Dodaj do ulubionych

Linie AMC z Katowic?

12.07.07, 17:46
Nie wiecie jakimi samolotami latają te egipskie linie z Katowic do Hurgady?
Nie znam jeszcze numeru lotu ale wylatuję 16.08 o 10.30 z Katowic do Hurgady.
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Linie AMC z Katowic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:26
      Na 99% będzie to jeden z trzech boeingów 737-800 (dwa produkowane w 2006 i
      jeden z 2007 roku). Jeden procent należy zostawić ma MD 88 z roku 1996 a więc
      też całkiem młodego.
      • sanpja Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 16:19
        Dzięki
        ale nie chciałabym jednak trafić na ten 1 %
        pozdrawiam
        • Gość: Bubatek Re: Linie AMC z Katowic? IP: 151.193.220.* 13.07.07, 16:43
          Nawet gdyby był to MD to nie mam na co narzekać. nawet wolę od benków no i
          pięknie dotarte a nie nówki.
          • schade Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 17:44
            czyli 10 lat dla samolotu to nie dużo? Bo się nie znam.
            A może lepiej o zużyciu maszyny świadczy ilość przebytych lotów? Po prostu
            jestem zielona. Kiedyś leciałam z Centralwing i podczas lotu cały czas coś
            trzeszczało a kiedy wysuwały się koła to wydawało mi się że coś odpadło.
            Za rok leciałam z TunisAir i dziwiło mnie że nic nie skrzypi i tak jakoś nie
            słyszałam kiedy koła się wysunęły - od tego czasu nie oceniam już wieku
            samolotu po jakosci tapicerki :D ale nie mam pojęcia czy 10 lat dla samolotu to
            dużo czy mało.
            Jeśli można to gdzie jest więcej miejsca w MD czy w Boeingu?
            • alina Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:05
              Leciałam tym nieszczęsnym MD w maju z Hurghady do Katowic. Powiem tak, miejsca
              na nogi więcej niż w boeningu (mam na myśli tego, którym operuje AMC) ale
              wrażenia ogólne bardzo niekorzystne. Samolot mocno wyeksploatowany, a przede
              wszystkim brudny. Wejście do toalety tylko dla desperatów.
              Poza tym przez większość czasu występowały turbulencje. Mocno rzucało. Sporo
              latam, ale ten lot mi utkwił w pamięci. Do dzisiaj się cieszę, że jestem na
              ziemi. He, he... A piloci to pradziwi kowboje.
              • schade Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:17
                Łomatulu - :0
                Ale w turbulencje to chyba się wpada nie zależnie od tego jakim samolotem się
                leci? Czy zależnie?
                I te kowboje w Egipcie - pewnie mi się papierowa torebka przyda :D
                Ale nie miałam nic złego na mysli pisząc o CW - przynajmniej rozumiałam pilotów
                i stewardessy. Bo po angielsku ja nie mówię.
                • alina Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:26
                  Jasne, że na turbulencje piloci nie mają wpływu ale ci, z którymi leciałam
                  mieli chyba dużą fantazję. Jak dla mnie za dużą. Pogoda nad Katowicami była
                  o.k. a im się parę razy nie trafiło podejście do lądowania. I te rozkoszne
                  pomruki MD-sa.... Miodzio
                  • schade Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 18:42
                    Ja leciałam nowiutkim (tak mi się wydawało) 737 z Monastiru do Warszawy i
                    piloci tak schodzili do lądowania, że mąż mnie wyprowadził zieloną z samolotu.
                    Arabowie chyba coś w sobie mają.
                    A można wiedzieć kiedy leciałaś i o której godzinie z Hurgady - przynajmniej
                    porównam czy mam szansę.
                    • alina Re: Linie AMC z Katowic? 13.07.07, 19:00
                      10 maja (jeśli mnie pamięć i kalendarz nie myli) coś tak ok. 6.oo rano.
                      • schade Re: Linie AMC z Katowic? 16.07.07, 17:29
                        no to ślicznie dziewczynki - ja też mam wracać o 6 rano :(
            • Gość: radek Re: Linie AMC z Katowic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:44
              10 lat to dla samolotu niewiele. Samoloty w renomowanych liniach latają do 20
              lat i dłużej. Potem jako czartery lub w krajach mniej rozwiniętych na
              liniówkach. 30 letnie maszyny na niebie to nie rzadkosć.
              W PLL LOT najstarsze maszyny mają 18 lat i dopiero w przyszłym roku będzie
              wychodzić ze służby u nas co nie oznacza że przestaną latać.
      • Gość: orwo Re: Linie AMC z Katowic? IP: *.ramtel.pl 18.07.07, 18:58
        Jak samolot przelatał 10 lat, to przynajmniej wiadomo, że nie ma ukrytych wad
        fabrycznych. A taki nowy to nie wiadomo...
    • becikowe5 MD 18.07.07, 17:46
      Lecieliśmy MD z Poznania na koniec maja. Fakt, samolot wygląda niezbyt
      korzystnie w środku (siedzenia stare, mało miejsca na nogi, tragiczne zasłony
      oddzielające kabinę pilotów) ale WC było jak najbardziej ok.
      Sam lot też jak najbardziej w porządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka