Dodaj do ulubionych

Rezygnacja z rezerwacji biletu

24.01.17, 13:59
Kupiłam bilet w Ryanair na lot pod koniec marca. Chcę go zwrócić. Czy można i czy są jakieś potrącenia? Jeszcze się nie odprawiałam więc to była tylko transakcja przez internet. Na stronie linii o tym nic nie ma. Z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • imw Re: Rezygnacja z rezerwacji biletu 24.01.17, 14:38
      www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/warunki-i-postanowienia/termsandconditionsar_744477929
      • nota222 Re: Rezygnacja z rezerwacji biletu 24.01.17, 16:33
        Znałam to. To nie jest odpowiedź na moje pytanie, bo na szczęście nikt nie umarł ani nie zapadł na poważną chorobę [wymagają potwierdzenia DOKUMENTEM przez lekarza, to chyba jakieś kuriozum - w innych liniach też tak jest?]. Pytam, czy ktoś ma takie doświadczenie jak rezygnacja z rezerwacji bez jedynych dwóch ciężkich powodów wymienionych w przywołanym przez Ciebie regulaminie, czyli po prostu coś w rodzaju zwrotu na długo przed wylotem - 2 miesiące.
        • imw Re: Rezygnacja z rezerwacji biletu 24.01.17, 18:22
          10.1 BRAK REFUNDACJI

Z zastrzeżeniem postanowień art. 4.2, 10.2 oraz 10.3 niniejszych Ogólnych Warunków Przewozu, wszelkie kwoty uregulowane z tytułu rejsów obsługiwanych przez przewoźnika (wł. z wszystkimi pieniędzmi wpłaconymi za dodatkowe usługi świadczone przez nas) nie podlegają refundacji.
          • flying.carpet Rezygnacja z biletu 25.01.17, 10:31

To nie jest rezerwacja. To zakup biletu. Warunki ewentualnej rezygnacji z lotu są podawane przy zakupie biletu. Ale, proszę, pytaj tak długo aż dostaniesz satysfakcjonującą odpowiedź. Zwrotu
            pieniędzy nie dostaniesz. Możesz wyrażać swoje niezadowolenie z kolejnej niekorzystnej dla ciebie odpowiedzi.
    • odrzuconareklamacja.pl Re: Rezygnacja z rezerwacji biletu 18.05.17, 10:29
      Mam nadzieję, że z Ryanair udało się uzyskać zwrot za bilety.
      Zwracam uwagę, że jak lot zostanie odwołany lub opóźniony przysługuje odszkodowanie do 600 EUR.
      Więcej na mojej stronie.
      odszkodowania-loty.pl

Łukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka