ext Ponad tysiąc szamb znika z Torunia 22.11.07, 21:47 Całe życie czekam aż wrzosy przestaną śmierdzieć a gluciarze zasilą wreszcie kolejkę bezrobotnych albo się przekwalifikują. Jeszcze poczekam... parę (naście) lat. Odpowiedz Link Zgłoś
franek-dolas Re: Ponad tysiąc szamb znika z Torunia 22.11.07, 22:12 Głupiś.Może wrzosy nie mają wyrazistego aromatu, ale pachną : jesienią, przemijającym czasem, przygodą... a co do gluciarzy to nie wiem o kim piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Ponad tysiąc szamb znika z Torunia 22.11.07, 23:13 franek-dolas napisał: > Głupiś.Może wrzosy nie mają wyrazistego aromatu, ale pachną : > jesienią, przemijającym czasem, przygodą... a co do gluciarzy to nie > wiem o kim piszesz? To nie wiesz co Glut Pompa i jej obsługa?,jak wiatr powieje w niewłaściwą stronę,to czuję się jak w sanatorium,a zapach wrzosów,to był kiedyś,dawno,dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Ponad tysiąc szamb znika z Torunia 22.11.07, 23:24 Uściślę,sanatorium pod klepsydrą. Toruń olewano przez dziesiątki lat PRL,jako miasto które zawsze stawiło okoniem przeciw władzy,pomimo tego ludzie tu ciągnęli,aby zamieszkać z całej Polski i Pomorza.W koncu sprawiedliwości staje się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Ponad tysiąc szamb znika z Torunia 22.11.07, 23:25 Podoba mi się, Panowie, Wasz szacunek dla ludzi i ich niewdzięcznej pracy. To rzadkie dzisiaj, w czasach drapieżnego kapitalizmu. Ostatni raz spotkałem się z czymś takim... Zaraz, zaraz... Chyba w przedszkolu... Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Ponad tysiąc szamb znika z Torunia 22.11.07, 23:29 vauban napisał: > Podoba mi się, Panowie, Wasz szacunek dla ludzi i ich niewdzięcznej pracy. To > rzadkie dzisiaj, w czasach drapieżnego kapitalizmu. Ostatni raz spotkałem się z > czymś takim... Zaraz, zaraz... Chyba w przedszkolu... Wiesz szkoda mi tych ludzi od Glut Pomp,znam ich,szanuję ich pracę w przeciwieństwie do białych kołnierzyków,co zrobić,świat pędzi do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Drogi KDeSW 24.11.07, 20:22 Gluciaż wybierał moje szambo co dwa tygodnie a u "kulturalnego " sąsiada co trzy lata - zawsze mówiłem sąsiadowi, że gdyby się nie wyszczał, to nie miałby czego pić, wszak za ścianą - trzy kroki od szamba miał ujęcie wody. Mimo wszystko żal, lubiłem gdy palant popijał z rodziną własny mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
estik Wyjątkowo niewdzięczna praca. 23.11.07, 09:44 Z jednej strony szkoda, że wielu "pompiarzy" utraci swe źródło dochodu (wywóz szamba jest dość kosztowy). Ja się jednak cieszę. Po pierwsze ze względów finansowych (mam taką nadzieję), a po wtóre (i chyba najistotniejsze) cieszę się że banda opóźnionych PRL-em ludzi zamknie swoje przepastne szamba. Chodzi oczywiście o ludzi wywożących brudy raz do roku, ponieważ konstrukcja "szamba" przypomina filtr osadowy (im więcej dziur tym lepiej). Znane są mi oszołomy pompujące fekalia wraz z detergentami wprost na ogródek, ale to już jest ekstrema. Żal tylko smrodku na całej dzielnicy... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
depesza_z_miasta_b Re: Wyjątkowo niewdzięczna praca. 24.11.07, 15:35 SZamba znikają bo nie ma komu do nich sr... Ludzie wyjeżdżają z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
veto14 Re: Wyjątkowo niewdzięczna praca. 24.11.07, 18:39 depesza_z_miasta_b napisał: > SZamba znikają bo nie ma komu do nich sr... Ludzie wyjeżdżają z miasta. Szamba znikają bo ludzie przejrzeli na oczy- poszli obsr.. Imperium... Imperium Ojca Imperatora, Dyrektora Tadeusza Rydzyka. Tylko pytanie, czy sił im starczy. Odpowiedz Link Zgłoś