilet na Polski Express na piątek- ale w
      takim razie jadę pociągiem (akurat na mojej trasie mam ten wybór).Polskim
      Expressem jeżdżę od momentu powstania tej firmy (w ostatnich kilku latach nawet
      dwa razy w tygodniu)-ale zaczynam odzwyczajać się od tej firmy.Dość częste
      spóźnienia (choć niejednokrotnie spowodowane warunkami na drodze- w takim razie
      powinni trochę realniej popatrzeć na rozkład) a przede wszystkim niepewność czy
      na mojej trasie (Warszawa-Lublin) nie będzie podstawiony malutki i skrajnie
      ciasny bus- to się od jakiegoś chyba roku zdarza bardzo często (prawdopodobnie
      mają za mało autobusów-ale dla mnie jako klienta to żadna pociecha).W busie tym
      walizki trzyma się na kolanach lub w przejściu, siedzenia mają bardzo ciasny
      rozstaw, zawieszenie jest tak twarde,że odczuwa się każdą dziurę na drodze (a
      stan polskich dróg wszystkim znany..).Koszmar! Takim czymś to można być
      dowożonym pięć kilometrów do pracy a nie na trasach dalekobieżnych.A pieniądze
      takie same jak za duży autobus!I nigdy nie wiadomo czy ten bus się nie trafi
      (wiadomo to kupując dopiero bilet przed samym odjazdem).Do podwyżki Polski
      Express ma prawo ale w ten sposób zniechęca wielu stałych klientów- a na takich
      powinno mu zależeć.Bo ziarnko do ziarnka... Jeśli Polski Express nie pomyśli by
      być bardziej przyjaznym dla pasażerów,ludzie się od niego odwrócą.Od paru lat
      już widzę,że ma mniej klientów niż kiedyś.
    • troll25 Admin mnie skasowal??? 18.12.06, 02:03
      Po raz drugi to pisze - to zadna nowosc - tak samo jest juz od kilku lat!!! Artykul jest tendencyjny i pisany na zamowienie!! Kto jezdzi Pex`em ten wie , ze jak zwieksza sie ruch to oni zawieszaja znizki...
      Dziennikarstwo na zerowym poziomie

PS. a moj porzedni post polecial bo??
    • skok17 Przecież nikt nie każe na siłę jeździć Polskim Exp 18.12.06, 07:27
      -resem
    • lmblmb Och, to nie jest fair! To straszne! 18.12.06, 22:27
      "Studenci są oburzeni pomysłem. - To nie jest fair - twierdzi Agnieszka Kocaba,
      studentka."

Jakie to straszne! Podnoszą ceny na złość studentom!

Nie rozumiem tego. Pierwszy duży przewoźnik, który zachował się normalnie, czyli
      reguluje ceny zgodnie z popytem, a Wyborcza pisze tekst o negatywnym wydźwięku
      "Kto na tym straci? Z ulg korzystają ci, których portfele nie należą do
      najzasobniejszych: emeryci, uczniowie i studenci." - przeciez to na kilometr
      śmierdzi socjalizmem.

W Polsce błędem jest ciągłe chylenie się nad słabymi. Ludzie już się do tego
      przyzwyczaili.
    • mac_byd Re: Polski Express na święta likwiduje ulgi 18.12.06, 23:25
      Świństwo!!!!
      • wet3 Re: mac_byd 19.12.06, 17:16
        mac_byd napisał: > Polski Ekspress na swieta likwiduje ulgi

> Świństwo!!!!

O Boze! Przynajmniej raz mamy te sama opinie! Pozdrawiam i zycze pogodnych
        Swiat oraz zdrowego Nowego Roku.
    • mk968 Re: Polski Express na święta likwiduje ulgi 19.12.06, 12:24
      polski exspres to ostatnia firma jakąjechałbym dno
    • qleczka1 Polski Express na święta likwiduje ulgi 22.12.06, 21:51
      'Wyjątkiem będzie tylko 28 grudnia'??
      To dlaczego wielce poinformowana pani w kasie nie chciała mi sprzedać biletu
      studenckiego właśnie na 28ego grudnia??
      W takiej sytuacji oczywiście, że pojadę innym środkiem transportu!
      To SKANDAL!! :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka