szlachcic 23.08.09, 22:22 to ze nie oddawali groznych stralow pokazuje slabosc elany chyba jednak stadion na 50tys z podgrzewana plyta i rozsuwanym dachem nie bedzie potrzebny. na 3 lige wystarczy jakies klepicho a szatnia pod drzewem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amfi Re: Wielki kwadrans Zamary. Elana wygrała IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.09, 10:36 szlachcic, rozumiem, że ostatnio wyznajesz w życiu trzy zasady: 1. Nudzi mi się 2. Jestem grafomanem 3. Dzień bez dowalenia Elanie i piłce jest dla mnie dniem straconym Mam więc propozycję czwartą... odejdź od kompa, idź sobie na spacer, może trochę Ci mózgownicę przewietrzy... a skoro piłki i Elany nie lubisz, to się od nich odczep i przestań jątrzyć na forum głupimi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_gw1 @Szlachcic 24.08.09, 10:42 Generalnie piszesz na forum z sensem. Ale uczepiłeś się tego stadionu na 50 tys. ludzi trochę obsesyjnie. Można wiedzieć dlaczego? Nie słyszałem by ktoś mówił w Toruniu o takim stadionie i konieczności budowy czegoś takiego. A Ty powtarzasz tę śpiewkę i powtarzasz. Może czegoś nie wiem, ale skąd się urodził tobie ten pomysl na taki stadion? Jedną kpiarską uwagę tej treści bym zrozumiał, ale 134? Albo jest coś o czym ja nie wiem, czyli ktoś poważnie chce takiego stadionu w Toruniu, albo Ty się juz na tyle zestarzaleś, że nie dostrzegasz, że opowiadasz ten sam dowcip po raz niewiadomo który. Słowem, jaka jest geneza stadionu na 50 tys. ludzi z podgrzewaną murawą i rozsuwanym dachem? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: @Szlachcic 24.08.09, 21:41 > Generalnie piszesz na forum z sensem. Ale uczepiłeś się tego > stadionu na 50 tys. ludzi trochę obsesyjnie. Można wiedzieć > dlaczego? bo smiesza mnie tekst kibicow elany jakoby stadion miejski nie wpelnial wymogow drugoligowego klubu, raczej prowincjonalnego > Nie słyszałem by ktoś mówił w Toruniu o takim stadionie i > konieczności budowy czegoś takiego. A Ty powtarzasz tę śpiewkę i > powtarzasz. pisano ze stadion pilkarski nie moze miec biezni, wiec kibice elany chca stadionu nowego kibice elany pisali ze budowa motoareny to bezsens bo zuzel to niszowy sport Odpowiedz Link Zgłoś
ale_pycha Re: @Szlachcic 25.08.09, 01:02 Bzdury gadasz, stadion miejski spełnia wymogi 2 ligowe, mysle ze 1 ligowe także po lekkiej modernizacji - tekstów, że nie spełnia nie słyszałem. Pisali że to bezsens, bo motoarena jest wykorzystywana kilkanascie razy w roku a tak stoi odłogiem. A teksty o stadionie na 50 tys pewnie miały być śmieszne, ale Twoje komentarze w każdym temacie o Elanie są raczej bardziej żałosne niż śmieszne. Odpuść sobie temat Elany i idź się przewietrz na spacer :) Odpowiedz Link Zgłoś
adamkus1 Re: @Szlachcic 25.08.09, 09:07 szlachcic raczył napisać: > bo smiesza mnie tekst kibicow elany jakoby stadion miejski nie > wpelnial wymogow drugoligowego klubu, raczej prowincjonalnego Pod kątem bezpieczeństwa jest jeszce trochę do zrobienia, ale ogólnie stadion wypełnia zdecydowaną większość nórm i nie wiem, gdzie wyczytałeś, że ich nie wypełnia. Śniło się może? > pisano ze stadion pilkarski nie moze miec biezni, wiec kibice > elany chca stadionu nowego stadion z bieżnią nie jest stadionem piłkarskim, tylko lekkoatletycznym. widooczność na takim stadionie (zarówno w Toruniu, jak i w Bydgoszczy) jest dosyć kiepskawa. > kibice elany pisali ze budowa motoareny to bezsens bo zuzel to > niszowy sport No jeśli tak pisali, to mieli w 100 procentach rację. Bo budowa motoareny pod katem ekonomicznym do największa wpadka w dziejach Torunia. Pisałem juz o tym wielokrotnie na forum, więc nie będę się powtarzał. W skrócie napiszę tylko tyle, że jest to obiekt nieekonomiczny, który będzie przynosił straty finansowe i do utrzymania którego trzeba będzie co roku dokładać grubą kasę. Skąd? Oczywiście z portfeli podatników. A jeśli chodzi o niszowość żużla... A co, w skali europejskiej i światowej, nie jest to sport niszowy? Owszem jest, jak najbardziej. Więc takie stwierdzenie nie jest fałszem. Odpowiedz Link Zgłoś