Dodaj do ulubionych

Zieloni stopują centrum handlowe

IP: 128.196.114.* 07.04.03, 21:25
No to ile Ruch Ekologiczny chce na tym zarobic ? Ja czasem
jestam naprawde zirytowany przez takie idiotyzmy. Co zlego jest
w budowie hipermarketu ? Ptaki przestana latac ? NIe chodzi o
lapowke. I wszyscy wokol o tym wiedza. I to w dodatku jest
zgodne z prawem.
Obserwuj wątek
    • Gość: jerry Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 21:33
      ta praca jest bezrobotnym mieszkańcom Torunia potrzebna 500
      miejsc pracy to baedzo dużo a zielonym czy też czarnym chodzi
      tylko o kasę jak w większzzości miast w Polsce wydaje im się że
      coś skubna
    • Gość: Paweł Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 21:49

Pan Hołub powinien raczej na studia powrócić , chyba że ściga
      się z Rzeszotkiem. Obowiązującą w Polsce walutą jest Polski
      Złoty. Złotówka to potoczne określenie taksówki. P
      • Gość: 21 Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.qc.sympatico.ca 08.04.03, 01:50
        Niestety czytajac ten artykul nijak nie mozna sie dowiedziec o co w tym konflikcie chodzi. Na jakie warunki nie zgadzaja sie zieloni? Jakie zasady ochrony srodowiska Dunczycy lamia? To jest koscia niezgody i o faktach tu ANI SLOWA! Jak mozna dyskutowac na temat o ktorym gowno wiadomo????? Byc moze zieloni maja racje? Piszac artykul wypadaloby czytelnikow zapoznac z problemem. Bo taka gadka jak w powyzszym artykule to kompletnie puste slowa. To tak jakbysmy czekajac na spozniajacy sie pociag uslyszeli oficjalna na ten temat informacje, typu: "Panie, nie jedzie, no kurna cus nie jedzie!"
        Taka gazeta to jak pies z kulawa noga....
        • Gość: roman_ Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.elementy.pl 08.04.03, 11:11
          Dla mnie wniosek jest jeden . Autor daje wyraznie do zrozumienia,ze jak nie
          wiadomo oco chodzi to chodzi o lapowke czyli przylaczam sie do wypowiedzi
          poprzednikow.Chyba ze Prezydent za pomoca Zielonych chce wytargowac cos dla
          miasta- to wowczas wszystko ok.:)
    • Gość: marekg Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.zsmeie.torun.pl 08.04.03, 11:25
      Zieloni co wy na to, żeby na tym terenie zainstalować ławy i
      urządzić pchli targ, a może lepszy byłby trawnik. Wtedy można by
      zrobić wypas kóz.
    • Gość: wert Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: 158.75.15.* 08.04.03, 12:12
      To żadni zieloni, to nieudacznik Górski, który w wyborach przepadł z kretesem
      kąsa. Z kolorów to co wiem jest on od czarnych.\
    • Gość: Seba Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.com.au / localhost 09.04.03, 04:53
      Chcociaz studjuje na drugiej stronie polkuli(Australia), jestem
      rodowitym Torunczykiem i przeczytalem ten temat kilka
      razy....Nie bede wypowiadal sie dlugo bo to jest bardzo smutne
      ale czegos takiego jeszcze nie slyszalem aby 200 tysiecznym
      miastem zadzila 20 osobowa grupka jakiegos bzdurnego ugrupowania
      Zielonych. Oni maja zielono w ale w glowie!!!Mieszkancy i caly
      zarzad Torunia(mojego kochanego miasta)-nie dajcie sie temu!Czy
      prezydent tego nie widzi?? To jest duza i bardzo potrzebna
      miastu inwestycja dunska!!Czy kolejna inwestycja ma wam przepasc
      i pojsc do Bydgoszczy ????Przeciez to jest czysta paranoja ...!!
      Jeszcze troche a Torun bedzie duza wsia!!!
      Pozdrawiam z Sydney.
      Czytelnik, Seba.
      • Gość: LilSnake Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.logonet.com.pl 09.04.03, 10:30
        Gość portalu: Seba napisał(a):

> Chcociaz studjuje na drugiej stronie polkuli(Australia), jestem
        > rodowitym Torunczykiem i przeczytalem ten temat kilka
        > razy....Nie bede wypowiadal sie dlugo bo to jest bardzo smutne
        > ale czegos takiego jeszcze nie slyszalem aby 200 tysiecznym
        > miastem zadzila 20 osobowa grupka jakiegos bzdurnego ugrupowania
        > Zielonych. Oni maja zielono w ale w glowie!!!Mieszkancy i caly
        > zarzad Torunia(mojego kochanego miasta)-nie dajcie sie temu!Czy
        > prezydent tego nie widzi?? To jest duza i bardzo potrzebna
        > miastu inwestycja dunska!!Czy kolejna inwestycja ma wam przepasc
        > i pojsc do Bydgoszczy ????

Ta inwestycja juz jest w Bydgoszczy. Właśnie dziś o godz. 9 otwarto Galerię
        Pomorską, której inwestorem jest duński developer TK Development przy ul.
        Fordońskiej 141.
        Toruński obiekt ma być z grubsza bliźniakiem bydgoskiej Galerii. Współczuję wam
        tej kotłowaniny i przepychanek z tą inwestycją. Faktycznie inwestorowi musi
        bardzo zależeć na tej lokalizacji, skoro godzi sie na tak długo trwającą
        poniewierkę. Mam nadzieję, że wkrótce jednak zaczną i u Was budowę.

Przeciez to jest czysta paranoja ...!!
        > Jeszcze troche a Torun bedzie duza wsia!!!
        > Pozdrawiam z Sydney.
        > Czytelnik, Seba.
    • Gość: TheGuest Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.hwp.uni-hamburg.de 09.04.03, 12:09
      Herr Gorski to rowniez wykladowca UMK. Tak sie sklada, ze mialem ogromna
      nieprzyjemnosc miec z nim zajecia i poznac jego metody nauczania. Masakra -
      zrobil sie wielki burdel i skonczylo sie na tym, ze nie bedzie mial z moim
      wydzialem przedluzonej umowy na przyszly rok. Prawica wylazi z niego na kazdym
      kroku. The black army rulez.
      Co do hipermarketu... Pomijajac fakt, ze juz w bydgoszczy otwarto blizniacze
      centrum, w Toruniu kompletnie przestanie sie cokolwiek dziac. Multikina juz nie
      bedzie, najwiekszym inwestorom rzuca sie tak duzo kld pod nogi, az sie w koncu
      wycofuja.. Co nam zostanie? 120 stacja benzynowa statoil albo inne bp i polo
      markety.
    • Gość: JOnek Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 18:14
      No tak, ale pomijając wszystkie biadolenia, że w Bydgoszczy już, a u nas nie
      itp., które osobiście mnie coraz bardziej wkurzają (bo co mnie obchodzi
      Bydgoszcz?!), nie dowiedzieliśmy się ani słowa o tym, o co w ogóle chodzi w tym
      proteście.
      Przy czym nie podejrzewam, że jest to wynik jakiejś przemyślanej koncepcji
      dziennikarskiej (że jak nie wiadomo o co chodzi ...itd.), tylko po prostu
      zwykłej indolencji.
      Z mojego doświadczenia wynika, że przeciętny dziennikarz nie jest w stanie
      zrozumieć ani linijki tekstu prawniczego. A Górski, choć moze nieco (?)
      antypatyczny, jest jednak dobrym prawnikiem i mam nadzieję, że walczy o coś
      konkretnego.
      • telek_ Re: Czarno-zieloni stopują centrum handlowe 11.04.03, 12:24
        Gość portalu: JOnek napisał(a):

> A Górski, choć moze nieco (?)
        > antypatyczny, jest jednak dobrym prawnikiem i mam nadzieję, że walczy o coś
        > konkretnego.

Tak, o KASĘ!
    • Gość: jerry Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 20:51
      Za parę miesięcy będziemy jeździć na zakupy do Chełmży
      W Bydgoszczy na parkingu przed multikinem w weekend stoi wiele samochodów z
      toruńską rejestracją,pod auchanem także.A w rękawie jeszcze trzymają IKEA babki
      z Torunia oszaleją.
      • Gość: lulek Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 21:19
        Górski weź idź zrób zieloną kupę, a potem won z Torunia. Przez takich gnojów
        nasze miasto umiera.
        Na jakim wydziale ten palant wykładał?
        • Gość: Misia Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: 158.75.224.* 09.04.03, 22:09
          W rzeczywistości protest pana Górskiego nie miałby żadnego znaczenia gdyby nie
          to, że to chyba nasz (Nie)dobry Gospodarz jest w dalszym ciągu przeciwko tego
          typu projektom w Toruniu, protest ten nie stanowi podstawy do wstrzymania
          wydania decyzji o pozwoleniu na budowę, ale nasz Gospodarz już w kampanii
          wyborczej wypowiadał się przeciwko budowie GAlerii Toruń, a że kilkaset osób
          nie dostanie pracy, że kilkaset nie będzie miało pracy przy jego budowie to
          mało kogo obchodzi ponieważ jest on przeciwny dla głupiej zasady hipermarketom
          (chyba nikt nie uwierzy, że hipermarekt może odebrać miejsce pracy małemu
          sklepikowi, jeżeli chcesz robic zakupy w małym sklepiku to tam kupujesz jeżeli
          chcesz robić zakupy w hipermarkecie to i tak pojedziesz do jednego z
          istniejących i są one konkurencją wyłącznie dla siebie),chociaz mam nadzieję,
          że się mylę i że nasz Pan Prezydent już mienił swoje poglądy. Niedawno niestety
          odmówił wydania decyzji o pozwoleniu na budowę dla Centro i wojewoda uchylił mu
          decyzję jak napisały Nowości. Może chodzi o to żeby Toruń był atrakcją
          agroturystyczną bez żadnych śladów nowoczesności.Ale niestety wśród inwestorów
          nie tylko z dziedziny handlu poniesie się wieść, że Toruń jest nieprzychylny
          inwestorom. Teraz ma zostać zablokowana budowa Castoramy na Żwirki i wigury i w
          miejscu tym straszyć będą dalej rozwalone altanki działkowe, niby z powodu
          problemów komunikacyjnych, ale chyba mozna spróbowac wynegocjować od inwestora
          pieniądze na odcinek trasy średnicowej Grudziądzka Legionów)zamiast kierować do
          Rady miasta projekt blokujący powstanie tej inwestycji. W takiej sytaucji o
          nowych galeriach handlowych (poza tą na miejscu APatora bo miejmy nadzieję, że
          im się w końcu uda) możemy zapomnieć.ZA kilka miesięcy skończą się mżonki o
          Aqua Parku bo kto chciałby inwestować w takim mieście, jak obok w Bydgoszczy
          przyjmuje się inwestorów wykładając im przysłowiowe czerwone dywaniki nieważne
          czy sklep czy fabryka.
        • Gość: jacco Re: Zieloni stopują centrum handlowe IP: 126.41.66.* 10.04.03, 08:21
          Stajemy się zaściankiem Bydgoszczy
          następne przykłady
          Stadion zawiszy i mecze reprezentacji-Toruń POMORZANIN jest remontowany parę lat
          Hala sportowa mecze gwiazd liga światowa kosz i siatkówka - u nas sporzywczak
          PRZEZ OSTATNIE 13 LAT W TORUNIU NIC NIE ZROBIONO,NIESTETY CZASY
          POSTKOMUNISTYCZNE NIE WYSZŁY NASZEMU MIASTU NA DOBRE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka