Gość: frezja IP: *.chello.pl 04.01.10, 14:51 blog fantastyczny, zdjęcia przepiękne i szalenie apetyczne... gratuluję autorce:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: plagiat Re: byle co... IP: *.stat.gov.pl 05.01.10, 11:50 popieram przedmówcę, Wielka mi fantazja "Z reguły nowy przepis powstaje na bazie receptury autorstwa innej osoby - przechodzi tyle zmian, że traci swój pierwotny charakter i staje się bardziej mój niż autora, od którego go zaczerpnęłam" a jako popisowy numer "szkielet przepisu zaczerpnęłam z książki "Chocolate & Zucchini" C. Dusoulier, ale bardzo go zmodyfikowałam; główna zmiana polega na dodaniu do ciastek ziaren kawy." no rzeczywiście przepis jest nie do poznania po dodaniu ziarenek kawy"... ogromna intuicja i fantazja! w muzyce nazwano by to zwykłym plagiatem. nie wystarczy zmienić słów piosenki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka Truskawek Język Trolli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 13:56 Ha, jak miło poczytać komentarze wszystkowiedzących anonimów :) Serdecznie podzrawiam autorów i mam nadzieję, że porcyjka jadu poprawiła Wam nastrój, aczkolwiek uważam, ze oskarżanie mnie o plagiat, nie zerknąwszy nawet na oryginalny przepis, jest lekką przesadą. Bo gdybyście, drogie anonimki/anonimy, zajrzali do oryginalnego przepisu z książki, którą podałam, ujrzałybyście, że pozmieniałam również inne składniki, bazujac tylko na recepurze z "Chocolate...". Dlatego używam zwrotu "szkielet przepisu", bo większośc rzeczy jest zmieniona. Ponadto polecam lekturę hasła "plagiat" w encyklopedii, bo widać czegoś tu nie rozumiecie: osoba, która podaje informację, ze przepis zaczerpnęla z takiej a takiej ksiązki, dodając jednocześnie, ze dokonała w nim zmian, właśnie NIE popełnia plagiatu. Ale polecam się na przyszłość, jeśli macie ochotę uronić kapkę jadu, bo ubaw mam niemiłocierny, a i Wam się nastrój poprawia! Miłego dnia, anonimy małe i duże. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Język Trolli 07.01.10, 09:43 Aniu, swiat jest pelen niezadowolonych ze WSZYSTKIEGO, siedza naburmuszeni i maja za zle, nie przejmuj sie :). rzadko korzystam z Twoich przepisow ale kazdego posta czytam z wielka przyjemnoscia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: 212.122.214.* 05.01.10, 07:35 bardziej podoba mi sie blog sweetspoon Odpowiedz Link Zgłoś
mr_magdaro Blog tygodnia: Strawberries from Poland 05.01.10, 12:33 Ania, miło poczytac Cię na Ugotuju. Trzymaj tak dalej olej komentarze, utrzymane w tonie jakbyś conajmniej pretendowała do roli polskiego Jamiego Olivera czy Nigelli. Magdaro z Kawowego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slodkaania Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 13:28 cos mi sie nie zgadza w tym przepisie: w składnikach jest wymieniona kawa a na koniec informacja o jej prażeniu. Czy mam uprażyć ziarna wcześniej - przed dodaniem do masy czy też prażą się podczas pieczenia? z góry dzięki za odpowiedź :) a przepis... brzmi niebiańsko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka Re: Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 13:57 Kawa, której używam już jest prażona, jak chyba każda kawa w zisrnach, którą można kupić w sklepach :) Pozdrawiam ciepło i dziękuję Ci za miłe słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slodkaania Re: Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:47 No tak... i tu właśnie wyszło moje całkowite kawowe laictwo - po prostu nie pijam kawy, ale uwielbiam jej smak i zapach w słodkościach :) Mniam. A twoje kawowe ciastka chce zrobic na drogę na urlop na który się właśnie wybieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makagigi Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 11:50 Szanowna Truskawko! Zaglądam czasami na blogi kulinarne i uważam, że Twój jest bardzo interesujący,krótko mówiąc całkiem OK !Zdziwiły mnie niezwykle głosy jakichś marudnych nudziarzy, bez szczypty luzu.Myślę, że mają ciągłe zatwardzenie i stąd ich przemyślenia! Pozdrawiam, byle do wiosny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olciaky Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 17:11 Aniu! ale miło się ciebie czytało:) Gartulację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirabelka Re: Blog tygodnia: Strawberries from Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:53 Lektura tego bloga zawsze mnie odpręża, wprowadza w stan błogości i poprawia mi nastrój :) serdecznie pozdrawiam Autorkę :) Odpowiedz Link Zgłoś