Dodaj do ulubionych

bagaż - plecak

IP: *.chello.pl 23.05.07, 11:25
Hej!
mam pytanie odnośnie bagażu głownego.
Wybieram sie do Chin (Aeroflotem przez MOskwe) no i mam zamiar jako bagaż wziąc PLecak (z duża ilościa pasków i klamerek..), ze względu na charakter podróży walizka nie wchodzi w grę. i teraz pytanie, jak go opatulic i zapakować zeby przezyl podroz i zawartość w srodku i przy załadunku ktoś go nie sponiewierał i nie porwał (tu te paski stanowiąproblem) czy na lotnisku jakos to zalatwiają czy samemu trzeba o to zadbać??
z góry dziękuje za odpowiedz :)
Obserwuj wątek
    • pawel_zet Re: bagaż - plecak 23.05.07, 11:27
      Na lotnisku w Warszawie to załatwią, ale na lotnisku w Pekinie - nie.
    • kj6 Re: bagaż - plecak 23.05.07, 11:39
      Faktycznie - plecak lepiej zabezpieczyć. Kupiłem sobie niedawno pokrowiec - i
      jestem bardzo zadowolony. Opis poniżej. Na czas podróży samolotem plecak wkłada
      sie do pokrowca, potem pokrowiec wkłada się do plecaka ;-)
      Sklep: www.e-biwak.pl (szukaj w "Akcesoria")

pokrowiec na plecak Luggage Cover L
      zastosowanie:
      producent: Tatonka
      materiał: 190T Nylon Taffeta PU
      wyposażenie: rączka, zamykana zamkiem klapa
      pojemność: 70-80 litrów
      waga: 250g
      cena: 78,00 zł
    • sinus1 Re: bagaż - plecak 23.05.07, 13:16
      Też mam zawsze ten problem, już nie raz pourywali mi paski i kieszenie. Czasami
      przy odprawie dają taki gruby foliowy worek i można w niego bezpiecznie
      zapakować plecak. Ale to nie reguła, może rzeczywiście warto zaopatrzyć w taki
      pokrowiec o którym pisał przedmówca.

Sinus
      • Gość: Kat Re: bagaż - plecak IP: *.chello.pl 23.05.07, 13:39
        pokrowiec fakt fajny, ale na dwa plecacki (70 i 80l) to kurcze sporo kasy ;/
        a jak myslicie, miec we wlasnym zakrecie worki foliowe na lot i powort i na lotnisku zakleic jakas pancerna taśmą wystarczy? chyba niema nigdzie wymogu ze musi byc jakas rączka czy inne trzymadełko? w ostatecznosci pozostaje ten pokrowiec...
        • gennady Re: bagaż - plecak 24.05.07, 08:01
          W WAW nic nie załatwisz bo nie ma urządzeń do foliowania. W PEK nie zwróciłem
          uwagi, ale nie widziałem nikogo z zafoliowanym bagażem.
          Jeśli będziesz zaklejał folią z taśma, to w PEK zrób to już przy check-in'e, bo
          najpierw idziesz przez cło a dopiero póżniej check-in(na wypadek gdyby celnik
          kazał Ci coś otwierać, chociaż takich przypadków też nie widziałem. No ale chyba
          lepiej sie przygotować).
          Miłej podróży i fajnego jedzenia! :-)
          pzdr
          Gennady
          -----------------------------
          zdjęcia ślubne i z podróży:
          <a href="www.mypictures.pl">www.mypictures.pl</a>
          • Gość: Kat Re: bagaż - plecak IP: *.chello.pl 25.05.07, 11:15
            Nie liczylam na urządzenia do foliowania, tylko wszystko we wlasnym zakresie:Worki, taśma.. Wylatuje spowrotem z Shanghaju, a tam w zeszłym roku szłam od razu do nadania bagażu a nie przez zadne cła. nadaje bagaż ide dalej... wiec chodzi oto zeby opatulić plecak przed jego nadaniem.

tylko teraz pytanie, jak to bedzie z ta nalepka przy nadaniu, musi być rączka? bo co jak przykleja na folie, folia sie zniszy i ją gdzieś wyrzucą a mojplecak zamiast do Wawy poleci gdzies indziej ;/
            • Gość: OLA Re: bagaż - plecak IP: *.lan.net.pl 30.05.07, 10:18
              Zajdz do pierwszego z brzegu sklepu z materialami,kup ze dwa metry lekkiej i
              mocnej tkaniny.metr dostaniesz juz za niecale 10 zl.Poszukaj wsrod cioc badz
              kolezanek maszyny do szycia.Uszyjcie najzwyklejszy worek zamykany
              na:rzepy,suwak,sciagany sznurkiem itp.Nie zapomnij o doszyciu raczki z z tej
              samej tkaniny(zeby bylo na czym zamocowac naklejek o locie.Jak poszukasz w
              koszach na tzw.koncowki metrazu,to i po 5zl za metr znajdziesz.I zamiast
              78zlx2,bedziesz miec to samo za jedyne 20zl na dwa plecaki.Myslec
              dzieciaczki.Szczesliwego lotu i wspanialych wrazen z podrozy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka