Dodaj do ulubionych

Basildon- opinie

19.10.10, 14:32
Zamierzamy wyemigrowac do Anglii- Basildon ( poniewaz tam mąz ma kolege- na początek dach nad głową). Napiszcie prosze jak mieszka się w Basildon, czy jest to fajne miasto dla rodziny z dwojka malych dzieci? Jak z praca w tej okolicy?Za wszystkie rady i informacje bede bardzo wdzieczna.
Obserwuj wątek
    • anek6 Re: Basildon- opinie 20.10.10, 11:05
      Basildon jest znane w Essex jako "Bas Vegas". Ostatnio postawili wielkie liery przy wjezdzie do miasta, tak jak HOLLYWOOD tylko BASILDON zamiast :-)
    • pyza_uk Re: Basildon- opinie 20.10.10, 15:30
      Nie wiem jak sie mieszka w Basildon, bo na szczescie nie mieszkam. Pisze na szczescie, bo Basildon i okolice najblizsze (np Pitsea) opinia dobra sie nie ciesza. Poza tym jest to miejsce raczej brzydkie, wiekszosc budynkow wybudowana w latach 60 (albo nawet troche wczesniej en.wikipedia.org/wiki/Basildon) jako alternatywa dla tych, co chca opuscic Londyn. Z pozytywnych rzeczy - b. dobry dojazd do Londynu (jakies 40 min pociagiem C2C).
      To jest moja personalna opinia - na pewno jest tam sporo miejsc ok i duzo szczesliwych i zadowolonych ludzi, ja jednak wole moje Leigh-on-sea ;)
      Mozesz sobie poczytac na temat Basildon m.in tutaj: www.upmystreet.com/local/neighbours-in-basildon.html
      www.upmystreet.com/local/crime-in-basildon.html
      www.upmystreet.com/local/schools-in-basildon.html
    • Gość: Jaro Re: Basildon- opinie IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.10.10, 15:56
      www.chavtowns.co.uk/2009/04/ode-to-basildon/
      :)
      • Gość: xyz Re: Basildon- opinie IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 20.10.10, 17:47
        Dobre...jak kolezanka nietututejsza, to przydaloby sie wyjasnic jej co znaczy 'chavs' :)
        • spiderk0 Re: Basildon- opinie 20.10.10, 18:16
          Google Image to the rescue!!!

www.google.com/images?client=opera&rls=en&q=chavs&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi
          W skrócie: angielska odmiana dresiarza, niegdyś ubierająca się w podróby Burberry, język jakim się posługują jest trudny do zrozumienia, np.

Chav: Oi blud! you got a spare grout init?

Translation: Excuse me sir, do you have a cigarette to spare?

;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka