Dodaj do ulubionych

Cubana de aviation?

15.10.08, 10:11
Hej

Czy ma ktos z Was jakies doswiadczenia z ta linia?
Nie moge znalezc na ich stronie ani w googlach, czym lataja? Obawiam sie, z e moga to byc poradzieckie stare samoloty.
Maja atrakcyjne ceny na przeloty na Kube, dosc spory limit bagazu- rozpatruje ich jako potencjalnych przewoznikow.
Prosze o Wasza pomoc.
Obserwuj wątek
    • pg179 Re: Cubana de aviation? 15.10.08, 13:22
      Cześć
      Nie miałem przyjemności lecieć Cubaną, ale z tego co wiem to do europy latają na
      Iłach 96. Nie są to stare samoloty i skoro nie mają zakazu lotów do Unii to bać
      sie nie ma czego.
      • glos_z_sali_obok Re: Cubana de aviation? 15.10.08, 14:08
        pg179 napisał:

> Cześć
        > Nie miałem przyjemności lecieć Cubaną, ale z tego co wiem to do europy latają n
        > a
        > Iłach 96. Nie są to stare samoloty i skoro nie mają zakazu lotów do Unii to bać
        > sie nie ma czego.

Dokładnie, ja też słyszałem ze latają do Europy Iłami 96. Mają ich 3 sztuki -
        ich średni wiek to 2,5 roku. Oprócz tego mają 3 sztuki Tu-204 z ubiegłego roku,
        2 sztuki A320 - 6 letnie, 2 sztuki 30-letnich Iłów 62M i po jednym B727 oraz
        Yak-u 42D :P
        • pshemass Re: Cubana de aviation? 15.10.08, 16:11
          IŁ62M, czyli jak pamiętam niefortunna maszyna LOT, która rozbiła się nad lasem
          kabackim... Agniecha uważaj !!! ;)
          • Gość: Atamanka Re: Cubana de aviation? IP: 88.220.188.* 15.10.08, 17:19
            Dzieki za Wasze odpowiedzi, Przemek dostaniesz w dzioba za straszenie mnie, wiesz ze po ostatnim locie z EVN mam lek przet lataniem ;)
            • okarynka Re: Cubana de aviation? 15.10.08, 22:13
              Poszukaj na forum Karaiby - tam była mowa o Air Cubana (Cubana de Aviacion).
              Pozdrawiam,
              • atamanek Re: Cubana de aviation? 15.10.08, 23:08
                Hejka

Czytalam, usmialam sie przy ktoryms poscie, ale raz sie zyje.
                Zrobilam rezerwacje- dostalam miejsce 13!!!!!
                Myslalam,z e nie ma w samolotach 13 rzedu, kurde felus....

Problem, ze nie chcieli ode mnie kasy, bilet tylko ppaierowy do odbioru na lotnisku, jakies dziwne te linie
                A, lot jest IL 96 w jedna strone z miedzyladowaniem technicznym, nie podali gdzie.

Mam sie zaczac juz bac?
    • przemas48 Re: Cubana de aviation? 17.10.08, 00:18
      międzylądowanie będzie pewnie jak się paliwo skończy, więc ogólnie rzecz biorąc
      port lotniczy nieustalony ;)

Pozdrawiam
      • atamanek Re: Cubana de aviation? 17.10.08, 08:12
        przemas48 napisał:

> międzylądowanie będzie pewnie jak się paliwo skończy, więc ogólnie rzecz biorąc
        > port lotniczy nieustalony ;)
        >
        > Pozdrawiam

Wez mnei nie strasz ;)
        Jak na razie rezerwacje mam, nie wiem gdzie zaplacic, ani jak zmienic ten 13 rzad na cos cywilizowanego ;)
        • Gość: Ada Re: Cubana de aviation? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 08:38
          Dlaczego określasz 13 rząd mianem niecywilizowanego?
          • atamanek Re: Cubana de aviation? 17.10.08, 15:21
            Gość portalu: Ada napisał(a):

> Dlaczego określasz 13 rząd mianem niecywilizowanego?

Bo jest rzadko spotykany w cywilizowanych liniach :)
        • Gość: frequentflyer Re: Cubana de aviation? IP: 80.241.133.* 17.10.08, 09:24
          a rezerwację gdzie robiłaś? na ich stronie nic nie da się zrobić IMO, a jestem
          zainteresowany.
          • atamanek Re: Cubana de aviation? 17.10.08, 15:20
            Gość portalu: frequentflyer napisał(a):

> a rezerwację gdzie robiłaś? na ich stronie nic nie da się zrobić IMO, a jestem
            > zainteresowany.

Rezerwacje zrobilam wlasnie na ich stronie, dostalam numery miejsc, numery
            rezerwacji do systemu amadeus (widac je w systemie).
            • Gość: frequentflyer Re: Cubana de aviation? IP: 80.241.133.* 17.10.08, 15:47
              a gdzie wsiądziesz do Cubany i jak tam dolecisz?
              może strona chodzi pod exploreram a pod firefoxem ani rusz? sprawdzę.
              pzdr
              • atamanek Re: Cubana de aviation? 17.10.08, 17:29
                Gość portalu: frequentflyer napisał(a):

> a gdzie wsiądziesz do Cubany i jak tam dolecisz?
                > może strona chodzi pod exploreram a pod firefoxem ani rusz? sprawdzę.
                > pzdr

Tego jeszcze nie opracowalam do konca, wylot jest z LGW Londyn Gatwick. Strone Cubany otwieralam w firefoxie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka