Dodaj do ulubionych

Ryanair - bagaż

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 18:14
Witam. Mam pytanie: wykupiliśny z chłopakiem bilety na lot z Ryanairem, kupując 1 bagaż rejestrowany i chcemy się w niego razem spakować. Wiem, że nie można przekroczyć limitu, czyli tych 15 kg, ale czy możemy się oboje zapakować do 1 walizki, nie przekraczając tych 15 kg? Lecimy pierwszy raz i nie mamy pojęcia. Zapytam od razu, czy w 1 podręczny też możemy się oboje spakować?
Obserwuj wątek
    • kissmygrass Re: Ryanair - bagaż 14.06.12, 18:37
      Gość portalu: Bea napisał(a):

> ale czy możemy się oboje zapakować do 1 walizki, nie przekraczając tych 15 kg?

Przepraszam, ale czy oczekujesz od forumowiczów odpowiedzi na pytanie "jak dużo zapakuję do mojej walizki?".
      • Gość: Bea Re: Ryanair - bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 20:19
        Nie, chodziło mi o to, czy jeśli bagaż rejestrowany jest na jedną osobę wykupiony, to czy dwie mogą się w niego spakować?
        • Gość: Jaruś Re: Ryanair - bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 21:24
          Nie, no skąd. Muszą być trzy osoby ! Musicie znaleść trzecię osobę i razem sie zmieścić ! Inaczej będzie dopłata.
        • kissmygrass Re: Ryanair - bagaż 14.06.12, 21:43

> Nie, chodziło mi o to, czy jeśli bagaż rejestrowany jest na jedną osobę wykupio
          > ny, to czy dwie mogą się w niego spakować?

Nawet czterdzieści i cztery, natomiast odpowiedzialność prawną za zawartość ponosi jedna.
          • Gość: Bea Re: Ryanair - bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 22:26
            Dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: Kaśka Re: Ryanair - bagaż IP: *.cpe.marton.net.pl 19.06.12, 16:59
              Witam-mozecie się spakować....:-) Możecie też się spakować do jednej podręcznej,ale te akurat sa darmo jak się mieścisz w 10 kg i wymiary ma takie jak podają(czyli tradycyjna torba jamnik-małe lub mała walizka)jeżeli spakujecie się w 2 podreczne to nie musicie wykupywac rejestrowanego,zaoszczędzicie pieniązki...Pozdrawiam:-)

akurat ja rozumiem te pytania,bo kiedys sama miałam byc może dla nie których głupie,ale jak się pierwszy raz leci nie wie się nawet tych prostych reguł...
        • Gość: Kamila Re: Ryanair - bagaż IP: *.internetia.net.pl 21.06.12, 01:49
          oczywiscie ze moga ....
      • Gość: Bea Re: Ryanair - bagaż IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.12, 18:00
        Wylot w niedzielę, chcę się upewnić:

planuję wziąć dla siebie torebkę jako bagaż podręczny, chłopak będzie miał małą walizkę, w której będzie sporo moich rzeczy i jeszcze będziemy mieć bagaż rejestrowany na mnie, w którym z kolei będzie więcej jego rzeczy.

Czy nikt z obsługi się nie przyczepi, widząc w walizce podręcznej chłopaka damskie ubrania, prostownicę, bieliznę?

Wiem, że niektórzy pewnie uznają te pytania za głupie, ale lecimy pierwszy raz i nie chcę problemów na lotnisku.

Czytałam regulamin Ryanaira i tam jest taki zapis: "Nie jest dozwolone dzielenie się lub wspólne korzystanie z limitów bagażowych, nawet wśród osób podróżujących na tej samej rezerwacji. Przeniesienie bagażu na innego pasażera nie jest dozwolone." - czy to odnosi się tylko do limitu?
        • kissmygrass Re: Ryanair - bagaż 28.06.12, 18:51

> Czy nikt z obsługi się nie przyczepi, widząc w walizce podręcznej chłopaka dams
          > kie ubrania, prostownicę, bieliznę?

Co najwyżej pomyślą, że to jego.

> Czytałam regulamin Ryanaira i tam jest taki zapis: "Nie jest dozwolone dzieleni
          > e się lub wspólne korzystanie z limitów bagażowych, nawet wśród osób podróżując
          > ych na tej samej rezerwacji. Przeniesienie bagażu na innego pasażera nie jest d
          > ozwolone." - czy to odnosi się tylko do limitu?

Tak, to się odnosi tylko do limitu.
          • Gość: Bea Re: Ryanair - bagaż IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.06.12, 18:54
            dziękuję za pomoc;)
    • Gość: MAGDA Re: Ryanair - bagaż IP: *.cht-bng-013.adsl.virginmedia.net 24.08.12, 20:52
      czy ktos moze mial taka sytuacje.
      chce dokupic bagaz po odprawie online i chcialam sie dowiedziec czy mozliwy jest taki zakup i czy oplata za bagaz musi byc zaplacony te sama karta kredytowa, z ktorej byl kupowany bilet.!!
      • flyboom Ryanair-kupno bagażu po odprawie 25.08.12, 01:00
        Bagaż możesz dokupić po odprawie dowolną kartą ... akceptowaną przez linie Ryanair.
    • handlonet Re: Ryanair - bagaż 08.04.14, 11:32
      Nie można przekroczyć 10kg dla kabinówki .. Jest to waga całkowita z walizką .

Witam
      Odnośnie walizek kabinowych do RYANAIR, WizzAir , EasyJet ..itd..

Mogę zaoferować walizki w atrakcyjnych cenach 95 do 150zł max
      100% mieszczą się w gabarycie 55x40x20 - jest to wymiar całkowity zewnętrzny !!
      Do tego bardzo dobrej jakości. Te same walizki centra handlowe i galerie sprzedają 2-3 razy drożej.
      Już 300sztuk sprzedanych.
      Bez ściemy jak inni sprzedawcy !!!
      szukaj :
      handlonet.pl
      lub
      handlonet.na.allegro.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka