Dodaj do ulubionych

Panta Rei, w Toruniu też

15.07.09, 13:28
W zeszłym tygodniu przyjechałam na miesięczny urlop z Norwegii, w której mieszkam od półtora roku. Jak zawsze przy takim powrocie na stare śmieci, przeszłam się po starówce i okazało się że jednak wszystko płynie... Sporo czytałam o efektownej fontannie, nawet widziałam w Norwegii zdjęcia tego cuda, ale coś chyba nie bardzo - ta wyschnięta kamienna tarcza ma być fontanną? Cyba jednak ktoś przesadził z oszczędnością, albo może po prostu, jak to w Polsce - przestała działać. Czy ktoś mi to może wyjaśnić? A teraz druga refleksja - przechodziłam obok Ratusza i dostrzegłam, że mordownia prowadzona przez niejakiego Pokojskiego, zwana swego czasu CSW, jest zamknięta. To mnie akurat ucieszyło, gdyż o tym osobniku mam wyjątkowo niskie mniemanie. Kiedyś nawet uczestniczyłam w zajęciach tego "teatru" ale kiedy widziałam jak "mistrz" ślini się na widok co ładniejszych dziewcząt w zespole a potem, kiedy na jednej z prób poczułam jego tłustą łapę na swoim udzie, dałam sobie spokój z "dotykaniem sztuki". Na emigracji czytałam co nieco o przewale Pokojskiego w postaci kradzieży strategii promocji miasta jako ESK. Jakoś to mnie nie dziwi - zdążyłam poznać finansową strategię tego "artysty". Ale wracając do tematu - czy ktoś wie dlaczego zamknięto ratuszową spelunę i czy może Pokojski już siedzi? Przesłałabym mu słoik dżemu z tabletkami przeczyszczającymi. I pewnie nie byłabym w tym uczuciu osamotniona...
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka