Dodaj do ulubionych

Londyn Luton - czas odprawy

IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.02.05, 22:43
Wybieram się WizzAirem do Londynu, londuję na Luton, chciałbym zarezerwować
autobus do centrum i nie wiem ile trwa (standardowo) odprawa / kontrola po
przylocie? Czy macie jakieś doświadczenia? W jakim tempie się to odbywa? Z
góry dzięki za info? Dodam tylko, że lecę bez większego bagażu, więc problem
czekania na rozładunek samolotu mnie nie dotyczy.

Pozdrawiam

Roman
Obserwuj wątek
    • Gość: Szyszek Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.server.ntli.net 28.02.05, 08:40
      Jeżeli lecisz tylko z pokładowym bagażem, to wszystko powinno zając Ci bardzo
      niewiele czasu. Pokażesz paszport imigracyjnemu i jesteś wolny ;-)))Nie musisz
      rezerwować autobusu wcześniej, bilet kupisz u kierowcy. I nie bedziesz miał
      dodatkowej opłaty za płatność kartą. Możesz także spróbować pojechać easyBusem
      do Hendon (pólnocny Londyn) i dalej autobusem miejskim lub metrem. Bilety w
      busie już od 1 funta
      • Gość: RomanK Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.05, 08:55
        Właśnie chce jechać easybusem za jednego funta, dlatego rezerwuje wcześniej i
        potrzebuje znać mniej więcej czas odprawy. Czy uważasz, że 30 minut powinno mi
        wystarczyć?

Pozdrawiam,

Roman
        • Gość: Szyszek Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.server.ntli.net 28.02.05, 10:28
          Jeśli samolot przyleci o czasi, to generalnie, nie ma problemu, 30 minut
          powinno wystarczyć. Natomiast jesli chcesz jechać easyBusem, to jeszcze lepiej
          dla Ciebie, ponieważ od 29 listopada ubr. nie musisz się martwić by zdążyć na
          zarezerwowany bus. Jeśli będziesz miał jakiekolwiek opóźnienie, możesz pojechać
          każdym kolejnym busem.
          • Gość: Szyszek Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.server.ntli.net 28.02.05, 10:31
            Jeszcze jedno: od 13 marca easyBus jedzie aż do Baker street (centralny
            Londyn), a nie na Hendon
    • Gość: Gościu Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:47
      ZNOWU REKLAMA PROSZKU DO PRANIA !!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Szyszek Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.server.ntli.net 28.02.05, 14:30
        Nie mam prowizji z easyBusa ;-) Ktos pyta, a ktoś mu odpowiada
    • Gość: ssijgo Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 12:28
      Tak naprawde na www ciezko znalezc bilet na easyBusa za 1 funta, wiekszosc jest
      po 5, nawet 6. Powrotny Green Line kosztuje 9.50 u kierowcy, 9 przez internet,
      wazny 3 m-ce i jedzie srednio 70 min. do Victoria Station.

Kup bilet na pozniejszy easyBus, nawet na ostatni tego dnia, bo kierowca wezmie
      Cie do wczesciejszego easyBusa bez problemu, ale jak sie spoznisz, to musisz
      kupic kolejny bilet u kierowcy za 5 funtow.

• Gość: Szyszek Re: Londyn Luton - czas odprawy IP: *.server.ntli.net 28.02.05, 14:34
        Nie jest tak jak piszesz. Jeśli się spóźnisz, możesz pojechać innym busem. Nie
        wiem czy działa to w drugą stronę, tzn. czy możesz pojechać wcześniejszym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka