Gość: AGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:24 WSZEDZIE SZUKAŁAM JAK ZROBIC KAPARY Z NASTURCJI I W KONCU ZNALAZŁA, DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia968 Re: "Kapary" z nasturcji 26.06.06, 08:38 ja też nie moglam nigdzie znależć tego przepisu. co dalej z tymi kaparami.jak je się stosuje.może przepisy z użyciem? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: "Kapary" z nasturcji 26.06.06, 09:09 Szukacie wszedzie. W google'u tez? apetycik.pl/teksty.php?tekst=364&kat=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: "Kapary" z nasturcji IP: *.lodz.msk.pl 26.06.06, 09:12 bardzo chcialabym sprobowac tych kaparow ale mieszkam w miescie i nigdzie nie rosna tak zeby mozna bylo nazbierac owocow...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKA Re: "Kapary" z nasturcji IP: *.icpnet.pl 03.03.07, 21:17 Nasturcje można posiać w skrzynkach na balkonie - są ozdobne, mają długie pędy - ale trzeba uważać na mszyce, które soki nasturcji uwielbiają. Dawno temu miałem działkę i konserwowałem zielone owoce nasturcji. Smak jest super oryginalny, kapary z Południa na pewno nie są tak smaczne. Konserwowane nasturcje mają przede wszystkim silny smak korzenny, a zazwyczaj używaliśmy ich jako dodatek do drugiego dania lub do przystawek, taką odrobinę jarzynki jako "przerywnik" w konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś