Dodaj do ulubionych

Zmiana rezerwacji

28.11.12, 16:13
Witam, czy jest mimo wszystko jakaś możliwość zmiany daty wylotu pomimo tego że mam bilet teoretycznie nie podlegający zmianom ? Chodzi o lot powrotny z Bangkoku do Warszawy przez Helsinki linią Finnair. Bilet był kupowany na Expedii chociaż to prawdopodobnie nie ma znaczenia. Proszę o szybką odpowiedź osoby ogarniające temat bo zależy mi na czasie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Zmiana rezerwacji IP: *.31.154.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.12, 20:07
      Lecisz z Bangkoku do Warszawy z Finnair i pytasz się ludzi na tym forum co robić? Dziwne, gdyż tu ludzie zadają pytania o to czy mogą zabrać szampon na pokład i w jakich pojemnikach :)
    • aleksakwiat Re: Zmiana rezerwacji 29.11.12, 09:29
      z tego co mi wiadomo jeśli taryfa nie zezwala na zmianę to raczej jest nie możliwe nawet za dopłatą
    • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: Zmiana rezerwacji IP: *.scansafe.net 29.11.12, 10:52
      Proponuje zadzwonic jeszcze raz do linii lotniczej.
      Powiedziec, ze wiesz ze w tej taryfie bilet jest nieprzekladalny. Ale mozesz zadac pytanie, co mozna zrobic (w domysle ile trzeba doplacic) by to sie dalo przelozyc.
      Linia ma swoj model biznesowy - dokladnie tak jak mowil ekspert w watku rownoleglym - i jej celem jest maksymalizacja zysku.
      Prawdopodobnie pojdzie na to, ze pozwoli Ci zmienic rezerwacje, jednak kwota jaka od Ciebie bedzie chciala przekroczy Twoje oczekiwania i tak sie rozejdziecie w pokoju.
      Pozostaje Ci miec nadzieje, ze w przypadku gdy nastapi jakiekolwiek opoznienie i koniecznosc przelozenia biletu na dolocie do BKK, to masz szanse negocjowac z nimi przelozenie powrotu o iles tam dni - probowalem to osobiscie i to dziala.
      Powodzenia - i na koniec nie zapomnij napisac jak Ci poszlo. Zawsze czegos nowego mozna sie nauczyc.
      • ekspert.do.dupy Re: Zmiana rezerwacji 29.11.12, 12:03

Ja nie mam nic do powiedzenia ale dla odmiany nie wkleje zadnego nachalnego linka.
        • Gość: Ekspert_z_dupy Re: Zmiana rezerwacji IP: *.180.231.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.11.12, 12:39
          Przynajmniej jesteś szczery, a to rzadkość w dzisiejszych "demokratycznych" czasach :)

Notabene: wystarczyło, żeby gość kupił bilet karta kredytową, która oferuje ubezpieczenie lub wykupił ubezpieczenie osobno, jeśli takowej nie posiada - żałosne!
          • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: Zmiana rezerwacji IP: *.scansafe.net 29.11.12, 12:45
            napisz prosze czy ubezpieczenie obejmuje taka sytuacje ...
            mam bilet na niedziele, ale jednak chce zostac do wtorku ... nie jest to przypadek losowy (smierc kogos w rodzinie), ani zdrowotny, tylko taki zwyczajnie - bo spodobalo mi sie ...

ktos oferuje takie ubezpieczenie ?
            • ekspert.do.dupy Ubezpieczenie 29.11.12, 12:56
              Gość portalu: rafal imysz@wp.pl napisał(a):

> ktos oferuje takie ubezpieczenie ?<

Cyganka, tfu, Google prawde Ci powie:
              www.allianzdirect.pl/ubezpieczenie-turystyczne/ubezpieczenie-kosztow-anulowania-biletu-lotniczego.html
              • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: Ubezpieczenie IP: *.scansafe.net 29.11.12, 13:20
                [...]
                Niezależnie od tego, czy powodem rezygnacji z wyjazdu będzie choroba, komplikacje zwiazane z ciażą, wypadek czy śmierć. Allianz ureguluje Twoje należności.
                [...]
                takie to kazdy sprzedaje ... moje pytanie dotyczylo innego ... wiec nie wkladaj linku bezuzytecznego
                • glupota.nie.boli Re: Ubezpieczenie 29.11.12, 13:32

Rafal, daj sobie siana. Miotasz sie i belkoczesz. Kup sobie, qrva, normalny bilet, dziadu.
                  Tanie mieso psy jedza.
                  • Gość: rafal imysz@wp.pl Re: Ubezpieczenie IP: *.scansafe.net 29.11.12, 13:55
                    Moge porozmawiac merytorycznie jak masz checi.
                    Ale rzucasz niewybredne slowa w moim kierunku, to juz mi sie odechcialo z Toba rozmowy.
                    Nie bede podgrzewal atmosfery bo to niczemu dobremu nie sprzyja.
                    • Gość: agentpzu Re: Ubezpieczenie IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.12, 14:35
                      nie ma takiego ubezpieczenia, które działa na "odechciało mi się" czy na "zaspałem". Nie ma też w takim przypadku zwrotu z karty.
          • grodzioflic Re: Zmiana rezerwacji 29.11.12, 14:31
            Jeżeli bycie żałosnym zależy od posiadania karty kredytowej to może i nie jestem bo ją mam i nią płaciłem za bilet, jednak te zwroty na kartę o których piszesz nie obejmują takich sytuacji jak moja gdzie zmiana terminu pobytu jest spowodowana po prostu moją nieprzymuszoną wolą. Mam też ubezpieczenie, jednak ono również nie obejmuje takich sytuacji. Co do biletu faktycznie był on najtańszą dostępną opcją co nie znaczy że tanią więc nie ma co tu cwaniakować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka