sanpja 12.07.07, 17:46 Nie wiecie jakimi samolotami latają te egipskie linie z Katowic do Hurgady? Nie znam jeszcze numeru lotu ale wylatuję 16.08 o 10.30 z Katowic do Hurgady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Re: Linie AMC z Katowic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:26 Na 99% będzie to jeden z trzech boeingów 737-800 (dwa produkowane w 2006 i jeden z 2007 roku). Jeden procent należy zostawić ma MD 88 z roku 1996 a więc też całkiem młodego. Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 16:19 Dzięki ale nie chciałabym jednak trafić na ten 1 % pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubatek Re: Linie AMC z Katowic? IP: 151.193.220.* 13.07.07, 16:43 Nawet gdyby był to MD to nie mam na co narzekać. nawet wolę od benków no i pięknie dotarte a nie nówki. Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 17:44 czyli 10 lat dla samolotu to nie dużo? Bo się nie znam. A może lepiej o zużyciu maszyny świadczy ilość przebytych lotów? Po prostu jestem zielona. Kiedyś leciałam z Centralwing i podczas lotu cały czas coś trzeszczało a kiedy wysuwały się koła to wydawało mi się że coś odpadło. Za rok leciałam z TunisAir i dziwiło mnie że nic nie skrzypi i tak jakoś nie słyszałam kiedy koła się wysunęły - od tego czasu nie oceniam już wieku samolotu po jakosci tapicerki :D ale nie mam pojęcia czy 10 lat dla samolotu to dużo czy mało. Jeśli można to gdzie jest więcej miejsca w MD czy w Boeingu? Odpowiedz Link Zgłoś
alina Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:05 Leciałam tym nieszczęsnym MD w maju z Hurghady do Katowic. Powiem tak, miejsca na nogi więcej niż w boeningu (mam na myśli tego, którym operuje AMC) ale wrażenia ogólne bardzo niekorzystne. Samolot mocno wyeksploatowany, a przede wszystkim brudny. Wejście do toalety tylko dla desperatów. Poza tym przez większość czasu występowały turbulencje. Mocno rzucało. Sporo latam, ale ten lot mi utkwił w pamięci. Do dzisiaj się cieszę, że jestem na ziemi. He, he... A piloci to pradziwi kowboje. Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:17 Łomatulu - :0 Ale w turbulencje to chyba się wpada nie zależnie od tego jakim samolotem się leci? Czy zależnie? I te kowboje w Egipcie - pewnie mi się papierowa torebka przyda :D Ale nie miałam nic złego na mysli pisząc o CW - przynajmniej rozumiałam pilotów i stewardessy. Bo po angielsku ja nie mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
alina Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:26 Jasne, że na turbulencje piloci nie mają wpływu ale ci, z którymi leciałam mieli chyba dużą fantazję. Jak dla mnie za dużą. Pogoda nad Katowicami była o.k. a im się parę razy nie trafiło podejście do lądowania. I te rozkoszne pomruki MD-sa.... Miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:42 Ja leciałam nowiutkim (tak mi się wydawało) 737 z Monastiru do Warszawy i piloci tak schodzili do lądowania, że mąż mnie wyprowadził zieloną z samolotu. Arabowie chyba coś w sobie mają. A można wiedzieć kiedy leciałaś i o której godzinie z Hurgady - przynajmniej porównam czy mam szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
alina Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 19:00 10 maja (jeśli mnie pamięć i kalendarz nie myli) coś tak ok. 6.oo rano. Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: Linie AMC z Katowic? 16.07.07, 17:29 no to ślicznie dziewczynki - ja też mam wracać o 6 rano :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Linie AMC z Katowic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:44 10 lat to dla samolotu niewiele. Samoloty w renomowanych liniach latają do 20 lat i dłużej. Potem jako czartery lub w krajach mniej rozwiniętych na liniówkach. 30 letnie maszyny na niebie to nie rzadkosć. W PLL LOT najstarsze maszyny mają 18 lat i dopiero w przyszłym roku będzie wychodzić ze służby u nas co nie oznacza że przestaną latać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orwo Re: Linie AMC z Katowic? IP: *.ramtel.pl 18.07.07, 18:58 Jak samolot przelatał 10 lat, to przynajmniej wiadomo, że nie ma ukrytych wad fabrycznych. A taki nowy to nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 MD 18.07.07, 17:46 Lecieliśmy MD z Poznania na koniec maja. Fakt, samolot wygląda niezbyt korzystnie w środku (siedzenia stare, mało miejsca na nogi, tragiczne zasłony oddzielające kabinę pilotów) ale WC było jak najbardziej ok. Sam lot też jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś