Dodaj do ulubionych

płatność karta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 12:51
chce kupic bilet przez net z ryanair i zaplacic karta mastercard electronic. w
miejscu gdzie ma byc podpis posiadacza karty nie mam zadnego numeru, wiec
gdzie mam szukac kodu cvv? czy karte trzeba jakos aktywowac bo jeszcze z niej
nie korzystałam?
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: płatność karta 03.05.07, 13:51
      najpierw upewnij sie, ze Twoja karta mozesz placic w necie, potem ja aktywuj, a
      numer cw jest na odwrocie karty na tym pasku gdzie jest podpis powinien byc
      numer karty jeszcze raz + dodatkowe 3 cyfry.
      Jesli nie masz na odwrocie na pasku z podpisem numeru karty to moze ta karta
      nie sluzy do zakupow w sieci?
    • sinus1 Re: płatność karta 03.05.07, 18:32
      Kartą MasterCard Electronic nie zapłacisz w internecie.

Sinus
      • Gość: zdzisława Re: płatność karta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:47
        kupowałam kiedyś u norwega. okazało się, że karta do płacenia za bilety w necie
        musi być "wypukła". chyba, że teraz już coś się zmieniło...
        • iberia.pl Re: płatność karta 03.05.07, 20:33
          chyba nie jest to regula, juz nieraz slyszalam, ze ktos placil plaska karta,
          ktora miala opcje:platnosc w necie.Zalezy od banku.
          • Gość: bdzibdzionka. Re: płatność karta IP: *.41-151.net24.it 03.05.07, 23:27
            Potwierdzam. Ja mam płaską. Visa Electron. Ale ma funkcje karty kredytowej.
            Używam jej tylko do zakupów w sieci, i we wszystkich tanich liniach z których
            korzystałam akceptują ją.
            • roxis Re: płatność karta 03.05.07, 23:46
              Większość kart wypukłych (embosowanych) jak np. AX 37, VI 4x, CA (Master Card) 5X
              są akceptowane jako forma płatności w internecie. Niektóre karty debetowe
              posiadające logo Visy lub Mastercard mogą być również zdatne do płatności w
              internecie. Na pytanie czy moja karta zostanie zaakceptowana do płatności w
              internecie najlepiej odpowie bank, w którym masz konto, a nie osoby na forum
              latanie. Nikt tutaj nie zagwarantuje Ci tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka