Gość: edyta IP: *.32.radom.pilicka.pl 04.04.06, 21:50 to bardzo prosty i szybki przepis a no i bardzo dobre ciasto wiem bo piekłam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Jabłecznik Eli IP: 213.227.72.* 10.10.06, 13:59 super przepis. bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a co najważniejsze tani. ja jeszcze z białek utrzepałam pianę i wlałam na jabłka a drugą część ciasta dałam jak kruszonkę. palce lizać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Jabłecznik Eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:21 podaj dokładny przepis na jabłecznik ,i w jak dużej formie go piec ,mnie mało kiedy udaje się z przepisu upiec dobre ciasto.Nie potrafię zrobić dobrego kruchego ciasta, wszystko mi się rozpada i kruszy jeszcze przed włożeniem do formy.Co robię żle?. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9646 Re: Jabłecznik Eli 18.11.06, 22:01 30dkg mąki(2 szkl.) 20dkg margaryny(kasia) 1/2 szkl.cukru pudru 3 żółtka łyżeczka pr.do pieczenia Margaryne(zimną) posiekać z mąką i cukrem.dodać żółtka i zagnieść ciasto.Włozyć do lodówki lub na chwile do zamrażalnika.W tym czasie obrać i zetrzeć na grubej tarce jabłka. Forme natrzeć margaryną i opruszyć.Wyłozyć ciasto na blache rozkładając tak aby została kula troce większa od piłki tenisowej(szybko włozyć ją do zamrazalnika) Białka dobrze zmiksować a następnie dodać budyń wiśniowy. Na przygotowane w formie ciasto wyłozyć jabłka,posmarować pianą a na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.Piec ok.50-60 min. w temp. 180. Ciasto jest łatwe do wykonania i musi Ci się udać. Pieke je w tortownicy 27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia24 Jabłecznik Eli IP: 83.168.75.* 23.11.07, 20:52 Elu,wybacz za pytanie ale jestem zupelnym laikiem w kwesti pieczenia ciast,bedzie to pierzwsze jakie upiekę i chcialabym czy tą szklanke cukru to dodac do ciasta czy do jabłek?Czy moze podzielic?Dziekuje i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Jabłecznik Eli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 19:53 Piec z termoobiegiem czy góra-dół. Mam piekarnik elektryczny.Bardzo proszę o szybką odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś