aaniee 02.10.12, 13:30 Witam, planuję pracę w okolicach Londynu, dostałam propozycję pracy jako opiekun osoby starszej i mam dylemat: Zatrudnić się na zasadzie live-in czy hourly carer? Macie jakieś doświadczenie w takiej pracy? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Praca jako opiekunka Anglia IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 02.10.12, 20:30 Napisz odrobine wiece, czy to jest praca dla agencji, czy w domu rezydencyjnym, czy nursing home. Praca live-in zalezy od rodziny, moga byc problemy z wakacjami, czy wolnym, ale tez zaalezy od rodziny/ agencji.. a Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: Praca jako opiekunka w Anglii 06.10.12, 22:50 Live-in carer to praktycznie czujnosc przez 24 godziny, bo czesto z nocnym czuwaniem wlacznie. Oczywiscie zalezy to od indywidaulnej sytuacji pacjenta i jego rodziny. Lecz ma sie do dyspozycji caly dom, jest sie samodzielna, wiec mozna sobie ustalic jakis rytm pracy i wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
mikael0 Re: Praca jako opiekunka Anglia 17.11.12, 13:19 Tu masz ogłoszenia o pracę w charakterze opiekun/ka w UK: pracawbrytanii.blogspot.com/p/opieka-nad-dziecmi.html Odpowiedz Link Zgłoś
opiekunkiuk Re: Praca jako opiekunka Anglia 14.01.13, 11:11 Witam, Pracuję w agencji pośrednictwa pracy. Posiadamy oferty pracy dla opiekunek osób starszych i niepełnosprawnych na terenie Wielkiej Brytanii. Wymagamy min 6-miesiecznego doświadczenia, komunikatywnego angielskiego. Zgłoszenia pod adresem: opiekunki@hotmail.co.uk aaniee napisał(a): > Witam, planuję pracę w okolicach Londynu, dostałam propozycję pracy jako opieku > n osoby starszej i mam dylemat: > Zatrudnić się na zasadzie live-in czy hourly carer? Macie jakieś doświadczenie > w takiej pracy? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonnentor Re: Praca jako opiekunka Anglia IP: *.as13285.net 18.09.13, 18:34 ja obecnie pracuje jako opiekunka osoby starszej w systemie live - in. obawiam sie,ze niebawem bede czegos szukala bo pani jest po operacji raka trzustki i coraz z nia gorzej. jakie stawki proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Praca jako opiekunka Anglia IP: *.mlnet.ie 02.04.14, 14:10 jesli nadal szuksz pracy jako opiekunka to skontaktuj sie ze mną na ujadowska@ttmhealthcare.com. współpracuję z osobami prywatnymi, Nursing Homes i szppitalami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonnentor Re: Praca jako opiekunka Anglia IP: *.as13285.net 18.09.13, 18:54 wszystko zalezy czego chcesz - wiekszych pieniedzy czy po prostu pracy za stawke troche wyzsza niz podstawa. live - in to bardzo ograniczona prywatnosc - jestes 24 na dobe z ta osoba. musisz sie liczyc ze wszystkim: pogorszeniem stanu, wypadkami itp - musisz sama podolac - musisz miec swietny angielski. i nie mam na mysli dobry (sie dogadam w sklepie) tylko na prawde swietny. czasami trzeba zalatwiac sprawy zwiazane z utrzymaniem domu (wywoz smieci, hydraulik, itp) jak i lekarzami, district nurse, szpitalem, policja, itd. jesli dasz rade - ok. ja mam placone za tydzien - ta kase moge w calosci odlozyc jakby sie uparl - jedzenie i utrzymanie domu mnie nie interesuja. ale wiem na pewno, ze dlugo tak nie popracuje - pol roku, gora rok. musze podreperowac budzet. gdybym nie musiala sie az tak spinac z pieniedzmi - nigdy bym nie chciala pracowac tak wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś