Dodaj do ulubionych

Do latających

12.02.15, 16:02

Na bilecie do Rzymu kupionym on-line nazwisko jest wydrukowane z małą usterką. Jest Muszynska (bez znaku zmiękczającego nad "n"), a powinno być: Muszyńska, tak jak w dowodzie osobistym. Czy nie będzie z tym kłopotu, a jeśli miałby być, to jak to wyprostować, bo jeszcze jest czas. Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje wątpliwości:)
Obserwuj wątek
    • saldek Re: Do latających 12.02.15, 17:42
      Nie bedzie problemu. Co wiecej nigdy sie nie stosuje polskich znaków gdyż przy niekorzystnym układzie kodowania w rożnych systemach mogą pojawić sie krzaczki.
      • saba73 Re: Do latających 13.02.15, 18:29
        Nie jest prawdą, że nigdy nie stosuje się polskich znaków. Są linie lotnicze gdzie nie można użyć polskich znaków, bo system nie przepuści dalej i są takie gdzie wpisujemy swoje nazwiska tak jak one brzmią. Wczoraj robiłam rezerwację w Ryanair, mam nazwisko z "ń" i na mojej rezerwacji właśnie takowe widnieje (rezerwacja wygenerowana w języku angielskim i żadnych "krzaczków" nie ma).
        • edd.y Koń by się uśmiał 14.02.15, 11:57
          saba73 napisała:

" Nie jest prawdą, że nigdy nie stosuje się polskich znaków."

:)
          • well19 Re: Koń by się uśmiał 14.02.15, 15:43
            To już nic nie rozumiem. Jest dopuszczalny brak polskich znaków czy nie?
            • edd.y Re: Koń by się uśmiał 15.02.15, 12:15
              Absolutnie jest dopuszczalny i nawet wskazany. Lec spokojnie.
              Moj post nie dotyczyl Ciebie. Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie
              plotl o mozliwosci rejestracji z polskimi znakami. Moj post czytasz:)
              • well19 Re: Koń by się uśmiał 15.02.15, 13:02
                Dziękuję, już się nie martwię:)
    • well19 Re: Do latających 12.02.15, 17:47
      Saldek, Bardzo dziękuję, że zechciałeś odpowiedzieć. Już teraz jestem spokojna. Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka