Dodaj do ulubionych

Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1

IP: *.aster.pl 05.11.08, 10:17
Witam!
Do jutra musze zaplacic za bilety kupione na ich stronie.
Czy ktos z Was lub Waszych znajomych kupowal u nich bilet i lecial
juz?
Troche sie niepokoje, bo nie maja biura w Polsce, i nijak nie mozna
ich sprawdzic.
Nie chcialabym stracic pieniadzy, albo na lotnisku patrzec jak inni
odlatuja.
Prosze o pilna pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sinus1 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 05.11.08, 10:59
      Znajoma kupowała u nich bilet i doleciała szczęśliwie :P)
      • Gość: Krystyna Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.aster.pl 05.11.08, 11:09
        dzieki, oby wiecej takich odpowiedzi, bo ceny maja konkurencyjne.

Pozdrawiam
        • a380 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 05.11.08, 12:23
          Kilka razy z nimi leciałem. Wszystko bez problemów - pilnuj terminu płatności,
          bo pieniądze muszą fizycznie być na koncie biura. Przesłanie potwierdzenia
          przelewu nie wystarczy.
          • Gość: Ładna Pani Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.me.entel.pl 13.05.09, 14:39
            Leciałam z nimi do Kanady i wszystko bylo ok. A ceny rzeczywiście
            maja bardzo konkurencyjne.
    • Gość: nina104 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 20:51
      Kupiłam u nich bilety ,ale jeszcze podróż przede mną. Sprawdzałam w LOT czy
      jestem na liście tego określonego lotu i jestem, więc problemów nie powinno być.
      Zresztą czytałam wiele pozytywnych opinii. Nikt nie wypowiadał się negatywnie!
      • Gość: Krystyna Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.aster.pl 06.11.08, 15:49
        Dzieki. Jak bedziesz po locie to daj znac. Jestem bardzo ciekawa
        Pozdrawiam
        • Gość: zuzu Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: 80.72.40.* 08.03.09, 00:09
          Ja szefowej ciagle tam zamawiam i nie ma problemu:)\
          Fakture pocztą przysyłaja
    • brasilka2 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 07.11.08, 20:51
      Kupowałam u nich bilet w te wakacje, najmniejszych problemów nie było.
    • tierralatina Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 13.11.08, 23:40
      Kupilem juz u nich kilkanascie biletow. I jestem bardzo, ale to
      bardzo zadowolony. Nigdy nie mialem z nimi zadnego problemu. I prawie
      zawsze sa najtansi.
      • jozka5 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 18.11.08, 15:24
        Ja tez kupowałam i wszystko było ok. Przy zmianach czasu odlotów
        kazdorazowo dzwonili. Bardzo rzetelni!!!!!i najtańsi;))
        • Gość: emi1402 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 22:27
          ja też wielokrotnie latałam do USA z FLYSIESTA i zawsze wszystko
          było bez najmniejszych problemów. Szczerze polecam!!!
    • Gość: meacrutea Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.lutn.cable.ntl.com 31.01.09, 01:26
      a czy w cene biletu wliczony jest bagaż? bo nie mogłam znaleźć żadnych
      informacji na ten temat na ich stronie. I czy jest to standardowe 20kg?
      • a380 Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 03.02.09, 13:07
        To tez zależy od linii lotniczej i od kierunku. Zwykle w liniach "tradycyjnych"
        bagaż jest w cenie biletu (ale na wewnętrznych trasach w USA już podobno
        niektóre linie pobierają opłatę). Najczęściej w klasie ekonomicznej jest to 20
        kg (+ bagaż kabinowy), ale zdarza się 23 kg lub więcej. Inne zasady obowiązują
        przy przelocie do USA - każdorazowo informacja i limicie bezpłatnego bagażu jest
        podana na bilecie elektronicznym, który drukujesz sobie po zakupie. Najlepiej
        zadzwoń do FlySiesta i zapytaj o konkretną trasę i przewoźnika.
        • Gość: jugo Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: 78.8.139.* 25.02.09, 20:37
          właśnie zadzwoń i zapytaj to dobry pomysł gdyby jeszcze ktokolwiek odbierał te
          telefony. Mam wrażenie, że to są jacyś oszuści przesłać pieniądze na konto jest
          bardzo łatwo ale co dalej...
          • Gość: Ewe Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.171.220.112.static.crowley.pl 28.02.09, 11:35
            Kupiłam bilet na flysiesta do Tajlandii liniami Aerosvit. Od razu
            dostałam potwierdzenie na maila i mogłam sobie sprawdzić na stronie
            Aerosvit mój lot. Telefon też odnierają, bo dzwoniłam parę razy. Po
            za tym można płacić przelewem.
    • Gość: ania Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: 78.8.78.* 14.03.09, 08:52
      Ja kupowalam spokojnie wszystko ok!
    • Gość: Wojciech W. Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.ipartners.pl 14.09.09, 16:13
      Zdecydowanie polecam!!!!!!!
      Kupiłem u nich 2 bilety...N.Y+Ekwador przez Paname z Warszawy
      koszt 3500zł w obie strony za jeden bilet.To rewelacyjna oferta.
      Leciałem pomiędzy 21 sierpnia a 10 września.Wychodziłem z samolotu
      na tydzień np w N.Y...POTEM NA 6 DNI W Ekwadorze...i dzień w Panamie
      i dzień w MIAMI.Szczegóły life.pl@life.pl
      Wojciech
    • Gość: rozczarowana Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 14:58
      nie ufaj im--
    • Gość: CH Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.10.09, 20:57
      Flysiesta to biuro podróży z Litwy.
      Może konkurować cenowo z polskimi, bo ma niższe koszty pracy, i czasem wyższe
      prowizje od linii lotniczych.

W razie problemów, zawsze można wskoczyć w samochód, i pojechać do nich do Wilna
      - z Warszawy to jakieś 7 godzin jazdy.

Jeśli ktoś uważa, że ryzyko nie jest warte tych kilkudziesięciu złotych różnicy
      w cenie biletu, powinien raczej szukać biur z adresem w Polsce.
    • Gość: Beata FlySiesta IP: *.netia.pl 07.12.09, 12:52
      Najgorsze doswiadczenie jakie mam dotychczas z przewoznikiem, podaja
      ceny w zlotych, okazuje sie, ze zaplata jest po przeliczniku z litow
      i,niespodzianka, cena jest znacznie inna finalnie - nie musze pewnie
      dodawac, ze wysza znaczaco niz miala byc. Dodatkowo, reklamacje
      wysyla sie faksem na Litwe, w "naszym ojczystym" angielskim języku.
      Brrrr!
      • Gość: nina104 Re: FlySiesta IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.09, 13:25
        Ja nie miałam z nimi żadnych problemów, cena podana była ceną ostateczną.
      • tierralatina Re: FlySiesta 19.12.09, 04:38
        Dziwne rzeczy wypisujesz. Kupuje u nich naprawde regularnie i czesto
        na bardzo dziwne pozaeuropejskie trasy i ZAWSZE cena podana na
        poczatku jest cena koncowa. Nie ma zadnych dodatkowych oplat
        manipulacyjnych, czy czegokolwiek. Na fakturze ryeczywiscie pojawiaja
        sie lity, ale to cena w zlotowkach nie ulega zmianie.
        Co wiecej gdy sie u nich kupuje wiele razy to na kazdy kolejny bilet
        jest jakas tam znizka. Co wiecej one sie kumuluja i samemu sie
        decyduje kiedy z nich korzystac.
        Jak dla mnie flysiesta.pl i aero.pl to najlepsze opcje na polskim
        rynku. Choc zawsze warto sprawdzic tez zagraniczne wyszukiwarki
        polaczen. Np. ostatnio kupowalem trzy bilety Berlin-Santiago de Chile
        i najtanszy okazal sie amerykanski Orbitz.
        • Gość: Agatka Re: FlySiesta IP: 80.93.154.* 09.04.10, 18:01
          Moge tylko polecic ten serwis.
          Cena podana na poczatku,jest cena ktora trzeba faktycznie zaplacic.
          NIe raz korzystalam z tego serwisu przy lotach z moim synkiem do
          Polski i nie moge narzekac.Ceny sa konkurencyjne(lubie sprawdzac
          inne wyszukiwarki lotow) wiec zawsze zamawiam z tym serwisem.
          Pozdrawiam
          Agatka S
      • Gość: Victor Re:Uwaga na FlySiesta !!! IP: 89.204.135.* 21.03.14, 10:38
        www.facebook.com/pages/Fly-siesta-Scammers/586421761441441?ref=hl
      • guardian21 FlySiesta typowe oszustwo 23.10.14, 17:10
        Bandyci podaja ceny w zlotych polskich a obciazja w Euro co przy popieprzonych przeliczeniach kart VISA z Euro na USD a potem na PLN daje kurs 4,4 . Informacja jak zwykle ukryta malymi literkami a konkretnie pod linkiem ktorego nie trzeba akceptowac. Jak im sie zwraca uwage ze tego typu informacja powinna byc na stronie glownej jak w innych serwisach zagranicznych i przynajmniej czlowiek wie co go czeka i moze zaplacic albo karta Masters gdzie przelicznik jest bardziej nromalny albo karta debetowa Euro to maja to w du...

Zreszta obsluga klienta jak zwykle dla tego typu kombinatorow - Infolinia w ogole nie odpowiada mozna dzwonic do us… Oczywiscie polskiej wersji brak, ponoc tylko po angielsku i litewsku bo nie mialem przyjemnosci i cierpliwosci zeby sie polaczyc
        • poti79 Re: FlySiesta typowe oszustwo 24.06.15, 09:41
          Ten kurs to nie jest ich wina. To nasze banki tak nas okradają. Przykład. Alior Bank. Płaciłem za coś w EURO kartą kredytową. Kurs średni jest na poziomie 4,17 a kurs w jakim oni rozliczają wszystkie płatności w walucie EURO to ok 4,49. Flyfiesta nie ma nic do tego kursu. Oni dostają tylko kwotę w EURO.
          Lepiej w ich przypadku płacić zwykłym przelewem w PLN (mają konto w PLN). Wtedy nie ma prowizji.
    • Gość: Paulina zapytanie jak rzeczywiście jest.. IP: 188.33.116.* 11.11.10, 14:51
      witam chciałam tylko zapytać czy te ceny co niby wyskakują jako całkowite na samym końcu to czy rzeczywiście tak jest? Czy na lotnisku nie dopłacamy jakichś innych kosztów, rezerwacji za miejsca czy jakichś kosztow administracyjnych itp.
      wicie jak jest, dajcie znać?
      proszę..
    • Gość: Jacek Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 IP: *.189.217.6.skyware.pl 02.12.13, 05:42
      UWAGA!!!! Kupiłem bilet u nich płacąc kartą. Transakcja od początku do końca prowadzona była w PLN. Na końcu zatwierdziłem kartą kwotę PLN 1540. Obciążenie przyszło na PLN 1680. Tłumaczyli przelicznikiem walut chociaż w tym dniu kurs sprzedaży euro w moim banku dawał kwotę PLN 1620.
      • imw Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 15.12.13, 17:35
        Doliczyłeś prowizję za przewalutowanie?
        • Gość: serweta Re: Flysiesta IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.14, 21:27
          Witam serdecznie,
          kupiłam bilet do USA za pośrednictwem tego serwisu. I od dwóch dni chodzę zestresowana :) Najpierw trochę musiałam poczekać na bilet elektroniczny, następnie kiedy już go dostałam, próbowałam sprawdzić moją rezerwację - uff, w końcu udało się.
          Natomiast pytanie moje dotyczy wyboru miejsca w samolocie, podania numeru paszportu. Dotychczas jak kupowałam bilet lotniczy (co prawda było to tylko dwukrotnie) zaraz przy zakupie podawałam te dane, a także przy zakupie mogłam zaklepać sobie miejscówkę. Akurat lecę ze znajomymi i chciałabym siedzieć gdzieś tam w ich okolicy. Oni kupowali przez inną stronę bilety na ten sam lot i miejsca już mają wybrane.
          Nie wiem, czy to kwestia tego serwisu, czy też linii, którymi lecę (Alitalia i KLM)...

Poza tym, szukając informacji o moim locie, na stronach Alitalii, niestety żadna informacja potwierdzająca, że posiadam bilet na ten lot się nie pojawia...

Może ktoś się orientuje w tych wszystkich sprawach i będzie uprzejmy wyjaśnić to mnie, niedoświadczonej w lataniu podróżniczce :)
    • marcin.celom Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 05.03.18, 17:37
      POTWIERDZAM OSZUŚCI !!!
      Wybierajcie każdą inną firmę rezerwacyjną tylko nie tą. Bardzo dużo latam ale przeważnie latałem do krajów europy zachodniej i nie musiałem wyszukiwać lotów w tak dziwnych firmach jak flysiesta raz byłem zmuszony i matko moja co ja przeżyłem. Po wybraniu lotu i zaakceptowaniu ceny dla dwóch osób z mojej rodziny dokonałem rezerwacji i opłaty. Natychmiast na meila otrzymałem potwierdzenie rejestracji z informacją, że bilety przyjdą po zatwierdzeniu płatności. Zauważyłem jednocześnie, że u jednego z pasażerów na potwierdzeniu rezerwacji widnieje jedynie jedno imię natomiast pasażer posługuje się dwoma co gorsza było to drugie imię. Bojąc się kłopotów na lotniskach niezwlocznie zadzwoniłem do firmy jednocześnie zgłaszając problem online, otrzymałem informację, że zaraz oddzwonią z informacją co zrobić i rzeczywiście się tak stało. Pani mówiąca w połączonych językach polskim, ukraińskim i angielskim wyjaśniła, że mam anulować tą rezerwacje zrobić drugą taka samą a oni sobie płatność przeniosą i po kłopocie. Wchodzę na stronę robię drugą rezerwację nie rozłączając się z doradcą, otrzymuję potwierdzenie, że wszystko jest ok i parę minut później na email otrzymuję bilety i fakturę z informacją opłacone- hura. ( straciłem jakieś 2h czasu ). Parę godzin później dzwoni kolejny konsultant ok. godz. 20.00 i znowu językiem polsko, ukraińsko, angielskim mówi do mnie że bilety są nie opłacone cena zdrożała i mam czas do 23.00 opłacić resztę niedopłaty bo inaczej loty i wpłacone pieniądze przepadną. Proszę go o wyjaśnienie, a on ..."Pan musieć placic nie zaplacic lot pieniadze przepasc i nie być"... Proszę o informacje na meila mówi jutro bedzie meila dziś już późno. Dostaję za to fakturę do dopłaty prawie 700zł do godz 23.00 z informacje, że jak nie wszystko przepada. W obawie przed późniejszym ewentualnym brakiem miejsc dokonuje doplaty bo pasażerowie koniecznie muszą lecieć w terminie. jednocześnie wysyłając email z prośbą o wyjaśnienie i zwrot nadpłaty. Przez tydzień żadnego kontaktu, żadnej odpowiedzi. Dziś połączyłem się z pomocą czat i po przedstawieniu sytuacji otrzymałem wiadomość ..."trzeba było nie rezerwować i dopłacać"...
      Ludzie ratunku , czas, nerwy i chamstwo to co przeżyłem.
    • carywbjw Re: Flysiesta !! Bardzo PILNE!!1 24.05.19, 08:19
      Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie jetradar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka