Dodaj do ulubionych

Lot na Maderę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 16:43
Szukam jak najtańszego lotu na Maderę. Proszę o ewentualne wskazówki, jaki to
mógłby być przewoźnik.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: Lot na Maderę IP: *.acn.waw.pl 15.11.08, 17:08
      opowiedz jak szukasz żebym nie powtarzał scieżek przez Ciebie już sprawdzonych.
    • lccfly EasyJet z Anglii,AirBerlin z Niemiec. 15.11.08, 21:35
    • dmj1 Re: Lot na Maderę 15.11.08, 21:37
      Na Madere lata EasyJet, Z Londynu, Bristolu i Lizbony. Spokojnie mozna znalezc
      dosc tanie polaczenie z przesiadka.
      Nie podalas terminow ani mca wylotu ale TAP w opcji discount tez jest warty
      rozwazenia.

darek
      • Gość: nina104 Re: Lot na Maderę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 19:15
        Chciałabym lecieć na początku luteg, wolałabym z Polski bo nie jestem taka
        obeznana,ale dzięki za porady-spróbuję sobie coś znaleźć.
        Pozdrawiam
        • dmj1 Re: Lot na Maderę 16.11.08, 20:25
          Gość portalu: nina104 napisał(a):

> Chciałabym lecieć na początku luteg, wolałabym z Polski bo nie jestem taka
          > obeznana

Z Polski z wyjatkiem czarterow bez przesiadek i tak sie nie da doleciec, ani
          regularnymi ani tzw tanimi liniami a polaczenie easyjet jest bardzo sensowene,
          tylko 1 przesiadka w Londynie a do Londynu z kazdego polskiego portu lotniczego
          operuja jakis tani przewoznik. W okresie zimowym polaczenia Z funchal odbywaja
          sie z Gatwick i Stansted i aby nie zmieniac lotniska w Londynie znajdz
          polaczenie z Polski na ktores z tych 2 lotnisk. Niestety jest 1 minus - zarowno
          z Gatwick jaki i Stansted odloty odbywaja sie wczesnie rano, musisz wiec z
          Polski wyleciec dzien wczesniej, mozliwie najpozniejszym lotem.
          darek
          darek
          • Gość: nina104 Re: Lot na Maderę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 21:45
            Znalazłam sensowny lot z Londynu Stansted.Mam tylko pytanie czy łączenie 2
            tanich linii (Ryanair i Easy Jet)gdzie jest 8 godzin lecąc w tamtą stronę i 2,5
            spowrotem to dobre rozwiązanie? Nie mam doświadczenia w tanich liniach i nie
            wiem czy coś takiego ludzie praktykują i jak się to ma w rzeczywistości.
            Jak w przypadku wpadki czasowej?
            Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam!
            • flyboom Aeroporto Madeira Island 16.11.08, 22:09
              w przypadku wpadki czasowej zostajesz na "lodzie",lub kupujesz nowy bilet na
              najbliższy lot.mówisz 2,5h na przesiadkę w STN,z tego co widzę EasyJet jest
              planowo odprawiany,ale różnie to bywa.
            • dmj1 Re: Lot na Maderę 16.11.08, 22:10
              Gość portalu: nina104 napisał(a):

> Jak w przypadku wpadki czasowej?

Teoretycznie 2,5h powinno wystarczyc. Ja jednak mam zle doswiadczenia z
              londynskimi lotniskami. Miesiac temu, przesiadka na Gatwick - z cala pewnoscia
              2,5h nie wystarczyloby, samo przydzielenie pasa bagazowego zajelo obsludze
              godzine, wczesniej spora kolejka w border pass. Moze na Stansted jest lepiej ale
              obawiam sie, ze to przypadlosc wszystkich londynskich lotnisk.
              darek

• j0anna1 Re: Lot na Maderę 16.11.08, 19:45
      www.skyscanner.net/flights/krk/fnc/february-2009/february-2009/cheapest-flights-per-day-to-madeira-from-krakow-in-february-2009.html?charttype=1
      • iwwo2 Re: Lot na Maderę 17.11.08, 09:13
        Rozważ jeszcze czartery last minute z lotnisk niemieckich. Ja w ten sposób,
        właśnie na początku lutego leciałem z Frankfurtu za 70 € na osobę ze wszystkimi
        opłatami. Doliczając hotel przy lotnisku za następne 70 € za pokój z opcją
        sleep, park and fly oraz paliwo na samochód, w przypadku rodziny może się opłacać.
        • Gość: nina104 Re: Lot na Maderę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:01
          Dziękuję wszystkim za rady, na pewno z nich skorzystam. Pewnie kupię bilet na
          powrotny lot z Londynu na dzień później, ale potrzebne mi są namiary na hotele
          w okolicy Stansted. Może i tu macie dla mnie dobre wieści:)
          Pozdrawiam
          • Gość: Agata Re: Lot na Maderę IP: 80.51.246.* 18.11.08, 09:30
            www.booking.com/searchresults.html?sid=11aa643a33e9c50ffa83cdde16107f80;checkin_monthday=1;checkin_year_
            month=2009-2;checkout_monthday=28;checkout_year_month=2009-
            2;class_interval=1;do_availability_check=1;offset=0;si=ai%2Cco%2Cci%
            2Cre;ss_all=0;iata=STN;radius=23

oczywiscie musisz zmienic daty :)
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka