Dodaj do ulubionych

Wyszukiwanie połączeń Polska -USA

IP: 69.195.136.* 16.09.11, 08:55
Pisze bo wraz z dziewczyną planujemy odwiedzic jej rodziców w Stanach i szukamy dobrego połaczenia lotniczego między Krakowem a Chicago, tak żeby nie tracic czasu na dodatkowe przesiadki
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaruś K. Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 10:52
      No to pisz dalej ! I nie trać czasu na dodatkowe przesiadki !
      • alllbert Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA 21.09.11, 11:25
        Jaruś K a coś Ty taki nerwowy. Zamiast coś polecić, tylko się niepotrzebnie czepiasz.
        Hmm a wracając może powinieneś poszukać jakiś wyszukiwarek lotów z tego co wiem jest ich trochę
        • Gość: frequentflyer Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.public.twinsnet.pl 21.09.11, 11:53
          Czepiasz się Ty, a Jaruś K. przecie wsparł pytacza w słusznym zamiarze pisania i szukania i dodał mu otuchy.
          inna sprawa że jakiś emotykon może by pomógł, ale sam ich nie lubię, bo to trochę jak śmiać się w głos z opowiedzianego przez siebie dowcipu.
          swoją drogą jeżeli Ojciec-Założyciel wątku chce porady, mógłby chociaż podać jakieś terminy bo rozkład zimowy od letniego różni się dość zasadniczo.
          • Gość: pogmatwany Pytacz-szukacz IP: *.cluster-h.websense.net 21.09.11, 16:26

Wygladasz na niekumatego. Nic nie znajdziesz i nigdzie nie polecisz.
            Jaki pytacz takie latanie. Niskie i po ziemi.
            • Gość: frequentflyer Re: Pytacz-szukacz IP: *.public.twinsnet.pl 21.09.11, 17:23
              a ty taki kumaty że zamiast to powiedzieć Ojcu-Założycielowi, mi próbujesz wbijać szpilki niczym prezesowi naszego klubu "Tęcza". mi, który za tydzień rusza na trasę WAW-HEL-ICN-TPE-ROR-TPE-ICN-GMP-CJU-PUS-ICN-HEL-WAW. żałosne.
        • Gość: Gość portalu Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.1and1.pl 22.09.11, 18:03
          Nie no próbowałem szukać jakiejś wyszukiwarki i w sumie natrafiłem na kilka ale nie wiem tak naprawdę co sądzić o tych firmach. Czy ktoś może polecić jakąś dobrą wyszukiwarkę/ firmę gdzie bezpiecznie można wykupić bilety. W sumie nie byłoby zabawnie gdybym wykupił bilet i na lotnisku miałoby się okazać, że nie mogę lecieć bo organizatorr tak naprawdę nie był organizatorem tylko zwykłym oszustem.
          • Gość: c# Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 08:38
            A nie można prościej? Daj sobie spokój z pośrednikami przy tak prostym locie.

Wejdź kolejno na strony:
            - Lotu
            - Lufthansy
            - KLM
            - Air France
            - może jeszcze British Airways.

Spróbuj jeszcze raz to samo z Warszawy. Będzie znacznie taniej, a do Warszawy możesz dojechać pociągiem.
            • frequentflyer Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA 23.09.11, 10:08
              z Warszawy 11 razy na 10 wychodzi drożej niż z KRK przez FRA czy MUC. niestety. i jeszcze trzeba jechać sławetnym autobusem 175, co podnosi koszt ekspedycji o dalsze 3,60 PLN na ryło.
              • Gość: c# Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:03
                Serio? Myślałem, że czymś via CDG, LHR czy AMS może wyjść taniej.
                Aż przez ciekawość wklepałem i z WAW z wylotem za miesiąc wyszło najtaniej 420€, a z KRK 575€. Bardzo ciekawe huby znalazł, Helsinki i Zurych.

(dla założyciela wątku - użyłem rzadko używanej w Polsce wyszukiwarki fluege.de )
                • frequentflyer Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA 23.09.11, 16:31
                  pisząc "z Warszawy" chodzilo o "z Warszawy LOT-em", gwoli jasności
    • jakietaniebilety.pl Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA 02.10.11, 17:52
      Lot lata bezposrednio , wejdź na ich stronę i po prawej w tabelce kliknij na ,, znajdź najniższa cenę ", wybierz Amerykę Pln i Nyc lub Newark
    • Gość: Sławek Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.bluetone.cz 04.10.11, 15:58

Warto od czasu do czasu zerknąć na stronę linii Aer Lingus i pilnować wyprzedarzy biletów do Stanów, bądź z Polski lub z portów zagranicznych, np. z Dublina. W przypadku znalezenia tanich biletów z Dublina, dotarcie do Irlandii za małe pieniądze to pestka.

www.whichairline.pl/loty/Kraków-J.-Paul-II-International-KRK/Chicago-Ohare-International-ORD
      • Gość: lena Re: Wyszukiwanie połączeń Polska -USA IP: *.vectro.com 17.10.11, 13:20
        Zgadzam się ze Sławkiem, że wylot z zagranicznych portów bywa często najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza w przypadku tak dalekich portów. Nie rezygnowałabym jednak z wyszukiwarek, które zawsze są pomocne. Pierwsza, jaka przychodzi mi do głowy to whynotfly.pl, a to pewnie dlatego, że współpracują z why not USA a ja byłam z nimi na W&T :p Może znajdziesz coś ciekawego ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka