glos_z_sali_obok 27.07.08, 15:50 Koniec Air Italy Polska jest już bliski. Rejsy do Monastiru 27.07 i 28.07 w ostatniej chwili odwołane. Żegnamy ozięble. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cafe_frappe Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.171.103.226.crowley.pl 27.07.08, 16:02 No właśnie... Zastanowiło mnie, że dziś na stronach internetowych lotnisk w Warszawie i Katowicach nie znalazłam lotów realizowanych przez AEI. Ciekawe, kto przejął schedę... Wygląda mi na to, że Central. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Koniec Air Italy Polska 27.07.08, 20:44 AEI zrealizowal dziś loty WAW-VRA-WAW i WAW-RHO-KTW-RHO-WAW, na Monastir zabrakło samolotu. Prawdopodobnie około 600 ludzi zostało/zostanie na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cafe_frappe Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.171.103.226.crowley.pl 27.07.08, 22:38 I tak powstaje plotka... ;D Zajrzałam na tablice przylotow i odlotów po 15-tej. Potem zobaczyłam Twój post i... wniosek był prawie gotowy ;) Idąc za ciosem - przypisałam C0 "przejęcie schedy" po AEI, bo zauważyłam, że wieczorny lot z Rodos do Wawy obsługuje C0 (choć jak się okazuje - to dwa odrębne loty, i AEI się ze swego również wywiązało). Trochę mi łyso - więc się tłumaczę ;) Widzę teraz, że AEI szykuje się jeszcze dziś do lotu w kierunku Marsa - Alam. Masz więc rację - problem jest na razie z obsługą lotów z i do Monastiru. Ludzie na forum "Tunezja" piszą o 36-godzinnym przesunięciu wylotu. Ci, którzy mieli wrócić dziś wieczorem... pewnie na razie nie mają jak napisać 8/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniec Air Italy Polska IP: 83.238.13.* 28.07.08, 15:23 dzięki Bogu, że mam to już z sobą !!! "tylko" 6 godzin opóźnienia to sama przyjemnosć w porównaniu z 36 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 16:04 Wiadomo może kto ich zastąpi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taxi Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 18:10 Prima Fischer Polska Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Koniec Air Italy Polska 28.07.08, 19:07 Nikt ich nie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 11:16 Nie, jasne, że nie... Biura podróży po prostu odwołają setki lotów dla setek tysięcy turystów.... Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Koniec Air Italy Polska 29.07.08, 12:41 Bez przesady - nie setki, tylko dziesiątki. A nie będą miały wyjścia, jeśli nie będzie przewoźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ewatr Re: Koniec Air Italy Polska 30.07.08, 08:38 wyczytałam na forum Tunezja, że z EXIM Tours zamiast AEI poleci Nouvelair (tylko nie w niedzielę, a w pon.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinm Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:41 Nie wiem o co chodzi ale od kilku dni obserwuję tablicę wylotów i przylotów z Warszawy i jakoś wszystko gra, tzn są sporadyczne opóźnienia, ale nie tak dramatyczne jak tutaj czytam, więc o co chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:15 Bo po raz kolejny "eksperci" sieją panikę. To samo dotyczy Centralwings. Lepiej nie czytać tych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Bob IP: 83.238.13.* 30.07.08, 16:07 to sobie lataj tymi beznadziejnymi liniami i bądź szczęśliwy spędzając wiele godzin na lotnisku :(( poczytaj forum Tunezja- w ostatniej chwili ludzie dowiedzieli się, że zamiast w nd. rano wylatują w pon. wieczorem, bo Air Italy ma to w d.....e, że mają oni jakiś plan urlopowy czy po prostu chcieliby wylecieć w terminie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinm Re: Bob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:14 Z Twoich agresywnych wypowiedzi jednoznacznie wynika, że jesteś uprzedzona do Air Italy, a właściwie można wysnuć jeszcze jeden wniosek. Mianowicie chyba nie powinnaś wyjeżdżać z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: marcinm IP: 83.238.13.* 31.07.08, 08:36 Agresywnych wypowiedzi ????? nie rozśmieszaj mnie Skoro jesteś kolejnym fanem Air Italy to sobie bądź- Twoja sprawa. Ja już doświadczyłam lotu z tą "wspaniałą" linią i nikomu tego nie życzę. A z kraju zamierzam wyjeżdżać w każde kolejne wakacje- i zapewniam Cię, że jest wiele bardzo dobrych charterowych linii, o których na tym i innych forach nikt złego słowa nie napisał. Jak myślisz- dlaczego ? Bo nie traktują ludzi jak przedmiotów i nie olewają ich na każdym kroku !!! I takimi liniami w przyszłosci zamierzam latać, a biura podróży, które "wynajmą" AEI zamierzam omijać szerokim łukiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !AIP mówię NIE! Re: marcinm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:35 Ciekawe kiedy biura podróży wycofają się ze współpracy z Air Italy? Oby jak najszybciej! Ja też będę omijał biura korzystające z AIP. Nie toleruję dziadostwa. Ich stosunek do ludzi jest bulwersujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Koniec Air Italy Polska IP: 217.153.165.* 01.08.08, 13:21 To między innymi nasza rodzina była tą ,,szczęsliwą". Mieliśmy mieć wylot 27.07.2008 o godz. 10.00 (niedziela) z Monastiru do Katowic. Wylecieliśmy o 21.15 28.o7.2008 (poniedziałek) liniami NOVOULAIR. To przecież ,,takie małe " opóźnienie. Wszystkim wylatującym z firmą EXIM tours proponuje dobrać urlopu w pracy ....bo nie znacie dnia ani godziny..:)) życzę udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Koniec Air Italy Polska IP: 80.50.234.* 01.08.08, 13:34 Air Italy zakończy tak jak Fischer i Prima Charter. Latali przez jeden sezon i przez ciągłe opóźnienia biura więcej z nimi nie podpisały umów i taki los czeka też Air Italy Polska. jeden sezon i zwiną interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 15:18 czy jak jest takie duże opóźnienie to air italy zapeniaką jakiś hotel czy tak się koczuje na lotnisku????? i co w kwestii odszkodowania, czy coś sie ależy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 20:27 Jaki hotel!? Na lotnisku się "oczekuje" aż naprawią samolot. Co do odszkodowania, to jeżeli stracisz dobę hotelową, to biuro podróży zazwyczaj z wielkimi bólami zwraca kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
escada92 Re: Koniec Air Italy Polska 01.08.08, 20:38 Jest takie parawo, że po jakimś czasie przysłguje nam hotel, ale niestety linie lotnicze mają to gdzieś, zapewne wszystkie linie trktuja tak swoich pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia75 Re: Koniec Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:34 W zeszłym roku leciałam Prima Charter i muszę powiedzieć, że przewoźnik ten świetnie zadbał o swoich pasażerów. Dostaliśmy pokoje w Marriocie i mięliśmy świetną opiekę a opóźnienie nie było dłuższe niż 8 godzin. Podróż wspominam bardzo miło i nie mogę jej porównać do mojego lotu-porażki, jaki miał miejsce kilka dni temu z AIP. Aż nie chce się wspominać:( Odpowiedz Link Zgłoś
glos_z_sali_obok Re: Koniec Air Italy Polska 05.08.08, 13:55 Ale bądźcie chociaż trochę obiektywni. Wszyscy doskonale wiecie, że AIP w przypadku opóźnienia też kwateruje ludzi w hotelu. Czy im się to podoba czy nie - taki mają obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
ewatr Re: Koniec Air Italy Polska 06.08.08, 10:34 chyba nie bardzo wywiązują się z tego obowiązku, przed chwilą na forum tunezja przeczytałam wpis Pani, która kilkanaście godzin spędziła z dziećmi na walizkach w hotelu z powodu opónienia AEI :(( Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Koniec Air Italy Polska 07.08.08, 10:26 wczoraj mieli wystartować z Okecia o 22.30, polecieli (mam nadzieję) o 5 rano - jak zwykle ostatnio paxy mają skrócone wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koniec Air Italy Polska IP: 83.238.13.* 07.08.08, 10:47 AEI dzisiaj- przylot z Hurgady zamiast o 11 o 13:52 (a czy tak będzie to zobaczymy) dodam, że 2 samoloty AMV (AMC Airlines), które też o 11 mają planowy przylot są oczekiwane o 10:30 i 10:40 Wiec chyba żadnych problemów na lotnisku w Hurgadzie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś