Dodaj do ulubionych

przesiadka w schiphol

10.08.07, 18:10
witam. Przed Bozym Narodzeniem bede leciala z Bristolu UK do Amsterdamu
Schiphol a tam przesiadka do Warszawy. Caly lot z KLM, kupiony jako jeden
bilet. Dzis dostalam informacje, ze godziny odlotow odrobine sie zmienily i
zdalam sobie sprawe, ze po przylocie z Bristolu do Amsterdamu mam 25 min do
nastepnego odlotu. Czy tak niewiele czasu w "busy time" wystarczy aby sie nie
spoznic? Zaczynam lekko panikowac i jakos tez do konca nie wierze, ze moj
bagaz w ciagu 25 min trafi z samolotu do samolotu. Czy ktos mial moze podobne
doswiadczenia i moglby sie podzielic spostrzezeniami. Dzieki
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: przesiadka w schiphol 10.08.07, 19:08
      25 min to bardzo malo czasu ,gdzie kupowalas bilet ?
      • Gość: pawel_bielsko Re: przesiadka w schiphol IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.07, 21:59
        Obawiam sie, ze bez szans ;((
        • Gość: Justyna Re: przesiadka w schiphol IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 10.08.07, 22:58
          25min na przesiadkę? Kurde, ludzie, przecież to nie pociąg, że można przebiec z
          peronu na peron. Zanim otworzą drzwi po wylądowaniu samolotu = 5min (co
          najmniej). Zanim wysiądziesz (no chyba, że uprzesz się na siedzenie przy samych
          drzwiach) - niech będzie 3 min. Zanim dojdziesz do terminala - zakładając, że
          nie wylądujesz na bramce nr 58 - niech będzie 10min (szybkimi chodnikami). To
          sama sobie policz jakim cudem masz zdążyć. A ja podałam już naprawdę wyśrubowane
          czasy. Przykro mi, ale nie bardzo chyba, że załatwisz to jakoś z obsługą, a
          drugi samolot na Ciebie poczeka.
          • saphira Re: przesiadka w schiphol 11.08.07, 20:42
            bilet kupilam na stronie KLM wpisujac trase Bristol-Warszawa. Teraz zastanawiam
            sie po jaka cholere oferuja mi taki bilet, jesli z gory wiadomo, ze sie spoznie.
            Chyba musze zadzwonic do ich biura obslugi, gdyz jak wspomnialam we
            wczesniejszym poscie, wczoraj mnie poinformowano o zmianie czasu odlotow i ja
            jak glupia nie policzylam ze to tylko 25 min. dzieki, takie mialam przeczucie,
            ze to za malo czasu.
            • voyager747 Re: przesiadka w schiphol 11.08.07, 20:58
              A może się jeszcze godziny zmienią do grudnia, ale 25 minut to raczej ciężko
              będzie. Ja jak mam godzinę na przesiadkę to już się martwię. Dzwoń do biura i
              może coś Ci pozmieniają.
              • pawel_bielsko Re: przesiadka w schiphol 11.08.07, 21:04
                Ja idac po i tak jezdzacych chodnikach z dwoch sasiednich piarow szedlem 25minut, wiec dzwon i cos zmien!
                • saphira Re: przesiadka w schiphol 12.08.07, 11:42
                  witam ponownie. wczoraj zadzwonilam do biura KLM i okazalo sie, ze zmieniajac
                  czas odlotu, wiedzieli, ze 25 min to za malo na przesiadke i oczekiwali kontaktu
                  aby zmienic moj lot na inny. zaproponowano mi kilka opcji (ta sama trasa-inne
                  godziny) i teraz mam godzine do kolejnego odlotu. Oby do grudnia znow czegos nie
                  zmienili! dzieki za podpowiedzi
                  • sylwek07 Re: przesiadka w schiphol 12.08.07, 12:55
                    Jesli dostaniesz znow informacje o zmianie godziny to teraz bedziesz
                    wiedziec aby sie dopytac o druga przesiadke

pamietam jak czekam na Schipol ponad 10 godzin i zmienili mi gate 3
                    razy ,heh wtedy to sobie zwiedzilem lotnisko :)
                  • Gość: Justyna Re: przesiadka w schiphol IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 12.08.07, 18:01
                    Czyli wszystko dobrze się skończyło :) Swoją drogą, skoro wiedzieli, że 25min to
                    za mało na przesiadkę to nie mogli sami zadzwonić i zaproponować Ci zmiany lotu?
                    Ehhh.... Powodzenia! A Schiphol jest super, ja bym tam mogła mieszkać :)
    • idced Re: przesiadka w schiphol 16.08.07, 14:01
      niestety Schipol jest sporym lotniskiem i mimo że wszystko jest
      bardzo dobrze oznaczone 25 min to troche mało, zwłaszcza że samoloty
      dość czesto się spożniają a więc nie masz żadnej rezerwy
      czasowej.jeżeli w Bristol dostaniesz dwie karty pokładowe w tym
      jedną do Warszawy szanse większe bo będą cię wzywać.Z bagażem-no cóż
      nie masz wpływu.Ale moja rada: jeżeli nie jesteś w stanie tego
      zmnienić na Schipolu jest fajna knajpa samoobsługowan na Ii poziomie
      ew dobre wygodne fotele gdzie można się przespać. Zycze powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka