boxer98 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 02.02.14, 18:15 Transline nie jest ani lepszą ani gorszą Agencją Pośrednictwa od pozostałych agencji które funkcjonują na rynku brytyjskim. Jeśli chodzi o róźnorodność i ilość ofert to zdecydowanie jest w czołówce w UK. Miałem doczynienia z wieloma agencjami, 99 proc z nich to lokalne agencje, więc dla przybysza z Polski taki Transline jest idealny - powinie ci sie nozka? nie ma pracy? dzwonisz do nich i wysylaja cie tam gdzi praca jest. Oferty mozna sledzic nawet na fejsie www.facebook.com/TranslineGroup Podstawowa sprawa - to jest posrednik, nie zagwarantuja ci godzin, mnostwo Anglikow pracuje rowniez na takich kontraktach! mamy kryzys, ktory jest widoczny rowniez na wyspach, czy wy o tym zapomnieliscie? en.wikipedia.org/wiki/Zero-hour_contract Duzo zalezy od szczescia , znam ludzi ktorzy po 2 miesiacach z Translinem zostali Supervisorami, znam tez takich ktorzy placza bo nie ma pracy ( Argos w Bridgwater, Asos w Barnsley). Musisz znac jezyk! to podstawa. Musisz miec zapracie, nawet jak bedzie ..jówka . 'Pikowanie' to ciezki kawalek chleba. W razie pytan mozecie pisac na boxer98@interia.pl , pracowalem z translinem i kilkoma innymi angielskimi agencjami. Wszyscy pisza ze Polak Polakowi wilkiem, a i tak trzymamy sei razem:))) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prist Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 12:03 Hej, no ja też pracowalem dla kilku agencji i w sumie żadna się nie wyróżnia zbytnio....do transline nic nie mam, bo w sumie sie w miare starali żeby praca byla, pracowalem 6 miesiecy i nie miałem w sumie wolnego dnia, ale pracowalem dobrze i solidnie. W sumie odszedłem bo dostałem lepszą pracę i nie przez agencje. Ale w sumie to co oni proponują tro na start jest fajne, a jak się jkezyk podszkoli to już potem łatwiej o lepszą prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 02:02 Omijać, omijać, omijać i jeszcze raz omijać. Agencja pracy jeżeli tak to miżna nazwać pracy nie gwarantuje. Po przyjeździe do UK nie było pracy, a człowiek płaci za przejazd i zakwaterowanie spore pieniądze. Nie byłem jedyny, bo spotkałem kilku innych pechowców. NIe polecam nie gwarantują pracy, nie gwarantują godzin. Praca na kontrakcie zero hour nie muszą ciebie nawet zwalniać, wystarczy, że godzin nie przyznają. Popracujesz 2 tygodnie potem powiedzą, że pracy nie ma, a cały czas rekrutują nowych ludzi. Dostają kasę od rządu za stworzenie warunków do pracy (zakwaterowanie i praca), ale o tym juz nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.3-2.cable.virginm.net 05.02.14, 03:06 Teraz to ja nie wiem kto tam przyjezdza, jak jest martwy sezon w UK. Oni sa glupi bo dalej rekrutuja, ale maja z tego kase mozna zrozumiec ale ludzie co przyjezdzaja sa glupsi bo nie zapoznaja sie z sytuacja tylko wierza na slowo agencji. Co innego przyjezac we wrzesniu pazdzierniku gdzie mozesz pracowac po 7 dni a co innego teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.17-1.cable.virginmedia.com 16.02.14, 16:07 Przed chwilą przeczytałem odpowiedź pani zadowolonej ze współpracy z ASOS-em. Według niej target bez problemu można wyrobić. Otóż droga koleżanko ja też tam pracowałem i mam opinię zupełnie odwrotną. Powiem Ci dlaczego mieścisz się w targecie. Po pierwsze nie sprawdzasz metek produktów co jest twoim obowiązkiem i już samo to, sprawia, że procedujesz niewaściwie. Po drugie - wybierasz staff, unikając kiepskich paczek itd. Nie oglądasz dokładnie ciuchów pod kątem zabrudzeń, uszkodzeń itd. Nie wymieniasz papierów w pudełach z butami itp. bo nie ma na to czasu. Mógłbym wymieniać dalej ale nie ma to najmniejszego sensu bo wiesz że mam rację, tak jak każdy kto tam pracował. I ŻEBY NIE BYŁO ŻE JESTEM LENIEM - MOJE NAZWISKO BYŁO NA LIŚCIE 3-KI NAJLEPSZYCH W STYCZNIU, TJ. W OKRESIE NAJWIEKSZEGO ZATRUDNIENIA. Obecnie uważam że to był błąd ale pomińmy. Oszukujesz w pracy tak samo jak ja oszukiwałem i tylko dlatego się wyrabiasz. Puszczamy do klienta taki syf, że wstyd mi zwyczajnie przed sobą że robiłem to samo. Dodam że mnie nie wyrzucili - sam odszedłem. Co do transline to nic nie mam, bo porusza się w takich realiach jakie stwarza ASOS wspólnie z Clipperem. To że nie istniejesz dla nich jako człowiek, to akurat nie jest niczym normalnym - jesteś pracownikiem agencyjnym, nie masz żadnych praw !!! Jeśli ktoś decyduje się tu przyjechać, musi o tym wiedzieć. Osobną kwestią jest kadra z Darrenem na czele. Są to ludzie czasami skrajnie niekompetentni, którzy nie są w stanie określić zapotrzebowania itp., czego konsekwencją jest zupełny brak płynności pracy i ustawiczne problemy z ludźmi - albo jest ich za mało, albo odwrotnie i wtedy są odsyłani do domu. Jeszcze większym problemem jest mobbing, z którego uczynili sobie narzędzie pracy. Dlaczego twierdzę że jest to mobbing. Otóż ustalono normy, które są praktycznie niewykonalne. Możesz je wykonać jak pisałem powyżej ale wtedy popełniasz błędy które rownież mogą skutkować wyrzuceniem Ciebie z pracy. Mimo to, ustawicznie jesteś nękany performancem - co godzinę, lub dwie usłyszysz że jesteś "na żółto". W między czasie widzisz jak wysyłają z tego powodu kilka osób do domu. No i pakujesz jeszcze więcej, kompletnie ignorujesz jakość ...i tak to właśnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kostrzyn76 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 17.02.14, 22:06 Czytajac Mariusza odp. Czulem sie jakby opisywal sytuacje w firmie w ktorej pracowalem jeszcze miesiac temu a z ktorej odsxedlem wlasnie z tego powodu jaki mariusz opisal . Target wysrubowany tak ze nie bylo sposobu aby chocby zmiescic sie w czadie zachowujac przy tym wsxystkie regoly I zasady pracy . Kosztem jakosci oraz nie stosowania sie do H&S zasad mozna bylo pobic target gdy ktos byl naprawde szybki. Bylem jedyna osoba w zaklafzie ktora raz w miesiacu skladala wizyte managerowi aby powiedziec mu o niesprawiedliwych targetach oraz jak to odbija sie na jakosci produktow I bezpieczenstwie. Gowno ich to obchodxilo . Chcieli abyl robil jak najsxybciej za gowniane pieniadze wychodzac spovony jak swinia o godz 3pm po pracy . Na pocieche dali mi £20 podwyzki na miesiac myslac ze bede skakal z radosci . Przesadzili I zeolnilem sie. Gdy xobaczyli ze sie wynosze od nich zaczeli kombinowac jak tu mnie zatrxymac . Oferowali mi lepsze pieniadze ale nie badic rate tylko average rate obliczana od targetu . Gdy bylo busy moglel zarobic a jak nie bylo busy to muslbym moja badic rate . NIE DAWAJCIE SIE OSZUKIWAC I BYC WYKOZYSTYWANYM DO MAXA ....JEZELI MACIE MOZLIWISC POSZUKAJCIE SOBIE INNEJ PRACY I ODSTSPCIE TO MIEJSCE LITWINOM ..... JA TAK ZROBILEM I NA MOJE MIEJSCE PRZYSZEDL NIE MAJACY O ROBOCIE POJACIA LITWIN KTORY NIE GADA PO ANGIELSKU I BEDZIE ROBIL JAK WOL NIE BRONIAC SWOICH PRAW I PIENIEDXY BEDAC SZCZESLIWY ZE WOGOLE MA PRACE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basildonWorker Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.02.14, 12:03 nadal ściągają ludzi, przesiedzialem 2 tygodnie czekając na jakiec pier....ony traning tylko po to by po tygodniu pracy powiedzieli mi że NIE MA PRACY bo nie jest BUSY, zmarnowane pieniądze na bilet, miesięczny depozyt i oczekiwanie na lepszy dzień, TA FIRMA kompletnie nie czyta tego co do niej się pisze, oczywiście mają SKYpe, co z tego jak oni wiedzą co dzieje się w Polsce, natomiast w UK już nie, jaki jest sens siedzenia Dawida i gwiazdeczki z Poznania jak nie są w stanie zrobić nic, wysłać z pl a pozniej wpizdu, ONI PRACE MAJĄ więc po co mają się martwić za innych, złudne marzenia, wszystko poszło na marne, LUDZIE CZYTAJCIE TO I PRZEKAZUJCIE DALEJ, NIE DAJCIE SIĘ NABRAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.bb.sky.com 01.03.14, 14:06 Wpisuję się tutaj po raz drugi. Pierwszy raz trzy miesiące temu, kiedy wybierałem się do pracy w Magna Park. Szukałem wówczas osób które tu już przyjechały i mieszkają o rade jak zarezerwować mieszkanie w Coventry lub Rugby. Podałem swój email adres. Nikt mi nie odpowiedział. Mieszkanie znalazłem sam. Ale od tego czasu na moja pocztę przychodziło po parę pytań dziennie od osób które tak jak ja szukali tutaj pracy przy pomocy Transline. Na każdą poczteę starałem się odpowiadać, ale było tego tyle i przychodzą następne iż postanowiłem dać zbiorową odpowiedź na tym forum. Zacznę od tego, że jeśli na tym forum interesują ciebie opinie różnych narzekaczy, malkontentów dla których praca w Anglii to masakra, koszmar itd to nie czytaj dalej mojego watku, jesli natomiast autentycznie szukasz nowych wyzwań i ciekawej pracy mam dla ciebie parę rad. Jestem tu po raz drugi i zaliczyłem juz w GB prawie wszystko. 1/ Dokładnie zapamiętaj spotkanie w Poznaniu - tam mówili, iż styczeń i luty to najgorsze miesiące do podjęcia pracy - jeśli mimo to się decydujesz to pamiętaj / na przykładzie Magna Park/ iż w tym okresie jest o połowę mniej pracy i będą resty - czyli dni na odpoczynek, w tym roku było ich szczególnie dużo - Argos miał i ma małe obroty. 2/ Musisz zabrać ze sobą min 700 funtów. Mieszkania są w cenie londyńskich plus depozyt, pierwsze pieniądze dostajesz po dwóch tygodniach pracy, większość dniówek to mniej niż osiem godzin. Popularne tu powiedzenie - jesli chcesz stracić przyjaciela to pożycz mu pieniądze. 3/ Określenie "komunikatywny angielski trzeba potraktować poważnie - w Argosie robią cztery testy, w tym dwa trudne z bezpieczeństwa pracy. Nawet nie wszyscy Angole znali 100% odpowiedzi. Przy mnie nie zdała testów młoda para - podziękowali im bez komentarza - nie wiem jak to zrobił Dawid ale w ciągu tygodnia znalazł im prace w Selby mimo, iż w tym okresie tam nie przyjmowali. 4/ Prace nawet w czasie czterech tygodni treningu potraktuj poważnie - wszędzie są kamery i mimo iż masz kontakt tylko z komputerem to kadra managerska nawet z nudów obserwuje każdy twój krok a komputer zarejestruje nawet twoje piardnięcie. Nie początek mówią ci, iż masz dużo niższe normy, jeśli to nie pomaga dostajesz resta i udajesz zdziwionego tym faktem. 5/ Magna Park to zapewne najmiej atrakcyjne miejce pracy w Transline, ale tam nauczysz się pracy voice - picker. Fakt, że przyjmują tam na potęge i tak samo restują, a nawet zwalniają, ale, nawet wtedy agencja reaguje i Dawid wyprzedzając wydarzenia dzwoni i proponuje relokacje. Parę osob przeniósł do sąsiedniej firmy, duzej grupie zaproponował Barnsley. A to już wyzszy standart i pracy. Dopilnował transportu i asystował podczas testów. Zdali wszyscy. Czytałem o "koszmarze" w Barnsey - jesli ktos się nienadaje do jakiejkolwiek pracy to niech omija to miejsce z daleka, np. pracuje tam mnóstwo młodych i drobnych pań i praktycznie nie maja problemów z normami ... bez komentarza. Jeden fakt potwierdzam - angielska obsługa agencji w Argosie nie zrobiłą wszystkiego aby pomóc Polakom, ale to nie Anglicy przyjechali do Polski szukać jakiejkolwiek pracy tylko odwrotnie. Ponownie podaje mój adres - i postaram się odpowiedzieć na każde pytanie za wyjatkiem tych od róznych polaczków - cwaniaczków, którzy przyjechali tu tylko po to aby rozładować frustracje. andrzej594@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
manchester1987 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.03.14, 22:35 wybiera się może ktoś do Barnsley na magazyn z tą firmą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 02.03.14, 10:00 A Ty się wybierasz? Nie bądź głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLDasosWorker Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.03.14, 10:31 jak ktoś lubi to niech jedzie pracować do ASOSa, tylko ze Asos nie jest w Barnsley, tylko kolo LittleHoughton, w szarej dupie na środku pola, więc jak ktoś nie ma swojego transportu to życze mu powodzenia, co do pracy, zapytajcie ludzi którzy przenieśli się z Hemel do Barnsley Asos,jet to kompletna masakra,możesz wylecieć tak naprawdę za cokolwiek, co do targetów, a zresztą,. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hieronim Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.karoo.KCOM.COM 14.03.14, 17:11 zaskakująco dużo wiesz jak na czlowieka pracującego w Argosie w Cov rozumie że dawid wydzwania do ciebie mowiąc jak jest innych warehousach komu to dziś "pomógł" gdzie kogo przeniósł oraz jakie to drobne dziewczyny pracują w barnslej wyrabiając normy na easy to ciekawe jest ja pracowałem w Barnsley i żeby te normy wyrobić naprawdę trzeba się nalatać o easy mowy nie ma ale rozumię firma zatrudnia firma wymaga i jak się komuś nie podoba nie musi tam pracować. Ale co powiesz o tym że po okresie świątecznym po którym miało to przycichnąć i zamiast 5 dni mieliśmy robić 3-4 firma nam podziękowała mimo że wyrabialiśmy normy nie opuszczaliśmy ani jednego dnia a ja np osobiście po angielsku mówię płynnie stwierdzili że nie ma pracy i 30 osób z naszej grupy poszlo ot tak do wylotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hieronim Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.karoo.KCOM.COM 14.03.14, 17:26 dokładnie mam kolegę w Selby (bo zakładam że mówisz o magazynie zwrotów) pracował na shifcie A pewnej nocy przyszedł do niego pan manager (kolega był na 2gim tygodniu) i powiedział że limit na 2gi tydzien to już nie 18 tylko 24 przepakowane i złożone ubranka/buciki/whatever else they sell zapytał się tylko dlaczego tak znienacka podnieśli limit jak jeszcze 6 miesięcy temu limit był 24 na godzinę. Pan manager powiedział mu żeby nie jęczał teraz bo za 2 tygodnie będzie MUSIAŁ przepakować już 41 na godzinę teraz wyobraźcie sobie odpakuj, sprawdź, wymień kartoniki/papierki na nowe, złóż na nowo, zapakuj w nowe foliowe opakowanie, wydruj etykiete i ją przylep, sukienkę, płaszcz, nawet podkoszulek w 1min 30 sekund to jest niewykonalne jeśli ma być zrobione porządnie więc ludzie wybierają majtki staniki podkoszulki nie sprawdzają tego czy nie przepocone czy nie wyperfumowane, czy nie zniszczone i pakuja w nowe folie od razu drukując etykietę teraz wyobraź sobie kupujesz takie gacie od ASOSa nie sprawdzając przymierzasz i okazuje że są obsrane, zabrudzone i śmierdzące bo pan manager clippera wywala wszystkich którzy chcą zrobić robotę porządnie do domu żeby mu shift performanca nie psuli to jest jakiś żal ludzie pracowałem w barnsley na pickowaniu i do tej pory niedobrze mi się robi jak pomyślę że ten syf w ręku trzymałem Odpowiedz Link Zgłoś
braerious Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 16.03.14, 13:20 Jest wiele takich "FIRM" "Firma ETS z Opola (mają kilka oddziałów między innymi w Gliwicach, Raciborzu i Białej). Pośrednicząca w pracy w Niemczech jest firmą nierzetelną i oszukującą ludzi. Radzę wystrzegać się tej firmy jak ognia! Dodatkowo niech to będzie dla wszystkich cenna wskazówka jak postępować z takim pracodawcą! Zdziwiony byłem ich błyskawiczną odpowiedzią w sprawie pracy. Niestety dzisiaj milczą jak grób i nie chcą odpowiedzieć dlaczego wyłudzili ode mnie pieniądze. Firma wbrew zapewnieniom nie zapewnia ciągłości pracy! Gdy dotarliśmy na miejsce okazało się że niektóre osoby trzeci tydzień siedzą na tak zwanej "rezerwie" za którą nie dostaną pieniędzy. We wtorek dowiadujesz się że ponad 10 osób jutro ma wolne bo nie ma pracy. Zapewniają że jeśli wrócisz do Polski z ich decyzji to nie płacisz za autobus, niestety w rzeczywistości wypłacają mniej pieniędzy i "do widzenia", jawnie łamią tym samym prawo, wyłudzają pieniądze karami które są bezprawnie naliczane. Np. wchodzą do pokoju i stwierdzają że materac na którym spałeś kilka dni był nowy i musisz za niego zapłacić 200zł, (nauczka na przyszłość aby robić zdjęcia po wejściu do pokoju). Ktoś na hali zgubił ładowarkę do wkrętarki, więc dwie osoby które posiadały taki sam model musiały zapłacić około 1000zł za zgubę która kosztuje znacznie mniej.. Kar jest wiele i nie ma ich w żadnym regulaminie (np otwarcie okna przy włączonym grzejniku 200zł), kwoty są wymyślane od ręki. Wszystko wam odliczą z wypłaty tak abyście po kilku tygodniach dostali 100EU. Firma nie zapewnia opieki lekarskiej! W takich przypadkach wysyłają do Polski i naliczają opłaty za powrót!! Nie ma możliwości wezwania policji w Niemczech ponieważ rozliczenie na którym dowiadujemy się że wyłudzą od nas pieniądze ma miejsce godzinę przed powrotem do Polski!! Na pracę nie ma co narzekać, jest po prostu bardzo ciężka i wyczerpująca, właśnie po to jechałem za granicę. Wyłudzono ode mnie ponad 500zł łamiąc przy tym wielokrotnie prawo... Powinni zamknąć tą firmę i ukarać dużymi karami za nierespektowanie prawa Polskiego i Niemieckiego. To co opisałem to jedynie kilka przewinięć tej firmy. Niech to będzie przestroga i wskazówka dla innych. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODROZNIK Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.CNet.Gawex.PL 18.03.14, 21:50 POKOJ ------ Przed wyjazdem znajdz pare (im wiecej tym lepiej) adresow pod ktorymi moglbyc mieszkac Mozesz szukac na stronach polskojezycznych www.mojawyspa.co.uk www.mojecoventry.pl www.leeds-manchester.pl bham.pl bristol24.pl www.emito.net ogloszenia.goniec.com www.polishexpress.co.uk www.elondyn.co.uk www.strefa.co.uk polemi.co.uk lub na angielskojezycznych www.spareroom.co.uk uk.easyroommate.com www.gumtree.com i innych BILET ------ Kup bilet samolot lub autobus lub jak masz odwage autostopem :-) HOTEL ------ Przed wyjazdem zarezerwuj hotel www.booking.com www.hotels.uk.com Pobyt 2-3 dni powinien wystaczyc na sprawdzenie uprzednio potwierdzonych pokoi lub jak masz pewnosc jedz bezposrednio na pokoj POTWIERDZENIE ADRESU --------------------- Potwiedzeniem adresu moze byc umowa najmu, przewaznie dostaniesz taka umowe wynajmujac przez agencje mieszkaniowe (dodatkowa oplata administracyjna ok £100 plus depozyt i czesto czynsz placony miesiecznie plus media i Council Tax wspolnie z innymi urzytkownikami). Wynajmujac u prywatnej osoby musisz miec jakis rachunek np Council Tax, TV Licence, prad czy gaz, ale rzadko kiedy osoba wynajmujaca chce zebys placil razem z nim rachunki. Korzyscia jest czynsz placony tygodniowo depozyt standartowo 2 tygodniowy lub wcale, czasami media, Council Tax wliczone w cene czynszu KONTO w BANKU -------------- Zeby otworzyć konto w banku potrzebne jest potwiedzenia adresu czasami wystarcza list od pracodawcy/agencji, czasami list z banku moze byc potwierdzeniem adresu, ale jesli to zawodzi nie martw sie 1) mozesz otworzyc konto w konto w HSBC na paszport i dowód osobisty, ktore jest platne www.hsbc.co.uk/content_static/en/ukpersonal/pdfs/en/passport_brochure.pdf 2) mozesz poprosic znajomego, jesli mu ufasz, zeby twoja wyplata przychodzila na jego konto NIN ---- Jesli masz prace agencja/pracodawca moze wystawic tymczasowy NIN (ostatnio rzadko praktykowane) i masz miesiac na dostarczenie NIN'u (bedzie pobierany wiekszy podatek, pozniej oddadza ci nadwyzke) Ostatnio dochodza sluchy o dlugim czasie oczekiwania na NIN max slyszalem o 3 misiacach i do tego, info z 3 miast nie restruja NINu odsylaja do Londynu, a to oznacza wycieczka do Londynu na rejestracje. www.hmrc.gov.uk/ni/intro/number.htm Rzad Cameron'a postawil sobie za cel zmniejszenie liczby przyjezdnych i robia utrudnienia jakie tylko moga. Powodzenia PRACA ------ Wyszukaj agencje. Dwa tygodnie przed wyjazdem zacznij rozsylac CV. Rejestruj sie tez na stronach agencji. Szukaj na forach polskojezycznych ofert. Po przyjezdzie pytaj sie wszytskich o prace, szukaj chodz od agencji do agencji. W kazdym wiekszym miescie sa agencje i prace gdzie znajomosc jezyka jest potrzebna na poziomie, zeby wypelnic formularz :-). www.reed.co.uk Recruitment Agencies www.agencycentral.co.uk www.reed.co.uk/recruiterdirectory/agencies Vacancy Central - UK Jobs www.vacancycentral.co.uk The National Careers Service nationalcareersservice.direct.gov.uk pierwsza pensje z agencji dostaniesz dopiero po 2 tygodniach. DOM ---- Najtansza opcja mieszkania jest wynajac dom w pare osob, jesli im ufasz, a najtaniej jest wynajac dom u Landlolrda. Agencja miszkaniowa pobiera oplate ok £100 (sprawdza ciebie musisz misc wyciag z banki 3-6 mies)Drozsza ale bezpieczniejsza opcja oplacenia za media w domu www.glide.uk.com POWODZENIA ---------------------------------- PRZYDATNE ADRESY www.gov.uk NHS Choices (sluzba zdrowia) www.nhs.uk Route Planner www.transportdirect.info ----------------------- Pamietaj! to moze byc twoj ostatni wyjazd w maju sa wybory do parlamentu europekjskiego (28% Brytyjczyków glosowaloby za wyjsciem, 38% chce renegocjacji warunków z Unia Europejska.) ... w przypadku wyjscia Wielkiej Brytanii z Unii “nie dojdzie do zadnych masowych deportacji ... Polacy w Wielkiej Brytanii najprawdopodobniej dostana wizy typu staly pobyt z prawem do pracy, a na nowych przybyszów najprawdopodobniej zostana nalozone jakies restrykcje”. Patryk Malinski, kandydat Torys’ów na radnego londynskiej dzielnicy Feltham BRYTYJCZYCY GLOSUJA A TY? glosuj-vote.org/2014/03/03/brytyjczycy-glosuja-a-ty/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.gorzow.insant.pl 28.03.14, 18:40 Czesc, bede jechal samochodem do Barnsley kolo 10 kwietnia. Moj e-mail: adamleonardo@outlook.com. Koszty paliwa plus prom okolo 1tys.(samochod pali okolo (6/100l). Cena dla dwoch osob po 500zl, dla trzech 333zl. Ewentualnie wspolne wynajecie mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 31.03.14, 09:06 Daj znac jak bedziesz wracal, co zapewne nastapi juz w polowie kwietnia. Moze sie z Toba zabiore. Dzis te sukinkoty znowu szukaja glupich na infopraca.pl (pracownik dzialu zwrotow ze znajomoscia angielskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.icpnet.pl 08.04.14, 21:00 Jade samochodem do Barnsley 20 kwietnia. Mam wolne miejsca. a.kulik4@googlemail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arka Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.IHAR.man.koszalin.pl 23.05.14, 14:30 Hej i jak tam miesiac pracy w Barnsley? Da sie przezyc jest praca? ja niedlugo tez chce sie tam wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.sm-rozstaje.pl 16.04.14, 13:12 No to kiedy wracasz do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal barnsley praca IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 08.04.14, 21:19 witam poczytalem troche i moze cie mi powiedziec na czym polegaja ta norma np 85 % co musisz ja wyrobic .. (np. masz miejsce gdzies gdzie ubrania leza i musisz 300 ubran zapakowac czy jak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: barnsley praca IP: *.7-1.cable.virginm.net 22.04.14, 09:27 Uwaga na tych drani. Dzisiaj na inforpraca.pl znowu szukaja glupich do Selby i jeszcze wciskaja taki kit co do wynagrodzenia: "Stawka godzinowa w wysokości £6.31 - £10.04" A moze w wysokosci £50? Nie dawajcie sie tym gnojom oszukac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgan2000 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.opera-mini.net 15.05.14, 09:47 Witam, Z powodu pracy w Polsce,która nie jest ani ciekawa ani jakać szczególna postanowiłem się wybrać do pracy za granicą.Trafiłem na TRG,przez internet. Wysłałem i zapomniałem,ąz tu kiedyś dzwoni do mnie jeden gość z tej firmy- Dawid K.i zaczyna mi tłumaczyć co jak,gdzie.Potem miałem przemyśleć sprawę. Jeszcze kilka razy dzwonił do mnie (i dalej dzwoni),żeby mnie zwerbować.Z komentarzy wynika,że coś tu cuchnie i pomimo pięknych słówek,wiem z przykrych doświadczeń, nikomu nie należy wierzyć do końca.Znów dzisiaj ma do mnie dzwonić,nie wiem po co,jeżeli równie dobrze na zadane pytania może odpowiedzieć elektronicznie.Być może liczy na chwyt psychologiczny,wg. którego więcej ludzi ulega swym rozmówcom (przez telefon),niż informacjom zawartym we wiadomości e-mail.Poza tym po rozmowie telefonicznej łatwiej jest zapomnieć o pewnych informacjach(które i tak nie muszą być zgodne z prawdą). Odpisałem na ogłoszenie ws. tej pracy również do Poznania.To znacznie bliżej niż do Anglii.Kobieta o seksownym głosie zaprosiła mnie na spotkanierekrutacyjne,na jpierw do Gdańska,potem do Poznania.Problem w tym,że niechce mi się jeździć po całym kraju tylko po to,aby robić sobie bezowocne wycieczki. Niebyłoby w tym nic dziwnego,gdybby robota była tu w Polsce a nie tam.Jednak każdy się łudzi,że jak tam pojedzie to będzie lepiej.Niestety ja też zaliczam się do tych naiwniaków,ale sądząc po komentarzach dotyczących TRG,chyba sobie odpuszczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 23.05.14, 23:51 No i słusznie zrobisz. Anglia to generalnie syf. Kraj wytatuowanych grubasów i kobiet, od patrzenia na które źle się robi. ASOS w Grimethorpe pamiętam z czasów, kiedy się dopiero organizował po przeprowadzce spod Londynu. Już wtedy traktowano tam ludzi jak śmieci. Może niech tak te zaćpane dresy angielskie, co to na mapie Europu nawet swojego kraju pokazać nie potrafią, spróbują wypełnić ich wygórowane normy. Jestem w tym ciapackim kraju osiem lat i gdyby tylko była robota w Polsce, to bym ani jednego dnia dłużej tu nie siedział. Odpowiedz Link Zgłoś
chelsea_new Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 24.05.14, 00:44 Jezeli jeszcze ktos was oszukal ,to podzielcie sie z innymi i ostrzezcie tutaj BeCareful.pl .Niech wszyscy oszusci znajda sie w jednym miejcu. Odpowiedz Link Zgłoś
thetom1 Re: Kilka informacji po pierwszych tygodniach 02.06.14, 15:53 Witam Was, Jestem w Anglii od niespełna 3 tygodni. Postanowiłem napisać od siebie kilka zdań dla tych, którzy zastanawiają się nad wyjazdem do pracy w Asos. Sam miałem ten dylemat i korzystałem z tego wątku. Teraz mogę napisać jak to wygląda z mojego punktu widzenia. Cóż, zanim trochę szczegółów, podstawowy wniosek który mi się nasuwa - ta praca ma niemal wyłącznie jeden atut - relatywnie łatwo ją złapać będąc jeszcze w Polsce i jest dobrym punktem zaczepienia dla osób takich jak ja - które lecą same, nie mają w Anglii nikogo i nie mają (poza językiem) żadnego doświadczenia w pracy za granicą. Daje ona pewien "komfort" zorganizowania się na miejscu, połapania wszystkiego "co i jak". Nie wyobrażam sobie jednak (i mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności) pracy tam przez większy okres czasu. Teraz trochę szczegółów: 1. Co do samego Transline, to póki co nie mogę powiedzieć nic złego w tym sensie, że obiecują gruszki na wierzbie. Tak jak napisałem na wstępie, przepracowałem dopiero 2 tygodnie. Do tej pory wszystko ok. Oczywiście o swoje trzeba się upominać, pilnować, ale to raczej nic odkrywczego w takiej sytuacji. Mogę powiedzieć, że ocena neutralna - ani nie są szczególnie pro- ani niczym specjalnym mnie nie rozczarowali. 2. Sama praca jest bardzo ciężka. Nie trzeba się co prawda nadźwigać, czy coś w tym stylu, ale nogi wysiadają. Trafiłem na zmianę po 10,5 godziny i jest to zdecydowanie za długo jak na pracę polegającą na ciągłym chodzeniu. Pewno organizm się przystosuje, ale nowe osoby powinny wziąć pod uwagę fakt, że po drugim dniu pracują z bąblami na stopach, co nie jest szczególnie przyjemne. Do tego dochodzą aspekty, z którymi nie mogę się pogodzić, ale cóż - takie warunki, które każdy zna. Irytujący team leaderzy, którzy są na tych stanowiskach zapewne dlatego że...no właśnie nie wiem dlaczego, ale kompetencji z zarządzania ludźmi czy rozwoju pracowników raczej nie można się po nich spodziewać ;). Debilna zasada (egzekwowana przez nich do bólu), że jak nie masz "listy", czyli na daną chwilę nic do roboty (czyli "ich wina") - nie możesz na tą pracę jak człowiek poczekać, tylko niczym w obozie, musisz chodzić góra-dół po 5-ciu piętrach i na każdym z nich sprawdzać, czy przypadkiem się coś nie pojawiło. Jest jeszcze kilka "smaczków", ale nie będę o nich pisał, bo w sumie czego można się spodziewać po pracy, za płacę minimalną - podsumuje jednym zdaniem - "żartobliwie" nazywam to ze znajomymi obóz pracy i nie byłoby w tym naprawdę nic śmiesznego, gdyby nie..... 3. ...Polacy. Obawiałem się stereotypu, że lepiej od rodaków trzymać się z daleka. Nie wiem ile w tym prawdy, ale dzięki nim, po kilku dniach praca nie ma tajemnic. Nie praca jako taka, ale wszelkie "udogodnienia", które czynią ją do wytrzymania i pozwalają wyjść na przeciw pomysłom twórców :). Nie spotkałem się póki co z jakąś nieprzyjemnością ze strony Polaków. Każdy dzieli się swoim doświadczeniem, wiedzą, nie tylko związaną z pracą, ale również z szeroko rozumianymi sprawami bytowymi. 4. Język. Tutaj niestety mały zonk. Nawet nie taki mały. Generalnie z angielskim nie mam problemu, ale nie przewidziałem (więc raczej moja wina :), że jest coś takiego jak dialekt yorkshire. W efekcie - tubylca nie zrozumiesz :). O czy mówię? Może to przybliży :) www.youtube.com/watch?v=FatHLHG2uGY 5. Dla chcących przeskoczyć do innej pracy okolica wydaje się nieszczególna. Raczej kiepski rynek pracy. Kilka hal produkcyjnych, tematów podobnych jak Asos (choć podobno za trochę lepszą kasę i lepsze warunki pracy). Jedyny słuszny kierunek jak dla mnie w tej okolicy to Sheffield albo Leeds. Sam będę próbował w tych kierunkach. Póki co tyle przyszło mi do głowy. Gdyby ktoś był zainteresowany jakimiś szczegółami, chętnie się podzielę. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: Kilka informacji po pierwszych tygodniach IP: *.7-1.cable.virginm.net 05.06.14, 12:55 Jeśli już, to raczej chyba jednak Sheffield niż Leeds, ale i to jest dyskusyjne. O ile w ogóle coś się znajdzie, to będzie to np. Greencore – 12 godzin jako order picker mrożonego żarcia. Praca oczywiście w dotkliwym chłodzie. Inna możliwość to również 12 godzin ostrego zapieprzu w firmie GMB Plastics w Rotherham przy produkcji śmietników i innych wyrobów w tworzywa sztucznego. Naprawdę tylko dla ludzi o bardzo dobrej kondycji. (Obie prace także na zmiany nocne). Może przy odrobinie szczęścia trafi się jakaś praca w magazynie Norbert Dentressangle w Chapeltown. A Leeds? Nawet pracy magazynowej tu nie ma. Sporadyczne możliwości wynikają czasem gdzieś w Normanton czy okolicach Halifaxu, a czasem także w Sherburnn in Elmet. Bez własnego samochodu ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony Re: Kilka informacji po pierwszych tygodniach IP: *.skybroadband.com 08.08.14, 22:21 W Sherburn in Elmet odradzam DHL. Nie polecil bym nawet wrogowi. To jest dopiero oboz pracy. Jakby mogli to by psami szczuli i batem poganiali. Menejdzment to zbieranina chyba z ulicy a team leaderzy to juz zupelne nieporozumienie, szczegolnie nie brytyjczycy, bo brytol jest jeszcze do ogarniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: Kilka informacji po pierwszych tygodniach IP: *.barn.cable.virginm.net 15.06.14, 10:47 Transline stracil wlasnie licencje GLA w zwiazku z placeniem pracownikom ponizej National Minimum Wage. Nic to nie zmieni, poniewaz licencja potrzebna jest tylko jezeli praca jest przy zywnosci a takich prac Transline zbyt wiele nie mial (poza fabryka pizzy niedaleko Manchesteru) ale pokazuje to jak dbaja o pracownikow. A jezeli ktos sie wybiera do Asos w Grimethorpe to warto osluchac sie z tutejsza "gwara". www.youtube.com/watch?v=nsfp3GlfrfI - co prawda w formie rymowanej ale wlasnie tak rozmawia sie w Barnsley. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 09:30 Hej, normalnie czasem nie rozumiem mentalności Polaków...szukając pracy z Polski żądają wręcz od pracodawcy zagraniacznego zapewnienia pracy...a prócz tego przewiezienia, zakwaterowania (w super warunkach, blisko do pracy i najlepiej za darmo), zapewnienia wyżywienia (najlepiej za darmo), gwarancji godzin pracy itp......przepraszam czy to samo robicie szukając pracy w Polsce?????? a czym się różni szukanie pracy w Anglii od tego w Polsce? Ja wyjechałem z Transline i sporo mi pomogli, Dawid dał namiar na Polaka który wynajmuje w Barnsley pokoje więc go miałem przed wyjazdem, pracę zacząlem po 2 dniach. Praca jest ciężka...no ale kto powiedział że będzie łatwa, jednak 10 h idzie wytrzymać, zresztą wolę tu zaiwaniac za 32 zl na h niż na 8 w Polsce gdzie niewiele łatwiej się pracuje. Ogólnie na razie jest ok, a jak będzie to będę tu informował. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 11.06.14, 13:26 Masz dużo racji, bo faktycznie czasem oczekiwania są bezpodstawnie wysokie. Nie wiem jednak, czy się orientujesz, że jeszcze parę lat temu jak najbardziej zdarzało się, że agencja wysyłająca ludzi do pracy w Anglii uprzednio załatwiała transport z W-wy oraz zakwaterowanie na miejscu. Różnej jakości – to prawda – ale było. Dzisiaj chyba już żadna agencja by się w coś takiego nie bawiła, więc być może jest czasem tak, że osoby pamietające poprzednią sytuację dzisiaj trochę marudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.14, 10:23 Miałem kiedyś z nimi jechać, ale przycięli bajere o zakwaterowaniu za 100f, co jest totalnym złodziejstwem i dałem na luz. Poza tym Dąbkowski zapewnił o pracy a na miejscu okazało się, że pracy ludzie nie mieli i zrobili mu taki pojazd na necie, że kosmos. NIGDY W ŻYCIU Z NIMI NIC WSPOLNEGO! NIE DAJCIE SIĘ LUDZIE DYMAĆ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.skynet.net.pl 22.06.14, 19:15 hej ! Tez planuje do Barnsley wyruszyc. Jakbyś mógł to podaj nr do dawida. Jak masz miesjsce można tez razem mieszkać i jeżeli nie masz nic przeciwko. Dałbyś mi również jak możesz namiary na tego Polaka co pokoje wynajmuje to bym z nim załatwił przed wyjazdem. Mój nr to +48 518476588 lub na maila adam.pracon@gmail.com. Bardzo prosze tez o jakis kontakt do ciebie gdyz warto miec kogoś znajomego w nowym srodowisku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
assj0 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.07.14, 11:15 niech ktoś napisze coś na temat ARGOSA w magna park. Interesuje mnie jak wygladaja testy językowe i BHP oraz sama praca jak wyglada. Co sie przede wszystkim robi? Dzięki. Odpowiedz na maila assj@interia.pl lub na forum. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 17.07.14, 11:57 Hej może ktos wybiera się do pracy z tą firma w charakterze technik telefonów kom.Macie jakieś informacje o takiej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimas Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: 91.225.185.* 17.07.14, 12:52 Wlasnie niedawno dzwonili do mnie i tez poszukuje jakiegos info apropos firmy. Umowiona jest videorozmowa na ktorej mam dowiedziec sie czegos wiecej. Jesli jestes juz po to daj znac co obiecywali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 19.07.14, 17:37 Jimas zastanawiamy się właśnie jeszcze nie jesteśmy zdecydowani więc nie wysłaliśmy nic ale chyba wolimy jechać i tam szukać.Jak jesteś po rozmowie z nimi i tam pojedziesz to odezwij się ale mimo wszystko uważaj.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.08.14, 16:41 Nie powiedziałbym, że oczekiwanie zakwaterowania przez pracodawcę to jakąś fanaberia wielkopańskich Polaczków. Skoro ściągam ludzi do roboty z innego kraju, co mają przynajmniej 1000 km do przejechania, to dość oczywiste, że mogą oczekiwać jakiegoś lokum, chociaż na początek, zwłaszcza że dla większości z nich to pierwsza praca za granicą a i często pierwszy dłuższy wyjazd. Ciekawe, że firmy zatrudniające w Holandii (bądź, co bądź dużo bliżej Polski) zawsze zapewniają zakwaterowanie, a często również i samochód służbowy żeby do tej roboty jakoś dojechać. W dawnych czasach, gdy zwożono do Anglii niewolników z łapanki w Afryce to mieli zapewniony jakiś tam dach nad głową i wikt. Dzisiaj wolnym (podobno) ludziom najwyraźniej nie należy się nawet to za ich własną opłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.14, 09:13 masz sporo racjii w tym co popisałeś, ale jest to taki obraz życzeniowy, typu jak powinno być, a istota agencji właśnie na tym polega że niewiele gwarantują, są nastawieni wyłącznie na biznes... do UK wyjeżdżałem 4 razy przez agencje, przeważnie na 3-4 miesiące, i nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek w swoim ogóle ludzie byli zadowoleni z tychże agencjii, zawsze byly jakies problemy, nieporozumienia, choć ja zawsze byłem do przodu, czasem sporo zarobiłem, plus zwrot podatku w przyszłym roku.... teraz jeżdżę do NL, tak jak piszesz gwarantują mieszkanie i samochody służbowe, ale głównie dlatego że ładnie na nich zarabiają.... puki nie zmniejszy się znacznie bezrobocie, czy to w UK czy NL agencje nie zmienią podejścia do pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateus Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.14, 12:01 powodzenua w zapie...nuu tam i byciu tam zulem a nie tu w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 28.07.14, 12:00 Sytuacja w Polsce musi być coraz to bardzie dramatyczna, skoro mimo tak sugestywnych ostrzeżeń ludzie nadal gotowi są dawać wiarę tym oszustom i pchać się do tego gó...anego ASOSA Odpowiedz Link Zgłoś
zkuryera Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 18.07.14, 17:58 Czołem! Czy jest tu ktoś, kto się wybiera do Shirebrook (magazyn Sports Direct) na początku sierpnia 2014? Dobrze byłoby złapać kontakt przed wyjazdem, szukać razem chaty, no jakoś sobie nawzajem pomóc... traktor.redaktor@gmail.com, kobieta 41 lat. Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 19.07.14, 17:39 Hej skąd masz namiary na tą pracę? napisz więcej na priw jak możesz Odpowiedz Link Zgłoś
zkuryera Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 19.07.14, 17:53 Irin, chyba jestem za głupia, żeby wysłać stąd wiadomość na priv, ale to w sumie żadna tajemnica: rekrutowali jakieś 2 tygodnie temu na Pracuj.pl. Na pewno bez trudu znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 19.07.14, 20:27 Hej nie:) chodziło mi o @ na ten nick na gazete.Ja wybieram sie z moim chłopakiem i sie troche obawiam nawet pracuj.pl juz nie dlatego ,że okradną i zostawią ale ,że pracy będzie na tydz góra dwa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shesmiles Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.14, 21:59 Ja mam pytanie, czy mógłby ktoś kto już wyjechał napisać mi jakie były pytania na tym teście sprawdzającym język? Czeka mnie taka rozmowa i zastanawiam się czy podołam pytaniom :) z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
zkuryera Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 21.07.14, 22:29 Shesmiles, jedziesz może na początku sierpnia do Shirebrook? Szukam ludzi z tej grupy i nie mogę nikogo znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shesmiles Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.olsztyn.mm.pl 22.07.14, 19:15 Jadę dopiero w połowie września, dlatego dopiero się przygotowuję do rozmowy. Poza tym miom celem będzie Barnsley. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.elpos.net 23.07.14, 13:26 Bede miec dopiero wideokonferencje wiec nie wiem jeszcze czy jade, w kazdym razie jestem z Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi_Lee Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.sileman.net.pl 28.07.14, 14:19 Hej, Ja poważnie myślę o wyjeździe do Shirebrook. Chętnie się z Tobą skontaktuje i pogadam o ewentualnym wspólnym wyjeździe. Jestem ze Śląska. Email do mnie : tomi_lee@o2.pl. Napisz odpiszę lub zadzwonię. Hej. Tomasz '68 Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 22.07.14, 11:25 Hej wiesz mam takie testy jakie są w agencjach może Ci pomoże.Ja czytałam ,że na rekrutacji na magazyn to test jest banalny.www.londynski.co.uk/PDF/test%20czytanie%20agencje%20pracy.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzior Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.14, 11:39 Jak w temacie, jadę do Barnsley 10 sierpnia własnym samochodem, mogę kogoś zabrać -aby zmniejszyć wydatki na wachę. Wyjazd z miejscowości Ostrzeszów (południe Wielkopolski) Tel 695-515-812 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.bb.sky.com 26.07.14, 14:38 Aktualnie mam wolny pokój niedaleko od Barnsley. Dobry dojazd do ASOS. Zadzwoń lub SMSuj podając swój email to wiecej szczegółów tel angielski 7904053236 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Magna Park Re: Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.14, 09:39 jesli ktoś ma wyjazd do magna parku na 4 lub 11 sieerpnia proszę o kontakt biku132@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faust Re: Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.toya.net.pl 03.08.14, 16:44 Zanim tam pojedziesz przeczytaj to: www.naszestrony.co.uk/uk/wielka-brytania/5085-pozar-magazynu-asos-w-barnsley-setki-polakow-bez-pracy.html. Wiem, ze cie nie zniechece dlatego nieirpliwie czekam na kolejna super recenzje jak cudownie jest z Transline. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzior Re: Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.15, 21:25 z tym pożarem to prawda, tylko że magazyn był nieczynny przez 1 dzień czyli te setki polaków nie miało pracy przez 1 zmianę, w kolejnym dniu duża ilość osób była na uprzątaniu magazynu. wiem bo sam byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.7-1.cable.virginm.net 17.08.14, 09:39 No i co? Dojechales? Jakbys sie wybieral z powrotem do Polski gdzies tak za 2-3 tygodnie, to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzior Re: Wyjazd do anglii. 10 sierpien. Barnsley asos IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.15, 21:29 Oczywiście, że dojechałem. Żeby nie było to pracowałem w asosie od marca do grudnia 2014, więc nie jechałem pierwszy raz do asosa tylko wracałem z wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 30.07.14, 16:24 Przeczytaj dokładnie i dobrze treść kontraktu z TRANSLINE już tutaj w Polsce, zwłaszcza to drobnym maczkiem i po angielsku. Ja miałem wyjechać do pracy na magazyn z tą firmą (warehouse operative) w marcu br. Ale dokładnie wczytałem się w ich tzw. KONTRAKT i co tam stało? Otóż doczytałem, że firma Transline (UWAGA TO NIE JEST PRZEJEZYCZENIE) gwarantuje 160 godz. Pracy ROCZNIE. Nie potrzebowałem nic więcej aby stwierdzić, że Transline to ch...nia a nie żadna agencja pracy. Polecam także poczytać opinie o nich na innych portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 31.07.14, 23:30 Dokładnie to samo starałem się ludziom przekazać, ale zobacz sam: co chwila jakiś naiwniak wybiera się z nimi mimo ostrzeżeń i szuka kumpli do wyjazdu. Niech jedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.08.14, 01:38 Dlatego ja zrezygnowalam z jakiejkolwiek agencji a juz na pewno z tej i jade sama szukac pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 02.08.14, 09:17 No i masz zupełną rację, choć wszystkie te zakichane agencje są po jednym pieniądzu. Powinno się w ogóle rozwalić tę pasożytniczą instytucję. Jakby pracodawcy nie mieli możliwości robienia sobie takich jaj z pracowników agencyjnych, to by musieli ludzi w końcu zacząć traktować na serio. Dopóki istnieją te cholerne agencje, normalnością będzie kierowanie do roboty na jeden albo na kilka dni, zwalnianie do domu zaraz po przyjściu do pracy, czy też wyplata stawki „flat” niezależnie od tego czy pracujesz w święto, niedzielę, czy w nocy. Dopóki cały ten bandycki system się nie rozpieprzy, będziemy chłamem dla agencji, a dla pracodawcy numerem na papierze. Nie przesadzam - kilka lat temu w „Nexcie” w South Elmsall jak kogoś z agencyjnych po coś wzywali przez radiowęzeł, to podawali jedynie numer. Jak w Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
irin77 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 02.08.14, 13:17 Dzieki za ten kom.To tez dlatego głownie ,że kierownikami są polacy i tworzą obozy pracy co było w sport direct tez podobno ludzie mieli tylko nr.Był cały artykuł jak polacy sa w stanie się upodlić dla kasy i harować ryzykując życie bo nie mozna isć na zwolnienie. Tylko praca była non stop i kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.7-1.cable.virginm.net 03.08.14, 09:59 Dokładnie tak. A Sports Direct zyskał sobie ponurą sławę po wydarzeniu, o którym pisano m.in. tutaj: wyborcza.pl/1,75477,15287398,Polka_urodzila_dziecko_w_magazynie_brytyjskiej_firmy_.html I do tego miejsca nadal wybierają się ludzie z Polski, skrzykując się nawet dokładnie tu, na tej stronie. Można im tylko współczuć, bo na pewno dla przyjemności tam nie jadą. Zapewne w przypadku wielu osób w Polsce panuje taka sytuacja, że nawet na suchy chleb już nie ma pieniędzy. Coś mi się wydaje, że tylko jakaś ogromna rewolucja na całym świecie jest w stanie zmienić te chore relacje związane z obecnym wyzyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekrut0 Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.play-internet.pl 03.08.14, 12:08 bylem, pracowalem, oszczedzalem. zasada jest jedna jezeli jedziesz z postanowieniem ze bedziesz tam pracowac, to spoko zarobisz kupe kasiory, wyplaty co tydzien, stac cie na godne zycie. a jezeli wyjezdzasz jak polowa tych tutaj zyciowych nieudacznikow, z przekonaniem ze tam jedziesz na wakacje, to wspolczuje, nie beda cie brali do pracy, bo i po co skoro jest 10 chetnych na twoje miejsce ktorzy pracuja, nic ine zarobisz, zaciagniesz sie w dlugi i moze jakos wrocisz do polski z powrotem zeby psioczyc na agencje i rozpowiadac na okolo jak tam jest zle i niedobrze. tam jest taka sama ciezka praca jak tutaj, z tym ze tam wiecej placa, wiec jesli masz glowe na karku, potrafisz oszczedzac i przede wszystkim CHCESZ pracowac a nie zbijac baki na kartonach czy spac, to jak najbardziej polecam wrocisz do polski albo i zostaniesz tam na stale bo i po co tutaj wracac. Ach no i oczywiscie angielski 3/4z tych tlumokow co tam jada nie potrafi wygdkacac nawet jednego pelnego zdania po ang, licza ze tam sie naucza? nie wiem, egzamin na miejscu jest mmmm dla przecietnego laika trudny tak sadze, na poziomie srednio-zaawansowanym. wiec beka z tych ludzi co jada tam nie ogarniaja, nocleg ogarniaja po przyjezdzie XD gdy nagle okazuje sie ze nie ma gdzie wynajac mieszkania, hajsu ze soba nie biora bo mysla ze po tygodniu wyplata to za wszystko zaplaca, egzaminu nie zdaja, a jak zdaja to po 3 tygodniach pracy pracodawca juz ich do roboty nie bierze bo do obijania sie po katach nikomu nie beda placic i slusznie, albo uciekaja z tych oszczednosci co maja, albo chodza tam po cudzoziemcach proszac o hajs na bilet xd banda nierobow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 03.08.14, 15:33 Zaryzykuję twierdzenie, że ta formuła ZERO GODZIN jest (niestety) jak najbardziej legalna. Inaczej ktoś by dawno uwalił takich sku...synow przed brytyjskim sądem, choćby dla samej przyjemności wygrania procesu, który byłby głośno komentowany w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.08.14, 11:39 Widocznie taka ludzka, spaczona natura, nie uwierzę póki sam nie dostanę w dupę, to że widzę jak kopią innych mnie nie dotyczy, a poza tym na pewno kłamią bo to życiowi nieudacznicy itp. Skoro Transline zasługuje na jakąkolwiek pozytywną opinię to niech się wypowie ktoś kto przepracował np. pół roku i nie miał żadnych zastrzeżeń. Tydzień, dwa przepracowane to zbyt krótko żeby powiedzieć cos pozytywnego o ,nomen omen, agencji pracy, w końcu nie jedzie się do Anglii na wycieczkę. Dla mnie wartością domyślną przy ogłoszeniu o pracę jest pełny etat, full time jak kto woli czyli 40 godz w tyg i tak 50 tygodni w roku co najmniej. Tymczasem Transline skrzętnie pomija fakt, że to co oferują to praca baaaardzo tymczasowa i udaje, że to pełny etat, a polscy frajerzy kupują ten kit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztorm Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.leon.com.pl 01.08.14, 11:45 Nie bardzo rozumiem jaki tym masz interes w tym rozpisywaniu na temat Transline. Płacą ci za to? Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.08.14, 11:52 Tak, płacą mi za to, że im dupe obrabiam. Z jakiego wariatkowa się urwałeś/aś i czy na pewno nie powinieneś przebywać w zamkniętym ośrodku zdrowia~? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.3-2.cable.virginm.net 01.08.14, 17:15 prawda jak zwykle lezy po srodku, jesli jest praca mozesz pracowac nawet 50 -60 godz tyg ale jesli konczy sie sezon lub zamowienia gwarantuja ci tylko 1 dzien pracy tyg w najlepszym wypadku dwa. To nie tylko ta agencja wiekszosc tak dziala, ze swieczka szukac takich ktorzy daja ci pelny wymiar godz bo to zalezy od bizensu jaki prowadza a wiekszosc biznesow jest uslugowych czyli zaleznych od zamowien klientow. Najlepszy okres przed swietami wtedy praca pelnowymiarowa zawsze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 01.08.14, 11:58 A czy ktoś się kiedyś zastanowił jak to jest, ze angielska firma szuka ludzi w Polsce poprzez jeszcze inna firmę, zamiast skierować się na lokalny rynek pracy. Przecież taka rekrutacja musi być o wiele droższa od ściągnięcia autochtonów. I kto na tym naprawdę zarabia. Nie mówimy tu o ludziach wyjątkowo zdolnych, o unikalnych talentach, tylko o zwykłych robolach, co jadą harować za 6, 31funta na godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darius Sports Direct IP: *.protonet.pl 01.08.14, 22:57 Witam. Wybieram sie do Shirebrook do pracy mam zaczs 11 lub 18.08. Jesli jest tez ktoś kto sie tam wybiera prosze o kontakt: grzyb-darek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: Sports Direct IP: *.7-1.cable.virginm.net 28.08.14, 22:07 No i jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
assj0 Re: Sports Direct 01.09.14, 17:44 jesli ktoś się wybiera samochodem do Milton Keynes pod koniec września to proszę o kontakt na priv assj(malpa)interia(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: 185.21.149.* 07.08.14, 18:55 Sfingowana rozmowa z przedstawicielem firmy TranLine Group. Tzn. po usłyszeniu nazwy firmy od razu wyczułem co się dzieje i zacząłem drążyć temat. Jak to się zaczyna ? Słuchaj. Decyzję podejmiesz sam. Całość rozmowy wrzuciłem na serwis Wrzuta.pl Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.3-2.cable.virginm.net 07.08.14, 19:28 co znaczy sfingowana? rozmowa jak rozmowa tyle ze koles nie powinien byc przepuszczony bo z takim angielskim moze oblac testy i wtedy laduje w czarnej d...e. Agencja jak agencja jestem z nia juz pol roku sa plusy i munusy jak wszedzie, ale prace zalatwia ma kilka magazynow obstawionych w okolicy i nie jest tak najgorzej. Prawda zawsze lezy po srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glum Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.as13285.net 08.08.14, 16:59 Zgadzam się, że agencja jak agencja... Pracować wszędzie trzeba i wcale w Asosie nie jest tak najgorzej. Nikt z kijem nad Tobą nie stoi, a jak widzą, że gadasz sobie z kolegami zamiast pracować, to zwracają uwagę. To chyba normalne. Nienormalne jest jednak to, że w biurze w agencji nie można nic załatwić od ręki, bo ludzie tam "pracujący" są kompletnie nieodpowiedzialni. Panuje tam niesamowity bałagan z jakim nigdy w Polsce się nie spotkałem. Jeśli dajesz im do uktaualnienia swoje dane to licz się z tym, że je zagubią i jeszcze kilka razy będą Cię o nie prosili. Jeśli nie dostaniesz np. wypłaty, to całymi tygodniami będziesz tam chodził i prosił o wyjaśnienie sprawy. Nadal jednak wierzę, że nie wynika to ze złej woli lecz z braku przygotowania do obsługi klienta.... Powiem krótko: I'VE NEVER SEEN SUCH DISORDER ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.15, 21:36 Wie ktoś może jak wygląda sytuacja w asosie obecnie? Chętnie bym wrócił, pracowałem od marca do grudnia 2014 i było całkiem znośnie. Czy po wprowadzeniu nowego systemu jest więcej pracy czy może wygląda to nadal tak jak system startował? Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. 08.08.14, 12:42 Chyba musisz wrzucic to jeszce raz bo nic nie widac, albo ktos cie blokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
antytransline Monsoon. Transline Resource Group. Opinia! 09.10.14, 20:47 WItam. Wlasnie zakonczylem prace w Monsoon przez Transline Resource Group. Nie umiem slowami opisac tego jak tragicznie tu jest. Przede wszystkim spi sie na chodniku (okolo 75 procent nowo przybylych) Teoretycznie jest pomoc ze Strony szanownego pana [*] kuby (celowo z malej litery) ale za kazda znaleziona nore pobiera 100f do kieszeni czyli tzw oplaty administracyjnej. Dodam ze w norze o wielkosci 2,5 m x 2,5 mieszkaja dwie pary i chlopak lub odwrotnie. KOszta wynajecia miejsca na podlodze w takiej norze to okolo 60f na tydzien plus miesieczny depozyt i "oplata administracyjna". 99 procent ludzi przez pierwszy miesiac nie jada bo nie ma juz na to pieniedzy podczas gdy pan kubus ze swoimi przydupasami jada w firmowej kantynie cale talerze zarcia smiejac sie z idiotow ktorzy dali sie nabrac. Test z ang nie ma zadnego znaczenia poniewaz pracuja tam nawet slepi ludzie dodam ze pan KUBUS pomaga zdac ladnym dziewczynom ten niby test za wiadomo jaka oplate i nie jest wyssane z palca lecz jest to FAKT. praca jest tragiczna .. trzeba przejsc dziennie ponad 10km w nowych butach a rasistowscy anglicy na spolke z lizodupnymi polaczkami bawia sie w straznikow karzac za najmniejszy przystanek lub spowolnienie tempa. Na terenie Monsoona panuje zaje***** rasizm i pomiatanie pracownikami. Praca jest tylko do swiat a potem firma wywala ludzi na bruk. Ja odebralem dzis payslip za 4 dni pracy (tyle ich bylo) na 150f co daje nam 37,5f dziennie. Za te pieniadze wynajmiecie pokoj i sie najecie za najblizsze 2-3 msc ;) Serdecznie odradzam drodzy rodacy bo ta firma to kpina. Jadac tutaj czytalem te komentarze i nie wierzylem ale chyle czolo bo mieliscie racje. TRANSLINE RESOURCE GROUP TO DNO!!!!! PS. WSROD OKOLICZNEJ LUDNOSCI MONSOON JEST NAZYWANY AUSTCHWITZ BIRKENAU. Odpowiedz Link Zgłoś
1kodar Re: Monsoon. Transline Resource Group. Opinia! 10.10.14, 12:43 No to teraz już wiesz, że bynajmniej nie sami nieudacznicy tu pisują co chcą się ?zemścić? na pracodawcy. Dostałeś od życia kopa w dupe i to powinno cię czegoś nauczyć. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeds Re: Monsoon. Transline Resource Group. Opinia! IP: *.7-1.cable.virginm.net 16.10.14, 09:45 On sie moze czegos nauczyl, ale na pewno i tak znajdzie sie jeszcze niejeden frajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł z monsoona Re: Monsoon. Transline Resource Group. Opinia! IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.14, 09:09 Hej, jestem Paweł i pracowałem z Monsoonie kiedyś przez kilka miesięcy i nie zgodzę się z opinią kolegi o tym, że to obóz pracy. Prawde że tam (jak wszędzie) trzeba pracować i wyrabiac normy, ale żeby mnie ktoś rasistowsko traktował to nie przypominam sobie. No mi też ten koleś Kuba podrzucił kontakt na mieszkania ale kasy nie brał wiec dziwi mnie że 100 skasował za to!!! Pracowłąem w kilku agencjach i chyba nie agencja jest od szukania mieszkania wiec co ich niby ma obchodzic kto gdzie mieszka, bo oni dają prace a nie mieszkanie, wiec ja uznaje dzialanie tego pana za pomoc. W porównaniu do innych miejsc które obsługują inne agncje, Monsoon jest i tak ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.play-internet.pl 19.10.14, 01:22 To wszystko jest skonstruowane tak żeby na miejscu wydać jak najwięcej na mieszkanie, musimy przyjechać w czwartek żeby zacząć pracę we wtorek, jeżeli zostaniemy odrzuceni przez pracodawcę nie powiedzą nam tego, tylko będą zwodzić żebyśmy zostawili jak najwięcej pieniędzy w kieszeni landlorda. Takie żerowanie na cudzym nieszczęściu, nie jedna osoba nie miała przez nich za co wrócić do Polski. Ochrona firmy SBE traktuje pracowników w sposób poniżający. Jednak może lepiej zaryzykować i podjąć tą pracę jeżeli w Polsce nie ma się żadnej innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.static.as9105.com 11.06.15, 16:57 Witam, odradzam prace w Clipperze. Pracowalam tam 2 miesiace. Choc pracowalam to za duzo powiedziane. Praca byla dzien w tygodniu. Slownie jeden dzien w tygodniu, czasem dwa. Pieniazki starczaly na zaplacenie za pokoj i troche jedzenia, ale tez skromnie. Troche jednak to inaczej wygladalo w zapewnieniach w Polsce. Tam obiecawano mi po rozmowach i tej videokonferencji, ze bedzie duzo wiecej godzin, ze beda nadgodziny. Tutaj oczywiscie ze byly. Ale wygladalo to tak, ze jak mialam 4 dni swojej zmiany, to poszlam na 1, bo na 3 dostalam sms z informacja, ze jutro mam day off (bezplatne wolne) a jak konczyla sie zmiana to dostalam np. 1 overtime day, w sumie AZ 2 dni pracy, z czego w sumie 2x 11 i 1/4 godziny, co daje 22,5, przemnozcie to przez place, odejmijcie skladke na ubezpieczenie, ile zaplacicie za pokoj z polecanej agencji, to wyjdzie ile Wam zostanie.. albo ile bedziecie musieli dolozyc. aaa i nie zapomnijcie, ze tam w Clipperze sa 3 dzialy, ale na kazdym to samo. Wszystkie 3 opieraja sie na handlu, wiec wszystkie 3 maja teraz slaby czas. Nie wiem, moze przed gwiazdka, w listopadzie sie ruszy cos, ale ja juz zwatpilam, ja i kilku ludzi ktorzy przyjechali tutaj tak jak ja liczac moze nie na cud, ale no na normalna prace za jakies 1000-1100f miesiecznie.. odradzam naprawde, nie dajcie sie wciagnac w to bagno obiecanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.232.140.207.ip.rudna-net.pl 15.04.16, 00:40 Miałem jechać na poczatku tego roku, terminy przyjęć mieli co tydzień Basildon jak i okolice Luterworth. Praca w Argosie. Na miejscu zadzwonił dawid kujath mowiąc ze prosze sie nie stresować ale narazie nie mamy pracy dla nowych osób. NIE POLECAM LEPIEJ JECHAC W CIEMNO I SZUKAC PRACY NA MIEJSCU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perrin Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.158.200.146.dyn.plus.net 16.04.16, 13:12 Cały Transline jes sku*wiały. Ja w UK robiłem w dwóch oddziałach owej firmy, różne prace, w różnych miastach, a i tak to samo...głównie wyje*ki na pięniądze, tzn. na payslipach co innego napisane i niż w rzeczywistości powinno być, albo problem kodem podatkowym. Również nie polecam. Transline - wielkie nieporozumienie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Order Picker Re: UWAGA Oszuści. Transline Resource Group. IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.16, 12:24 Bzdura, wyjechałem do pracy w magazynie Asos i wszystko było ok, prawdą jest że można zostać odrzuconym na wstępie (na miejscu na pierwszym spotkaniu wypełnia się podobne albo takie same testy jakie podaje transline online) ale jak ktoś zna angielski to nie ma problemu ze zdaniem go, jak ktoś oszukiwał i poprosił kogoś żeby ktoś wypełnił mu test online a na miejscu nie zdaje to niech się nie dziwi. Ja po przylocie do UK pierwszą noc spędziłem w hotelu który sam sobie znalazłem, a na drugi dzień ogarnąłem już flat (mieszkanie) znalezione na gumtree, potem jeszcze tego samego dnia wypełniłem wniosek o konto w banku, a gdy mi je otworzono po kilku dniach od razu umówiłem się na wywiad o NIN. Wszystko jest proste, jak chce się wyjechać za granice trzeba być po prostu zaradnym, bo transline to nie mama która zaprowadzi za rączkę i sami za nikogo wszystkiego nie zrobią. Transline to pośrednik i załatwia tylko pracę, resztę polecam załatwić sobie samemu, a i samą pracę można później poszukać samemu na miejscu jak już się coś odłoży. Kokosów nie ma. sam po przepracowaniu 5 mieś. w Asos odłożyłem 2000 funtów, a oszczędzałem na wszystkim i nie wydawałem na głupoty. Tak czy inaczej byłem, jestem zadowolony z pracy dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś