Gość: bea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:40 po prostu pyszne:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aleksandra Re: Risotto z grzybami IP: *.mlyniec.gda.pl 25.03.06, 19:15 danie doskonałe!,również z grzybami suszonymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Risotto z grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:45 Doskonale, polecam dodac troszke drobno posiekanego selera naciowego, swietnie komponuje sie w risotto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneciak Risotto z grzybami IP: 212.87.244.* 20.03.07, 23:29 a ten ryż to ma być ugotowany??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Risotto z grzybami IP: *.tktelekom.pl 01.05.07, 12:33 Ugotowany???? NIGDY W ŻYCIU! Radzę dokładnie przeczytać przepis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Risotto z grzybami IP: 82.152.255.* 20.12.07, 18:34 zamiast pietruszki dodałam świeżej kolendry (lekko poszatkowanej) i tą też kolendrą udekorowałam - pasuje rewelacyjnie! a i do grzybów dodałam trochę śmietany, żeby powstał taki sosik grzybowy... współlokatorzy się zajadali :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Risotto z grzybami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:16 grzyby maja byc swieze czy suszone?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smentek Re: Risotto z grzybami IP: *.ipt.aol.com 08.04.08, 22:11 swieze najlepsze. Suszone, nalezy zalac wrzadkiem zostawic na minimum 15 minut, potem odcedzic. powstala w ten sposob zalewa moze posluzyc za podstawe bulionu do zalewania ryzu. Podczas robienia rizotto nie nalezy zalewac ryzu zbyt duza iloscia bulionu. lepiej lac malo ale czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala2008 Re: Risotto z grzybami IP: *.bchsia.telus.net 09.04.08, 03:31 a moze ktos napisze jak to zrobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Risotto z grzybami 09.04.08, 09:33 Gość portalu: ala2008 napisał(a): > a moze ktos napisze jak to zrobic:) ja robie tak ryz(150g)wrzucam do garnka z 1 lyzka oleju i krotko podsmazam dodaje 1 duza cebule drobno pokrojona i jeszcze troche razem podsmazam potem zalewam 1/4l bialego wina wytrawnego jak troche wyparuje dodaje pomalu wywar warzywny (jak musi byc szybko moze byc gotowa kostka rosolowa) a po koncem gotowania dodaje przyprawy(jakie kto lubi) i grzybki(zalezy jakie sa akurat ja mialam solone cos wspanialego) wamieszac,doprawic i do stolu jest wspanialy sam albo z dostawka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszkka Risotto z grzybami IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 12:47 super.Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
tu-quoque Re: Risotto z grzybami 08.01.09, 12:27 No tragedia-risotto ma to do siebie,ze gotuje sie razem ze skladnikami , od ktorych pozniej bieze smak-wiec olej na patelnie,cebulke posiekana,dodac drobno pociete grzyby i po 4 min dodac ryz,przez 2-3 min wszystko razem mieszac-po czym powoli dolewac lyzke bulionu i caly czas mieszac-wszystko razem sie 'pitrasi'-to jest prawdziwy risotto( przez s po wlosku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Risotto z grzybami IP: *.centertel.pl 26.08.11, 21:29 nie zawsze razem, czasem składniki są zbyt delikatne, aby gotować je przez 20 minut np. krewetki (generalnie owoce morza), jeśli chodzi o grzyby, to pewnie można, ale zrobiłbym jak w przepisie i dodał po kilku minutach gotowania ryżu w bulionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akomsa Risotto z grzybami IP: *.123-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.02.11, 08:58 Smak rizotta poprawia kieliszek bialego wytrawnego wina.Dodajemy la samym poczatku gotowania ryzu,jeszcz,przed bulionem.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś