midel 09.01.05, 12:07 Do kapusty mozna dodac zamist octu cytrynę.Zdrowsze i lepszy smak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KASIA Re: Modro kapusta IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:49 Ja jeszcze dodaję starte jabłko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dod Re: Modro kapusta IP: *.kadoebi.info 26.04.05, 17:25 Cytrynę dodajemy do gotowania kapusty - nie traci wówczas koloru. Kapusta oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: Modro kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:38 do modrej kapusty dodaje się surową cebulę. Drobno pokrojoną cebulę dodajemy do gorącej ugotowanej i odcedzonej kapusty,to wystarczy,aby cebula zmiękła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Modro kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 19:40 ja ścieram jabłko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Modro kapusta IP: *.ztpnet.pl 02.05.05, 19:48 A ja wczoraj na grillowym spotkaniu jadłam pyszną suróweczkę z modrej kapusty. Ściera się kapustę na grubych oczkach tarki, podobnie surowy kalafior, dodaje do tego wyciśnięty czosnek, trochę soku z cytryny i niedużo majonezu, przyprawia do smaku solą i pieprzem. Proste i pyszne jako dodatek do pieczonej kiełbachy. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Modro kapusta 03.05.05, 13:37 Ja robię z jabłkiem, żórawinami,majerankiem, czerwonym winem i olejem winogronowym. Właśnie się ugotowała. Będzie dodatkiem do indyczej piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Modro kapusta 03.05.05, 22:55 to jest przepis na modro kapusta, czyli slaskie tradycyjne danie, a nie jakas sorówka czy salatka z czerwonej kapusty. Robi sie ja dokladnie tak, jak napisano w przepisie i ZAWSZE dodaje sie octu. Ocet daje zupelnie inny smak niz cytryna. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie a poza tym jak sama nazwa wskazuje 03.05.05, 23:25 to ma być modro kapusta. A bez octu modro nie będzie, cytryna nie nada tego charakterystycznego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubię kapustkę Re: a poza tym jak sama nazwa wskazuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 08:47 Kwasne jabłko da kolor i smak a ocet jest fu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: a poza tym jak sama nazwa wskazuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:45 sama jesteś fu do kapusty musi być ocet Odpowiedz Link Zgłoś