Dodaj do ulubionych

Sky Europe...?

IP: *.mmj.pl 18.04.06, 15:18
Mam do was "oblatanych" pytanie- co to za linia, konkretnie czy warta
zaufania? Czy odwołuja loty, spóźniają się , jak z obsługą pasażerów? Waham
się czy zdecydować się na lot z nimi a tą akutat linią jeszcze nie leciałem.
Prosze o opinie i rady. dziękuję
Obserwuj wątek
    • jsatriani Re: Sky Europe...? 18.04.06, 15:45
      Sky Europe leciałem tylko 2 razy do Londynu, nie nazekałem. To słowacka linia.
    • cysiekk1 Re: Sky Europe...? 18.04.06, 15:55
      Słyszałem wiele opinii- raczej niepochlebnych. Od wyeksploatowanych, brudnych
      samolotów, niemilej obsługi na pokładzie po niestabilność połączeń. Ale sam nie
      miałem okazji się przekonać więc swojej opinii nie mam
    • peter775 Re: Sky Europe...? 18.04.06, 17:43
      Czy ktoś wie jakim cudem dodzwonić się do tych cholernych nierobów w centrum
      rezerwacji SkyEurope ?????????????????? Próbuję już 3 dzień i już się wk.....!
      Pracuje tam w ogóle ktoś ???
    • ann.k Re: Sky Europe...? 18.04.06, 22:33
      Leciałam z nimi rok temu w marcu na trasie WAW-FCO-WAW. Było w porzadku. Z
      Warszawy wylot o czasie. Na miejscu tez bez problemow. Obsluga byla mila,
      samolot czysty.
      Nieco gorzej bylo w drodze powrotnej, ale jakbym chciala sie o to awanturowac
      zaplacilaby nieco wiecej w Alitalii. Z Rzymu samolot byl spozniony jakies 30
      minut. Mial jakies problemy z podwoziem - kiedy nad lasem kabackim sie one
      ujawnily, wyobraznia nastoletnich pasazerek na koncu samolotu wybujala ostro,
      stewardessy sie troche napocily przy gaszeniu pozaru paniki :-)
      Jesli chodzi o Sky - moim zdaniem godne polecenia (stan na marzec 2005).
      Niedlugo lece z nimi znowu. Zobaczymy czy sie nie spsiło ;-)
      • Gość: Ania Re: Sky Europe...? IP: *.eris.pl 19.04.06, 15:29
        Przestrzegam ludzi przed SkyEurope. Odwołali mi lot na weekend majowy z końcem
        stycznia i do dziś nie zwrócili pieniędzy. Twierdzą, że wysłali 17 lutego tylko
        gdzie? Nie było mowy o pomyłce bo płaciłam kartą
        • ann.k Re: Sky Europe...? 19.04.06, 19:34
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Przestrzegam ludzi przed SkyEurope. Odwołali mi lot na weekend majowy z
          końcem
          > stycznia i do dziś nie zwrócili pieniędzy. Twierdzą, że wysłali 17 lutego
          tylko
          >
          > gdzie? Nie było mowy o pomyłce bo płaciłam kartą

A prosiłaś o potwierdzenie dokonania wpłaty na Twoją kartę?
        • Gość: katelbinka Re: Sky Europe...? IP: *.pata.pl 19.04.06, 19:45
          nam też odwołali lot w maju, poinformowali na trzy tygodnie przed wylotem,
          chociaż już dawno o tym wiedzieli. w biurze obsługa bardzo niesympatyczna.
          raczej nie dbają o klienta - mnie już stracili. zobaczymy jak bęzie ze zwrotem
          pieniędzy...
          • Gość: Peter Re: Sky Europe...? IP: *.mmj.pl 19.04.06, 20:06
            Czy jest chociaż jedna osoba która ma dobre zdanie o tej linii???
            • Gość: sumire Re: Sky Europe...? IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:59
              Ja. W ubiegłym roku latałam dość często z Krakowa do Amsterdamu, nie spóźniłam się ani razu, wszystkie loty się odbyły :)
            • Gość: observer Re: Sky Europe...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 00:24
              Ja też z nimi latam, przez ostatnie 12 miesięcy pięciokrotnie. Nigdy na nic nie
              narzekałem. Raz nawet nie policzyli mi opłaty za dodatkowe narty, mimo iż
              wiedzieli, że w pokrowcu zamiast deklarowanej 1 pary są 2 :-)
              • Gość: klara Re: Sky Europe...? IP: *.range86-141.btcentralplus.com 21.04.06, 08:42
                Latam duzo - jedyna linia ktora trzy razy odwolala mi lot to Skyeurope.
                Ostatnio na swieta wielkanocne - po prostu zmyli sie z Warszawy zostawiajac
                ludzi na lodzie. Nie polecam!
                • Gość: Vaderk1 Re: Sky Europe...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:38
                  Chyba ich nie lubia w Warszawie bo mi okradli bagaz z kosmetykami za 200 euro.To
                  chyba kara ze za malo lataja z Warszawy.Tylko dlaczego ja mam za to ponosic kare?
                  • Gość: Peter Re: Sky Europe...? IP: *.mmj.pl 21.04.06, 14:47
                    Jak widać przewaga opinii negatywnych o Sky europe jest znacząca... To tym
                    bardziej niepokojące dla mnie gdyż mam wykupiony lot tą linią.....
                    • tutanka Re: Sky Europe...? 23.04.06, 13:05
                      no, i ja tez :-(
                      • Gość: sumire Re: Sky Europe...? IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:17
                        No ale po co od razu zakładać, że się spóźnią, odwołają, polecą w złym kierunku albo i co gorszego?
                        Nie jest to może najbardziej rzetelna linia lotnicza świata (może problem polega na tym, że mało nią lata bardziej wymagającego ludu z Europy Zach.), ale mnie i jeszcze paru innym udawało się bezproblemowo tam i nazad dolecieć. Nie demonizujmy.
    • Gość: Peter Re: Sky Europe...? IP: *.mmj.pl 23.04.06, 16:45
      Jako pocieszenie optymiści przypominają że Sky Europe ma w najblizszym czasie
      zakupić kilka nowych Boeingow 737 NG (więc ma być lepiej)....
      • ann.k Re: Sky Europe...? 23.04.06, 18:36
        I niby zakup nowych Boeingów ma sprawić, że nie odwołają lotu?
        • cysiekk1 Re: Sky Europe...? 24.04.06, 12:54
          ann.k napisała:

> I niby zakup nowych Boeingów ma sprawić, że nie odwołają lotu?
          >
          >
          Tak ponieważ więcej samolotów to mniejsze obłożenie lotów na każdy samolot . A
          więc co za tym idzie- mniej ewentualnych spóźnień i odwołań (teoretycznie...)
          • ann.k Re: Sky Europe...? 24.04.06, 18:46
            Sugerujesz, że odwołują loty ponieważ ułożyli rozkład na więcej maszyn niż mają
            i potem metodą krótkiej i dłuższej zapałki decydują, który lot odwołać?!
            • Gość: Ambrosius 4 Re: Sky Europe...? IP: *.dwlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:39
              Pewnie tak jest... Oby było lepiej po zakupie nowych maszyn.
              • cysiekk1 Re: Sky Europe...? 26.04.06, 00:29
                Gość portalu: Ambrosius 4 napisał(a):

> Pewnie tak jest... Oby było lepiej po zakupie nowych maszyn.
                No własnie... Oby. Praktyki Sky Europe są powszechnie znane więc trafić na
                stuprocentowo "grający" lot to poprostu szczęście...
                • bebiak Re: Sky Europe...? 26.04.06, 01:22
                  Z dzisiejszej (tj. wtorkowej) gazetki "Metropol" (cytuję):

Czy leci z nami bagaż?
                  Podróż samolotem do Dublina bez bagażu odbyli w sobotę pasażerowie tanich linii
                  lotniczych Sky Europe. Po przylocie do Irlandii okazało się, że bagaże zostały
                  w Krakowie, a na miejsce dotarły dopiero wczoraj. Sky Europe tłumaczy, że
                  kapitan samolotu zatankował do pełna, a przy zbyt krótkim pasie startowym w
                  Krakowie bagaże nie mogły zostać zabrane, gdyż samolot nie dałby rady
                  wystartować.
                  - To już się nie powtórzy. Zmienimy samolot na nowocześniejszy, a narazie
                  piloci nie będą tankować maszyn do pełna, tak aby wszystkie bagaże mogły zostać
                  zabrane - powiedział Eryk Kłopotowski, rzecznik Sky Europe.

• Gość: xxx Re: Sky Europe...? IP: *.mmj.pl 26.04.06, 12:45
                    Hehe dobre! Niedługo zaczną zabierać tylko załogę bo z ludzmi nie wystartują :P
                    • Gość: Kretka Re: Sky Europe...? IP: *.acn.waw.pl 01.05.06, 22:51
                      leciałam z nimi raz, w marcu do Salzburga. Punktualnie, miła obsługa, pomocna
                      (leciałam z maluszkiem). Nie mam zastrzeżeń.
                      • paula245 Re: Sky Europe...? 02.05.06, 18:34
                        Leciałam z Londynu do Krakowa,pilot był bardzo dobry,bo wcześniej polski z
                        Centralwingsa to rzucał się jak pchła jaka.Za dwa tyg lecę British Airways
                        • Gość: Agata Re: Sky Europe...? IP: *.dwlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:44
                          Mam nadzieje ze juz nie tyle co w terminie i bez opoznien polece ale ze w ogole
                          polece... Jeszcze 3 mce.....
                          • Gość: Peter Re: Sky Europe...? IP: *.mmj.pl 02.05.06, 23:15
                            Bądzmy dobrej myśli i wielkiej wiary w Sky Europe a MOŻE będzie dobrze. Gdyby
                            był to WizzAir moglibyśmy spać spokojnie (sprawdzony dobre kilka razy )
                            Optymizm przede wszystkim!
    • Gość: asia Re: Sky Europe...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:35
      Leciała w maju 2005 roku do Londynu i z powrotem i nie narzekam, wszystko było
      w porządku bagaż cały i razem ze mną doleciał, a start na czas. Załoga miła.
      Lecę w czerwcu do Paryża mam nadzieję ze tez będzie tak dobrze jak w tamtym roku
      • Gość: Homoludens Re: Sky Europe...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:08
        Miałem nienajlepsze mniemanie o tym przewoźniku- słyszalem wiele nagatywnych
        opinii o Sky Europe. Do czasu. Lecaiałem z nimi na trasie KRK-DBV-KRK i było
        bardzo kulturalnie, punktualnie i czysciutko. Nowy, pachnacy samolot, miła
        obsługa. Jedynym minusem lotów (zarówno tam jak i z powrotem) mogą być
        strasznie niemiłe i dość mocne turbulencje...Rzucało strasznie w kazdą strone.
        Ale to już (chyba) nie wina Sky-a?
        • Gość: Ks. Piotr Re: Sky Europe...? IP: *.c9.msk.pl 17.09.06, 09:20
          Nie, to wina PO.
    • Gość: Paulina Re: Sky Europe...? IP: *.telpol.net.pl 19.09.06, 00:04
      leciałam tymi liniami teraz dwa razy do Hiszpanii i spowrotem i jestem
      zadowolona. Obecnie z tego co kapitan samolotu mówił firma sie rozbudowywuje i
      lecieliśmy najnowszym samolotem tych linii, więc było czysto, a obsługa bardzo
      miła. Loty nie były opóźnione w wręcz wrześniej niż zapowiadali dolecieliśmy :)
      polecam
    • mrzagi01 Re: Sky Europe...? 19.09.06, 09:48
      leciałem SkyEurope w sierpniu z Pragi do Paryża (Orly)i z powrotem, i jestem
      bardzo zadowolony. Samolot Boeing 737-700, żadnego opóźnienia. złego słowa nie
      moge powiedzieć.
      • morricone Re: Sky Europe...? 22.09.06, 22:48
        leciałem z nimi do Barcelony z Krakowa i bardzo polecam, szczególnie ze względu
        na nowiutkie samoloty:)
        • Gość: baQ Re: Sky Europe...? IP: *.toya.net.pl 18.10.06, 14:15
          a jak jest ze Sky Europe na trasie KRK - Amsterdam? Czy latają też nowe samoloty ?? Ja lecę za niecały miesiąc.. z nimi pierwszy raz,więc mam pewne obawy.
    • Gość: Jak Re: Sky Europe...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:20
      Leciałem Sky Europe we wrześniu z Pragi do Amseterdamu i nie mam żadnych uwag.
      Może tylko te ciemne odrosty blond stewardessy ;) Ale poza tym czysto,
      punktualnie i nawet bagaż doleciał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka