Dodaj do ulubionych

ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.11, 22:24
jak się zagapimy i załadujemy ulubiony scyzoryk, to co przepadło?, czy jest jakiś sposób,żeby niekoniecznie z nami, ale doleciało do miejsca przeznaczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: tworcaTeorii Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 22:42
      wniesc tego ie wniesiesz ale co zrobisz nie wiem.
      • Gość: Kasia Re: tworcaTeorii , a masz jakąś inną teorię, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.11, 23:34
        bo tyle to i ja wiem;)
        • Gość: ... Re: tworcaTeorii , a masz jakąś inną teorię, IP: *.jjs-isp.pl 16.07.11, 00:42
          Możesz spróbowac nadac na bagaz :) Ludzie czesto robia tak z parasolami ;)
          Miesiac temu wracalam z NY, i nie pozwolili mi wniesc pistoletu na wode :) Zapakowano go w tekturowa 'walizke', oklejono tasma i oddali bezposrednio załodze. Odebralam ja wychodzac z samolotu w wawie :)
        • grodek75 Re: tworcaTeorii , a masz jakąś inną teorię, 16.07.11, 13:34
          Kosz na śmieci stoi przy każdym security check.
          I to jest pełna odpowiedź na twoje (przygłupie nota bene) pytanie.

--------------------------------------------------------------
          www.panoramio.com/user/2266955
          my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
          • Gość: Kasia Re: grodek75 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.11, 22:33

" (przygłupie nota bene) pytanie"

przeczytałeś ze zrozumieniem moje pytanie? wątpię:( nie pytałam, czy ja pytałam, gdzie wyrzucić?
            • grodek75 Re: grodek75 18.07.11, 21:27
              Owszem przeczytałem.
              Ale nie wiem czy ty przeczytałaś (a jeżeli nawet to najwyraźniej nie zrozumiałaś tego co czytasz) informacje na temat przedmiotów, które wolno przewozić w bagażu podręcznym.
              Więc ci je streszczę - jeżeli będziesz miała jakikolwiek ostry przedmiot przy sobie to po prostu będziesz musiała go wyrzucić do kosza. I nie ma sposobu zeby doleciał on z tobą w ten czy inny sposób. Uprzedzając kolejne pytanie - podobnie będziesz musiała zrobić z wszelkimi płynami w butelkach o pojemności powyżej 100ml.
              • Gość: Kasia Re: grodek75 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.11, 17:00
                nie musisz z taką wyższością mnie pouczać, to co drażni cię u innych nie zauważasz u siebie:(

Znam przepisy i informacja o płynach była zbędna:(, bo nie było o nie pytania, jeśli chcesz uprzedzić jakieś moje kolejne pytanie, to kombinuj dalej tylko bez tego mentorskiego tonu.

Zawsze pilnuję się,żeby nic ostrego,żadnych pistoletów zabawkowych nie mieć w bagażu podręcznym, ale mieliśmy w jednej walizce niedowagę , w drugiej nadwagę i trzeba było się przepakować, sytuacja trochę denerwującą i jedna paczka wylądowała w bagażu podręcznym, pech chciał,że w tejże paczce znalazły się trzy korkociągi z całkiem konkretnymi szpikulcami i mały scyzoryk:(
                Oczywiście powędrował do kosza, ale,ze nie był to zwykły scyzoryk , trochę żal, więc chciałam wiedzieć, czy istnieją sposoby tj tekturowe koperty i cabin crew
                Z korkociągów nikt nie robił problemów, choć osobiście uważam,że można było nimi zrobić większą krzywdę niż rzeczonym scyzorykiem.

p.s. nie kwestionuję przepisów bezpieczeństwa, pytałam, czy ktoś spotkał się z jakiś szczególnym potraktowaniem zawartości bagażu podręcznego.

• Gość: pp Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: 87.126.146.* 16.07.11, 07:52
      W tanich liniach zostaje kubeł na śmieci, w normalnych czasem udaje się nadać jako bagaż rejestrowany bez dopłaty. Można oczywiście zostawić osobie odprowadzającej.
      • Gość: paryżanka Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: *.dynamic.mm.pl 16.07.11, 20:05
        Raz miałam taką sytuację lecąc czarterem z Turcji. Nie wiem do dzisiaj jak malutkie nożyczki znalazły się w mojej podręcznej torbie. Jak je wyjęli to powiedziałam żeby je wyrzucili bo mi nie są potrzebne, ale nie...uparli się. Najpierw chodzili ze mną po całym lotnisku i gadali po swojemu, pozniej zaprowadzili do bramki i kazali czekac. Czekałam, wszyscy patrzyli...Nagle zjawiła się Pani z ogromną księgą i spisała dane z mojego paszportu, kazała się podpisać, wrzuciła moje mini nożyczki w oooogromną kopertę, zakleiła i powiedziała, że da to stewardesie i mogę sobie odebrać od niej jak wyląduję. Oczywiście o nich zapomniałam wiec pewnie sobie latają dalej i są na stanie samolotu ;)

• jorn Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli 18.07.11, 15:38
          Wszystko zależy od konfiguracji lotniska. Jeśli odprawa osobista jest blisko bagażowej i nie zdążyli jeszcze bagażu wysłać rozdzielni, to możesz dorzucić do walizki. Jeśli nie ma takiej możliwości, pozostaje kosz.
    • Gość: Marek Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: *.bluetone.cz 18.07.11, 16:40
      Jeśli i straży granicznej/personelowi lotniska to umknęło, to masz farta, ale w innym przypadku, nożyk przepada. Nie tylko nożyk. Każdy przedmiot o ostrych krawędziach. Zerknij na wymianę zdań pod artykułem o przewozie bagażu u linii Wizzair:

www.whichairline.pl/nowiny/Bagaż-na-pokładzie.-Warunki-przewozu-bagażu-Wizzair
      powodzenia
      • Gość: frequentflyer Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 22:18
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Jeśli i straży granicznej/personelowi lotniska to umknęło, to masz farta, ale w
        > innym przypadku, nożyk przepada. Nie tylko nożyk. Każdy przedmiot o ostrych kr
        > awędziach.

to ja już nic nie wiem. Ze strony lotniska Heathrow:
        Prohibited hand luggage items:
        Sharp items
        This includes knives (with blades over 6cm), razor blades, box cutters, scissors (with blades over 6cm from fulcrim), axes, hatchets, cleavers, ice axes, ice picks, swords, sabres and sharp or pointed martial arts equipment.

a w WAW się czepiają cążek do skórek z ostrzem o długości 6 milimetrów!
    • Gość: misqu Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: *.centertel.pl 26.07.11, 09:48
      Najlepszym wyjściem jest zabezpieczenie w postaci osoby odprowadzającej nas na samolot. Jeśli coś nie przejdzie, najlepiej jest jej to po prostu oddać.

Polecam jednak prewencje, czyli odpowiednie przygotowanie bagażu podręcznego. Znacznie łatwiej jest schować nożyk do głównego, lub zostawić go w domu. jasne że zdarzają się różne wypadki i przeoczenia, ale polecam skupienie się na ich eliminowaniu :)
      -----
      wyszukiwarka tanich połączeń lotniczych
      • Gość: KobiecaPodpaska Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 13:54
        Najlepszym wyjściem jest zabezpieczenie w postaci osoby odprowadzającej nas na samolot.

no tak ale mnie mama nie odprowadza na samolot, juz jako maly chlopiec sam chodzilem na autobus
        • Gość: połykacz.ognia Ostre przedmioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 14:53

Ja połykam małe ostre przedmioty które nie przechodzą przez kontrolę.
          Wydalam je później w strefie wolnocłowej. Poddaję to pod rozwagę Kasi.
      • Gość: qwasku Re: ostre narzędzia w bagażu podręcznym, czyli IP: 31.61.59.* 11.08.11, 14:46
        Moi znajomi mieli właśnie taką sytuację, że zapomnieli o sztućcach z nożem i włożyli do podręcznego. Nie było szans na to by przeszły:) nawet czasem pinceta czy obcinacz do paznokci nie przechodzi.

--------------------------------------
        sky4fly.pl- fajna wyszukiwarka lotów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka